למה יש אפר בלבנה? | 1896 | ||||||||||
|
למה יש אפר בלבנה? | 1896 | ||||||||||
|
פרסומים אחרונים במדור "שאל ת'אייל"
|
הצג את כל התגובות | הסתר את כל התגובות |
|
||||
|
||||
גבינת ה''שברה'' הצרפתית מצופה באפר בכדי ליצור מעטה של שימור וטעם. לגבי הלבנה, בושתי ונכלמתי, אבל אין לי מושג. אבל אני אמשיך לברר... |
|
||||
|
||||
לא כל Chevre כמובן (מילה שמשמעותה היא פשוט עז), אלא Sainte Maure ועוד מספר גבינות מחלב עיזים, שהן רק חלק קטן מהמבחר המסחרר שדינו להיעלם בדור הבא. |
|
||||
|
||||
ואנ'לא יודע למה יש אפר, אבל אני מקווה לטובת מר גולגר שאין בלבנה שלו 29.8 גרם כולסטרול למאה גרם. |
|
||||
|
||||
מסיפרו של גיל חובב "מתנות מהמטבח" - עוגיות אפר יווניות, האפר אם הבנתי נכון אמור להוסיף אפקט של טעם מעושן, החומרים הדרושים: חצי כוס אפר (ורק מעצים לא מרוססים ושאינם ספוגים בנפט כמובן) כוס שמן זית שלוש וחצי כוסות קמח שתי כפות אבקת סוכר לסירופ הסוכר: שתי כוסות מים כוס סוכר קורט אגוז מוסקט טחון רבע כפית ציפורן טחון למילוי: שתי כוסות אגוזי מלך קצוצים כפית קינמון חצי כפית ציפורן טחון שתי כפות סוכר תבנית משומנת אופן ההכנה: שמים בסיר את האפר עם שתי כוסות מים, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, ומבשלים בבעבוע עדין 15 דקות, מסננים דרך כמה שכבות ניר או פילטר (של קפה). שומרים כוס אחת של מי אפר מסוננים, ונפטרים מן היתר. להכנת הסירופ: שמים בסיר את כל חומרי הסירופ, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, ומבשלים בבעבוע עדין עד שהסירופ מסמיך מעט. מצננים. בקערה מערבבים את כל חומרי המילוי להכנת הבצק: מחממים את שמן הזית, (זהירות, לא לשרוף). מערבבים את הקמח עם כפית אבקת סוכר. מוסיפים לתערובת בשלוש נאגלות שליש כוס שמן זית ושליש כוס מי אפר (שני שליש כוס נוזלים בכל נאגלה). מערבבים בכף עץ. עד שמתקבל בצק רך ושמנוני מעט. אם חסר קמח, מוסיפים מעט. מחממים תנור לחום בינוני (180 צ). מרדדים את הבצק לעלה דק, קורצים עיגולים בעזרת כוס. מניחים במרכז כל עיגול כפית מלוי גדושה. טובלים אצבע במים, מרטיבים את שולי העיגול סוגרים לחצי עיגול. אופים 20 דקות. עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים. משרים את העוגיות בסירופ הסוכר המתובל למשך דקה. מוציאים ומניחים על רשת לייבוש. כשהעוגיות יבשות בוזקים עלהן אבקת סוכר דרך מסננת. |
|
||||
|
||||
לגבינת שמנת תעשייתית בטעם סלמון מעושן (לא זוכרת מאיזו תוצרת) מוסיפים ''טעם עשן''. |
|
||||
|
||||
היצרנים של הסוג המסויים הזה של לבאנה.מוסיפים אפר למוצר לאותות הזדהות ואבל על האסון(הנקבא)שנפל על העם הפלשתינאי מיום תחילת ההתיישבות הציונית בארצם,ובגלל שהם אינם יכולים להסתובב בחוצות כשאפר על ראשם,אזי הם מוסיפים אותו ללבאנה. |
|
||||
|
||||
להלן שאלה עתידית של הקורא חד העין, מר ליאור ג': "למה יש רעל בלבנה שלי?" התשובה הנכונה ניתנת בזה כבר מראש לקורא חד העין: כי הערבים הם אוייב. לכן יש רעל בלבנה שלך. לא תקנה מהם, לא תצטרך לשאול "למה". |
|
||||
|
||||
להלן שאלה עתידית של הקורא חד העין, מר האנס ד': "למה יש רעל בחרדל שלי?" התשובה הנכונה ניתנת בזה כבר מראש לקורא חד העין: כי היהודים הם אוייב. לכן יש רעל בחרדל שלך. לא תקנה מהם, לא תצטרך לשאול "למה". |
|
||||
|
||||
הקבלה מצויינת. כאילו שזה דווקא הערבים שמנסים להרוג את היהודים כל הזמן ולא להיפך. אני לא מבין מה רוצים מהמיעוט הנרדף הזה, שיצאה לו סטיגמה כזאת כאילו יש מצב שהוא היה מסוגל לרדת לרמה של להרעיל מזון(http://www.nfc.co.il/NewsPrintVersion.asp?docId=4355...). למה נטפלים אליהם כל היודונאצים האלה (זה מה שרצית להגיד "יוליוס שטרייכר", נכון?), ולא לבאהיים, נניח? פשוט לא ברור. |
|
||||
|
||||
גם האנגלים האנטישמיים עושים את זה, וכנראה שבכלל הצרפתים הנאצים המציאו את השיטה... ראה כאן, למשל, אייל אלמוני יהודי ציוני פטריוט יקר: http://www.waitrose.com/frontend/popups/rec_gloss.as... Cerney Goat's Cheese
A subtle citrus flavoured aromatic unpasteurised goat's milk cheese with a delicate, light texture similar to fromage frais. Cerney Goat's Cheese is a locally produced French-style cheese made in Gloucestershire, it is made in individual pyramid shapes and dusted with ash which provides an interesting contrast against the white cheese. Cerney Goat's Cheese won the Supreme Champion gold medal at the British Cheese Awards in 2001. The cheese is hand-made by Marion Conisbee-Smith from a recipe developed by Lady Angus of Cerney House, North Cerney near Cirencester. It is suitable for vegetarians and is available from the service counter at selected branches of Waitrose. Uses: Serve the cheese simply, with bread or biscuits and grapes. To eat: If serving on a cheeseboard, remove the cheese from the fridge an hour before serving, to allow it to come to room temperature and to develop its full texture and flavour. |
|
||||
|
||||
אלף פעם כבר דיברנו איתו, עם הסאמיר הזה, שיפסיק לעשן בזמן שהוא ממולל את הלבנה בכפות ידיו המיוזעות. בגלל שאין לנו תקציב לשלוח פקחים לכפר עין-באדאווי וגם בגלל שלא הצלחנו למצוא אף אחד שמוכן לקחת את הסיכון ולהכנס לכפר בתפקיד הגענו להסדר עם סאמיר שקודם כל מחליפים את האסקוט במרלבורו לייט (ככה גם הלבנה פחות משמינה) וגם שיוסיף על האריזה את הכמות הממוצעת של אפר שנושרת לו מהסיגריה ישר לפיילה. בכבוד רב יצחק בן מוחא משרד הבריאות |
|
||||
|
||||
אבל יפה מצדם שהם טורחים לציין זאת על האריזה (דרך אגב, אם תתבונן היטב בצד הימני של התמונה, מתחת לציור הפרה, תגלה שסאמיר חביבנו בכלל לא משתמש בפיילה). |
|
||||
|
||||
זה עוד כלום לעומת איך שהוא מכין את הכַּעְכּים. |
|
||||
|
||||
יוסב ז'ונג איל קים למִמכר כּעכּים! |
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
אין לי מושג אם זה המקרה, אבל במזון חתולים מופיע לעיתים קרובות אפר כחלק מתכולת המזון ולפי האתר של שונרא: "אפר - האפר הוא שם כללי לכלל המינרלים המצויים במזון. בין המינרלים הללו נכללים גם זרחן, מגנזיום וסידן... יצרניות מזון החתולים משתדלות להקפיד על רמה לא גבוהה מדי של מינרלים אלו. הדבר בא לידי ביטוי ברמת אפר נמוכה יחסית (בדרך כלל כחמישה אחוזים)." |
|
||||
|
||||
אם זכרוני אינו מטעני בפרק של סימפסונס צחקו פעם על נושא האבק באוכל לבע''ח- כשבארט פתח פעם קופסת שימורים לחתול זה היה גוש אפור ומעלה אבק ולחשוב שרק עכשיו הבנתי את הבדיחה... |
|
||||
|
||||
נשמע הגיוני מאוד. האפר מופיע ברשימת הערך התזונתי ולא ברשימת הרכיבים. לפיכך ברור מאליו שמדובר בשם של יסוד תזונתי כלשהוא ולא בשאריות סיגריה המשמשות להכנת לבנה. כל הדיון הזה קצת מגוחך, באותה מידה היה ניתן להשתומם על כך שמכינים לבנה משומן רווי או מאנרגיה. |
|
||||
|
||||
מי אוכל לבאנה? (ככה צריך לכתוב את זה, לא כמו איזה levana נשית כזאת). גברים, הם הצורכים את רכיבי המזון, בעיקר האנרגיה. נשים מעדיפות כל מיני גבינות 3% דיאט וכאלה, כאילו כזה. ישבה לה מועצת הזוממות הפמיניסטיות, וחשבה איך לגרום לגברים האלה שיאכלו את הלב שלהם, והעשרת האנרגיה וחיזוק כח הגברא שלהם ייפגעו ולא יוכלו לשלוט על האשה. כמובן שגם בתשובות שכבר הושמעו כאן לגבי בני דודינו הישמעאלים יש ממש, ועל שיתוף הפעולה בין הנשים העוכרות ישראל לבין הערבים ימח שמם כבר הוכברו מלים לרוב. ללא ספק, סלים הוא חבר נאמן לנשות המאפיה השמאלנית התקשורתית הפמיניסטית, וביחד הם שיתפו פעולה כדי לגרום לגבר לאכול אפר. גם יצא להן חרוז וגם הן נהנות לראות איך הגבר שובר את שיניו וסותם את ריאותיו באפר, סימבול למצב שבו היו רוצות לראות את רוב אחינו הגברים. אך אנו הגברים לא ניפול קורבן למזימות שלהן! האפר הזה לא יחליש אותנו הוא רק יחזק את הקשר שלנו לאדמה ויבליט את גבריותינו המחוספסת, מכוסת האבק של עבודה קשה שהפמיניסטיות רכות הידיים לא מסוגלות לה אפילו יום אחד. שלי יחימוביץ, תמשיכי עם המזימות שלך, אני מת על האפר שלך. ד"ש למירב, זהבה וכל השאר. וחוץ מזה עירית לינור היא אחלה בסדר, אני אוהב לשמוע את הדעות שלה בגלי צה"ל. |
|
||||
|
||||
קולגה שלי, שהוא ערבי אמריקאי, כותב זאת כך: labani |
|
||||
|
||||
קודם כל הלבנה . לא , אין טעות , אני כותב בתעתיק מערבית ושם לא מופיעה שום אלף . נכון , זה פלצני וטרחני (ראה התקופה שמעריב כתבו בתעתיק "גמאל עבד אלנאצר") אבל לא משאיר מקום לספק .בהנחה שהכל יודעים את חוקי התעתיק . לא סתם מגחכים אויבינו וידידינו דוברי הערבית עלינו שאין לרובנו היכולת להבדיל בין חית גרונית לחכית עין ואלף קוף וכף וכו', ויש באמתחתי מספר רב של אנקדוטות משעשעות על טעויות הגיה הופכות משמעות . והאפר (או רמאצ' -נשמע כמו רימאד [ראה רמץ בעברית]): שמוש באפר גם מנצל חומר זמין ומיותר , גם מוסיף לווית ארומה של חריכה קלה ועשן מדורות מתחת לירח מלא , ולבסוף ולטעמי חשוב מכל - האפר מונע התפתחות פטריות עד גבולות מסוימים של טריות וטמפרטורה . |
|
||||
|
||||
הטענה שאפר מונע התפתחות פטריות עד גבולות מסויימים מעניינת. תוכל בבקשה להרחיב על זה קצת? |
|
||||
|
||||
כן , אפר מכיל אשלגן ,זרחה (פוספט) ,בור ומעט אלמנטים נוספים . אני חקלאי חובב ( צמחים אוגרי מיים מרחבי העולם) ובחממה שלי נוח להעלות את ה pH באמצעות אפר . זוהי רק אחת הדרכים להקטין את חומציות הקרקע (הדרך המקובלת היא על ידי הוספת חומרים גירניים בדרגות טחינה שונות לקרקע ). שינוי החומציות והתאמתה לצמחים מאפשרת גם שליטה כלשהי בסוגי הפטריות התוקפות נבטים צעירים , זוהי דרך "נקיה" יחסית שאינה משתמשת ברעלים מקבילים (בנלט למשל) . חולשת האפר היא בכך שלא הצלחתי לכמת עדיין נוסחות שיבטיחו שהקרקע לא תהפך לבסיסית מידי ויש צורך בניסוי וטעיה . |
|
||||
|
||||
וזו אחת הסיבות שאתרי מחנות ההשמדה בפולין מלאים כיום בירק. |
|
||||
|
||||
קראתי איפשהו שזו אגדה אורבנית, אחות לסבון המפורסם. משהו מוצק, מישהו? |
|
||||
|
||||
במקורות רבים מופיע: Labneh ולאLabaneh מי צודק? (או שניהם?)
|
|
||||
|
||||
תשובה ראשונית : Labneh - לבן (סגולים , בית דגושה) Labaneh - לבנה (פתח פתח סגול) labinah - לבנה (שווא צירה קמץ) תשובה לאחר בדיקה , אם תהיה שונה , תבוא מאוחר יותר . |
|
||||
|
||||
זה הזמן לציין את מה שבטח לא כולם כאן יודעים: זו לא סתם לבנה (ברור שזה הכתיב! מכיוון שהטעם הוא על ה-ל', אין מקום לכתוב לבאנה, גם בלי קשר לכתיב בערבית. אם כבר אז לאבנה, אבל גם זה נראה רע), אלא מותג ידוע, לפחות בחיפה והסביבה - אולי הפופולרי ביותר. ואכן - אני בא לחזק את השערתך - הלבנה של טמרה מצטיינת בטעם חמוץ-נשכני שאין לאף לבנה אחרת שיצא לי לטעום; אמא שלי ממש לא אוהבת אותה בגלל זה, ואשתי אוכלת רק אותה. אולי באמת האפר? מצד שני, הנה עוד משהו שפתאום שמתי לב, ולא התייחסו אליו כאן: האפר מופיע לא ברשימת המרכיבים, כפי שהיינו מצפים, אלא ברשימת הערכים התזונתיים; מה שמזחק את ההצעה של איזי שמדובר בשם כולל למינרלים שונים. מצד שלישי, אין ממש רשימת מרכיבים (בדקתי על קופסה שיש לי במקרר מאותו מותג) - כתוב רק "מיוצר מחלב בקר מפוסטר", ואני מנחש שלפחות מלח כן הוסיפו לו. |
|
||||
|
||||
האפר לא מעלה חמיצות אלא להיפך מפחית ממנה . המותג אכן מצליח בצפון וגם במשפחתי נהנים ממנו . בתי הצעירה ,האנינה מבני המשפחה , טוענת בתוקף שלבנה חייבת להעשות מחלב צאן ולא בקר ונשבעת בנקיטת חפץ במותג של מחלבת בוטיק השוכנת בגבעות שבין יודפת להררית - ''חלב עם הרוח'' שמה . אשתי , לעומת זאת , בוחנת בעין ספקנית כל מוצר חלב שמקורו באזור תמרה עבלין ודעתה לא נחה עד שהיא משתכנעת שהמוצר מפוסטר .היא ראתה מקרי אכינוקוקוס לא מעטים שמקורם דווקא באזור גאוגרפי זה ומאז אין המשפחה צורכת לעולם לבנה שנקנתה בצידי דרכים למרות הניחוח האותנטי . |
|
||||
|
||||
ועדיין על סמך הנסיון עדיף אפר בלבנה מחור בלבנה. |
|
||||
|
||||
אני כמעט בטוח שאין קשר בין פיסטור לאכינוקוקוס, שלא עובר בחלב אלא בצואת כלבים (אם מישהו לא רחץ ידיים אחרי שהוא ליטף את הכלב, הוא עדיין יכול למרוח לך את זה על גבינה, בין שהיא מפוסטרת ובין אם לא). אתה (כנראה?) מתכוון לברוצלוזיס. |
|
||||
|
||||
צודק , זה בבשר וההוא בחלב . |
|
||||
|
||||
מוזר... משום מה יש לך קרן קיימת לישראל בפחמימות של הלבנה. השאלה היא: כמה פעמים נמצאת ה ק' במילה קלוריות. |
|
||||
|
||||
קק"ל= קילו קלוריות = קלוריות גדולות |
|
||||
|
||||
ידוע לכל 1 שמומלץ לצרוך קלוריות קטנות, כיוון שהן מסתננות דרך הנקבוביות בתאי המעיים ולכן משמינות פחות. 1 וזו היתה דיסאינפורמציה כמובן. |
|
||||
|
||||
זוכרים את הג'ינגל של מועצת הירקות לבננה מלפני שנה או שנתיים? "בננה - פצצת אנרגיה צהובה". ובהמשך נאמר שהיא "דלת קלוריות". אז איך משיגים אנרגיה בלי קלוריות? כנראה בכל זאת הג'אולים האלה. |
|
||||
|
||||
בטח התכוונו לפצצות האנרגיה מהאתר בננות. |
|
||||
|
||||
אתה בטוח שאמרו גם "דלת קלוריות"? |
|
||||
|
||||
ללא שום ספק. הייתי ממתין לכך כדי להסב את תשומת לב הנוכחים. |
|
||||
|
||||
הנה עוד אי התאמה משעשעת: הם אומרים שבבננה יש 70 קלוריות בממוצע ובטבלה מופיע 105 קלוריות. אולי יש "קלוריות בינוניות"? |
|
||||
|
||||
אלה לא קלוריות בינוניות, אלא בנניות. |
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
ומברכים עליה בורא פרי האדמה. |
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
למה? איפה כתוב שפירות גדלים (רק) על עצים? |
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
את הלהבדיל מ"ירק" אתה הוספת. אני דיברתי רק על פרי. הורדים אצלי בגינה (אלו שגומרים לפרוח על השיח, ולא מוצאים את דרכם לאגרטל) הופכים לפירות (אבל זאת לא חוכמה, הם קרובים של האפרסק). במלפפון ("ירק") אוכלים את הפרי (להבדיל מצנון, "ירק" אף הוא, שבו אוכלים את השורש, או מה"ירק" חסה, שבו נהוג לאכול את העלה). ואילו קרובי משפחתו של המלפפון, האבטיח והמלון, הם "פירות" או "ירקות"? |
|
||||
|
||||
את חלקי הצומח אני מכיר (עלים, פירות, וכו'). אבל אני לא מבין לאיזה פירות אתה קורא ''פרי'' ולאיזה ''ירק'' (אם יש כאלה בכלל). לפי ה''הגדרה'' שלי, על אבטיח ומלון מברכים בורא פרי האדמה, והם לכן ירקות. |
|
||||
|
||||
וענבים, שכידוע אין מברכים עליהם בורא פרי העץ, אינם פירות? |
|
||||
|
||||
על ענבים (לא סחוטים) מברכים בורא פרי העץ. |
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
לא פשוט. יכולתי להעתיק את התשובה, אבל משהו בצבע הזה זועק לקישור: |
|
||||
|
||||
למה לא לתת את הטקסט מעיקרו? בין כל מיני פסיקות שונות ומשונות בין ברכות מזון לאוכלים לאט ושבעים מפירות בלבד וביזאריות של פרשנויות לזוטות גמורות הנה הטקסט הרלוונטי: *ברכה על סברס* סברס - כתוב במנהגי ירושלים שהוא גדל רק בתקופת בין המצרים ולכן כולו קוצים. ומה ברכתו? פעם אמרו - שברכתו "אדמה". כי הפרי לא עולה מענף אלא מהעלה. והיו שאמרו שברכתו "שהכל". כיון שלא זורעים אותו לפרי לאכול, אלא לגדר. אבל למעשה אנו מברכים עליו "העץ" וכיום אין על זה מחלוקת. ומקור הענין דברי האר"י שאמר שעל בלוט מברך "העץ" אע"פ שהוא מעץ סרק. ואף על פי שהרבה פוסקים שעל פרי של אילן סרק מברך שהכל. וכל שכן שעל סברס יברך "העץ" ואפילו "שהחיינו". וכיום צריך להזהר בסברס הקנוים בחניות מערלה. וצריך עליהם בירור והשגחה מיוחדת. |
|
||||
|
||||
כלל-האצבע שאני משתמש בו הוא "מבחן הסלט": האם סביר יותר להוסיף את זה לסלט ירקות או לסלט פירות? |
|
||||
|
||||
הרגע הפכת את האבוקדו ואת הזיתים לירקות. (ואולי גם את הדגמלוח ואת הגבינה המלוחה) |
|
||||
|
||||
נו, אולי בגלל זה אני לא שם זיתים ולא אבוקדו בסלטים שלי (או במערכת העיכול שלי באופן כללי). בכולופן, זה רק כלל אצבע, לא שיטת סיווג מוחלטת. |
|
||||
|
||||
גם אני מעדיף את כלל האצבע הזה, למרות (ואולי אף בגלל) חוסר תקפותו המדעית. אבטיח ומלון לפי הגדרה זאת נופלים בתחום הפירות, אבל כבר נפגשתי בתפוח עץ (פרי בהגדרה) בסלט פירות. |
|
||||
|
||||
"כבר נפגשתי בתפוח עץ (פרי בהגדרה) בסלט פירות"...? בטח התכוונת לסלט ירקות, שם אפשר לפגוש בקלות גם אגסים ואולי גם תותים. |
|
||||
|
||||
אכן אכן, למרות שתות (שדה) הוא ירק לפי ההגדרה ה''שמרנית''. |
|
||||
|
||||
אה. אם כך, ההיפך: תותים הם ללא ספק אורחים רצויים בסלטי פירות. |
|
||||
|
||||
מה אורחים, הם בעלי הבית. |
|
||||
|
||||
אז בעצם מה שמכיל אחוז גבוה של סוכר (ובעברית פשוטה: מתוק) הוא פרי, וכל השאר זה ירקות? |
|
||||
|
||||
אנחנו מנסים להתחמק מהגדרות מדעיות, ואת כופה אותן עלינו? קנה סוכר אינו נחשב (בעיני) פרי. |
|
||||
|
||||
לא כופה ולא קופה... סתם תוהה. קנה סוכר אפשר לאכול סתם ככה? |
|
||||
|
||||
בטח שאפשר. יש לי זיכרון ילדות מתוק של אכילת קנה סוכר, ככה סתם, בסיני. |
|
||||
|
||||
אפשר ללעוס את זה כמו מסטיק, ובסוף לירוק את הסיבים העציים. זכור לי משום מה כעסק דביק, מהסוג שילדים מתלהבים ממנו ומבוגרים הרבה פחות. בשביל המתקדמים המציאו את הבילטונג. |
|
||||
|
||||
נדמה לי שהיה זה אבשלום קור התייחס לשאלה הזאת פעם: מה הוא פרי ומהו ירק. אאל"ט, התשובה היתה שירק היא הגדרה קולינארית ופרי היא הגדרה בוטנית ואנחנו פשוט עושים כאן סלט פרות (או ירקות) כשאנחנו משחקים מצא את ההבדל/דמיון בין פרות לירקות. נראה שאם נקרא למומחה הוא יוכל לתת הגדרה פורמאלית לפרי (=החלק שמכיל את הזרעים?). |
|
||||
|
||||
נדמה לי שבלימון אין הרבה סוכר (אולי אני טועה, אבל הוא בטח לא מתוק), והוא פרי. |
|
||||
|
||||
בלימון יש המון סוכר. כמו בתפוז. הוא פשוט חמוץ, אז לא מרגישים. |
|
||||
|
||||
לכל האנשים יש קרחת, אבל אצל חלקם השערות מסתירות אותה :) |
|
||||
|
||||
לכל האנשים יש שיער על הראש, אבל אצל רבים הוא ממוקם במימד אחר בזמן. |
|
||||
|
||||
למרבה הצער, אצל לא מעטים הוא צומח באיזור הרבה יותר פרוזאי - על הגב והכתפיים, כאן ועכשיו. והרבה. |
|
||||
|
||||
סליחה, אנחנו לא קצת גולשים? |
|
||||
|
||||
ושוב נותרו בחוץ האבוקדו והזית. |
|
||||
|
||||
אני נגד. תותים יכולים ללכת עם פרי אחד נוסף, בננות (כמובן) או תפוזים או מנגו. אבל בסלט פירות מגוון ומאוזן (למשל: פילטים של פומלה, פילטים של תפוז, בננה ו/או מנגו ו/או אננס ו/או אפרסק בשל ומקולף, קיווי, תמרים לחים, דובדבנים טריים או משומרים בלי גרעין, מיץ לימון ותפוז, סוכר, שנאפס או ליקר פירות, נענע; אגוזים אולי; בשום אופן לא תפוחים, אגסים, ותפוזים עם קליפה פנימית) הם נוטים לבדלנות. |
|
||||
|
||||
זה "מגוון ומאוזן"? אני חייבת לחלוק עליך. תיארת פצצת סוכר מתוקה אפילו יותר מסלט פירות משומר, לטעמי. סלט הפירות האידיאלי מורכב מתפוז, תפוח (אדום), בננה, תותים, אפרסמון, קיוי וחבריהם - בלי שום סוכר, מקסימום קצת מיץ. השילוב המושלם נוצר מצירוף של פירות נימוחים ופירות פריכים (אולי גם אגוזים), מצירוף המתיקות והחמיצות. אגב, כל הוויטמינים נמצאים בקליפה, כפי שוודאי העירה לך אמא לא פעם, ואתה מתעקש להמשיך לצער אותה. לא יפה! :-) |
|
||||
|
||||
"פצצת סוכר"? אני?? [תראי, עכשיו גרמת לי לקבל לראשונה את הודעת המתלהם! עכשיו, מה אכפת לי - !!] יכולתי לכתוב "סוכר לפי הטעם", אבל מהנסיון שלי הסלט שלי בלי סוכר הוא ממש חמוץ. זה כמובן תלוי כמה שמים מארבעת הפירות שחיברתי ב-ו/או; הם היחידים הבאמת מתוקים. התמר עוד יותר, כמובן; אבל שמים מעט ממנו. לעומתם, גם התפוז, גם הלימון וגם הדובדבן חמצמצים. אצלך, בוודאי שלא צריך סוכר: חוץ מתפוז, הכל מתוק ממש (הקיוי - תלוי בבשלות. עדיף לא בשל עד הסוף, גם כדי שישמור על הצורה). כמובן שצריך ניגוד של מתוקים וחמוצים, וגם של מרקמים חלקים (אפרסק בשל, מנגו) עם פריכים - הפריכות שאני אוהב היא של הפומלה, או האננס, או בלית ברירה, אפרסק קשה. הפריכות צריכה להיות חלקה; תפוח, לא כל שכן אדום, הוא בעייתי בגלל המרקם המחוספס. וגם חשוב שיהיה מגוון צבעים: הרוב מן הסתם יהיה כתום-צהוב, ולכן צריך לנקד אותו באדום (דובדבנים), חום (תמרים) וירוק (קיוי, נענע). כן, אמא אמרה לי שהויטמינים בקליפה. עד שלב מאוחר מדי בחיי, אחרי שהייתי מקלף תפוז - רגע, בימינו הסיפור הזה כבר לא ברור. היום כשמקלפים תפוז, יורדת כל הקליפה העבה, ונשארים פלחים די נקיים. פעם היינו מורידים את הקליפה החיצונית, ואז היתה נשארת הרבה קליפה לבנה. היו שהיו מקלפים גם אותה באדיקות וברוב עמל, והיו שהיו אוכלים את התפוז איתה. אני הייתי מקלף אותה באדיקות וברוב עמל - ואז אוכל אותה, בשביל הויטמינים, וכדי שאני ארגיש שהרווחתי את החלק הטעים של התפוז. אז עד היום יש לי דחף פסיכולוגי, כשאני מקלף את האפרסק לסלט פירות, לאכול מייד את הקליפה. אבל אם לעזוב את הפסיכוזות שלי בצד - מי שאוכל סלט פירות כל יום, שישאיר את הקליפה. מה שאני תיארתי הוא ממילא מפרך מדי להכנה שלא לאירועים חגיגיים. |
|
||||
|
||||
יורדת כל הקליפה הלבנה? מה פתאום? הרי נהיר ובהיר שהחלק _הכי מוצלח בתפוז_ זה הלבן שלו! __________ העלמה עפרונית, לא נפרדת מאגוזים בסלט פירות. |
|
||||
|
||||
אצלי התפוז והקיווי נותנים חמיצות. אבל נראה לי שההבדל בין שני הסלטים הוא, שאתה רואה את סלט הפירות כקינוח מתוק, ואני רואה אותו כמנה בפני עצמה (בין הארוחות, לא אחרי ארוחה), שכייף ללעוס ולפצפץ, ואין צורך שתהיה נימוחה. אולי לכן גם לא מפריעות לי קליפות התפוח למשל. |
|
||||
|
||||
מה דעתך על זנגוויל בסלט? |
|
||||
|
||||
אה, וואלה: וזנגביל! |
|
||||
|
||||
שגם התפוחים הכי בדלנים, אם תקצצם קטן-קטן, יהפכו למשתלבים. |
|
||||
|
||||
יש סלט אמריקאי שמכיל סלרי ותפוחים (בלבד). האם זה סלט פירות או סלט ירקות? |
|
||||
|
||||
לא כל סלט הוא אחד משני הסוגים האלה... |
|
||||
|
||||
נראה לי שבננה במקור הייתה פרי, אבל המגדלים של הבננה מורידים את התפרחת הזיכרית שיושבת בהמשך של התפרחת הנקבית ובכך מאפשרים התפתחות של פרי מרביית בתולין שהוא נטול זרע. מי שרוצה לקרוא הסבר יותר מלא שיתן הצצה כאן http://aggie-horticulture.tamu.edu/plantanswers/frui... (סעיף 2) |
|
||||
|
||||
ואו - איזה נשכחות מצחיקות הזכרת לי ! בילדותי קראתי בטעות את ספרי פון-דניקן (סליחה ומחילה, כבר מזמן חזרתי בתשובה, היום רק קרל סייגן) והוא טען שהיותה של הבננה חסרת זרעים 1 - מעידה כי היא מזון שהאלים מהחלל החיצון הביאו עימם (ושכחו כאן, או העניקו לנו ברוב חסדם, זרח מפירחוני מה מהשניים). עוד הוכחות - היא עטופה היטב בקליפה עבה (נו, שתגן עליה במסעה בחלל), יש בה המון אנרגיה (מין חטיף בריאות, יו נואו), קליפתה נקלפת בקלות בעזרת חריצים המוטבעים בה. או כמו שאומרים המחב"תים - אם מצאת שעון בשדה חייב להיות שען שיצר אותו. 1 כשקראתי את זה אי-אז תהיתי למה באמת לבננה אין זרעים. ההסבר שקיבלתי אז קישר זאת לחד-שנתיות, ועם זה חייתי לתומי עד שנתקלתי בהסברך המלומד לעיל. |
|
||||
|
||||
אם מצאת שעון בשדה חייב להיות אדם שאבד אותו. |
|
||||
|
||||
נתקלתי בדיון הזה משום מה עכשיו. תזכורת לכך שיש מי שלא לומדים: ואם אני כבר כאן, הנה אתר סאטירי נחמד1, מבית היוצר של The Onion1. ר' דף לדוגמה. 1 הטענה יכולה להיות נכונה. או שלא. |
|
||||
|
||||
לדורון פישלר היה מה להגיד בדיוק בנושא: האם הבננה היא הוכחה לקיומו של אלוהים? |
|
||||
|
||||
גם האתר רציונלויקי לא מציאה גדולה. לרדת על בריאתנות מצידו של האתר - זו לא חוכמה גדולה, כי הבריאתנות טיפשית בעליל. אבל יש עניינים קשים יותר להכרעה (מאמיתות הבריאתנות) , שם לא הייתי סומך על רציונלוויקי. מכיוון שאני מתעצל לקרוא את התיאוריה על היות הבננה הוכחה לבריאתנות, אולי תספק את סקרנותי באופן נקודתי (אם אתה יודע): מה הנימוק הבריאתני לכך שהבננה מכופפת ? כמובן, אינך חייב. |
|
||||
|
||||
לא יודע בקשר לבריאתני, אבל יש לי נימוק אבולוציוני - זה מגדיל את האטרקטיביות הכלכלית שלה בשווקים. שכן זה מאפשר למוכרים בשוק להכריז 'כל בננה מלמיליאן' ובכך להעניק לה קונוטציות חיוביות המקשרות אותה לבעיטות הקרן המכופפות האגדיות ההן. |
|
||||
|
||||
יש באינטרנט הרבה אתרים מטופשים. לא חכמה לרדת עליהם (אבל לפעמים זה נחמד). גם אני לא טרחתי לבדוק. בינתיים אני מניח שזה בשביל שיהיה לאריק על מה לשיר. |
|
||||
|
||||
בזכות הכיפוף שלה זכינו בשיר נהדר, ובזכות השיר זכינו בקליפ הנפשה נהדר. יש אלוהים! |
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
מה שאני זוכר הוא נוסח אחר קצת, שמשמר בדיוק את הבדיחה שאתה מדבר עליה, אולי אפילו קצת יותר בחן: "בננה - פצצת אנרגיה צהובה, ויש בה רק X קלוריות" (תשעים ומשהו?). אני אפילו זוכר זאת בבטחון, אלא שבעקבות כמה פתילים באייל לאחרונה, הבטחון שלי ב"זוכר בבטחון" שלי התערער קצת. |
|
||||
|
||||
תשעים ושתיים. למה אני זוכרת את השטות הזו? לנוירונים פתרונים. |
|
||||
|
||||
הכרתי פעם מישהו ששם משפחתו "רון". לפני הולדת בנו, או בתו, לא זוכר, הוא הזמין רעיונות לשמות בקרב האובער-חוכעמים שעבדו איתנו (זה היה בצבא), וזכה לשלל הצעות המשעשעות בייחוד את מי שהציע אותן. הצעה אחת היתה "פיתה", ואילו אני הצעתי "נוי" (שם יפה, לא?). (סליחה, סליחה, תחזרו לבננות). |
|
||||
|
||||
את הפתרון של שני שמות פרטיים (נורית-גל) הציעו? |
|
||||
|
||||
לא, אבל אם הוא היה בחיל האויר בטח ההצעה הפופולרית ביותר היתה אלי. |
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
ודרך אגב, איזה שם היא קיבלה בסוף? |
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
אין לי מושג, אבל בוא הנה, איזה פתיל יצא פה. |
|
||||
|
||||
אה, נכון, מדובר על משפחת רון, לא קופטר. __ ותודה על ההרמה. |
|
||||
|
||||
_________ בבקשה. |
|
||||
|
||||
אני בעד שמות בני הברה אחת. למשל, אה. |
|
||||
|
||||
אני בעד שמות שקשה לבטא. כמו אייקווקוקיוקיוטיקיווטי. ובחיי שאני לא ממציאה את זה. |
|
||||
|
||||
אה, במקור זה שם של אלה אצטקית. מכרה אמריקאית שלי קראה ככה לבת שלה. (כמובן שקוראים לילדה אייקו בקיצור). |
|
||||
|
||||
אני גם בעד שמות כאלה. אבל בשביל הגירסה הישראלית החמה והעצבנית, הייתי מוצא שם יותר קצר, כמו ''קחיאותישה'' |
|
||||
|
||||
בסדר, בני הברה אחת, אבל למה לא שמות מוסיקליים, כמו דו? |
|
||||
|
||||
ששמה כישה (Kisha). |
|
||||
|
||||
כי אחרי נחצ'ה זה כבר קצת נדוש... |
|
||||
|
||||
אני מופתע שלא הצעת לו לקרוא לה אוקטהד או דודקהד או אפילו איקוסהד. ואם רוצים שני שמות אפשר גם איקוסי-דודקהד על שם הגוף האהוב עלי. |
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
מאיפה אתה יודע איך היא נראית? |
|
||||
|
||||
איך אמר נחמיה הירש: "לכל דבר מתרגלים, אפילו לגחלים לוחשות בין הבהונות שלך." |
|
||||
|
||||
(והציטוט שהבאת, קשה לי להאמין שהדברים נאמרו מתוך נסיון אישי) |
|
||||
|
||||
מי זה נחמיה הירש? מי ציטט אותו אומר את זה ואיפה? (חוץ ממני וכאן) |
|
||||
|
||||
תגובה 154708, תגובה 154749 אתה יכול להרחיב קצת, גם לגבי נחמיה הירש וגם לגבי פריצת הדיסק (זה עוד כואב? סליחה על החיטוט)? |
|
||||
|
||||
נחמיה הירש והציטוט הנ''ל (שהוא הציטוט היחידי שלו) הופיעו בספר וכנראה שגם בעיתון. נאמרו עליו עוד דברים, למשל, שהוא היה בשבי הטורקים. לגבי פריצת הדיסק - זה לא כואב כשלא עושים שטויות. עם הזמן והגיל לומדים אילו תנועות לא כדאי לעשות ומה לא מומלץ לסחוב. |
|
||||
|
||||
אני קצת סתום: נחמיה הירש הופיע בספר של *אלבר קאמי*? (לפי הקישור לאביב י., וכן אני מודה, לא קראתי) |
|
||||
|
||||
לא עד כמה שידוע לי. (לא קראתי את קאמי) |
|
||||
|
||||
הוא מופיע גם כתוצאה יחידה בחיפוש גוגל (מתוך הדיון באייל), וזהו. האם מדובר בכותב "הלוחש לגחלים"? ושמא בבן דוד של נחמן פרקש? |
|
||||
|
||||
לא ולא. גם אמרו עליו שהוא קצת משוגע. |
|
||||
|
||||
מגניב. יש לך אולי משהו שיתאים לועקנין? |
|
||||
|
||||
סימה? |
|
||||
|
||||
כשאתה לא בטוח במשהו - קצת מדע. המדד הגליאוקמי |
|
||||
|
||||
לא הבנתי. זה שהוא רופא, אומר שהוא יודע וחשב על הכל? |
|
||||
|
||||
רופא או לא רופא, מדד גליאוקימי גבוהה יכול לגרום לכך שבננה תהיה עם מעט קלוריות, ובכל זאת פצצת אנרגיה. מדד גליאוקימי נמוך יגרום לקלוריות גבוהות, ונשורת גרעינית של אנרגיה. |
|
||||
|
||||
סליחה על הבורות, אבל מהו מדד גליאוגימי? אולי על מדד גליקמי [ויקיפדיה]? בבננה יש הרבה סוכרים (לפי טעמה המתוק). חוץ מהפחמימות, יש בה גם שומנים, ואליהם המדד הגליקמי לא מתייחס. אגב, אתה(?) בטוח שזה בריא לאכול אוכל שבו יש הרבה פחמימות שאנחנו לא יכולים לנצל? אם אנחנו לא מנצלים, מי כן? אולי אנחנו1? 1 אני והחיידקים שלי. |
|
||||
|
||||
אכן, גליקמי. לא אומר מה בריא ומה לא, אני לא רופא. אני רק מסביר לד''ר איך בננה יכולה להיות פצצת אנרגיה ודלת קלוריות, לעומת מאכל רב קלוריות שאיננו פצצת אנרגיה. ייתכן מאד שבריא או לא בריא לאכול בננות עם או בלי קשר למדד הגליקמי. |
|
||||
|
||||
זה עדיין לא מסביר איך משיגים אנרגיה מ"פצצת האנרגיה" בלי להפיק ממנה קלוריות. (משקה אנרגיה: קפה נטול קפאין עם שתי כפיות סוכר) |
|
||||
|
||||
למה תקרא פצצת אנרגיה, למטען צינור קטן שיכול מקסימום להעיף דלת. או למנורת להט שדולקת בשקע שלך. (רמז: המנורה תוך שבוע תשרוף הרבה יותר קלוריות מהפצצה). |
|
||||
|
||||
אם כבר מתחכמים: בשקע יש LED (נורית?) והיא לא צורכת הרבה אנרגיה. |
|
||||
|
||||
אם כבר מתחכמים, בגלל זה כתבתי ''נורת להט'', וכוונתי לנורת לילה שתקעת בשקע שלך. (וממש לא התחכמתי, זה הסבר פשוט והגיוני, למעשה גם הכוונה במונח ''חטיף אנרגיה'', היא לא דווקא שיש בו הרבה קלוריות. אם אתה רוצה משהו עם הרבה קלוריות - שתה דלק). |
|
||||
|
||||
אם כבר מתחכמים אז נורת LED לא רק צורכת מעט אנרגיה אלא שגם ישנו סיכוי גדול יותר שתזכור לכבות אותה בגמר השימוש, אם להקיש ממאמר זה1. 1 בקיצור: נטען בו שככל שאור כחול יותר, הוא מעכב יותר את הפרשת המלטונין בגוף, מה שגם משפר את הזיכרון. כלומר, במשך היום עדיף אור של LED ואם לא אז של פלואורסנט, ואילו בשעות שלפני השינה עדיף אורה של נורת להט. |
|
||||
|
||||
לא ממש הבנתי לאן הדיון הזה הלך אבל הנה מאמר נחמד על הפעילויות הגופניות וצורות האנרגיה שהם צריכות. |
|
||||
|
||||
נראה לי שלא הבנתי אותך. מתי (לדעתך) אוכל עם אינדקס גליקמי משמש כמטען צינור ומה זה אומר? |
|
||||
|
||||
דוגמא לא טובה. כמות הקלוריות היא כמות האנרגיה האצורה בפרי. האינדקס הגליקמי הוא, לכאורה, כמה מהר האנרגיה משתחררת. הרעיון הוא, שפצצה, אפילו אם היא קטנה, נקראת פצצה משום שהיא משחררת את האנרגיה שלה מאד מהר. והיא משולה לפרי עם רמת קלוריות נמוכה, אבל אינדקס גליקמי גבוה. לעומת זאת למנורה או נר, יש המון קלוריות, הרבה יותר מלפצצה קטנה, אבל הוא משחרר את הקלוריות האלה לאט לאט, ולכן הוא לא נקרא פצצה. לכן ברור למה הבננה היא פצצת אנרגיה, ובכ''ז יש בה מעט קלוריות. כמו מטען צינור, שהוא מאד קטן יחסית למנוע של אוטו, אך בגלל שהוא משחרר את האנרגיה האצורה בו מהר, הוא נקרא פצצה. |
|
||||
|
||||
ולמה זה עוזר העובדה שזה משתחרר מהר? |
|
||||
|
||||
ל שיפור יכולת ההחלטה למשל |
|
||||
|
||||
קודם כל לא אמרתי שזה טוב, גם הפרסומת לא. היא רק אמרה שזו פצצת אנרגיה. לכאורה, ואני לא רופא, אם אתה מתכנן לבצע פעילות גופנית עצימה בזמן הקרוב, תעדיף קלוריות זמינות. שוב, הפרסומת לא אמרה שפצצת אנרגיה זה טוב, העובדה היא שבננה היא פצצת אנרגיה ללא הרבה קלוריות. זה מה שהפרסומת אמרה, וזה מאד נכון. יכול להיות שהמסקנה היא לא לצרוך בננות. |
|
||||
|
||||
הפרסומת בהחלט אמרה שזה טוב. אם אני זוכר נכון בפרסומת הראו שחקן טניס שלא מצליח לחבוט ולאחר שהוא אוכל בננה הוא חובט מעולה. מה זה פעילות גופנית עצימה? |
|
||||
|
||||
עצימה = אינטנסיבית. |
|
||||
|
||||
לדוגמה ריצת מאה מטר זה אינטנסיבי? |
|
||||
|
||||
אל תשאל אותי, אני רק מדבר על העברית. Low intensity conflict, למשל, זה "עימות בעצימות נמוכה". |
|
||||
|
||||
אוקיי, זה באמת שטויות (וכנראה יותר קשור לקואורדינציה מאשר למסת שריר). מצד שני, זה לא מה שהפרסומת אמרה, אולי היא הראתה את זה, ונסתה ליצור אצלך קשר כזה בראש, אבל הססמא היתה "בננה - פצצת אנרגיה צהובה" אם אני זוכר נכון. "קח פרי ותהיה לי בריא" זה כבר מפרסומת אחרת. אבל אני לא זוכר אותה מספיק בשביל לחוות דעה. גם בפרסומת לקוקה קולה מראים אדם שותה קולה ורוקד עם חברים. זה לא אומר שהם טענו שאם תשתה קולה יהיו לך חברים, |
|
||||
|
||||
הפרסומת הזאת ממש לא ייחודית, יש המון פרסומות למוצרים עם אינדקס גליקמי גבוה עם אותו רעיון. הנה לדוגמה פרסומת מהזמן האחרון. אף אחד לא מתעניין אם הסוכר נמצא בדם או בקיבה. אנשים מקשרים אנרגיה עם היכולת לעשות דברים פיזיים וזה מה שהפרסומת והסיסמה אומרות. ועדיין לא הבנתי מה נחשב לפעולות ספורט עצימות. |
|
||||
|
||||
מצמוצים מהירים. |
|
||||
|
||||
מישהו תהה איך יכול להיות שבננה היא פצצת אנרגיה ובכל זאת יש בה מעט קלוריות, והסברתי. זה ממש הגיוני, אין צורך ללגלג על הוגי הפרסומת, הם חכמים בדיוק כמו הד''ר שלגלג עליהם. זה הכל. אני מניח שעצימות הפעילות תלויה ברמת הכושר הכללית שלך. לאצן מרתון זו ריצת מרתון, וליושבי האייל זה לקום מהמחשב למקרר. |
|
||||
|
||||
1) האינדקס הגליקמי של בננה הוא בסה"כ 46 זה עדיין נחשב "נמוך". רק אנשים שמודעים לזה אוכלים מאכלים עם אינדקס גליקמי יותר נמוך. 2) לא צריך להשתמש בשפה הזאת. לאדם ממוצע אינדקס גליקמי גבוה לא מועיל, להיפך. בשביל לקום מהמחשב למקרר לא צריך מזונות עם אינדקס גליקמי גבוה. |
|
||||
|
||||
1) טוב, עדיין ייתכן עקרונית שבננה היא פצצת אנרגיה צהובה, רק שבפועל היא לא. אם הד"ר היה אומר את זה הייתי מניח לו. 2) התבדחתי על הלקום מהמחשב, פעילות ספורט שאתה לא רגיל אליה נחשבת לדעתי לעצימה. וזה מונח שששמעתי גדולים וטובים ממני משתמשים בו. לא התכוונתי להשתמש בשפה לא מובנת בכוונה להתנשא. |
|
||||
|
||||
התכוונתי שלא צריך לתאר אנשים כ''אידיוטים'' ביחוד כשבמציאות הם צודקים. לגבי העובדה שתמיד טוב לקחת אינדקס גליקמי גבוה לפני אימון עוצמתי אתה טועה אבל נמאס לי מהדיון הזה. |
|
||||
|
||||
על מי אמרתי שהוא אידיוט? ואתה שוב מכניס דברים לפי. לא אמרתי שטוב או לא טוב לקחת לפני אימון אינדקס גליקמי גבוהה. רק אמרתי כמה וכמה פעמים שאין סתירה עקרונית בין העובדה שבננה היא פצצת אנרגיה לכך שיש בה מעט קלוריות. וחרה לי שהד"ר לגלג עליהם, בלי שהוא באמת צדק בנושא. (אם הוא היה אומר "טפשים, לבננה אינדקס גליקמי נמוך איך היא פצצת אנרגיה", לא הייתי אומר כלום). גם אם הוא לא היה מזלזל אלא נוקט בלשון שאלה (לא הבנתי, איך ייתכן שהקלוריות נמוכות ובכ"ז היא פצצת אנרגיה?) לא הייתי נדרש לנושא, אבל הזלזול המופגן חרה לי. אתה כל הזמן שואל שאלות שלא מעניין הויכוח. כן בריא, לא בריא, כן פעילות גופנית, לא פעילות גופנית, כן עצימה לא עצימה. אין קשר. אני לא מבין בהם במיוחד, וסתם מנסה לענות כי חשבתי שאתה מעורר דיון צדדי נחמד. העובדה היא שבננה יכולה להיות פצצת אנרגיה, על אף שאין בה הרבה קלוריות. |
|
||||
|
||||
בעולם הכושר הגופני ונספחיו, המושג "עצימות גבוהה" מופיע תדיר. אורי לאוגומר מפורום כושר גופני אחד אומר: "עפ"י המילון עצימות=אינטנסיביות. עצימות במובן של רמת קושי , למשל רמת קושי בינונית= עצימות בינונית. ההגדרה יכולה להיות סוביקטיבית עפ"י הרגשת המתאמן, או כמותית בעזרת מדידת דופק , שריפת קלוריות ליחידת זמן או אחר.". ___________ ולמי שיתמה מה לשוטה ולעולם הכושר הגופני אני אגיד רק "נה!". |
|
||||
|
||||
מה שבאמת מעניין כאן (צר עולמי) הוא שאם זכרוני אינו מטעני, הפרסומת הזו היתה בימים שפרסומת נקראה תשדיר שירות והכריחו אותם לדבר לפי התקן, ולכן אמרו "פִּצְצָת", שזו מילה שרק לשמוע אותה זו פעילות עצימה, שלא לדבר על לומר אותה. |
|
||||
|
||||
מילרוע הבננה גרוע מחירוק הפה. |
|
||||
|
||||
נכון. |
|
||||
|
||||
לפחות לא הכריחו אותם לומר ''תאנת המוז''. |
|
||||
|
||||
ועוד באותו עניין: השוואות אנרגיה (לדוגמה, שדווקא אין שם: כמה בננות שקולות למצבר של מכונית?) |
|
||||
|
||||
1) אתה צודק. בזמן פעילות גופנית מאומצת (כמו טניס שהיה בפרסומת) פחמימות עם אינדקס גליקמי גבוה יתנו יותר אנרגיה מהירה מאשר פחמימות עם ממד גליקמי נמוך. 2) הפרסומת הזאת היא דוגמה לכך שגם דברים המסובסדים על ידי המדינה מפרסמים את עצמם באמצעות חצאי אמיתות. |
|
||||
|
||||
1) ורק בשביל שאני לא אטעה אף אחד אני מתכוון למשחק ארוך (מעל שלוש שעות) לא למשחק של שעה. |
|
||||
|
||||
צר לי שרק כעת נעשיתי מודע לקיומו של הפתיל ההזוי הזה. אנסה להשיב לגופו של עניין למרות שקשה להתעלם מהערות כמו „הוגי הפרסומת [...] חכמים בדיוק כמו הד"ר שלגלג עליהם”. מר נקודה, שכתב את התגובה הזו, לא מכיר אותם (כנראה), לא מכיר אותי (אני מקווה) וכתב עלי דברים לא נכונים (הלגלוג היה על הפרסומת, לא על הפרסומאי). ליתר ביטחון הוא לא כתב את שמו או את כתובת הדואר האלקטרוני שלו. וכעת לעניין. קלוריות הן קלוריות. כשאומרים על משהו שהוא דל־קלוריות, אין דרך להתכוון למשהו אחר. מדד גליקמי הוא מדד למהירות שבה עולה רמת הסוכר בדם לאחר אכילת מזון עתיר קלוריות (נניח לצורך הדיון ש„אנרגיה” פירושה „מדד גליקמי” כפי שניסה מר נקודה לומר). יתכן מזון שיש בו הרבה קלוריות ומדד גליקמי נמוך. מזון עם מעט קלוריות ומדד גליקמי גבוה כנראה אינו אפשרי. כל זה בהנחה הלא מבוססת שכאשר פרסומאי אומר „פצצת אנרגיה” הוא מתכוון למדד גליקמי גבוה, כפי שמשתמע מהודעותיו של מר נקודה. לי מובן שההנחה הזו שגויה; הפרסומאי יודע שלקלוריות יש דימוי שלילי ולאנרגיה יש דימוי חיובי וזה הכל. בשורה התחתונה, המדד הגליקמי הוא באמת פופולרי בקביעת דיאטות למיניהן אך הוא בעייתי. לפירות יש מדד גליקמי די נמוך ותכולת סוכרים גבוהה. אורז ותפוחי אדמה מפורסמים במדד גליקמי גבוה מאד והם מרכיב עיקרי של התפריט בהרבה מאד מדינות שאין בהן בעיות של השמנה, סוכרת או מחלות לב. אנחנו בדרך כלל מנחים חולי סוכרת לא להפריז בצריכת פירות למרות המדד הגליקמי הנמוך שלהם. קפה, לעומת זאת, מעלה את רמת הסוכר בדם (אמנם במידה מעטה ונחוצה לכך כמות קפה גדולה) אך לא ניתן כלל לחשב עבורו את המדד הגליקמי, שהוא מדד רק למזונות המכילים בעצמם סוכר (יש לצרוך 50 גרם פחמימות מהמזון הנבדק כדי למדוד סוכר ולחשב מדד גליקמי). אם אנחנו מחפשים מזון בעל תכולת אנרגיה נמוכה המעלה את זמינות הסוכר בגוף („פצצת אנרגיה” דלת קלוריות), קפה הוא מועמד לא רע (למרות שליתר ביטחון אני מוסיף כ-10 גרם סוכר לכל כוס קפה). |
|
||||
|
||||
טוב, הגיע הזמן, נדמה לי, לפזר קצת מהערפל ששורר על הפתיל(פתיל? מה בנוגע לדיונון?) הזה. הבננה אינה פרי ואינה ירק, כי אם ישות חוצנית רב מימדית שנשלחה לעולמנו ע"מ להביא את אור הבשורה באמצעות תע"ח אל יצרני גבינות בולטים מאיזור המשולש. כאילו, מה אתם חושבים עומד מאחורי "פצצת האנרגיה הצהובה", אם לא כור ההיתוך הבנני שמספק אנרגיה לקיומו ההכרחי של ה"צמח" שאתם בולסים בתאווה כה רבה? רוצחים! פנינים לחזירים, אני מבזבז את הזמן שלי כאן. ועוד במקרה, הלבנה(לאבנה? לאבאנה? לאבאנא?), שגדלה לידי פעם בשדה הסמנטי, אי שם בכפר, ביקשה למסור שלא יעשו בה שימוש הקשרי נלוז אל גבינות צרפתיות שלא ידעו אפר מחנות מהו, על מנת להסביר עובדות חיים שמוטב שישארו עלומות, כמו סוגיית האפר(ודרך אגב, מדובר באפער, אבל הנה כבר אמרתי יותר מדי). כבוד אחרון! |
|
||||
|
||||
צומחים שני שיחי ריח משובחים שמשתמשים בעשנם לעישון הסמנ'ה, והלבן (מין יוגורט תימני שממנו מכינים כמה מן הסודות השמורים במטבח התימני). בישראל לדאבון לבנו צומח רק אחד מן השניים והוא הפחות איכותי, אך גם בו די. וכך מעשנים את הלבן: נוטלים ענף ושורפים את קצהו. כשהאש אוחזת בו היטב, מכניסים אותו לכלי (הכלי הוא מין דלעת שתוכנה רוקן) שבו יכינו את הלבן ואוטמים את הכלי. האש תכבה מיד והעשן יאחז בדפנות הכלי. מוציאים את הענף וחוזרים על הפעולה חמש שש פעמים.כשבין הפעולות מחזיקים את הפתח סגור לבל יחמוק העשן ממנו. אל תוך הכלי המלא בעשן יוצקים את החלב שיהפוך בתוך כמה שעות ללבן, כמה ימים ללבנה, כמה שבועות גבינה קשה ומעושנת. אהה, למה יש אפר בלבנה? וואלאק, לא יודע, אבל חשוב שתשאל יא איבני. כי אם לא תשאל איך תדע? :-) |
|
||||
|
||||
הסתכלתי עכשיו על "טחינת היונה" - הטחינה הגולמית של מפעל אלחמאם עם סמל היונה המיוצרת בשכם, וברשימת הערכים התזונתיים מופיע "אפר - 4.40%". בכל מקרה, לקרוא את המדבקה שעל הקופסה זו חוויה. משפטים נבחרים: "ליצור הטחינה המוצאת מן השמשם הכי טוב" "נקייו מישלם - תנסייו היא שמופות" |
|
||||
|
||||
גם בDULCE DE LECHE הלא היא ריבת חלב יש אפר. בדיחות ציניות אודות העניין כבר נאמרו, והמבין יבין. |
|
||||
|
||||
לא הבנתי. אפשר להסביר לי בבקשה? |
|
||||
|
||||
אני רק שליח, נתבקשתי למסור שהענין בטיפול ששאתה מתבקש להזדיין בסבלנות. |
|
||||
|
||||
יאללה יאללה הצטיידנו כבר, נגמרה הזבלנות, עכשיו מספיק עם השטויות ותסביר מיד מה העניין! |
חזרה לעמוד הראשי |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |