|
||||
|
||||
טבעונים ממש לא מתעסקים עם אוכל כל היום. הסיבות העיקריות שזה נראה כך הן: 1. יש די מעט אוכל תעשייתי טבעוני (בתחליפים צמחיים כמו טבעול יש לרוב ביצים) כך שקשה יותר לפנות לפתרונות של "דקה במיקרו ויש ארוחה". 2. טבעונים בבלוגים שמקדמים טבעונות שוקדים על הכנת אוכל אסתטי ומקורי במיוחד, מסיבות של רצון לקדם את הבלוג, את הטבעונות או את שניהם גם יחד1. בסך הכל, גם פיתה עם חומוס, חצילים וסלט היא ארוחה טבעונית. לא צריך להתאמץ הרבה. 1 אין צורך לקשר פה את הבלוג ההוא שמרכז תמונות אוכל טבעוניות מגעילות, העיקרון ברור. |
|
||||
|
||||
יש לך אולי המלצה על מוצר טבעוני ובריא שאפשר לחמם ולאכול? |
|
||||
|
||||
גרגרי חומוס מבושלים (אם כוונתך למוצר תעשייתי מוכן - אז מהקפואים, לא מהמשומרים). |
|
||||
|
||||
1 הבלוג ההוא של תמונות אוכל טבעוניות מגעילות מרגיז אותי. בראש ובראשונה האוכל נראה ככה כי אנשים לא יודעים לצלם אוכל, ולצלם אוכל זו מומחיות2. משום מה אין בלוג שמרכז אוכל בשרי גועלי, ויש הרבה מאוד אוכל בשרי גועלי. חצי מהדוגמאות שלהם הם ל"דברים שנראים כאילו מישהו אכל והקיא" - ואם פירה-עם-אפונה נכנס בהגדרה הזו, קל וחומר צ'ילי קון קרנה וספגטי בולונז. שלא לדבר על קלופס (לא ניסיתם? אל תנסו!). 2 והחפצים בדוגמא מוזמנים לגשת אל מדף ספרי הבישול שלהם, או של אמא שלהם, לשלוף את הספרים של רות סירקיס, להסתכל בתמונות-הלא-ממש-מעוררות-תאבון, ולהשוות לספרי הבישול שיצאו כאן ב-10 השנים האחרונות לא בחיבורה של רות סירקיס. הסיבה היא לא שהבישולים של רות סירקיס לא נראים טוב, אלא שברוב המכריע של ספרי הבישול האחרים הקרדיט על הצילום שייך לצלם אוכל מקצועי, ואצל רות סירקיס הקרדיט על הצילום שייך לבן זוגה3. 3 מחברי רוב-רובם של בלוגי הבישול שאינם, נניח, בצק אלים, יודעים לצלם אוכל עוד פחות מבן זוגה של רות סירקיס. |
|
||||
|
||||
קלופס? את קיבוצניקית? |
|
||||
|
||||
לא. אבל אמא שלי מצאה את זה בספר של רות סירקיס, והתאהבה ברעיון. היא הכינה את זה פעמיים או שלוש. בשר-טחון-מכובס, עם אורז במקום פירורי לחם (''כי אורז זה יותר בריא מסתם לחם''), בצירוף אפונה ועוד כלמיני בפנים - זה אחד הדברים היותר מגעילים, אסטטית, שאכלתי מימי. בחיי שזה נראה כאילו מישהו אכל את זה כבר, ורק קיבצו את זה לצורה מוצקה משהו. בסוף היא הבינה שאנחנו נותנים את רוב מנתנו לכלב, מתחת לשולחן (הכלב נהנה מאוד), והקץ לקלופס. |
|
||||
|
||||
התשובה ל"טבעונים שמדכאים אותי" - https://www.facebook.com/veganartil (וגם הבלוג הנהדר "דברים בעלמה"1 שאמנם צמחוני אבל עם המון מנות טבעוניות שנראות מעולה) |
|
||||
|
||||
כן, אי אפשר לקבל את כל הסידן והחלבונים שלך מפיתה עם חומוס, ולהישאר בריא. אני יודע כי ניסיתי :) |
|
||||
|
||||
אבל ממג'דרה כן. זה לא בדיוק תבשיל שצריך לטרוח עליו יומיים במטבח. |
|
||||
|
||||
למרות שיש עוד סיבות, מה שכתבת כסיבה מספר 1 מסביר הרבה, וזה מסביר בדיוק למה טבעונים באמת מתעסקים עם אוכל כל היום, לא למה "זה נראה כך" אלא למה זה בדיוק כך. אולי יש לזה כמה יוצאים מן הכלל ואולי את ביניהם, אני לא יודע עלייך כלום. אבל מדובר על הטבעוני הממוצע שיוצא לפגוש בכל מיני נסיבות. מה שקצת עצוב זה שהם מדברים על הנסיון הקבוע להמציא כל מיני מאכלים שאולי הטעם שלהם ייצא נסבל, ובתוך זה חלק מהם בעצם מדברים על הגעגועים שלהם למה שהם אכלו בגלגול הקודם שלהם, לפני הטבעונות. ואני הולך לזרוק כאן, למזלי בעילום שם, פצצת אטום מזעזעת שלא במהרה יירגעו ממנה ישראלים כשרים והגונים: לא כולם אוהבים פיתה עם חומוס, ואם להיות יותר ספציפי: לא כולם אוהבים חומוס, אני, למשל, לא אוהב (ישראלי מלידה ומבטן, עושה מילואים קרביים והכל), ולא יעזרו כל המתכונים שמישהי אולי תנדב לי כאן - לא אוהב, נקודה. |
|
||||
|
||||
טוב, אז אל תאכל חומוס. גם אני לא אוהבת את התחליפים - ''המבורגר'' טבעוני זה פשוט לא זה, ולא משנה כמה עדשים יטחנו בפנים. אכלתי גם ''שניצל'' מסייטן שהיה סביר, מספק את התאווה לג'אנק, אבל לא יותר מזה. אני מסתפקת פשוט במנות מבושלות ובהמון ירקות ופירות. אבל אני לא טבעונית (אלא רק אוהדת טבעונות), אז יש פה במטבח ביצים, מה שעוזר מאוד לערך התזונתי. |
|
||||
|
||||
כופר! |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |