סקר יום העצמאות: מה אתם הכי אוהבים על המנגל? | 1452 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
סקר יום העצמאות: מה אתם הכי אוהבים על המנגל? | 1452 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
הצג את כל התגובות | הסתר את כל התגובות |
|
||||
|
||||
סושי זאת התשובה ההומוריסטית? האמת היא שבא לי לשפד את חברי הממשלה, אבל יש לי הרגשה שהנעל של צ'רלי צ'פלין היתה פחות קשה. |
|
||||
|
||||
שזאת לא תשובה מי יודע מה הומוריסטית, ולכן שברתי את מסורת ההצבעה-לאופציה-האחרונה-לא-משנה-מה-כתוב-שם. הצבעתי קבב, לזכר הימים בהם לא ריחמתי על בע''ח. |
|
||||
|
||||
כי זו האופציה ההומוריסטית. אני לא מנגליסט. That is all.
|
|
||||
|
||||
אז אתה לא מנגליסט, שוין. אבל שמישהו כבר עושה על האש (אתה בכלל באת בשביל הספר בקוונטית שהוא השאיל ולא החזיר!), ואומר "כליל סוויטי, מה לשים לך על המנגל?" אתה עונה "סושי"?! ואחר כך אתה מתפלא שיוצא לך EQ אספרגרי. |
|
||||
|
||||
קודם כל, אף אחד לא שאל ממני ספר בשום מקצוע קוונטי. בית כל, מסיבות שברורות למי שיודע, הסיטואציה בה אומרים לי "כליל סוויטי, מה לשים לך על המנגל?" היא לא סבירה בעליל. סושי זה טוב, אבל זה בכלל לא על המנגל, טפשון! לכן זו תשובה הומוריסטית טובה! ואני התייחסתי למנגליזם היום-עצמאותי, לא למנגלים בכלל. |
|
||||
|
||||
לדעתי, גם בסקר הזה אפשר היה ללכת על: תנין. |
|
||||
|
||||
מי זסובל באמת מזה שאת מרחמת על בעלי חיים זה אני ככל פעם שאנחנו הולכים למסעדה כל שהיא ואני מזמין בסר. את אומרת לי תשמע אתה לא חושב על הכבש הקטן שיכל לגדול אם המשפחה שלו. האמת שאני חובב בסר ידוע אני מהאנשים שהולכים למסעדות אכול בסר כפי יכולתך. אגב דגים את אוכלת? מוזר לי לשאול אותך פה שאני פשוט יכול להרים טלפון ועוד שאלה לצמחונים באייל ולצמחונים בכלל . חלק מהצמחונים אומרים שאם הם לא יוכלו בסר אז ההיה פחות הרג ואנשים כונים פחות האם זה סטתיסטית עובד? |
|
||||
|
||||
כי אתה נותן לה להפעיל עליך מניפולציות ולהתעלל בך רגשית, זה למה. תתחיל להגיד לה דברים כמו ''אבל עדי, אני אוהב להרגיש את העצמות מתפצחות'' בחיוך מלא דם וניבים, ותראה איך היא חוזרת להתעסק בסלט שלה כמו ילדה טובה. |
|
||||
|
||||
רעיון לא רע אני אבדוק אתזה בפעם הבאה שנההיה בשיפודיה או משהוא כזה |
|
||||
|
||||
חדל קשקשת ברשת. תודה. |
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
אני מכיר רק את פפגיו ברחוב הארבעה, ובפעם האחרונה שהייתי שם (זה היה לפני שנתיים או שלוש כבר) החלטתי שלשם אני לא חוזר עד שאני מקבל ביקורות משתפכות עליה שוב. היה נורא ואיום. איזו מסעדת אכול כפי יכולתך טובה יש? |
|
||||
|
||||
גם אל גאוצ'ו (לפחות בחיפה) נותנים עסקת אכול כפי יכולתך. עולה קצת יותר, וקצב הגעת האוכל קצת יותר נמוך, אבל האיכות קצת יותר טובה. בנוסף, בערבי ימי חול, יש עסקה מצוינת ב''שנגרילה'' ברמת השרון, של סושי כפי יכולתך. ולא סתם סושי בלאי - מקבלים גם את הדברים הטובים עם השרימפסים והסרטנים. |
|
||||
|
||||
גידי יקירי, הצלחתו של "חרם צרכנים" צמחוני על בשר תלויה באותם גורמים שבהם תלוי כל חרם צרכנים. זה עניין של היצע וביקוש. ככל שהביקוש לבשר יירד, ההיצע יירד. כיוון שקשה להאמין (במיוחד במדינות קרניבוריות כמו ישראל) שהביקוש לבשר יירד במידה מספקת להשפיע על השוק, צמחונות מטעמים סטטיסטיים גרידא נראית לי נאיבית קצת (אבל אשמח לשמוע מאנשים שסבורים אחרת). הצמחונות שלי היא אישית (ואולי קצת יפת נפש): אני יודעת שלא אוכל לעצור single handed את אכילת הבשר, אבל לפחות ידי לא תהיה בזה. זו גם הסיבה שאני משתדלת לא להטיף לאוכלי בשר. על טעם ועל ריח, וגו'. אגב, חרם צרכנים מטעמי הומניות יכול לעבוד במקרים שבהם יש לובי חזק יותר נגד המוצר, וההוכחה לכך היא חברות קוסמטיקה וכדומה, דוגמת ג'ילט, שנאלצו להפסיק לערוך ניסויים בבעלי חיים (הידד!) בעקבות חרם צרכנים תקיף. |
|
||||
|
||||
צימחונות סטטיסטית עובדת. אפילו אם רק אחוז אחד מן האוכלוסיה צמחוני, המשמעות הישירה של זה היא הצלת עשרות אלפי תרנגולות ופרות בשנה מחיי סבל ומנוראות השחיטה הכשרה. ועכשיו הפתעה: שלא כשנדמה, יתכן שבישראל אחוז הצמחונים הוא הגבוה במערב, ואולי בכל העולם הלא הינדי. כך לפחות לפי סקר השוואתי שצוטט ב"הארץ", ב12.13.02 שטוען שאחוז הישראלים הטוענים שהם צמחונים הוא 7. |
|
||||
|
||||
תודה! באמת מפתיע. כנראה שחיי בקרב הקליפורנים שוחרי הבריאות השכיחו ממני את צריכת הבשר הגבוהה באירופה... |
|
||||
|
||||
ונא לא לשכוח את ההתעללות רחבת-ההיקף והפופולרית בבעלי-חיים בספרד. |
|
||||
|
||||
''מנוראות השחיטה הכשרה'', אלק. אפשר לחשוב ששחיטה לא כשרה היא כיף חיים. |
|
||||
|
||||
לא ניסיתי אך הבנתי שיש מקומות בהם השחיטה היא כמעט או בכלל ללא סבל של החיה. השחיטה הכשרה לעומת זאת, כרוכה בסבל רב ומיותר לחיה, למרות שהיא עדיין טובה מאלו שהיו נהוגות בעולם עד לא מזמן. אני לא הולך לפתח נושא זה כאן. |
|
||||
|
||||
הוכח לאחרונה שדגים סובלים גם כן, אבל זה שווה את זה. ועוד על סבל של חיות: אני חוזרת מהעבודה הביתה, רק שעה אחרי שהגעתי, כדי לשלוח הנה קובץ ששכחתי לשלוח :-( |
|
||||
|
||||
בדרך כלל אני מקפידה - שכחנים כמוני עושים הכל בטקסים לפי סדר, בשביל לא לשכוח 1. אבל אתה יודע, קורה. ואז, כמובן, תמיד מועילות העצות המרגיזות האלה של החכמים בדיעבד :-) 1 "צריך לעשות X דברים לפני השינה. כמה עשיתי? Y. אז צריך עוד אחד. אה כן, לנעול את הדלת". וכו'. |
|
||||
|
||||
זהו, הסברתי להם שזה לא אני, זה המדע אומר שזה שווה את זה, אבל את יודעת איך זה, רוב הדגים לא כל כך הגיוניים. (סתם. ראיתי את תוצאות המחקר המצביע על כך שגם דגים סובלים. אני פשוט נותן ערך נמוך יותר לסיבלם מאשר לסבלם של בעליי חיים מפותחים יותר, או בלשונך, זה שווה את זה). |
|
||||
|
||||
קישור רלבנטי: http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?... חלק מן הידיעה: בתום ארבע שנים שבהן בחנה את שחיטת בעלי החיים לפי ההלכות הדתיות, הגיעה המועצה למסקנה, כי היא "אינה הומנית" ובבחינת "התאכזרות לבעלי חיים". עד כה הותרה שחיטה כשרה, בהתאם לתקנות רווחת בעלי החיים של האיחוד האירופי, הקובעות כי יש להמם בעלי חיים לפני הריגתם לצורכי מאכל - אלא אם כן מדובר בשחיטה הנעשית לפי חוקי האיסלאם או היהדות (שבהם שוחט מוסמך חותך בסכין את צוואר החיה ומחכה שתדמם עד מותה). יו"ר מועצת רווחת בעלי החיים, ד"ר ג'ודי מקארתור- קלארק, אמרה ל"הארץ", כי הקהילה היהודית תידרש לשנות את הנוהגים, "משום שכל הבדיקות שביצענו הצביעו על כך שהחיות, ובעיקר ראשי בקר, עוברות סבל בל ישוער". לדבריה, צוות שכלל אנשי אקדמיה, וטרינרים וחוואים, בחן בדקדקנות את נוהלי השחיטה הכשרה. "ביקרנו בבית מטבחיים יהודי ובדקנו את המתרחש שם. התברר שאכן, לראשי צאן - עזים וכבשים - נגרם סבל קצר יחסית. הן נמצאות בהכרה רק שניות ספורות לאחר החיתוך ולאחר מכן מתות. אבל זה בפירוש לא המקרה בנוגע לראשי בקר: לפי המדידות שלנו, פרות ושוורים נותרו בהכרה בין 40 ל-60 שניות אחרי שגרונם שוסף. בפרק הזמן הזה נגרם להם כאב וסבל שאי אפשר לקרוא לו הומני". מקארתור-קלארק מציינת: "מחקרים מדעיים הוכיחו שקיימת פעילות מוחית בבעלי חיים גם לאחר שגרונם נחתך. במקנה וצאן, פעילות זו נמשכת כ-5 שניות; בראשי בקר היא יכולה להימשך בין דקה לשתיים, והמשמעות היא שהם חשים בכאב". |
|
||||
|
||||
הוכח/הפרח: שמעתי שבהולנד הגישו עתירות נגד השחיטה הכשרה והם הגיעו למן פשרה כזו שקודם חותכים לפרה את הגרון על פי השחיטה הכשרה ואחר כך יורים בה, או משהו כזה. |
|
||||
|
||||
איך אתה מצפה שמישהו יוכיח או יפריח האם *אתה* שמעת? |
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
נוקדנות לשמה הייתה לציין שבוודאי התכוונת ל''הפרך'', כיוון שלהפריח שמועות אתה יכול בעצמך. |
|
||||
|
||||
לא זוכר איפה הייתי בכיתה ב'. תודה, בכל אופן. |
|
||||
|
||||
אני לא מתמצא בנושא השחיטה. אם זה כך, פשרה זו אינה נשמעת לי מספקת. |
|
||||
|
||||
נו, זה מה שקורה לפרה שהולכת לרבי. (...אז הוא ירה בה) |
|
||||
|
||||
אאל''ט, הנתונים הללו נלקחו מתוך אחוז הצמחונים בצבא. כל מי שהיה לפחות פעם אחת בתורנות מטבח יודע מדוע אנשים מעדיפים לאכול שניצל טבעול שרק חומם בתנור, ולא חתיכת לוף לא מזוהה שניתן לצלם סרט אימה שלם על איך היא הוכנה... אני חושב שהנתונים האמיתיים פחות ורודים. וכצמחוני אידיאולוגי, היא לא נובעת מהמחשבה שמספר החיות השחוטות ירד אלא מכך שלא נשחטו חיות למעני. |
|
||||
|
||||
זהו ניחוש או שאתה מכיר את הסקר הנ"ל? אכן, גם אני התחלתי להצתמחן בסדיר. רציתי לעשות זאת לפני כן, מסיבות בריאותיות ומוסריות, אך הייתי זקוק לעוד דחיפה קטנה. מה שנתן את הדחיפה היה דווקא משהו קצת מצחיק - לא היה זמן להעביר חוט דנטלי לאחר הארוחה והבשר היה מאוד סיבי. דווקא חזרתי לבשר, לפני כמה שנים הוגבלה לצבא (ולאחרונה גם בטיסות). בהשראתו של עדי צמח (שאמר משהו ששכינע אותי על מערכת עצבים מרכזית או משהו כזה), חזרתי, גם באזרחות, לאכול דגים ופירות ים לא אינטיליגנטיים (כלומר לא תמנונים). בעניין מספר החיות: לפחות מבחינה מוסרית, גישתי אינה טהרנית. המטרה אינה להרגיש טוב עם עצמי אלא להפחית את הסבל בעולם, כך שבשמחה הייתי אוכל בשר, אם שניים אחרים היו מתחייבים לחדול מכך. |
|
||||
|
||||
מעניין שכשעדי צמח הרביץ לאשתו1, מערכת העצבים המרכזית שלה בכלל לא הפריעה לו. 1 כרגיל במקרים כאלה, היה או לא היה ומוכחש ומוכח וחוזר חלילה וחוזר חלילה עד אין קץ, אבל במקרה זה, זה כנראה בכל זאת כן היה. |
|
||||
|
||||
אם כבר, מערכת העצבים המרכזית שלה הייתה תנאי הכרחי לפעולה. מה הטעם להרביץ למישהו אם הוא לא מרגיש זאת? |
|
||||
|
||||
ראה דיון 1133, פסקה אחרונה תחת הכותרת "האמונה בגן עדן בראי היגע הכללי". |
|
||||
|
||||
האמת? הרמתי את הכדור הזה להנחתה. לא שיש לי מה לענות, סתם, שעשוע, אם כי זה מה שקרה: דבריו של עדי צמח, בקורס ששמעתי אצלו (ובשתי שיחות עימו) אכן השפיעו עלי, לפחות בנושא זה. |
|
||||
|
||||
למען האמת, האייל הרע והטיפש זאת אני, אבל עכשיו בעקבות תגובה 148947, מצב רוחי רוכך וזוכך. ואתה ראה עצמך כמובן, ככל אחד אחר, רשאי להיות מושפע מכל ראוי להשפיע. ואשר לפרופסור צמח, הרי כבר נכתבו תילי תילים בהזדמנויות רבות על המרחק הקבוע בין האישיות הפרטית והציבורית וכולי וכולי. |
|
||||
|
||||
מה העכיר את רוחך לפני כן? גם אני כרגע במצב רוח נעים. בהולכי מקודם לקנות תפ"א חייכה אלי מישהי מאוד יפה. אומנם הסיבה היתה הכיתוב על החולצה שלי והחבר שלה היה איתה, אבל למה להיות קטנוני? באשר לתילי התילים, זה אכן ידוע. עדיין, זה מדהים אותי כל פעם מחדש המרחק בין הדיבורים הגבוהים והאישיות הציבורית, ליישום בפועל. ראי למשל תגובה 133123 . |
|
||||
|
||||
שנערות יפות יחייכו אליך יום יום ויאירו את חייך ויעשירו את עולמך. לצורך כך ראוי שתגביל משהו את צריכת התפ"א, למען לא תתפתח כרס הגונה שמה, מתחת לכיתוב שעל החולצה. מעניין מה היה הכיתוב. תגובה 133123: אם אגלה לך משהו לגבי זהותו/ה של "רוני", אתה הרי לא תאמין לי, אז לא אגלה. דילמה מסויימת לעניין הפיסקה האחרונה בתגובה 145971: ומה יקרה אם, נניח, שניים אחרים יתחייבו להימנע מאכילת בשר, אבל כעשרים מטר אחרי השניים הנ"ל, תגלה ארבעה אחרים, שכל אחד מהם אוכל פי שלוש בשר מאדם ממוצע? |
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
כן יהי רצון. כרס? לא נראה לי (ספורט + גנטיקה). הכיתוב: Take me drunk, i'm home רוני הוא בעלך? שיחק אותה הבחור, תפס רופאה. אולי אם היה מתאמץ עוד קצת היה משיג, נניח, שופטת מחוזית, או חברת מרכז מפלגה. אבל צריך ללמוד להסתדר עם מה שיש! (-: בעניין הבשר, זה אינו רלבנטי. מעשיה של הרביעייה אינם בידי. לעומת זאת יש לי השפעה על תפריטם של השניים, שבמילתם יש לי אמון מלא. |
|
||||
|
||||
האם תוכל לפרט את סוג הנימוק ששיכנע אותך? כלומר ערך תזונתי או ערך מוסרי (או כל אפשרות אחרת). כקוריוז ודוגמא להוליסטיות האייל- כאשר חיפשתי אינפורמציה על יחסי מוח גוף בעיקבות דיון אחר שלי איתך, נתקלתי באתר הזה : בו הם מנסים להוכיח שמבחינה ביולוגית, אכילת בשר ואינטלגנציה קשורים זה בזה. |
|
||||
|
||||
כל מה שאני זוכר הוא משהו על מערכת העצבים המרכזית של הדגים, שמורכבותה נמוכה באופן משמעות מזו של יונקים. נוספה לזו תחושתי הכללית שהלכה והורעה ורק דגים שיפרוה, למרות שלקחתי ויטמינים ושבדיקות הדם היו מצויינות (הדם שלי משווק במזרח אירופה כתרכיז B12). בעניין הלינק, הסתכלתי בו והשתכנתי שאולי זה נכון אבולוציונית, אך לא מאז התפתחה החקלאות. אבל אולי אם הייתי אוכל יותר בשר הייתי אומר משהו אחר. חג שמח! |
|
||||
|
||||
לפי החוברת העדכנית של העמותה נגד ניסויים בבעלי חיים, הרי שג'ילט כנראה עדיין ממשיכים בכך בניגוד למה שכתבת. אני די בטוח - חיפשתי זאת במיוחד, הרי אין תחליף אמיתי למאך-3. |
|
||||
|
||||
תודה, אורי. בדקתי שוב ב-PETA ובמקורות אחרים. חברת ג'ילט הצהירה ב-1995 שהיא חדלה לעשות ניסויים בבעלי חיים. עם זאת, היא סירבה לחתום על התחייבות גורפת שלא לעשות ניסויים בבעלי חיים. |
|
||||
|
||||
החברות המסומנות בכוכבית הכריזו מורטוריום על ניסויים בבעלי חיים. |
|
||||
|
||||
אני הצבעתי שיפודי ירקות, (בין השאר) לזכר הימים בהם כן ריחמתי על בע''ח. |
|
||||
|
||||
בהתחשב באחוזי השומן הגבוהים של חלק מהמשופדים אני לא אתפלא אם הסוליה של צ'רלי צ'פלין קשיחה בהרבה. את יתר הפוליטיקאים ניתן לרכך לפי המתכון הבא: 1 כוס שביעות רצון עצמית 3 כפיות קומבינה 7 כפות פרוטקציה טובות הנאה לפי העין מובטח שהבשר יצא מדושן עונג |
|
||||
|
||||
... לא שזה ממש חשוב. מרגע פתיחת הסקר ניתן רק לחקות ולצפות לפתיחה מחדש של וייכו הצימחוניים מול אוכלי הבשר. |
|
||||
|
||||
אני חושב שאם היו מכריחים אותי לדרג את האייל, אז בקטגוריית ה"מאמר+דיון" הוא בהחלט היה זוכה: דיון 99 |
|
||||
|
||||
העורך הראשי עוצר את נשימתו ברגע זה ממש. |
|
||||
|
||||
צלעות כבש, ברוטב על בסיס שמן זית או בירה, ממונגלות בעדינות (תוך שמירה על עסיס), הן המאכל המועדף עלי במינגולים למינהם. סטייק כמעט אף פעם לא יוצא בדיוק מדיום, השליטה באחידות ועוצמת החום היא בעייתית ברוב המנגלים הנפוצים, שיפודים הם שיפודים ונקניקיות והמבורגר זה לא בשר (אם כי לפעמים זה נחמד). בקיצור - אני מצביע סושי, לחיי הקיסר! נ.ב. סליחה שאולה מעם כל מי שיחסי לגופות בע"ח פוגעת ברגשותיו ואל בעלי החיים שיחסי זה פוגע בגופם. |
|
||||
|
||||
די אני לא יכול יותר עכשיו 230 בבוקר התעוררתי ואני מת מרעב ואחרי התגובה הזא בא לי לצאת החוצה להדליק את הגריל ולשפד את הדבר הראשון שאני פוגש בדרכי כלל החטול של השכנה אני ממש רעב אולי אני יעבור ליקרוא מאמר שפורסם באייל בנושא דיתה או את המאמר על הצום שהיה פעם באייל |
|
||||
|
||||
לא ידעתי שעושים סטייק מלֶבֶּן. (בדיחה דפוקה, אבל גם הסקרים בזמן האחרון לא משהו). |
|
||||
|
||||
אבל מה אני יודע. --------- השמועות אומרות שמי שהיה בישיבת הצוות של מערכות הפעלה (הקורס) לפני שבועיים יכול היה לשמוע את הדיאלוג הבא: (מרצה א): "אוי, הבוחן נופל להם ביום שאחרי יום העצמאות!" (מרצה ב): "לא נורא." (מרצה א): "נכון, לא נורא." מצד שני, אם בפסח הם לא נתנו לנו לצאת מגבולות הקמפוס, למה שביום העצמאות כן? |
|
||||
|
||||
חלקים פנימיים זה גם סוג של שיפודים ? (לבבות, כבד, כליות וכו') ומה לגבי המיעוט הארחנטינאי 1 שמקופח פה - איפה האסאדו ? והצו'ריסו הן כנראה סוג של נקניקיות... 1 ובטח יש פה עוד מיעוטים מקופחים שמורעבים לקטגוריות אחרות :-) |
|
||||
|
||||
ואני תוהה לעצמי איה מקומן של הכנפיים? |
|
||||
|
||||
בצלחת שלי, כמובן, עם רוטב טריאקי. |
|
||||
|
||||
סושי הוא המאכל האהוב עלי ביותר, כך שלכאורה הייתי אמור להצביע עבורו, אבל בהתחשב בסוג המאכלים הספציפי למנגל, הרי שלא נכלל כאן הדבר הטוב ביותר - כנפי עוף. לכן הצבעתי לשיפודי כבש. |
|
||||
|
||||
בלית ברירה הצבעתי "היידה קבב". אני בעצם מתה על סטייקים, אבל לא כל כך יכולה ללעוס אותם - יש לי שיני חלב. חוץ מכמה שיני בינה 1, כמובן. ומה אומר, קשים הם חיי הקרניבורים שלא מצליחים ללעוס. בארוחת הגורמה האחרונה שהייתי בה נמצאתי מזמינה המבורגר טחון מאנטרקוט משובח, בזמן ששותפי לארוחה כרסמו צלעות. 1 מהיום בבוקר יש אחת פחות. |
|
||||
|
||||
(אל תקראו אם אתם נגעלים בקלות). אני בת שש או משהו, יושבת בארוחת צהריים חגיגית, מאלצים אותי לאכול חתיכה גדולה של בשר בקר. יושבת, לועסת, לועסת, לועסת... .... לועסת, עד שאמא באה לראות מה קורה, ומצאה שהצלחת שוב מלאה - במגוון מסודר יפה של כדורי בשר לעוס. |
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
תראה, שינוייניקים שינוייניקים, אבל היועצים המשפטיים אומרים שלא כדאי למתוח את החבל... |
|
||||
|
||||
יש לך בעיה עם זה? כן? בעיה שלך. ולעניין, עוף ובקר נוטים להתייבש על האש ואני אוהב בשר עסיסי. אני גם אוהב את הבשר שלי מדמם, ובשר כבש הוא קצת סיבי וקשה מכדי להיות גם מדמם, גם לא יבש וגם ניתן ללעיסה. לכן ההעדפה שלי היא לצלעות חזיר. כמו שזה נראה כרגע, זאת אופציה פופולרית למדי, ובצדק. |
|
||||
|
||||
אין לי בעיה עם זה שהצבעת ''חזיר'' - סתם סקרנות. אני מסורתי ואינני מכיר את טעם החזיר, אבל אלו ששאלתי בדרך כלל סיפרו לי שהחזיר טעים כבייקון הרבה יותר מאשר כסטייק, לפיכך הופתעתי מהפופולריות של חזיר-על-האש. אגב, אם צולים אנטריקוט צלייה קצרה הוא איננו מתייבש, כדאי לך לנסות. |
|
||||
|
||||
דווקא בייקון אני לא כל כך אוהב, אבל צלעות חזיר על האש זה מצוין. |
|
||||
|
||||
אתה מתכוון ל-pork chops או ל-baby back ribs ? |
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
אם אתה אוכל בשר כשר אז הוצאת ממנו את הדם והמלחת אותו לפני שזרקת על המנגל. כדי שבשר כזה לא יצא יבש אפילו אם זה אנטרקוט אתה צריך בשר מאיכות ממש טובה וזה עולה מאד יקר. |
|
||||
|
||||
אני לא מכשיר בשר לפני הצלייה. |
|
||||
|
||||
מי מכין אצלכם בשר שהפרות נוטות להתייבש? לייבש עוף זה באמת קל וצריך להזהר, אבל לייבש סטייק? צריך יכולות רבות כדי להצליח להרוס סטייק טוב. |
|
||||
|
||||
תלוי איזה בשר בקר. פילה מתייבש במהירות עצומה על האש. אנטריקוט וסינטה פחות, אבל צריך ליישן אותם מספיק זמן כדי שיהיה אפשר לאכול אותם מדיום ומטה, ובתנאי התברואה של ישראל, אני לא בטוח שזה רעיון טוב. בשר עגל אני לא אוכל. |
|
||||
|
||||
או בכלל, בינינו. סתם בשר משעמם. אנטריקוט וסינטה מיושנים היטב אפשר למצוא אצל מגוון קצבים בארץ, ואני לא מכיר שום נתון על תחלואה מוגברת אצל מי שמקפיד שהבשר שלו יהיה מיושן בארץ. לך על זה... |
|
||||
|
||||
על פי ספרי הבישול שלי, בכל מקרה מומלץ לצלות בשר עגל היטב, ולא ''מדיום''. חשבתי שכך גם לגבי חזיר, אבל כנראה שטעיתי. טוב, לא נותר לי אלא להמשיך לקנא... |
|
||||
|
||||
צלעות תינוק על האש |
|
||||
|
||||
יש משהו שאתה רוצה לספר לנו? |
|
||||
|
||||
הוא לא אמר תינוק של איזו חיה... |
|
||||
|
||||
לא בטוח שכולם מכירים את סוויפט. |
|
||||
|
||||
בתגובה 115032 יש תאור קצת יותר מפורט של ההצעה של ג'ונתן סוויפט. |
|
||||
|
||||
ונחשו מה ראיתי שם? בשר איילים. (ולמי שמתעניין: לא, לא אכלתי. טעמי השמרני הסתפק בקבב ושרימפס.) |
|
||||
|
||||
ואני משוכנעת שראיתי שם ''קפוצ'ינו סרטנים'' (לא, כמובן שלא שתיתי. לא אוהבת קפה.) |
|
||||
|
||||
שניזונים רק מפולי קפה קולומביאני עד סופם המר בספלון. |
|
||||
|
||||
מה זה טעם העיר? |
|
||||
|
||||
טעם העיר: פסטיבל אוכל שנערך פעם בשנה בגני יהושוע בתל-אביב. מסעדות ת"א מציגות בו את מרכולתן. איכשהו יצא שאף-פעם לא הייתי שם. מה היה לנו שם? הנה התפריט, באדיבותה של קרן אמיר, כפי שפורסם באחד הפורומים של BSH (http://www.bsh.co.il/forums/AllMessages2.asp?Fnumber...). לצערי לא מצאתי שם דרך לקשר לתגובה ספציפית. לי זה עשה תאבון: "תראו איך אני דואגת לכם - ישבתי כמו מתלהבת אמיתית וממש הדפסתי את כ-ל התפריט ככתבו וכלשונו. אנחנו כאמור נהיה שם מחר בערב. אם אתם מתכוננים גם להיות שם מחר, בואו נתאם. ובכל מקרה - תהנו תפריט מסעדות – טעם העיר 8 - 26-29 במאי 2003 1) אודאון המבורגר ברלוסקוני – אנטריקוט עם מוצרלה מעושנת המבורגר רוסיני - אנטריקוט עם כבד אווז המבורגר קלאסי - אנטריקוט קצוץ טרי קרם ברולה – שמנת מתוקה ווניל, אפוי בתנור מרטיני אייס – קוקטייל מרטיני ברד 2) אוונגרד – בר מסעדה פטה כבד אווז AG WINGS מקסיקן פוטיטו – תפוח אדמה נוסח מקסיקניעם צ´ילי קונקרנה וגוואקמולה3) אידי-אשדוד קלאמרי מטוגן פאייה 4) לחם ארז קבאב טלה עם צנובר ברוטב יוגורט קבאב עוף עם פיסטוק ברוטב טחינה קבאב עגל עם בהרט לבנוני ברוטב טחינה ירוקה קרטיב על מקל קינמון לימונדה גרניום לימונדה גרניום מחזקת נופלים 5) בירנבאום ומנדלבאום המבורגר של בירנבאום חזה עוף מושחר בלחמניה – תערובת קייג´ון קלמרי מטוגן ברוטב חרדל תפוח אדמה ברוזמרין מוס שוקולד בלגי משובח לימונענע טרייה 6) בריו דה קובה קסואלה – תבשיל פירות ים בציר דגים פיקאנטי עם עגבניות, פלפלים קלויים ועלי קוסברה. קונוס דה פויו – רצועות חזה עוף מוקפצות בקרמל חריף, מיונז צ´יפווטלי ועלי ארוגולה מגולגלים בטורטייה. אלבונידגס קריספי – סינטה טרייה טחונה עם תירס, צ´ילי וטימין מצופה בטמפורה ירוקה ופנקו פריך. בננה קובנה – גלידת בננות וריבת חלב. 7) דארנה פסטייה – פסטל בצק פילו ממולא נתחי פרגית שקדים קלויים וקינמון סיגרים מרוקנים קוסקוס הרי האטלס עם שבעה סוגי ירקות מעורב דארנה – טאג´ין לבבות, קורקבנים וכבדי עוף. 8) הסינית האדומה מרק תירס אטריות עם ירקות עוף סצ´ואן עוף באגוזי קשיו עוף בשומשום בקר נוסח הסינית האדומה אגרול 9) וויט הול המבורגר בלחניה עם רוטב בזיליקום, בצל ומחמצים באפלו ווינגס ברוטב ברביקיו צ´ילי סטייק אנטריקוט בג´בטה עם רוטב איולי ובצל מטוגן 10) טאפאו ספריבס טאפאו בייבי קלאמרי עם שעועית שחורה טורטייה ראפ שרימפס ופלפל ירוק צ´ורוס ברוטבריבת חלב קאיפירניה פסיפלורה 11) מאנטה ריי מולים ביין לבן ולמון גראס שרימפס בחמאה, שום ויין לבן קבב מוסר ברוטב יוגורט, נענע ולימונים כבושים פלפלים קלויים בזעתר ושמן זית, לבנה ועלי גפן ממולאים עם לחם בלקני תותים עם קצפת דבש מרגריטה לימונים 12) מועדון אלון-גבעת עדה שוקי אווז מעושנים בגרגרי חרדל ופלפל גרוס עם שעועית אדומה וירקות שורש כבד אווז חם עם ארוגולה וקונפיטורת בצל ובלסמי סטייק פורטבלו ברוטב גבינת עיזים ועשבי תיבול מרגריטה לואיזה וליים 13) מיקה מולים בחלב קוקוס, צ´ילי, סאקה ולמון גראס מוגש עם אורז לבן קבבוני דג צלויים על מצע עלי בייבי, ויניגרט, סויה וואסבי טרין כבד אווז עם מרמלדת הדרים, ג´ינג´ר ולמון גראס טארט ברולה ופסיפלורה 14) פאסטיס סרף אנד טרף – שיפודי שרימפס ופרגיות עם צ´אטני תאנים לזניה פאסטיס – עם רגו-בשר, עגבניות ובשמל גבינות צאן קפוצ´ינו סרטנים נוגאט גלאסה – פרפה וניל ואגוזים בקרמל מרגריטה פסיפלורה 15)פאפאגאיו אצבעות אנטריקוט ברוטב סויה וקרמל אמפנדס 2 יחידות צוריסוס בלחמניה כנפיים ברוטב פאפאגאיו 16) פסטה מיאה עצבניות (פסטיה טריה) מעורב ברוטב שמנת ובטטה רביולי גבינות ברוטב עגבניות ופלפלים ניוקי תפוחי אדמה ברוטב פומודורו שמנת ריזוטו שלושה סוגי פטריות פבלובה ברוטב פירות יער מוס שוקולד וקצפת 17) סאקורה שיפודי יקיטורי כדורי טופו ושרימפס אוניגרי – משולשי סושי 18) סושידו קרייזי סושי – רול עם עוף בגריל, מלפפון מצופה באבוקדו עם רוטב טריאקי ניגירי סלמון ניגירי שרימפס סושי צמחוני סושי סלמון סקין 19)סי פוד מרקט רביולי בשר סרטנים ברוטב שמנת סלט קלאמרי בתחמיץ ראשי קלאמרי מטוגנים ברוטב תאי ריזוטו נרו 20) קיוטו קומבינציית סושי ניגירי מאקי קונוס סאקהריטה – משקה קפוא על בסיס סאקה אטריות פיקנטיות עם עוף ברוטב קוקוס אטריות עם עוף ברוטב שום וג´ינג´ר אטריות עם ירקות ברוטב שום וג´ינג´ר 21) קימל פטריות ממולאות בכבד אווז ביין פורט, תאנים ושזיפים קלאמרי ממולא בריזוטו ופירות ים ברוטב שמנת חציל ממולא בפסטו וגבינת צאן פטה כבדי עוף בקלוודוס, ריבת גזר ודבש קבב טלה בדבש, צ´ילי וג´ינג´ר פרפה קוקטייל קימל אייס קפה אייריש קרים אספרסו מרגריטה וניל ופירות יער 22) שנגרילה קאי קפאו – עוף בשום ובזיליקום פתאי – אטריות אורז עם ירקות אגרול 23) תל אביב ברוהאוס ספריבס נקניקיות הבית שיפודי עוף בסגנון מלאזי באפלו ווינגס ברוטב פיקנטי 24) תמוז מרק חצילים קלויים מעוטר בגבינת עיזים כבד אווז מצופה בחמישה בתבלינים קרם פסיפלורה על ביסקוויט שקדים 25) מלון דן ת"א למען ילדי וראייטי ישראל סביצ´ה פלמידה לבנה בשמן זית, לימון ועגבניות ופטרוזיליה בקערת לחם קבב טלה, טחינה לבנה, ראשד בלחם מקומי שיפודי פרגיות על גחלים וממרח אבוקדו ישראלי בפיצה ביאנקה פאדג´ שוקולד ואגס ירוק" |
|
||||
|
||||
4. לחם ארז - אכלתי קבאב טלה עם צנובר ברוטב יוגורט והיה מעולה. 5. בירנבאום ומנדלבאום - אכלתי המבורגר של בירנבאום והתאכזבתי קשות - היה קטן יבש ולא טעים. 11. מאנטה ריי - אכלתי שרימפס בחמאה, שום ויין לבן והיה טוב מאוד. אכלתי גם ספייר ריבס (לא של ברוהאוס) שהיו טעימות וטעמתי כמה סנטימטרים של פיצה-מטר ולא התלהבתי. נשאר לי מקום רק לקינוח של תותים עם קצפת. שורה תחתונה: היה טעים ונחמד בד"כ אבל הטירחה שבהגעה, מציאת חניה ויציאה מאזור האסון, גדולה ביותר. |
|
||||
|
||||
אז זהו, שבקשר לסיפא - אתה אמור להגיע ברכבת ולרדת בתחנת האוניברסיטה. אני מניח שעבור תושבי גוש-דן זה לא ממש ריאלי עד שלא תקום הרכבת הפרוורית הקלה. בכל מקרה, היה להם מסע פרסום שלם סביב זה בעבר לפחות. |
|
||||
|
||||
אחרי שנחלצנו מהפקקים, חשבתי שאולי היה עדיף לחנות בתחנת הרכבת של בני ברק ולהגיע ברכבת. מצד שני, עכשיו רק רכבת אחת בשעה עוצרת בבני ברק. חוצמזה, בשנה שעברה לא היתה בעיה להגיע, לחנות ולצאת משם. |
|
||||
|
||||
שאנחנו, חבורת רעבים נטולי מדים, קרטענו דרכנו בגרוטאה חביבה1 לעבר חניית האוניברסיטה. אחרי שחנינו באושר, וניסינו שלא להתעצבן מכל אותם האנשים שהקיפו אותנו 3, החלטנו להתפצל. בזמן שהאחרות התענגו על סושי, בחרתי להשקיע בגבינות וסמירנוף, מה שמנע ממני אחר כך לבחון את סוגי הבשר האחרים שהיו שם. כשדשדשנו לעבר המשהו שקרה לעצמו "אוטו" העלה מי מביננו את הסוגיה, למה שישה אנשים (לחדי האבחנה שתהו לאן נעלם השביעי- הלך הביתה) צריכים ללכת לקחת רכב שאמור לקחת אותנו.וככה נשארנו לנו, רביעית בנות על ספסל באמצע שומכלום, עד שהגיע צלצול טורדני שבישר שאין אוטו. וזה, ילדים וילדות, מוסר השכל שאמור ללמדנו שלא חונים באדום לבן. ואם כן, אז מתחלקים עם הנהג בהוצאות ובקנס, למרות (ובגלל) קיצוץ מרגיז במשכורת צבאית דלה. ושאם רוצים לאכול טוב, אז פשוט הולכים למסעדה אמיתית. 1שסחבה שבעה אנשים, חלקם בבגאז'.2 2אני ארשה לעצמי למלמל משהו על "חירות אומנותית ודמיון יצירתי" במידה ואיזה שוטר יתעקש לבדוק. 3ופתחנו בתחרות המופלאה: "מי יהיה הראשון שיזהה מישהו שהוא מכיר"4 4אני ניצחתי. |
|
||||
|
||||
לא היה מקום חנייה בחניון הפארק? |
|
||||
|
||||
תודה על התגובה המפורטת והפותחת תיאבון משהו (למרות השעה המוקדמת יחסית שבה אני קורא את הדברים) ועל ההפנייה לאתר שנראה לי מעניין. |
חזרה לעמוד הראשי |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |