|
||||
|
||||
היי נועה, את צודקת בהחלט, תוסיפי מרכאות, "תופעה", אבל באלוהים, הדבר הכי תפל נעשה עיקר העיקרים. שמעתי אותך כבר לפני כמה ימים, כתבת לי שה"תופעה" זו יריה ברגל, למה, ככה. מישהי אחרת אכלה אותי וכתבה שהיריה ברגל היא דווקא זה שאמרתי שטבעוניות לא מיניקות למרות שלא אמרתי ואין דבר כזה, מישהו אחר קיבל קריזה בגלל הסתירה המילולית בין כמעט לתופעה, העלמה העפרונית נזכרה באיחור להיכנס באמאמא שלי עם התופעה, הפונז שמח כי חשב שזה נימוק לאכול חיות, ואת נותנת לי הרצאה על כשלים סטטיסטיים. הרצאות על לוגיקה כבר קיבלתי קודם... קהל סוער, זה בטוח. תסלחי לי, אבל הוויכוח הזה כל כך מטומטם שאני חוזרת בי, *לא!* ידוע לי על תופעה ולא כמעט תופעה ולא שמעתי דבר כזה בחיים שלי. יש לך חברים מעניינים. במקום לנסות בכל הכוח להיות הכי מתוחכמים ולצעוק על כל פסיק כדי לאכול מילקי וסינטה וחזה עוף וביצים וכל הגועל נפש ולהיות צמחוני בין הארוחות בימים אי זוגיים, צריך רק להסתכל כמו בני אדם. יש פה אדם אחד לפחות שעשה את זה, והסתכל ישר בלי לקפוץ כמו תוכי "מניפולציות של כת קיצונית". זה היופי בזה. |
|
||||
|
||||
אומר לך מה, ובלי לפגוע, את מסיונרית לא-משהו. אם בין אלה ש"תקפו" אותך היו צמחונית-עם-נטיה-לטבעונות1, צמחונית-עם-אהדה-לטבעונות2 וחצימחונית3 - זה אומר דרשני. כמדומני לפחות אותי ואת ברקת יכולת למצוא בשרשור אחר פה בצד הצמחו-טבעוני. 1 בא בתקופות. בקיץ אני אוכלת יותר גבינות. שילוב קטלני של "לא-בא-לי-טחינה" עם "זו לא עונת האבוקדו" ועם "חם ואין לי חשק לבשל" ו"המטבח נמצא בחוץ, במרפסת פתוחה, בתוך חממה, בסמוך לאתר בניה". 2 תגובה 618865 3 תגובה 587392 |
|
||||
|
||||
זה מעניין ולא נפגעתי כלל, בואי נדון בזה. כתבת: גם לנשים זה לא נעים. כתבתי: נשים מיניקות עוברות לטבעונות. בגלל החשיפה של תעשיית החלב, ויחד עם הקושי של השאיבות והמחשבה על גזילת חלב של אמא אחרת, נשים מיניקות עוברות לטבעונות, זאת כבר כמעט תופעה. ברקת כתבה: שטויות במיץ (רק למקרה שמישהו יחשוב שאת רצינית). /-: אז כתבת לי שיריתי לעצמי ברגל ושאני עושה שירות גרוע לטבעונות. התשובה של ברקת נשמעה לך הגיונית? זו תרומתך לטבעונות? עוד לא ראיתי טבעוני מצפוני שתוקף טבעוני אחר לקול מצהלות אוכלי הבשר. את טבעונית מצפונית? המצב הוא שהאנטגוניזם הכי קשה הוא מאלה שמחשיבים את עצמם אחוז-טבעונים – חצי טבעוני, שליש טבעוני, צמחוני עם נטיה וכל הויגן ווש האחר, טבעונים שיש להם גבינה מחלב פרה במקרר למקרה שלא יתחשק להם לבשל(?) בין הקרניסטים הם נחשבים "טבעונים" אבל מקבוצות הטבעונים מעיפים אותם, אז אולי, גם אני בלי לפגוע בך, דרכתי לך על הטבעונות. תעיפי את גבינת החלב המזורגגת המגעילה לק*******ט ותהיי מאה אחוז טבעונית, זאת הבעיה שלך? גבינה? לא יאומן, תעיפי אותה. |
|
||||
|
||||
האי-הבנה בין ברקת לבינך נפתרה כבר לפני למעלה משבוע. במונחים אייליים, "למעלה משבוע", פירושו - לפני עידן ועידנים. מאז יכלו כבר אלף פרחים לפרוח, אבל נראה שיש לך, ולעוד מישהי בשם ג'יראפראף (או משהו כזה), מין כשרון מופלא להפוך כל פרח לשדה קרב עקוב מדם, ועוד לצאת מזה בפוזה של "אני כל-כך כל-כך כל-כך צודקת והם כולם, ללא יוצא מן הכלל, כל-כך כל-כך נוסעים בניגוד לכיוון התנועה, שבא לי להקיא!". נועה מנסה להגיד לך כמה דברים בעדינות ובנימוס. במקום להסיק לעצמך את המסקנה המומלצת - "אני אשב עכשיו בשקט איזה יומיים-שלושה, אתאמן על הסגנון, הניסוחים והאטיטיוד, ואז אולי אצליח להפסיק להתנהג כמו שרת החינוך, כי באמת אף אחד לא מינה אותי לתפקיד הזה, ואולי אצליח סוף-סוף להישמע כמו בחורה אחת קצת אימפולסיבית מדי, שזה מה שאני בסך הכל, ואולי אצליח סוף-סוף לא להישמע כמו עדה של כמה עשרות טבעוסיקריקים, מצויידים במקלות, באבנים ובפגיונות אישיים" – במקום זה את ישר עונה, תוך פחות משעה וחצי, וישר מצניחה עליה פקודות, כאילו שהיא, נועה, מכולם - עוד לא שמעה את הדעות הטבעונודניקיות על גבינה. למה "בואי נדון בזה"? למה לא "בואי נשחק קצת במשחק השקט, כלומר - אני אשב ואשתוק קצת לשם שינוי". מוזר, מוזר ביותר. בכבוד לא רב, גברת פלפלת, צמחונית שפויה בלי רצח בעיניים, (למניעת טעויות: לא רבע טבעונית מתנצלת, לא שמינית טבעונית מתנצלת ולא 1/128-טבעונית-מזילה-דמעות-שליש מרוב התנצלויות) |
|
||||
|
||||
הפתיחה ל-תגובה 619129 נראית עכשיו די משעשעת. כבר כשקראתי אותה רציתי להציע לו לחכות קצת, כי הסגנון הזכיר לי מאוד כמעט-טבעונית (אחרת) שנהגה לכתוב כאן. מחבת נשארת מחבת. (אני חצימחוני. לפי החשבון שלי, אם אמשיך בקצב הנוכחי אכלה פרה בעשרים שנה בערך) |
|
||||
|
||||
אתה אוכל כל שבוע סטייק בקר 300 גרם? זה יותר מקרניסט ממוצע. מוצרי חלב אתה אוכל? |
|
||||
|
||||
עכשיו הפתעת אותי. אחרי כל הקמפיין של איזה רוצחים המוניים אנחנו שנדמה היה שכל אחד מאיתנו אחראי להשמדת קהילת פרות שלמה, מסתבר שבממוצע אנחנו מכלים פרה אחת ויחידה במשך חיינו הבוגרים1? מה שאומר שעכשיו אפילו אם אני אשלם את המחיר של לא לאכול בשר כלל ב-10 השנים הבאות - מחיר לא קטן כאמור - אני מציל בקושי רגל וחצי, שמן הסתם בכלל לא ניתן לכמת אותה בתוך המערכת העצומה הזאת. את זוכה בתחרות הדה-מוטיבציה העצמית של הדיון הזה, ומתחרה טובה גם בנושאים אחרים. 1 בסעיף הגודווין בהערת הרגל - כל נאצי ממוצע במחנות הרג הרבה יותר יהודים מזה. איך הפכנו מג'ק המרטש לדג-רקק קטן בשולי המאפיה. |
|
||||
|
||||
הזכרת לי את הסיפור על החזיר עם הפרוטזה מזהב. |
|
||||
|
||||
אכן סיפור נהדר! |
|
||||
|
||||
נו, ספר! |
|
||||
|
||||
אחד בא לבקר בכפר ורואה באחד המשקים חזיר עם פרוטזה (נאמר מזהב, למה לא). מתפלא האורח ושואל את בעל הבית לפשר הדבר. מסביר לו בעל הבית: "החזיר הזה, זה משהו מיוחד! כשאשתי כרעה ללדת ואני הייתי בשדה, החזיר רץ בעצמו לכפר השכן להזעיק מיילדת. ולא רק זה, יום אחד יצא דוב מהיער וכמעט טרף את הילדים, עד שהחזיר בא והבריח אותו. ואם זה לא מספיק, פעם אחרת היתה שריפה בבית וכולנו נלכדנו בפנים, החזיר רץ פנימה ומשך אותנו החוצה אחד אחד. זה חזיר שאין כמותו בעולם!" האורח לא מבין: "אז מהיכן הפרוטזה?", מביט עליו בעל הבית ועונה: "נו, חזיר שכזה לא אוכלים בפעם אחת." |
|
||||
|
||||
ובגרסה שאני מכיר - "אז מהיכן הפרוטזה? הוא נפגע בשריפה?" וגו' |
|
||||
|
||||
כשעושים את החשבונות, נא לשים לב למידע שלהלן (באדיבות מועצת הבקר של קנזס): An 1,150 lb. steer doesn’t yield 1,150 lbs. of beef. On the average, that steer yields a 714 lb. carcass. Approximately 146 lbs. of fat and bone are trimmed off leaving about 568 lbs. of retail beef cuts.
|
|
||||
|
||||
כלומר: בערך 300 ק"ג. אם מזה לוקחים 300 ג' לשבוע, זה יספיק למשך תקופה של בערך 20 שנים. |
|
||||
|
||||
רק עכשיו שמתי לב להמשך: Very little of the other 582 lbs. is lost, however. It includes about 27 lbs. of variety meats (liver, heart, tongue, tripe, sweetbreads and brains), plus by-products that are used in a variety of foods, cosmetics, clothing and a host of manufactured items. כלומר פרה אחת מספיקה להרבה יותר מ-300 גר' מזון לשבוע על פני 20 שנה.מצד שני, למקרא המשפט הבא אני מתחיל לפקפק באמינות הכתוב: These by-products are also an important source of life-saving, life-improving medicines such as insulin and heparin. למיטב ידיעתי, מאז מהפכת הביוטכנולוגיה של ג'ננטק חולי סוכרת הפסיקו לקבל אינסולין שמקורו בפרות או בעלי חיים אחרים, ועברו לאינסולין סינתטי (הזהה לאינסולין האנושי).
|
|
||||
|
||||
אתה הגרמני הפרטי הבודד צריך רק לא להרוג יהודי אחד. בישראל נשחטים רק למאכל מעל רבע מיליון פרות ועגלים בשנה. ולא, אתה לא יכול לאכול את הרגל שלה או לשתות את החלב שלה בלי להרוג אותה. |
|
||||
|
||||
אני מוכן להיקרא גרמני, רק מאחר שסבתי עליה השלום גדלה בברלין ולשמחתי עלתה ארצה עם אחיה בשנות השלושים בניגוד לחלק ניכר ממשפחתה, ולא מסיבה אחרת. ודווקא חשבתי שאפשר ליצור תעשיית חלב שלא הורגת את הפרות, זה לא ככה היה בקיבוצים והכפרים בעבר? _________ אני מזכיר שאני אישית לא שותה את החלב שלה כלל. אבל מסיבות בריאותיות בעיקר. אני שמח שזה תורם גם בצורות אחרות1 1 ברגע האחרון נמנעתי מהניסוח 'אני שמח להרוג שתי ציפורים במכה אחת' ;-) |
|
||||
|
||||
לשחרר שתי ציפורים במכה אחת. כיף לראות את התודעה מחלחלת... |
|
||||
|
||||
בישראל כשמונה מליון תושבים, מה שאכן אומר פרה אחת לאדם כל 32 שנה. |
|
||||
|
||||
אי אפשר לשתות את החלב שלה בלי להרוג אותה? אני צריכה להזמין אותך לרפת... כמו שאמר לי הרפתן: "הפרות מקבלות טיפול יותר טוב ממני, אני הולך לקופת חולים, מקבל תור לעוד חצי שנה, לפרות בא רופא כל שבוע, וזה עוד בלי שיש להם כלום.". |
|
||||
|
||||
שלום בועטת, סיפורים של רפתנים. זה מה שהפרות מפלסטיק במרכז המבקרים בתנובה מספרות לילדים. צריך לספר את האמת לקראת שבת, אף אחד לא ישאיר בחיים פרה לא רווחית ויאכיל אותה ויטפל בה, אף אחד לא ילטף אותה ושום רופא לא יבוא. הפרה מיוצרת בתוך התעשיה ויש לה סקדיול, היא תמליט כך וכך, תיחלב כך וכך, ותישחט בכך וכך. פרה עוברת שניים שלושה מחזורי חליבה, ואחרי זה הולכת לשחיטה כשרה למאכל. כמו כל פרה לבשר. בגיל שנתיים בערך מכניסים אותה להריון, היא בהריון תשעה חודשים, היא ממליטה, לוקחים לה מיד את העגל או העגלה, חולבים אותה בכמויות, היא לא מייצרת 10 ליטר כמו שהיתה מייצרת לעגל שלה אלא 30 ליטר ביום למגה- עגל, בזכות כל מיני פרקטיקות וחומרים. בגלל זה העטינים המפלצתיים שמידלדלים עד הרצפה. אחרי חודשיים מכניסים אותה שוב להריון, חולבים אותה עוד כשמונה חודשים, מפסיקים את החלב שלה על ידי הרעבה ואמצעים אחרים, כעבור חודשיים היא שוב ממליטה, לוקחים מיד את העגל או העגלה, חולבים אותה, מכניסים אותה להריון, ממשיכים לחלוב, מפסיקים את החלב, היא שוב ממליטה, לוקחים לה מיד את העגל או העגלה, חולבים אותה עוד כמה חודשים. אחרי זה היא פחות רווחית בתור חולבת ויותר רווחית בתור בשר, ושולחים אותה לבית המטבחיים. העגלים שלה נולדו רק בגלל שהיה צריך להכניס אותה להריון כדי שיהיה לה חלב. בזכרים אין שימוש. הם מפוטמים ונמכרים לפי משקל בגיל כמה חודשים לבשר עגל. והבנות שלה נכנסות לאותו מסלול חיים כמוה. פה הפרקטיקה כזאת, שם הפרקטיקה קצת אחרת, בגרמניה עושים שני מחזורים, בארץ לפעמים ארבעה. אין תעשיית בעלי חיים בלי הרג, אין חלב בלי הרג. אנחנו שטופי מוח, מבוגרים וידענים גדולים ואין לנו מושג, גם צמחונים לא יודעים. שמעתי דוקטור לפיזיקה מתווכח שפרות מייצרות חלב מעצמן, הוא זוכר את זה מילדותו בפולין. גם אני לא חשבתי שפרה צריכה להיות בהריון כדי שהעטינים שלה יתמלאו חלב, יותר נכון לא חשבתי כלום. איזה אידיוטית. |
|
||||
|
||||
האמת, נשמע קצת כמו החיים של סבתא שלי בפרס... |
|
||||
|
||||
חבל שבמקום לקרוא באינטרנט את לא פשוט הולכת לאיזה משק בצפון או בדרום. משק שמוכר את החלב לתנובה. לדוגמא, יהיה לך קל מאד לראות שהעטינים של הפרות אפילו לא מתקרבים לרצפה. את גם צריכה לראות איך הן הולכות ממושמעות למכונת החליבה האוטומאטית, וחולבות את עצמן כשמתחשק להן, במשקים המתקדמים יותר. אבל ללכת לראות, לא לקרוא באינטרנט. כדאי גם עם הילדים, זו חוויה נעימה. אם את רוצה אני אתן לך שמות של משקים שאפשר לבקר בהפתעה. פשוט סעי ובואי בוקר אחד. אם תקומי מוקדם תספיקי לחליבת הבוקר. מה שכן, הריח נורא. אולי צריך לממן להן מטהר אויר. באמת איך אפשר לחיות ככה. |
|
||||
|
||||
כאן אני חייבת לצדד ברנני: הפרות הולכות למכונת החליבה לא משום שהן כל-כך נהנות מהחליבה, אלא משום שכשהעטינים מעיקים עליהן, זו הדרך להתפרק. אבל זה לא משום שהן נהנות כל כך מהמלאות הזו, או מהצורך הזה. ______________ ואת זה אני אומרת כמי שהניקה ושאבה. שאיבות זה לא כיף. |
|
||||
|
||||
בסדר, אבל כנראה שאם זה היה סבל כל כך נוראי כמו שמתארים אוהבי החיות, אז הן לא היו עושות את זה בעצמן. ראיתי פרות סובלות, וממש לא רואים את זה עליהן כשהם מניקות. אני גם לא בטוח שחוויית השאיבה שלך שווה לחווית השאיבה של הפרות. הטכנולוגיה שם הרבה יותר מפותחת מהמשאבות הידניות שהיו בזמני. |
|
||||
|
||||
ובכן, היום יש משאבות משוכללות גם לנשים. לי היתה אחת מהיותר-טובות שיש. |
|
||||
|
||||
נו, על זה הוויכוח? האם פרות חולבות סובלות קצת יותר או פחות מאמא טרייה עם משאבת הנקה מפונפנת? השנה היא 1938, ובובספוג הוא היטלר. |
|
||||
|
||||
לא עומר, לא אישה מפונפנת עם משאבה מפונפנת ששואבת לתינוק שלה חצי ליטר ביום, אישה עם שדיים עד הברכיים שחיה בתוך ההפרשות שלה ושואבים ממנה 7 ליטר ביום. עכשיו תשווה... :-)אני לא מתאפקת לשאול, בא לך קוטג'? |
|
||||
|
||||
עוד פעם סיפורי סבתא? שוב, תלכי למושב עוזה בדרום (כן, זה מחוץ לתל-אביב, 'צטערת), תראי את הפרות, ותספרי לנו עד איפה הגיעו העטינים. רצוי עם תמונות. |
|
||||
|
||||
ביקרתי ברפתות מספר רב של פעמים, וגם לאחרונה. את באמת מדברת שטויות. ולא תודה. אכלתי קצת פרה לפני כמה דקות, ושבעתי. |
|
||||
|
||||
לדעתי זה קשור קשר ישיר לעבודה שלמרות שההיצע מציע כמה וכמה חיות כשרות למאכל, בארץ זמינות בעיקר שתיים: תרנגולת, הקרויה בשם המשפחה שלה עוף, ופרה. כן, אוכלים גם הודו, אבל פחות, עזים וכבשים - בעיקר בני דודינו, ומבחינת המחיר - יוצא, לדעתי, שרוב אוכלי הבשר אוכלים רוב הזמן עוף, ובקר בחגים ובשמחות. בגלל זה צריכת בשר הבקר הנמוכה. השאלה אם כך המצב גם ביתר העולם. |
|
||||
|
||||
לדעתי שני חלקי התגובה שלך סותרים את עצמם. אם יחסית לעולם יש בארץ היצע של פחות חיות, ניתן היה לצפות שכל אחת מהן תתפוס נתח (שוב השפה מהתלת בנו) שוק גדול יותר. ובאשר ליתר העולם, נראה לי שבארה''ב צריכת הבשר ההולך-על-ארבע גבוהה משמעותית לאדם מאשר בארץ. |
|
||||
|
||||
הרבה פחות מזה, ניסיתי להיות זהיר בחישובים כלפי מטה. |
|
||||
|
||||
תחנון את הפרה "שלך"? |
|
||||
|
||||
תשמעי, בקצב שידידיה אוכל, היא ככל הנראה תמות מזקנה קודם - פרה ממוצעת לא חיה מעל 20 שנה על פי ויקי. |
|
||||
|
||||
לחנון את שתי הפרות. פרות שמחות יוצאות בפעם הראשונה לדשא לאור היום אחרי שנות חליבה, חננו אותן, הן לא יישחטו. |
|
||||
|
||||
מניסיון העבר, אם אנסה להפסיק לגמרי לאכול בשר כנראה לא אתמיד. לעומת זאת, המצב הנוכחי מחזיק יפה בערך שנתיים: בשר פרה רק פעם בשבוע וביום קבוע1, לא אוכל תרנגולות למרות שאני אוהב את טעמן, לא אוכל ביצים "בעין" אבל לא נמנע לגמרי מעוגות או מקציצות שמכילות ביצים, אוכל מוצרי חלב אם כי משתדל למעט מטעמי בריאות. די מרגיז להזמין צהרים ממסעדות (ארוחת הערב בבית כמעט תמיד טבעונית). 1 נראה שבגלל הדתיים נגזר עלי שלא לאכול לעולם מזבחי יום העצמאות. |
|
||||
|
||||
מכל מה שכתבו פה זה הכי קרע אותי:-( ... אני לא יודעת מה להגיד לך. אולי תסכים לראות את ההרצאה הזאת, אין דיבורים על אכזריות ואין תמונות. האישה הזאת ממש מעולה. גם התובנות שלה על תזונה, גם התובנות שלה על טבעונות. היא מדברת גם על אנשים שלא מצליחים, כל מה שהיא אומרת מוכר ואמיתי. תראה לפחות עד השאלות, חצי שעה בערך, כשיהיה לך זמן. |
|
||||
|
||||
הבן אדם חזר בתשובה, הפך מחילוני לדתי אדוק, חובש כיפה (ולו סרוגה) ומקיים מצוות, ואת קורעת קריעה כי הוא לא "הרחיק מספיק" ולא הצטרף לקהילה החרדית הקיצונית שאת מקדמת? באמת שאין לך אלוהים. |
|
||||
|
||||
אל תגזים, זה שקול בערך לזה שה''חוזר בתשובה'' יגיד שהוא מתכוון להמשיך לבעול נידות. נראה לי מספיק כדי להטריד כל שלום-אמוני. |
|
||||
|
||||
נו, אבל בתור חרדית ידידותית, לכאורה, היא צריכה לשמוח שהוא בדרך הנכונה, שאולי-יום-אחד וכו'. כפי שאני רואה את זה, ממש כמו סטליניסטים, וממש כמו חרדים - יש לרנני בעיה יותר גדולה עם אלה שקרובים רעיונית וטרם הסכימו עימה על הכל (או הסכימו עימה על הכל אבל טרם מימשו) מאשר עם הקפיטליסטים עושקי הפועלים ועם הקיבוצניקים בועלי השפנים ואוכלי הנידות (בהתאמה). |
|
||||
|
||||
אני כן שמחה, ונדמה לי שדויד הבין בדיוק למה אני עצובה. |
|
||||
|
||||
דוד? ידידיה הוא שלמה. |
|
||||
|
||||
תהייה שכבר העליתי פעם מעל האייל: אם האנושות כולה תעבור לטבעונות מלאה, זה אומר שכל הפרות, תרנגולות, וכו' ייכחדו מעל פני העולם, לא? הרי חיות המשק לא מותאמות לשרוד בטבע. מה דעתך בעניין? |
|
||||
|
||||
כך גם חלק מהאנשים. |
|
||||
|
||||
גם כאן יש גישה שאומרת שצריך לתת לטבע לעשות את שלו. גישה שהביטוי הקיצוני שלה הוא באתר ההדרוויניזם החברתי הידוע. |
|
||||
|
||||
למה זאת שאלה חשובה? אחרי שיישחט העגל האחרון (עצוב להיות העגל האחרון שנשחט) לא יישארו יותר חיות שמיוצרות בתעשיה עם תאריך ייצור ותאריך תפוגה. יש אנשים טובים בישראל ובעולם והם יקחו את בעלי החיים האחרונים שנשארו במחנה לסנקצ'וארי, אחר כך יהיו שמורות, אולי יהיו כמה עדרי בקר בטבע כמו הכמה עדרי סוסים שעוד נשארו, יטפלו בהם ויזכרו מה שעשינו פעם. |
|
||||
|
||||
הכחדת גזעים ביולוגיים לא נראית לך שאלה חשובה? (וצר לי לבשר לך שגם אחרי שכל העגלים יסתובבו להם חופשי בטבע, סביר למדי שחלק מהם יישחטו, רק לא על ידי בני אדם). |
|
||||
|
||||
מישהו ממכרי שחרר פעם ברווזים זקנים מהלול לטבע (במקום שיועלו על משאית למשחטה בעזה). לפי מה ששמעתי התנים והשועלים חגגו בימים הסמוכים. המכר קיבל נזיפה מאנשי שמירת הטבע: אם אחד מאותם ברווזים היה מצליח לשרוד ולהזדווג, הוא היה מפיץ גנים לא רצויים באוכלוסיית הבר. |
|
||||
|
||||
אין גבול לציניות או לטיפשות או לשתיהן יחד. אלה לא גזעים מעשי ידי אלוהים, אלה מוטנטים לאכילה מעשי ידי אדם, אתה מכחיד אותם כל יום מחדש. יום טוב. |
|
||||
|
||||
התגובה שלך גרמה לי לתהות: מה דעתך על השאלה שלי בתגובה 473104 והפתיל שאחריה. |
|
||||
|
||||
חלק מהדחפים הנפשיים שלנו קשורים להתנהגות מוסרית או למושג הצדק. תורות מוסר למיניהן מנסות לנסח תאוריה שתכליל דחפים אלה. מה הטעם בכך? מה הטעם לנסות לנסח תאוריה קונסיסטנטית לעניין לא רציונלי שצריכים לעסוק בו במסגרת חקר המוח או פסיכולוגיה אבולוציונית? בסופו של עניין יש לנו תגובות רתיעה רפלקסיביות מהתנהגויות מסויימות בהקשרים מסויימים, כנראה משום שהתנהגויות כאלה אינן מועילות לקיומה של החברה. אנחנו מגיבים כך מפני שאנחנו מתוכנתים כך: חוויות מסוימות מעוררות אותנו רגשית בעוצמות שונות בדרך אסוציאטיבית. אנחנו לא מתוכנתים ע"י מערכת כללים לוגיים, ואין לנו כללים מפני שהמוח שלנו הוא לא מערכת מומחה. הדרישה המוסרית של רנני ושאר הטבעוניות/צמחוניות באייל אינה דרישה רציונלית באופן מובנה, ולכן אין טעם לדון בה בכלים הגיוניים. עדיין, בהרבה נושאים אחרים מוצגות דרישות מוסריות, ואנשים מבססים את עמדתם על מה שמותר או אסור לפי מיטב כושר השיפוט המוסרי שלהם. ההתנפלות בעניינן נובעת מכך שהן מערערות על התנהגויות מקובלות על רוב הקוראים. מבחינת צורת הטיעון שלהן הן אינן שונות מרוב הקוראים. |
|
||||
|
||||
בדיוק הפוך מהסייפא שלך, ה'התנפלות' נובעת מצורת הטיעון הדמגוגית והקיצונית שלהן, לא מכך שהן מערערות על התנהגויות מקובלות. הלא ה'ערעור' הזה הוא לא משהו חדשני או מקורי כלל וכלל, אני שמעתי על צמחונות כבר בשנות השמונים העליזות, אם לא לפני, שבאה מאותו טיעון מוסרי בדיוק. אז אין כאן שום טיעון מוסרי חדש. יש פה קמפיין וטרמינולוגיה מיסיונריות בצורתן, שאם כבר הן מה שחדש בדיון הנושן הזה. מה שכנראה עוד חדש (או משתנה לאורך השנים) זה שתעשיית הבשר הולכת ומתדרדרת, ועל זה יש כאן אני חושב קונצנזוס גורף. |
|
||||
|
||||
סוף סוף אדם לא רציונאלי. אני מנסה להסביר(חחח) את זה כבר שעות (שבועות?) הדיונים התיאורטיים כאן הם חסרי טעם. אין שום דבר רציונאלי בלא לרצות להתעלל בחיות, ובכל זאת *אף אחד* כאן לא רוצה לעשות את זה. בינגו קרניסט דפנסיבי, לא מלא אבל חביב, ספרתי 10. |
|
||||
|
||||
תבדקי את הלוגיקה שלך, נראה לי שמרב שלילות כפולות ומשולשות באותו משפט אמרת משהו הפוך מכוונתך. |
|
||||
|
||||
אני קורא לחתול שלנו איציק הטפש, ושמן וכשהוא שומט לשון אני אומר לו שהוא מגעיל. זה לא נחשב התעללות? |
|
||||
|
||||
LOL גם לי יש כזה |
|
||||
|
||||
שכחתי להגיד שהכי לא רציונאלי זה לאכול מהחי. נכון שרחמים על בעלי חיים הם לא רציונלים, וצער בעלי חיים אצל חז"ל הוא לא רציונלי, וחוקי צער בעלי חיים בארץ הם לא רציונלים, אלה דברים שמחווטים באדם בחומרה, אפשר להגיד, והם לא קשורים להגיון. אבל מה שבאמת לא רציונלי זה לאכול מהחי, בעוד שאנחנו לא צריכים את זה, לא צריכים את זה עד כדי כך שזה מזיק לנו, דורש המון משאבים והרס אקולוגי, וכרוך בהרג ואכזריות כלפי חסרי ישע. לא רציונאלי שאנחנו עושים את אך ורק מתוך הרגל. אפילו "טעים לי" הוא הרגל, הרגל מילדות. יש אפס רציונאליות בלקבל סידן מחלב פרה שהיא בעצמה קיבלה אותו מהצמחים, או יותר נכון מתוספי הסידן שמוסיפים לאוכל שלה כי היא לא רועה באחו, ולהוציא על זה פי 5 מים ושטחי גידולים ומשאבים מכדור הארץ. כל המעגל הזה בעוד שיכולנו לקבל את הסידן ישירות מהצמחים. זה באמת לא רציונאלי. אז אם מישהו אוכל את היוגורט של הבוקר וחושב שזה נורמלי ורציונלי שיחשוב שוב. |
|
||||
|
||||
רק אם יורשה לי ניטפוק קטן1 על התמונה - עטינים גדולים לא מצביעים על שפע חלב, והרפתנים עושים הרבה כדי שלעדר שלהם יהיו עטינים קטנים ויפים. אז לפחות במובן הזה התמונות והתיאורים הלוחמניים די מבוזבזים. ___ 1. מבלי להיכנס לשאר הויכוח העקר הזה. תודה. |
|
||||
|
||||
תגיד מה הרפת שלך, ואביא צילומים משם. |
|
||||
|
||||
כבר מזמן אין לי רפת. הייתי מגלה לך את שם החברה שלי, אבל זה יהיה די מביך אם תצלמי את הציצים של העובדות החביבות. |
|
||||
|
||||
יש לך חברה לייצור מוצרים מחלב-אם? ___________________ אם לא, למה המשפט השני רלוונטי? |
|
||||
|
||||
לכי למושב עוזה. הדבר היחיד שמגיע שם עד הברכיים זה המאווררים והטפטפות שמקררים את הפרות. לעובדים אגב אין את הפריוולגיה הזו. |
|
||||
|
||||
את הבועטת או יוסי? הקירור הוא לא "פריווילגיה" של הפרות אלא משיקול כספי, כי החום מוריד את כמות החלב ופוגע בפוריות שלהן ואי אפשר להכניס אותן להריון. זה בסך הכל ממטרות שמתיזות על הפרה מים. אתם מתגאים בזה כאילו מדובר באיזה הפגנה של רוחב לב פילנטרופי כלפי הפרות, שאפילו העובדים לא זכאים לו כלומר לא יכולים לשפוך על עצמם מים. במשאית לבית המטבחיים אין מיזוג. זה מאיר באור מדויק את כל הדיווחים של רפתנים על גן העדן ברפת שלהם, ועטינים שלא מידלדלים רק יש בהם 50 ליטר חלב. כל זה בשביל מה? |
|
||||
|
||||
זה לא ממטרות, המערכת מתיזה אדי מים. כדאי לראות. אבל זה לא רק זה, יש גם מאווררים ענקיים, במשרדים שם אין אפילו מאוורר קטן. אבל למה שלא תלכי לראות? אם אני מבינה נכון, כבר חזרת בך מהטעות של ה"עטינים המדלדלים". למה שלא תלכי לעוזה, ופשוט תראי מה קורה שם, אולי תחזרי בך מעוד טענות. לא גן עדן, אבל אם לצטט את בעל הרפת "אני מזמין תור בקופת חולים, מקבל תור לעוד חודשיים. לפרות מגיע כל שבוע רופא לבדוק אותן, אם הן חולות ואם לא". גם במשקים קטנים יותר, בעל הרפת מכיר כל פרה בשמה. דרך אגב, אם תלכי יספרו לך, על הקרניים של הפרות. אי אפשר להשאיר את הפרות עם קניים, כי הן נוגחות זו בזו. אז מה שהיו עושים פעם זה מנסרים להן את הקרניים. בגלל הכאב, היום עושים את זה עם משחה, ברגע שהפרה נולדת. אז לא גן עדן, אבל תנאים סבירים. (למה בכלל כל הראיה בשחור ולבן, או גן עדן, או רשעות גמורה?). |
|
||||
|
||||
:-) את מקדימה רפואה למכה, הא? גדיעת קרניים... משחה... כן הבועטת או יוסי, הייתי ביותר רפתות ממה שבריא לנפש האדם. עכשיו תגידו לי בשביל מה המשחקים האלה? |
|
||||
|
||||
אז אם היית בכל כך הרבה רפתות, איך קיבלת את הרושם השגוי שהעטינים מדלדלים עד הקרקע? ה"משחקים" כפי שאת מכנה אותם, או "בדיקת העובדות" כפי שאני מכנה אותן, נועדו ליצור בסיס עובדתי שעליו נסכים (למשל, היחס לפרות הוא סביר במשקים בארץ), ועליו אפשר להתווכח ויכוחים מוסריים (למשל, את תטעני שאפילו פגיעה קטנה בנוחות הפרה, כמו מניעת החופש שלה, היא לא מוסרית). אם יש מחלוקת בעובדות, אז קל מאד להכריע בעניין. למשל, אמרת שהעטינים מדלדלים, הלכתי וראיתי שהן אינן מדלדים - במקה הזה צדקתי. אם היה מי שיטען שפרות מגדלים ומאפשרים להם לגדל קרניים - הייתי מראה לו שהוא טועה, כי באף משק לפרות אין קרניים. פשוט, לא? |
|
||||
|
||||
את צינית, את מדברת על עובדות? התגובה הראשונה שלך אלי היתה שאלה "תמימה": "אי אפשר לשתות את החלב שלה בלי להרוג אותה?" וסיפרת סיפור על הדוד רופא שבודק את הפרות. כאילו שלא ידעת שהתשובה היא לא, שהעובדה היא שאף פעם לא השארת פרה בחיים, שלא היתה פרה אחת או עגל אחד שלא שלחת לבית המטבחיים, לסטייקים. סיפרת על ה"פריוולגיות" הנדיבות של הצינון כדי להרשים את הקוראים, כאילו לא ידעת למה הוא נועד. כמו תועמלנית משופשפת סיפרת מהר על הגדיעה כאילו אנחנו לא יודעים מה זה באמת, כדי שקודם ישמעו את "המהדורה לילדים" שלך. כתבת בהומור "מה שכן, הריח נורא. אולי צריך לממן להן מטהר אויר. באמת איך אפשר לחיות ככה." כאילו שזה מצחיק, שטבעי להן לחיות בתוך הסירחון שלהן ורק לנו קצת לא נעים באף. אם פרה חולבת רובצת ומחרבנת מתחתיה, זאת חיה חולה, חולה פיזית או נפשית. אז אל תיתמי שלא ראית עטינים דלוקים ומידלדלים, כאילו שאנשים לא יגגלו ויראו בעצמם. בשביל "המאזינים" העליתי תמונה אקראית מרפת אקראית בביקור אקראי לפני חודש בערך. אין לי עניין בשקרים גדולים או קטנים, אני לא רבה איתך אם הן סובלות יותר או פחות, אני פשוט מבקשת ממך, ומכל הרפתנים כאן, שתורידו מהם את הידיים. אין להם מי שידבר בשבילם, אז אני מדברת. עכשיו תבוא ההתקפה וה"את מדברת שטויות", אז אני ארד קצת למחתרת... אבל קודם אקשר לתוכנית של שי גולדשטיין, הדברים שהוא אומר בסוף... גוש בגרון... |
|
||||
|
||||
אני רק שאלה,איך צריכים להראות עטינים של "פרה בריאה"? |
|
||||
|
||||
במידה מסוימת, ייתכן שפרה ישראלית היא לא בריאה מעצם קיומה. זה ודאי נכון לגבי תרנגולות מהונדסות. |
|
||||
|
||||
יש לך תמונה של פרה בריאה מחו"ל? כי אני לתומי חשבתי שככה (כמו בתמונה שרנני הביאה כדוגמה לעטינים דלוקים או מושפלים..) נראת פרה אני יודע איך נראת תרנגולת רגילה(שמסתבר שהיא מוטציה מהונדסת), איך נראת תרנגולת לא מהונדסת? |
|
||||
|
||||
דרך אגב, כל (או כמעט כל) הפירות1 והירקות שאנחנו אוכלים הם "מוטציה גנטית" בערך באותה מידה. 1 המאיית שלי רוצה לתקן כאן ל"פרות", אבל נראה לי שזה לא יהיה מספיק ברור. |
|
||||
|
||||
ככה נראים עטינים נורמליים, כמעט לא רואים אותם. יש תמונה מאחורה שרואים אותם יותר, אבל הם קטנים. זאת פרה שהוצלה על סף מוות, ולא ידעו בכלל שהיא בהריון. היא המליטה בסנקצ'וארי באוסטרליה את העגלה דיקסי... זה המקסימום של העטינים ימים ספורים אחרי ההמלטה, יש שם אולי 4 ליטר, בקרוב העטינים יילכו ויקטנו, עד שכעבור חודשיים או שלושה העגלה תיגמל והם ייעלמו. אולי הן לא נראות כל כך יפות, אבל בעיניי הן יפות. דיקסי הקטנה תחיה באושר בסנקצ'וארי, ולא יהיה לה מושג מה זה רפת, מה זה מלמד חשמלי, מה זה המתקנים המשונים, למה מכאיבים לה, למה מפחידים אותה, למה כל כך צפוף, לאן נוסעת המשאית, למה קושרים אותה מהרגליים ומניפים אותה עם הראש למטה. בערות מאושרת. כאן דיקסי עם החבר שלה, העגל היתום סאנבים. |
|
||||
|
||||
תודה רנני, אולי אני חשדן יתר ,אבל זאת לא אותה סוג פרה (הפרה הזאת שחורה ועיזית משהו).אם חזה של אישה תופח פי כמה ע"מ להאכיל ילד של 3 ק"ג לא מוגזם להניח שחזה של פרה יהיה עצום. פרה כמו בתמונה הקודמת-לבנה ענקית עם כתמים שחורים-יש לך תמונה של כזאת אחרי לידה? למען הגילוי הנאות אני אוכל בשר כי אני חושב שחיות נועדו לאכילה*,לאחר שנחשפתי לתעשיה הזאת מעט שקלתי להפסיק לאכול,רק ואך ורק בגלל היחס לחיות. אבל מטעמי נוחות ועצלנות פשוט צימצמתי את צריכת החלב והבשר שלי.בשבילי לא לאכול בשר (ובטח חלב וביצים) זה אומר להתעסק עם אוכל כל היום אני לא אוהב את ההאנשה שאת עושה לחיות (דיקסי,חבר שלה,עגל יתום)ע"מ לעורר אמפטיה והזדהות- הם לא בני אדם-הגישה הזאת מסוכנת ובעייתית. היחס המזעזע מספיק בשביל לגרום לשינוי (*"אם אלהים לא רצה שנאכל חיות אז למה הם עשויות מבשר"-הומר סימפסון) |
|
||||
|
||||
אל תהיה חשדן אלי, יכול להיות שאני טועה, אבל אני בטח לא משקרת לך. זה יותר מהרבה אנשים שאני פוגשת, כל כך הרבה שקרים יש, הרבה יותר שקרים מאמת וברור למה. ההשוואה שלך לאישה היא שגויה, כבר כתבתי כאן למישהו, אישה מניקה חצי ליטר עד ליטר ליום. פרה נשאבת בחודשיים הראשונים בשיא התפוקה 50 ליטר ליום. תעשה חישוב ותראה שזה שקול לאישה ששואבת 7 ליטר ליום. פרוורטי. אלה העטינים של הפרה המסכנה בתמונה שהעליתי. אבל אתה צודק, אלה פרות שונות, דיקסי היא לא פרת חליבה, היא לא עברה "השבחה גנטית" והעטינים שלה רגילים. סאנבים הוא חבר שלה, למה לא, לכלב שלך אין חברים בגינה? גם אם אין לך כלב? לא שמת לב ש"דיקסי עם החבר שלה העגל היתום סאנבים" זאת הכותרת באנגלית על התמונה. חבר זה רגיל אבל באמת מוזר לומר על עגל שהוא יתום, אז חייב להיות כאן איזה סיפור. ויש סיפור, סיפור ההצלה של סאנבים. איך נחשפת לתעשיה? כתבת שאתה ממשיך לצרוך חלב ובשר וביצים, גם אם פחות, כי אחרת תצטרך להתעסק כל היום עם אוכל. זאת הסיבה היחידה או שיש סיבות נוספות? אם כל המוצרים היו על המדף בסופר והיית יכול לארגן לעצמך משהו לאכול באותה קלות, היית טבעוני? לילה טוב בינתיים |
|
||||
|
||||
היא לא סתם פרה רגילה. היא פרה מורעבת (לפי התיאור שלך). |
|
||||
|
||||
זה שהכותרת באנגלית משחקת את המשחק לא אומר שזה נכון,מוצדק ובטח לא מוכרח שאני אסכים לכך אני מוכן לשחק את "משחק ההאנשה" הזה-תגדירי "חבר" נחשפתי מכתבות אקראיות,שיטוטים באינט',פייסבוק וכו' אני אדם שאוכל הרבה,ומורגל לאכול הרבה בשר,מטבעונים שאני מכיר מסביבי זאת דרך חיים שלמה שמחייבת אותך להתעסק עם אוכל כל היום(בטח אחד שאוכל בכמויות שלי) מה כבר יהיה בסופר?! שקית עדשים שצריך להשרות ולבשל ולהוסיף ולדאוג שיהיו את כל אבות המזון ולארוז ... או ארוחה עסקית של עוף בקשיו. |
|
||||
|
||||
רק שים לב שבסיפא אתה משווה בין אוכל-שמכינים-בבית לבין ארוחה במסעדה. |
|
||||
|
||||
טבעונים ממש לא מתעסקים עם אוכל כל היום. הסיבות העיקריות שזה נראה כך הן: 1. יש די מעט אוכל תעשייתי טבעוני (בתחליפים צמחיים כמו טבעול יש לרוב ביצים) כך שקשה יותר לפנות לפתרונות של "דקה במיקרו ויש ארוחה". 2. טבעונים בבלוגים שמקדמים טבעונות שוקדים על הכנת אוכל אסתטי ומקורי במיוחד, מסיבות של רצון לקדם את הבלוג, את הטבעונות או את שניהם גם יחד1. בסך הכל, גם פיתה עם חומוס, חצילים וסלט היא ארוחה טבעונית. לא צריך להתאמץ הרבה. 1 אין צורך לקשר פה את הבלוג ההוא שמרכז תמונות אוכל טבעוניות מגעילות, העיקרון ברור. |
|
||||
|
||||
יש לך אולי המלצה על מוצר טבעוני ובריא שאפשר לחמם ולאכול? |
|
||||
|
||||
גרגרי חומוס מבושלים (אם כוונתך למוצר תעשייתי מוכן - אז מהקפואים, לא מהמשומרים). |
|
||||
|
||||
1 הבלוג ההוא של תמונות אוכל טבעוניות מגעילות מרגיז אותי. בראש ובראשונה האוכל נראה ככה כי אנשים לא יודעים לצלם אוכל, ולצלם אוכל זו מומחיות2. משום מה אין בלוג שמרכז אוכל בשרי גועלי, ויש הרבה מאוד אוכל בשרי גועלי. חצי מהדוגמאות שלהם הם ל"דברים שנראים כאילו מישהו אכל והקיא" - ואם פירה-עם-אפונה נכנס בהגדרה הזו, קל וחומר צ'ילי קון קרנה וספגטי בולונז. שלא לדבר על קלופס (לא ניסיתם? אל תנסו!). 2 והחפצים בדוגמא מוזמנים לגשת אל מדף ספרי הבישול שלהם, או של אמא שלהם, לשלוף את הספרים של רות סירקיס, להסתכל בתמונות-הלא-ממש-מעוררות-תאבון, ולהשוות לספרי הבישול שיצאו כאן ב-10 השנים האחרונות לא בחיבורה של רות סירקיס. הסיבה היא לא שהבישולים של רות סירקיס לא נראים טוב, אלא שברוב המכריע של ספרי הבישול האחרים הקרדיט על הצילום שייך לצלם אוכל מקצועי, ואצל רות סירקיס הקרדיט על הצילום שייך לבן זוגה3. 3 מחברי רוב-רובם של בלוגי הבישול שאינם, נניח, בצק אלים, יודעים לצלם אוכל עוד פחות מבן זוגה של רות סירקיס. |
|
||||
|
||||
קלופס? את קיבוצניקית? |
|
||||
|
||||
לא. אבל אמא שלי מצאה את זה בספר של רות סירקיס, והתאהבה ברעיון. היא הכינה את זה פעמיים או שלוש. בשר-טחון-מכובס, עם אורז במקום פירורי לחם (''כי אורז זה יותר בריא מסתם לחם''), בצירוף אפונה ועוד כלמיני בפנים - זה אחד הדברים היותר מגעילים, אסטטית, שאכלתי מימי. בחיי שזה נראה כאילו מישהו אכל את זה כבר, ורק קיבצו את זה לצורה מוצקה משהו. בסוף היא הבינה שאנחנו נותנים את רוב מנתנו לכלב, מתחת לשולחן (הכלב נהנה מאוד), והקץ לקלופס. |
|
||||
|
||||
התשובה ל"טבעונים שמדכאים אותי" - https://www.facebook.com/veganartil (וגם הבלוג הנהדר "דברים בעלמה"1 שאמנם צמחוני אבל עם המון מנות טבעוניות שנראות מעולה) |
|
||||
|
||||
כן, אי אפשר לקבל את כל הסידן והחלבונים שלך מפיתה עם חומוס, ולהישאר בריא. אני יודע כי ניסיתי :) |
|
||||
|
||||
אבל ממג'דרה כן. זה לא בדיוק תבשיל שצריך לטרוח עליו יומיים במטבח. |
|
||||
|
||||
למרות שיש עוד סיבות, מה שכתבת כסיבה מספר 1 מסביר הרבה, וזה מסביר בדיוק למה טבעונים באמת מתעסקים עם אוכל כל היום, לא למה "זה נראה כך" אלא למה זה בדיוק כך. אולי יש לזה כמה יוצאים מן הכלל ואולי את ביניהם, אני לא יודע עלייך כלום. אבל מדובר על הטבעוני הממוצע שיוצא לפגוש בכל מיני נסיבות. מה שקצת עצוב זה שהם מדברים על הנסיון הקבוע להמציא כל מיני מאכלים שאולי הטעם שלהם ייצא נסבל, ובתוך זה חלק מהם בעצם מדברים על הגעגועים שלהם למה שהם אכלו בגלגול הקודם שלהם, לפני הטבעונות. ואני הולך לזרוק כאן, למזלי בעילום שם, פצצת אטום מזעזעת שלא במהרה יירגעו ממנה ישראלים כשרים והגונים: לא כולם אוהבים פיתה עם חומוס, ואם להיות יותר ספציפי: לא כולם אוהבים חומוס, אני, למשל, לא אוהב (ישראלי מלידה ומבטן, עושה מילואים קרביים והכל), ולא יעזרו כל המתכונים שמישהי אולי תנדב לי כאן - לא אוהב, נקודה. |
|
||||
|
||||
טוב, אז אל תאכל חומוס. גם אני לא אוהבת את התחליפים - ''המבורגר'' טבעוני זה פשוט לא זה, ולא משנה כמה עדשים יטחנו בפנים. אכלתי גם ''שניצל'' מסייטן שהיה סביר, מספק את התאווה לג'אנק, אבל לא יותר מזה. אני מסתפקת פשוט במנות מבושלות ובהמון ירקות ופירות. אבל אני לא טבעונית (אלא רק אוהדת טבעונות), אז יש פה במטבח ביצים, מה שעוזר מאוד לערך התזונתי. |
|
||||
|
||||
כופר! |
|
||||
|
||||
באשר להשוואה הכמותית לאישה מיניקה: ברגע הראשון הלכתי בעקבותייך וחשבתי שפרמטר ההשוואה הוא יחס המשקל בין האישה לפרה, שהוא בערך 10, מה שנותן עד 5 ליטר ביום. אבל אז הבנתי שזה לא הפרמטר הנכון. הפרמטר הנכון יותר הוא ההפרש בין משקל העגל למשקל התינוק. כשהם נולדים זה אכן פי עשר על פי המסמך הזה. אבל חשבתי עוד יותר והבנתי שהפרמטר הנכון הוא בכמה עולה משקלו של העגל בחודשי חייו הראשונים1. על פי אותו מסמך לעיל, העגל עולה בסביבות קילו ביום. מחישוב קצר שעשיתי זה יוצא פי 25 יותר מתינוק רגיל2. אז אם תינוק רגיל שותה עד ליטר ביום, אני מצפה שהעגל ישתה 25 ליטר ביום. לפחות. זה כבר לא כל כך רחוק מהערכים שאת נותנת עבור פרות חולבות. 1 עגל בן 5 חודשים שוקל מעל 200 קילו, לפי הקישור לעיל. 2 וזה לפני שאנחנו גם סופרים את כמות האנרגיה שמוציא אותו עגל, שמעצם זה שהוא הולך ומקפץ (ונושא את משקלו) מהיום הראשון בעוד העולל נישא על כפיים באותה תקופה), היא ודאי גדולה בשני סדרי גודל משל התינוק האנושי. |
|
||||
|
||||
אני לא בטוחה שזו השוואה רצינית. תינוק אנושי במשקל 5 קילו אינו צורך פי-שתיים חלב מתינוק אנושי במשקל 2.5 קילו. וגם העגל, לא אמור לצרוך 25 ליטר ביום רק משום שמשקלו פי 25 מתינוק אנושי. _________________ גם פילים הם יונקים. כמה חלב צורך פילון? לא יצא לי לראות פילות עם עטינים עד הרצפה רק בגלל שהן מיניקות. |
|
||||
|
||||
תינוק במשקל 2.5 קילו עולה במשקלו הרבה יותר מהר מתינוק במשקל 5 קילו. וחוץ מזה זה מה שאומרת המלצת טיפת חלב לכמות שצריך תינוק לאכול: "ישנה נוסחה - משקל הילד כפול 150 מ"ל חלקי מספר הארוחות ליממה. דוגמה ילד ששוקל 4 קילו לפי נוסחה זו ,יקבל כול שלוש שעות 75 מ"ל.כמובן שיש להיות גמישים וללכת לפי דרישת הילד" אופס. מסתבר שזה כן פרופורציונלי למשקל התינוק. |
|
||||
|
||||
בתזונת בקבוק - כן. לא בהנקה. אליבא דיועצות ההנקה שנזקקתי לשירותיהן, חלב האם משתנה בהתאם לתינוק, לגילו, למשקלו, ואפילו משתנה בזמן הארוחה עצמה. כשתינוק יונק, החלב הראשוני הוא מתוק ודליל, וזה שמגיע בהמשך הוא שמנוני ומשביע יותר. ושניהם נחוצים לתינוק1. ככל שהתינוק גדל ההרכב הקלורי של החלב משתנה, מותאם לתינוק, אבל התינוק לא יונק כמות גדולה יותר. בגלל זה, אתה יכול לראות תינוקות גדולים שיונקים 3 דקות וזהו - הם פשוט שאבו את כל האוכל הנדרש להם. אותן יועצות המשילו את זה לארוחה שלך: אתה אוכל כמות של צלחת בכל ארוחה - אבל ההרכב שלה משתנה. ואם זה כך בחלב אם לתינוקות אנושיים, אני חושבת שזה נכון גם לגבי עגלים. 1 ולכן אם מגבילים את משך ההנקה לזמן קצוב וקצר, התינוק לא מקבל את החלב השני. |
|
||||
|
||||
הכנסת המון משתנים, הרכב החלב והרכבו, וקשה לכמת את זה. בין השאר התינוקות הגדולים גם חזקים יותר ויונקים כמות גדולה יותר בזמן קצר. ושוב את מתעלמת מזה שחשוב כמה התינוק עולה במשקך, לא המשקל הרגעי שלו. תינוק בחודשים הראשונים לחייהם עולים בקצב הרבה יותר גבוה מאחר כך. אבל בקו התחתון את באמת מאמינה שתינוק בן חצי שנה לא אוכל יותר מתינוק בן חודשים1, ושתינוק שעולה 30 גרם ביום ותינוק שעולה קילו ביום מוציאים את זה מהאוויר שהם נושמים? |
|
||||
|
||||
אני לא נוהגת להאכיל תינוקות בימים שבשגרה וייתכן שאני טועה, אבל נדמה לי שתינוק במשקל 5 קילו בדרך כלל כבר מצוי בשלב שהוא אוכל מוצקים (או מרוסקים) ולא מתבסס על תזונת חלב בלבד. |
|
||||
|
||||
יש את אלה שנולדו במשקל 4.7 קילו. במשקל 5 קילו הם עדיין יונקים. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |