מהי מטלת הבית השנואה עליך ביותר? 3574
שטיפת כלים 26 16%
כביסה 17 10%
שטיפת רצפה 53 32%
ניקוי השירותים 20 12%
שאיבת אבק 11 7%
הכנת אוכל 5 3%
תיקונים קטנים (כגון החלפת נורה) 7 4%
תחזוקת הגינה 5 3%
אחר (פרט) 3 2%
הצבעה בסקרי האייל הקורא 19 11%

166 הצבעות עד כה
פרסום תגובה לסקר

הצג את כל התגובות | הסתר את כל התגובות

615058
אין אפשרות לבחירה מרובה? בחרתי את הרע ביותר, אבל גם האחרות לא אהובות עלי במיוחד...
615059
כנ''ל.
אילו היתה לי גינה הייתי בוחר בה. מכיוון שאין לי, בחרתי ''שטיפת רצפה''.
לשמחתי, אני לא עושה אף אחד מהנ''ל לבד משטיפת הכלים.
615061
אז מי עושה?
615065
אשתי. נקווה שבקרוב הילדים :-)
מה סימנת?
615063
בחרתי גם עבורך, למרות ההתחרות הקשה עם תיקונים קטנים (מעבר להחלפת נורה).
615067
תיקונים מעבר להחלפת נורה (נניח, מסמר בקיר) אני בכלל לא יודע לעשות. זה נחשב "שונא"?
תנין הוא יותר ירוק או יותר ארוך? 615062
סימנתי שטיפת רצפה אבל זה לא בגלל ששטיפת הרצפה כשלעצמה היא גרועה יותר משטיפת כלים או ניקוי אסלות אלא כי היא ''גדולה'' יותר. אילו היה מדובר על שטיפת מטר-על-מטר של רצפה זה היה הופך לבעייה קטנה מאוד. חוץ מזה, שלפני שטיפת הרצפה צריך בד''כ לטאטאה, וגם פה נכנס עניין הגודל. אסלה, כלים, ותיקונים נקודתיים הם.. ובכן, נקודתיים. שטיפת רצפה, כמו צביעת קירות, היא נרחבת מדי. גודלה, ולא מהותה, הוא הבעייה. אבל אם שואלים על מהות, אז לדעתי אין ראוי יותר לשנאה מניקוי אסלות.
אני מוחא! 615064
בשם מטלות הבית לדורותיהן אני מוחא נמרצות על ההשמצה הפרועה והדריכה ברגל גסה על ההנאה שאנו מפיקות לאדם העובד באשר הוא.
סידור. אני שונא לסדר 615068
הצורך הנורא לדאוג שכל דבר יהיה במקום... בתור אדם שנוטה לאבד חפצים חשובים, אני מבין את הערך של סביבה מסודרת (בניגוד לניקיון. ניקיון זה לא חשוב) - אבל אני ממש אשמח שמישהו אחר ידאג לזה, תודה.

מה שכן, אני מוכן לבשל לאותו מישהו משהו לאכול בינתיים. לבשל זה כיף.

והאמת שזה מעלה שאלה מעניינת: אני מבצע מטלות בית כחבר גרעין בקומונת שנת שירות ולא כאדם מבוגר, אז בטח אני עונה על זה ממקום קצת אחר...יש פה מישהו שכמוני אהב לבשל בתור אדם צעיר (לא ברמת העיסוק המקצועי), ויכול לספר עד כמה "ירד" לו מזה אחרי שהוא עשה את זה שנים וכבר הכיר את כל המתכונים? או כשבמקום לעצמו הוא היה צריך לבשל באופן יומיומי לילדים מפונקים? אני סקרן מה הסיכוי של התחביב הזה שלי להישאר תחביב גם בגיל 40. אמא שלי העידה שמזמן היא לא נוטה להתלהב מבישול ושהיא עושה את זה היום בדרך כלל על אוטומט.

ובכלל: עד כמה שנאה למטלת בית קשורה למטלה עצמה ועד כמה היא קשורה לכמות הפעמים שכבר עשית אותה?
סידור. אני שונא לסדר 615070
ובכן. אין כזה דבר, ''להכיר את כל המתכונים''. עם השנים נוצר אצלי אתגר להכין עוד דברים בבית, נאמר - דברים שככה קונים מוכן או שאוכלים בחוץ. ואז זה מגניב כי לא צריך ללכת למסעדה הודית בשביל דאל מקאני ואלו-גובי, אבל מצד שני, כשאתה כבר הולך למסעדה הודית יש לך פחות דברים שאתה רוצה להזמין, הרי אתה מכין אותם כבר בבית...
לבשל לילדים - הפוך, גוטה, הפוך.
בשביל עצמי לבד אני לא מבשלת. או לא מבשלת משהו יותר מסובך מחביתת-קמח-חומוס וירקות חתוכים ברוטב ויניגרד.
המאמץ שבבישול מוצדק רק אם יש יותר מאכלן אחד.

ומאז שהבת שלי נולדה, אין לי חשק וכוח לבשל.
סידור. אני שונא לסדר 615075
הרבה יותר כיף לבשל לילדים (אפילו מפונקים), במיוחד אם אילפת אותם להגיד ''אבא, אני אוהבת את האוכל שלך''.
מזכיר לי את עצמי באותו הגיל 615079
"אחרי שהוא עשה את זה שנים וכבר הכיר את כל המתכונים?"

מזכיר לי את מה שחשבתי בין סוף הלימודים בתיכון ותחילת הלימודים באוניברסיטה.
בתיכון למדתי ביולוגיה והייתי תלמיד לא רע (רק בביולוגיה), ובכלל מאוד אהבתי את המקצוע והייתי קורא הרבה בתחום. כשהגעתי למכינה חשבתי לעצמי "מה יש לי ללמוד כשאני כבר יודע את כל הביולוגיה?".

טוב, תוך כדי הלימודים באוניברסיטה (בס"כ 12 שנים) הסתבר לי שנשאר לי עוד קצת כדי להשלים ולדעת את כל הביולוגיה :o)
מזכיר לי את עצמי באותו הגיל 615093
ביתי בת השמונה שאלה אותי אתמול אם ''יש עוד מתמטיקה שהיא לא יודעת''.
מזכיר לי את עצמי באותו הגיל 615096
בוודאי שיש, מתימטיקה מונדית.
מזכיר לי את עצמי באותו הגיל 615392
טוב, לפחות עכשיו אתה יודע את כל הביולוגיה.
סידור. אני שונא לסדר 615435
השילוב של בישול וזלזול בהיגיינה הוא מתכונן לצרות...
כן... 615440
ניקיון חשוב לי ברמה שתאפשר שאף אחד לא יחלה, ושנמלים לא ימצאו את עצמן בתוך האוכל שלי. ברמה האסתטית, לא אכפת לי.
כן... 615441
ישנן שיטות המוכיחות את עצמן לצמצום שטיפת הכלים והמטבח ככל הניתן:

* שטוף היטב כל כלי בו עיבדת וצרכת בשר, אם בשלב חי או בשלב מבושל-שומני.
* יוצא הדופן היחיד מהכלל הקודם הוא כלי, כמו מחבת, הנמצא בשימוש יומיומי.
בהחלפה קבועה בין טיגון לבישול בקצת מים - תוכל להשתמש בכלי הזה כמעט בלעדית, במשך השבוע, מבלי הכניס אותו לכיור כמעט לעולם.
* צלחת בה אכלת מזון לא בשרי, יכולה לחכות על השיש עם הסכום שלה.
* בשימוש מושכל בכמויות מים קטנות, המושרות בקערות ובכוסות במשך הלילה, אפשר להאריך את זמן-בין-השטיפות שלהן ימים ואף שבועות. כוסות הקפה קערות היוגורט והירקות יכולות להיות ידידותינו. אפילו קערת האורז או העדשים יכולה, בשילוב של הרטבה ואיוורור נכונים, להתנהג באופן מעורר גאווה וסימפטיה.

הלאה רחיצת הכלים!
כן... 615444
יש לך איזו הנחה מוזרה שמזון שאינו בשר לא מושך ריחות רעים, מזיקים, פניצילין וכיו''ב אם אינו נשטף.
כן... 615451
סליחה? לא בהנחות עסקנן אלא בשיטות שנוסו אמפירית במגוון מזגי אוויר, גדלי מקררים (כולל 0), ומיני מזונות.

את הפניצילין וחבריו יש לנקות היטב (ולא לתת לסוסים!), הם מיצרים רעלים, אבל, הגידולים האלו מופיעים בעיקר בכלים הפריפריאלים: כוסות הקפה של מרחבי-המחיה השונים.
אלו הן צורות חיים די נחבאות אל הכלים בסך הכל, ושינוי סביבת המחיה באופן תדיר (השאריות בצלחת) עוצרת את התפתחותן בשלב מוקדם.

שמן לעומת זאת, הוא גם דביק ומצתבר יותר, וגם יודע לגדל תרביות חיידקים מהירות וחובבות אנשים.
אך אין צורך להתפס להיסטריה כשמדובר בכמויות קטנות, התבשיל הרטוב בערב בהחלט מספיק עלמנת לעקר (או לפחות למוטט תרבויות עולות) בשאריות שמן הזית והטחינה מהבוקר.
כן... 615452
אני משערת שמעולם לא חווית מה שקורה כשמשאירים סיר עם שאריות בחוץ, מכסים אותו במכסה, ואז מניחים שהוא נקי ולא שוטפים...
כן... 615454
את יכולה להתערב על הסיר שלך שחוויתי. אבל לא בסיר שבישלתי בו למחרת. ואם מצמצמים את השימוש לסיר אחד...
כן... 615455
(הפניציליום וחבריו. הפנצילין הוא אחד מאותם הרעלים)
כן... 615460
אם אתה חיידק. אבל נתת לי את זה - אז נוסיף שגם אם יש לך כמה טריליוני חיידקים שאתה מחבב.

לא ידוע לי שהפניצילין עצמו, ברמות בו הוא נמצא בלחם עבש, הוא רעלי לאדם.
סידור. אני שונא לסדר 615580
לגבי שנאה למטלה עצמה- לא ממש תשובה לשאלה, אבל שמתי לב שבדירה הקודמת המטלה השנואה עלי הייתה הדחת כלים. כשעברתי דירה לפני כחודש וחצי, פתאום המטלה הזו נהייתה הרבה פחות מעיקה, פשוט בגלל מבנה הכיור/מטבח השונה, ועכשיו שטיפת ריצפה עלתה לראש הרשימה (הבלטות כאן הרבה יותר מעצבנות לשטיפה מאשר בדירה הקודמת).
סידור. אני שונא לסדר 615582
אני ממליץ לך על מדיח, בדירה הזאת או הבאה, ויפה שעה אחת קודם.
סידור. אני שונא לסדר 615585
גם אין מקום במטבח, וגם לא ממש יעיל במשק בית של אדם אחד.
סידור. אני שונא לסדר 615586
טוב, זה נכון. ממה שאני זוכר, במשק בית של אדם אחד אין הרבה כלים ממילא.
סידור. אני שונא לסדר 615587
כלי הבישול לארוחה לאדם אחד ולמשפחה הם אותם הכלים. אבל רק אדם אחד לשטוף אותם, והוא גם זה שבישל...
סידור. אני שונא לסדר 615590
מהניסיון האמפירי שלי, כמות הכלים לשטיפה עולה פי 3-4 במעבר מיחיד לזוג, ופי עשר (מיחיד) כשעוברים לזוג+ילד. ואלה לא מספרים מטפוריים, אלא כמותיים. היום הפעלנו מדיח 3 פעמים. בהיותי רווק, הזמן שהיה לוקח לי למלא מדיח (שלא היה לי כמובן) הוא כמעט שבוע.
החלפת ציפה 615071
להלביש ציפה על פוך, זה הנורא מכל בלי שום השוואה
החלפת ציפה 615073
קלי קלות. צריך רק לדעת איך (וידיים ארוכות מספיק).
החלפת ציפה 615074
בדיוק! רק צריך להיות תמנון ארבע-מימדי ואז זה קל מאוד.
החלפת ציפה 615076
השיטה היא להתחיל כשהציפה הפוכה. ומשם, כמו שאמר הגלילי.
החלפת ציפה 615329
נכון מאד. איך לא הכניסו את זה לשאלון? זה מחדל רציני.
זו ביי פאר המטלה השנואה עלי ביותר.

ואם יש חתול בבית אז זה בכלל עינוי סיני.

אבל אם היה שאלון מקביל לחתולים, אז החלפת ציפה היתה האהובה עליהם ביותר. שואב אבק שנוא ביותר (הם גם מקפידים, אחרי שיצאו ממקום מחבואם לעשות עליו וידוא הריגה - ולהטיח בו כפה כדי לראות שהוא באמת מת). טיאטוא / ניגוב רצפה הם אמביולנטיים לגביהם.

לדעתי צריך לעשות את אותו שאלון רק ב"אם היית חתול".

עוד לא שמעתי איך חתולים מגיבים לשואב אבק רובוטי. אשמח לשמוע, ומיד אכנס ליוטיוב כי בטוח יש תיעוד רב ומקיף.
החלפת ציפה 615332
לדעתי צריך לעשות את אותו שאלון, ולהחליף ''מטלת בית'' בחיית בית.
החלפת ציפה 615333
קבל קירוב ראשון כאן.
החלפת ציפה 615340
תודה על הקישור.
מה הקטע עם התנינים? ברור שדגי מים מתוקים אין לאף אחד בסקר הזה - כי התנינים אכלו את כולם.
הו, יושקו 615341
מה הקטע עם התנינים? ותיקי האייל יודעים.
הו, יושקו 615342
תודה. תיארתי לי שזה איזה עניין פנימי. אני הייתי באיל ממש בחיתוליו, ואז נטשתי אותו, וחזרתי שוב - אז לגבי תואר ''ותיק'' אני מתקוממת, אבל בהחלט מסכימה לתואר ''לא מתמידה''.

אני אנסה להשלים פערים, לפחות בעניין התנינים.
החלפת ציפה 615344
נו באמת, זה קירוב ראשון כמו שמגנטו דומה לפרופסור X. ממש לא מה שביקשתי.
החלפת ציפה 615339
בהחלט. אצלי חיית הבית האהובה ביותר היא קרדית האבק.
החלפת ציפה 615345
נראה לי שלא דייקת בהחלפה.
החלפת ציפה 615348
אם התכוונת החלפה מבחינת אוהבת/שונאת אז כמובן שכתבתי את זה בכוונה.
כי אני אוהבת לנקות, אז קרדית האבק היא החיה שאחריה אני רצה ומשתובבת איתה.

אגב, חברה שלי פעם התייחסה לגושים הגדולים האלה שמתגוררים מתחת למיטה, והיא לא ידעה בדיוק איך לקרוא להם, אז היא רק ציינה שהם "ממשפחת האבק".
החלפת ציפה 615358
כנראה שזאת משפחה עם שערות ארוכות :)
החלפת ציפה 615361
רצים.
החלפת ציפה 615437
אני מכיר את הכינוי ''חיות אבק''
וכשהם גדולים עוד יותר ''גלגלי אבק''
החלפת ציפה 615439
אצלנו קוראים לזה "חתול קטן", כשמנקים תחת הספה אומרים ליצחק החתול: יצחקי, הבאנו לך אח קטן!
החלפת ציפה 615458
בהתחלה קראנו לזה ''תלתלי אבק'' בעקבות נרי לבנה, או שמא זו היתה נירה רוסו, או שמא עירית לינור, אבל עברנו מהר ל''אבקנים''.
לשטוף כלים 615077
אני פשוט שונא לשטוף כלים. בחודש ומשהו שלאשתי שתחיה היתה אצבע שבורה והמטלה השנואה הזאת נפלה עלי היה לי דחף עז לשבור את כל הצלחות והכוסות. מזל שביום יום אני לא עושה את זה. לו הייתי חייב, הייתי קונה מדיח. גם לשאוב אבק זה מטלה מאוסה, מזל שיש רומבה.
אשתי (שתחיה) שונאת לקפל כביסה. אם זה תלוי רק בה, הבגדים היבשים יכולים להשאר בערימה (אחרי שכביסה רטובה תפסה את מקומם) עד שמישהו ילבש אותם ויחזירם לסל הכביסה המלוכלכת. אני אחראי לקפל ולסדר בארון ואין לי בעיה עם זה.
מקום שני אצלי (ראשון מבין המטלות שאני גם ממש עושה - 5 בקרים בשבוע) - להוציא את הכלבה לסיבוב.
לכסח את המדשאה, לגזום את הגדרות החיות ואת השיחים, לעשב, לגרף, לכרות קומפוסט מהקומפוסטר ולפזר בגינה, למסוק זיתים, לעטוף רימונים ושאר עבודות גינה זה לא מטלה, זה תענוג (כבר כמה גננים שעובדים אצל השכנים שאלו אם יש לי עבודה בשבילם והושבו ריקם).
גם סיוד זה חוויה 615080
עבודות גינה זה לא מטלה, זה תענוג? גם סיוד גדרות.
לשטוף כלים 615101
מעניין,
שטיפת כלים זו גם המטלה השנואה עלי (ויש לנו מדיח, אלא שלא כל דבר כדאי להכניס אליו), וסידור הכביסה המקופלת בארונות המטלה השנואה על אשתי, אם כי הקיפול עצמו לא מפריע לה.
לשטוף כלים 615120
שטיפת כלים היא פעולה מחזורית, רגועה, בעמידה במקום אחד. כשאין מדיח, אפילו לא צריך להתכופף. רק להרטיב, לסבן, לשטוף, להעמיד לייבוש. בקיצור, מטלה מוצלחת. סוג של מדיטציה.

סידור כביסה, לעומת זאת, מחייב לזווג גרביים - וזו מטלה שסותרת את עקרונות התרמודינמיקה והשפיות האנושית.
לשטוף כלים 615124
גם אני חיבבתי מאוד שטיפות כלים. עד שאוכלוסיית הבית גדלה והכלים הצטברו לערימות שלא יאמנו (אנחנו אוכלים את רוב הארוחות בבית).
לשטוף כלים 615125
התופעה מוכרת, אך השפעתה חמורה בהרבה על הכביסה. איך לעזאזל אפשר לזכור מה של מי? אי אפשר לקרוא מידות מפתקיות דהויות בשעות ערב. ואיפה כל אחד אוהב לסדר את מלבושיו? זוועה.
לשטוף כלים 615128
בתגובתך לא ברורות לי המילים ''איפה'' ו''לסדר''.
אצלי פשוט הכל (חוץ מהבגדים העדינים שדורשים תלייה) שוכב בסל הכביסה הנקייה, ובוררים משם (לפעמים אמא שלי מגיעה ואז מתנדבת לקפל את ההרים האלה, ולפעמים אני מצליחה לקחת כמה אייטמים ולהשליך למדף הרלוונטי). יש לי דברים חשובים יותר לעשות בזמני.
לשטוף כלים 615182
זו רק שאלה של הדמוגרפיה בבית - קל להבדיל בין בגדי בנים ובין בגדי בנות וכן בין בגדי ילדים ובין בגדי מבוגרים. אצלי בבית גרים מבוגר, מבוגרת, ילד וילדה ואין שום בעיה להבדיל (אם כי לפעמים זוג גרביים סורר משתחל למגרה הלא נכונה.
הטריק בזיווג גרביים הוא לבצע את הזיווג בזמן התליה ולא בזמן הקיפול. את הגרביים תולים בסוף (כי ניתן לדחוף אותם במרווחים הקטנים שנשארו בין החולצות וזוגות המכנסיים) וקל לדאוג שבני הזוג יתלו בסמיכות זה לזה.
לשטוף כלים 615234
אתה יוצא מהנחה שקיים שידוך מלא. לעיתים גרב חצוף במיוחד מסתתר בתוך אחת הציפות ועכשיו לך תמצא אותו. שלא לדבר על גרביים שנכנסו אל ''חריץ האבדון'' שבאטם הדלת של מכונת הכביסה.
לשטוף כלים 615235
כמעט בכל כביסה ישאר גרב חסר זיווג (בן הזוג מן הסתם נשאר בסל הכביסה). במקרה הזה הפתרון פשוט, הגרב הבודד נשאר על מתקן היבוש עד להגעת בן הזוג הסורר.
לגבי ''חריץ האבדון'', זה כבר פעולה אוטומטית אצלי להעביר אצבע על כל ההיקף ולבדוק אם יש שם מישהו.
בית יתומים לגרביים 615316
מכובדיי, אם עוד לא יסדתם בית יתומים לגרביים אצלכם בבית אז אתם עומדים בפני שיפור איכות חיים שלא חוויתם מזה שנים רבות.

הדרך לזווג זיווגים אצל גרביים שאיבדו את דרכם ואת בני זוגם בכביסה היא לשכן את כל הגרבים האבודים בסלסלה קטנה (בכוונה כתבתי 'גרבים' ולא 'גרביים' כי התכוונתי לרבים ולא לזוג, של גרב). חיש קל מוצא מין את מינו ובא שלום על ישראל ועל העולם כולו.

תראו שהגרביים שלכם עוד יודו לי.
בית יתומים לגרביים - צודק מאד 615327
ליד סלסלת הגרביים יש "נישה" לגרביים יתומים. כשנמצא תאום, בודקים אם אחיו מחכה ליד המציל.
ובדרך כלל נעשה הזיווג - גם אם זה לוקח זמן ומתגלה בהמשך בתוך פינה של ציפה.
פעם ב-X זמן, חצי שנתי או שנתי, מכריזים על "המתת חסד" לגרב שבן זוגה נעדר זמן רב וכבר אין סיכוי שיימצא - ומסבים את הייעוד שלה, כמטלית לצחצוח נעליים או עבודת שירות כזו או אחרת.

הגיג: אם מישהו היה יכול לעשות סטטיסטיקה עולמית של מספר הגרביים הנעלמות אולי היה אפשר להציל את העולם איכשהו (לתפור מהן אטמוספירה חדשה למשל).
בית יתומים לגרביים - צודק מאד 615350
את הגרביים של הקטנה, שנוטה להשאיר אותם בכל מיני מקומות, אנחנו פשוט משדכים לנישואין שניים ושלישיים אם בני-זוג אידיאליים פחות. בהתחלה זה גרבים ''דומים'', ובהמשך - גרביים בעלי מרקם ועובי וגודל דומה, ובסוף - כל גרב מקרי שמזדמן.
בית יתומים לגרביים - צודק מאד 615351
יענו נישואי בני דודים שכאלה.. צריך להיזהר מבחינה גנטית.

אבל בשלב מסוים הרי אומרים שזה ''בכוונה'', כי אנחנו מגניבים ולא שמים על מוסכמות מיושנות כל כך כמו זה שגרביים צריכות להיות תואמות.

זה נושא מעניין - תחום השידוכים של הגרביים. לא ידעתי שכל כך הרבה אינטלקט אנושי מושקע בסוגיה הזו.
טוב שנפתח פה הנושא.
נישואי גרביים יתומים בבית קברות, 615354
הייתי שמח אם מישהו יוכל לעשות סדר במטאפורות. אם הגרב יתום, אז הגרב השני היה אחד מהוריו? ואם גרב איבד בן זוג, אז לא מדובר על אחים, נכון? בכלל, אם גרב זה זכר, למה יש תחושה מוזרה כשאומרים "גרב אחד"?
נישואי גרביים יתומים בבית קברות, 615355
קושיות במקומן, אנסה לקחת עלי את התפקיד:

"בית יתומים" הוא דימוי גרידא, באותה מידה אפשר לקרוא לו "המדור לחיפוש קרובים".
גרביים הן זוג, אבל לא מדובר בזוג מסוג "זכר ונקבה עשה אותם", כי אם בהשתקפויות זה של זה. יש גרביים שמסומנים ב-R או L או בדוגמה הפוכה כראי, אבל השכיח הוא תאומים זהים, בעלי די.אן.אי זהה לחלוטין. תאומים, זהים או לא זהים, הם "זוג" ולא "צמד".
בשאלת ההורים, פעם אפשר היה להניח כי הם ממשפחת סריגמיש או לודז'יה, בימינו רוב הגרביים נולדים בסין, גם אם אב אחר נתן להם את שמו. מה שנותן איזה תוקף לנושא היתמות.

העניין המגדרי באמת לגמרי לא סגור. וצריך מתישהו לעמת את האקדמיה עם הפינה הזו.
אפשר להתפשר איתם על זה שלגרב אחד נקרא בלשון זכר ולשנייה בנקבה.

באופן אינסטינקטיבי אני מניחה שהיה יוצא לי: "בואנ'ה הגרביים שלך מה זה מסריחות".
אבל אם אני אבקש בחנות נאמר, אז אני אבקש גרביים שחורים ולא גרביים שחורות.

אולי כדאי להכריע בסוגיה הזו באמצעות משאל עם. "גרב אחד" זה באמת מאד מוזר.
או לפנות למרב מיכאלי שתגיש הצעת חוק.

ובהזדמנות זו הנה אחד הערכים הכי מופרכים שנתקלתי בהם בויקי:

זה פותח בפני תחביב חדש: לחפש ערכי ויקי לדברים המובנים ביותר מאליהם. ואז כמובן להשוות אותם עם הערכים המקבילים באנגלית. יכול להיות שחברי האיל כבר עשו את זה לפני, אבל אני רק אתמול גיליתי את החתולים שנוסעים על שואב אבק רובוטי.
הופרדו בכביסתם. 615356
מתברר שמה שמופרך לאדם אחד יכול להועיל לאחר. למשל דימוי [ויקיפדיה] מסביר שבית יתומים לגרביים הוא מטאפורה, ולא דימוי, ואת זה כבר ידעתי. יחד עם זאת, אם קונפקציה סינית‏1 היא ההורה , אז אבדן בן זוג לא מסביר את היתמות.לדעתי המדור לחיפוש קרובים עדיף על בית יתומים וגרב אינו מתייתם, לכל היותר מתאלמן או נהיה אח שכול.

1 קונג-פו-קציה? קונפוציה? יכול לעורר קונפוזיה.
הופרדו בכביסתם. 615357
לקונפוציוס הפתרונים.

מקבלת עלי את חרפת הדימוי.

אלמן הוא ודאי שלא, ואח שכול - לדעתי צריכה להיות מילה מיוחדת לאח שכול-תאום (זה בשיא הרצינות, בלי שום קשר לגרביים).

אז נסגור על "גלמוד", "ערירי", "נעזב"?

אני מוכנה ללכת גם על "גרב גרוש".

שים לב ששנינו משתמשים בלשון זכר התקנית. "גרב גרושה" זה נשמע זוועה.

הגרב שאולי נתקע בחריץ, ואולי בציפה, הוא עד להודעת דובר צה"ל: גרב נעדר.
ואם הולכים על גרב זכר וגרב נקבה אז יש מצב שזו שמחכה לו היא "גרב עגונה".

וסליחה על דריכה על פרות קדושות.
הופרדו בכביסתם. 615459
גרב נעדר? בעקבות סיינפלד אפשר גם לשער שהוא נפקד, או עריק.
הופרדו בכביסתם. 615463
לא זוכרת מאיזה פרק זה בסיינפלד, אתה יכול להזכיר?
הופרדו בכביסתם. 615465
אבל זה נשמע לי בטוח קשור לקריימר...
בית יתומים לגרביים - צודק מאד 615362
זה יותר כמו שידוך של עיוורת לזקן קברן, או של נערה בת 15 לאלמן בן 33 עם 6 ילדים.
לשטוף כלים 615136
לזווג גרביים? מי עדיין עושה כאלה דברים? הרי יש לזה השפעה קטלנית על שפיות המזווג.
מה שעושים זה קונים עשרה זוגות גרביים זהים (הם באים בחבילות של שלושה או חמישה זוגות) ואז יש לנו אורגיה אמיתית - כולם מזדווגים עם כולם.
לשטוף כלים 615330
הבעייה היא שכשיש לך 15 זוגות של גרביים מצבע לכאורה "זהה", אבל מ batchים שונים, מלאכת הזיווג בין גרביים בגוונים קרובים-אך-שונים הופכת להיות קשה הרבה יותר...
שטיפת רצפות 615196
אם הבית לא היה עמוס לעייפה בשלל רהיטים / חפצים / צעצועים / נעליים / בגדים וכו' וכו', זו היתה מטלה חביבה. מאחר וצריך לפנות מהדרך דברים, ואחר כך להשיב הכל למקומו - זו הופכת למטלה המיאשת מכולן.
שטיפת רצפות 615198
נו, במת. לא לימדו אותך לשטוף מסביב לספות?
שטיפת רצפות 615200
ובעצם, בשביל מה לשטוף מסביב לספות? לא לימדו אותך שמספיק להגיד לשכנות ו/או לאורחים: "שטפתי, שטפתי, תראו כמה שמבריק פה" - ונראה אותם מעיזים להגיד שלא!

(והרי העצה המעולה שבמעולות מבית מדרשו של מוישה אופניק: כשנהיה מלוכלך מדי, לעבור דירה)
שטיפת רצפות 615210
אני לא טוענת אפילו ששטפתי. מי שמציק לו - מוזמן לשטוף בעצמו..
כביסת ילדים 615199
עבור כל בגד בנפרד:
1. הפוך לצד ה"לא הפוך" (איך קוראים לו?)
2. חפש כתמי מזון ורסס בספריי כתמים קשים.
3. סרוק כיסים, רוקן חול, עלים וחלקי פאזל שנשארו בכיסים.
כביסת ילדים 615461
אמא שלי לימדה אותי שלצד ההפוך/לא הפוך קוראים "צד שמאל" ו"צד ימין", אבל סירבתי להפנים.
מטלות הבית השתפרו פלאים כש 615260
אני הרבה יותר נהנה ממטלות הבית אחרי שגיליתי את אוסף ההרצאות העצום שיש ביוטיוב.

רוב מטלות הבית דורשות חצי ריכוז, שמאפשר להאזין למשהו ברקע.
פעם הייתי שומע רדיו, אבל גיליתי שההנאה משמיעת קורס אקדמי שלם (בתחום שלא מצריך ריכוז או השקעה מעבר לשמיעת ההרצאות) היא אדירה. כך, מדי שבוע אני שומע הרצאה או שתיים. בזמן הניקיונות לפסח הכנסתי קורס שלם (13 הרצאות בנות שעה וחצי כל אחת!). תענוג. נסו והיווכחו.
מטלות הבית השתפרו פלאים כש 615262
יש עולם שלם של פודקאסטים.

לדוגמה:
* קוראי האתר מכירים את הכוורת.
* היו כאן כבר מספר קישורים לעושים היסטוריה
* חדש יחסית וחביב למדי, לטעמי: פה ושם בארץ ישראל
* ובמסגרת המדור דע את האויב (סתם דוגמה לכך שיש פודקאסט על כל נושא, כמעט)
מטלות הבית השתפרו פלאים כש 615288
במבט ראשון זה נראה מרתק.

אני אנסה להקשיב למשהו מזה בפעם הבאה. תודה רבה!
תודה על ההפניות - אבדוק אותן 615328
אצלי יש דיסקים מסוימים שהולכים עם ניקיון כללי ושטיפת רצפות (B52's מוביל ומוכיח את עצמו כבר שנים). הרצאות דווקא יותר הולך אצלי עם בישול.

גם כשעבדתי בניקיון אצל אחרים - תמיד הניקיון מתחיל מבחירת המוזיקה שתלווה את העניין.

עבודות בית זה דווקא תחום חביב עלי במיוחד (הייתי צריכה להתאמץ כדי לענות על השאלון) ומאידך ספורט זה משהו שלא מצליח לקרות אצלי.
את הקטע של צפייה במסך תוך כדי חדר כושר אני לא מצליחה להבין (אבל אולי משהו אצלי דפוק), ולרוץ או ללכת עם מוזיקה גם לא היה נשמע לי משהו. אבל כשהבנתי שאנשים שומעים תוכן אודיו מעניין (פודקסטים למיניהם) תוך כדי ספורט זה כבר נשמע לי יותר הגיוני.

אז יכול להיות שאני פשוט צריכה לעשות קופי-פייסט מתחום עבודות הבית לתחום הספורט ופשוט להבין איזה תוכן נלווה אני צריכה בשביל שזה יעבוד לי.

יש מצב לפריצת דרך בזכות הטיפ הזה.
המטלה השכיחה ביותר 615293
טאטוא רצפת המטבח האנטרופית שלנו: לא משנה כמה פעמים תתבצע, תמיד יהיה עוד לטאטא. גם אם טאטאתי דבר אחרון בערב לפני השינה, ושוב דבר ראשון בבוקר עם הקימה. גם אם טאטאתי וחזרתי אחרי 5 דקות, יהיה עוד. (והחלון סגור, והמטאטא יעיל, ואין שום גמדים שמזיזים דברים ממקום למקום. בעצם, הממ).
הייתי אוהבת לכבס אלמלא... 615338
...הצווארונים של חולצות הטי, אשר תמיד הופכים אצלי לגליים!

תופעה מסתורית לכל הדעות. אפילו שאלתי את זה פעם ב-Yahoo Ask, ונותרתי ללא מענה.

יש לי כמה חולצות טי שצווארוניהן נשארים מושלמים גם אחרי עשר שנות כביסה, ואילו בחולצות אחרות הצווארון הופך לגלי אחרי הכביסה הראשונה! לא מצאתי קורלציה בין המחיר של החולצות או בין הרכב הבד ובין התופעה. חולצות עם צווארון גלי נראות הומלסיות קמעה וכל שנותר הוא לזרקן לפח.

(אני מדברת על חולצות טי פשוטות, כלומר ללא צווארון, כך שהמושג "צווארון" מטעה; השוליים של החור שבו מכניסים את הראש, נו).

מי יכול לפתור את התעלומה?
הייתי אוהבת לכבס אלמלא... 615353
אינטואיטיבית אני חושבת שזה קשור לאופן גזירתו של פס הבד לצווארון. אם גוזרים אותו ישר (=לאורך הבד, במקביל לסיבים‏1) או אלכסונית (כפי שגוזרים "סרט אלכסון"). במקרה הראשון נדמה לי שהוא יהפוך גלי. במקרה השני - יישאר נאה. בקיצור, בדקי באיזה כיוון עוברים סיבי הבד של הטריקו על פני הצווארון.

1 אגב, לפי ספרי התפירה שלי, יש אפילו הבדל ב"התנהגות" הבד, בין גזירה ישרה לאורכו וגזירה ישרה לרוחבו (אם כי אישית אני לא טורחת לבדוק אם זה אורך או רוחב).
''הכנת אוכל'' 615446
אצלי "הכנת אוכל" - במובן הרחב‏0 - מנצח ובגדול.

אני דווקא נהנה מעריכת ארוחות חגיגיות, ומניסיונות הכנה של מנות גרנדיוזיות או מיוחדות (במידת יכולתי המוגבלת, שלרוב לא חורגת בהרבה מהפרעה לבת זוגתי המוכשרת, בעודנו מנסים להוציא לפועל "ביחד" איזה רעיון אדיוטי ומגלומני שדגתי מהאינטרנט\תוכנית אוכל\ארוחה במסעדה מעוטרת כוכבים\ספר-מופרע). אבל בשגרת היומיום? אני שונא את זה, והעובדה שאני בכלל נעשה רעב בכזו תדירות מציקה לי ומתסכלת. איך למען השמש וכל ירחיה הסוגייה "אני רעב" היא עדיין בעיה פתוחה בישראל, שנת 2013?

אני מוכרח להודות שאני קצת מופתע מכמות הקולות המועטה שקיבלה האפשרות הזו. אחרי הכל, זו בעיה שחוזרת על עצמה בין 2 ל-‏6 פעמים ביום‏1, ובכל מופע כזה היא בעיה קשה: צריך למצוא משהו משביע, שהכנתו (או הזמנתו) לא תיגזול זמן רב או הכנות שאינן מינימליות‏2, שעונה על התמהיל המתאים של אבות המזון וערכים תזונתיים‏1, שלא יהיה יקר מידי‏2, תחת אילוצים אידיאולוגיים עונתיים שלי או לפעמים של שותפיי לארוחה (צמחונות, טבעונות, כשרות ושאר קשקושים) - והכי קשה: שגם יהיה טעים ושלא ישעמם. כמות המשאבים המנטליים (והאחרים, כמו זמן וכסף) שאני משקיע בעניין הזה היא לא סבירה בעליל לאור הטכנולוגיה הזמינה והמבנים החברתיים המשוכללים לפיהם האנושות כבר למדה להתארגן. עצם העובדה שזה בכלל עולה לתודעה שלי במהלך היום הרגיל, ולא מדובר בעניין פתור מאליו, היא אות קלון לארגון החברתי כאן באזור.

ניסיתי שלל שיטות, כולל ניסיונות להרכבת תפריט שבועי קבוע, והכנה מראש של מנות מוכנות לאכילה שצריך רק לחמם. אבל התקורה הכרוכה בניהול כזו שיטה גרמה לתכנית לקרוס בכל פעם שניסיתי להוציאה לפועל. כשגרתי באנגליה זה היה פשוט בהרבה: אפשר היה לקנות בחלק מהרשתות ארוחות מוכנות לחימום בתנור או במיקרו, שאיכותן (הן התזונתית והן הקולינרית) מצויינת, תמחורן הוגן ומבחרן מגוון. בארץ אפשר להשיג ארוחות מוכנות בסופרים, אבל טעמן דוחה, הרכבן התזונתי גרוע, הן יקרות והמגוון שלהן עלוב.

איך אתם מתמודדים עם הסוגייה?

0 "במובן הרחב" פירושו "השבעת רעב", לאו דווקא באמצעות הכנת אוכל.
1 בהתאם לדיאטה הרלוונטית באותו שבוע \ גחמות הרעב, וגם אופי הפעילות הגופנית סביב זמן האכילה.
2 בכל זאת, בין 2 ל-‏6 פעמים ביום, כל יום.
''הכנת אוכל'' 615456
בזמן שהותי האחרונה בבריטניה (לפני כמה שנים) רוב המנות המוכנות טבעו ב-Gravy, כך שלא היתי מגדיר אותן כבעלות איכות תזונתית. אבל אולי המצב השתפר.
''הכנת אוכל'' 615462
יכול להיות שפספסתי משהו, אבל סנדוויץ' טוב אפשר להכין בתוך פחות מדקה. עם עוד כמה שניות אפשר לעשות ממנו טוסט (לצורך העניין אני מודד זמן עבודה). ביצה לוקח בערך אותו זמן. פסטה אולי עוד דקה. יוגורט הרבה פחות. רק זה נותן לך עשרות או אפילו מאות ארוחות זולות, קלות להכנה, בריאות, מזינות וטעימות. לא?
''הכנת אוכל'' 615471
פסטה לא מכינים בדקה, אלא אם זו פסטה מוכנה שחיממת במיקרו.
''הכנת אוכל'' 615473
''לצורך העניין אני מודד זמן עבודה''
''הכנת אוכל'' 615475
גם זמן עבודה, אלא אם אתה משתמש ברוטב מוכן.
''הכנת אוכל'' 615478
אפשר לאכול גם בלי רוטב, רק עם קצת שמן זית, מלח ופלפל. אם ממש רוצים להתפרע אפשר להוסיף קוביות קפואות של שום/בזיליקום/כוסברה וכו'.
''הכנת אוכל'' 615479
מה שכן, אני חולק על ההכללה של הפסטה במסגרת ה''בריאות''.
''הכנת אוכל'' 615481
ואתה צודק, וודאי עם האין-רוטב שאתה מציע.
''הכנת אוכל'' 615482
פסטה מוכנה שמרתיחים במים עם רוטב על בסיס של רוטב עגבניות מוכן עם שיפורים. כמה זמן עבודה זה?
''הכנת אוכל'' 615488
פסטה מוכנה שמרתיחים במים עם רוטב על בסיס של רוטב עגבניות מוכן עם שיפורים זה לא בישול.

כמה זמן עבודה זה לקנות פלאפל?
''הכנת אוכל'' 615492
מה הופך את זה ל"לא בישול"? למה זה אמור לשנות לעומר?

לקנות פלאפל (גם אם נתעלם מהתנאים של עומר) לוקח 20 דקות במקרה הטוב (אתה מתגורר מתחת לדוכן פלאפל) ויכול לקחת שעה במקרה הסביר (כמה מאיתנו מתגוררים מתחת לדוכן פלאפל).
''הכנת אוכל'' 615493
אבל זה לא עבודה...

(ממש כפי שמתעלמים ממשך בישולה של הפסטה, משום מה, בדיון הזה).
''הכנת אוכל'' 615494
בזמן שהפסטה מתבשלת את יכולה לשבת מול הטלויזיה/מחשב/ספר או כל מה שבא לך.
''הכנת אוכל'' 615496
ואז איך תדע בדיוק מתי להוציא אותה? לפי שעון? זה לא עובד כמו ביצה קשה.
''הכנת אוכל'' 615497
מה הבעיה בשעון?
''הכנת אוכל'' 615499
שפסטה צריך לבדוק כדי לדעת מתי היא מוכנה בדיוק. זה תלוי בעצמת האש, כמות הפסטה, סוגה וכו'. באופן רגיל אני בודק כפעמיים לפחות לפני ההורדה מהאש, מה שיקצר את זמן הרביצה על הספה. כמובן שאם לא אכפת לך לאכול פסטה דביקה ורכה, תשכח מזה.
''הכנת אוכל'' 615500
אם אוכלים אנטיפסטה לפני הפסטה, זה מנטרל?
''הכנת אוכל'' 615502
הרבה יותר גרוע מזה, כשהפסטה פוגשת את האנטי-פסטה בקיבתך, הן משמידות זו את זו תוך פליטת אנרגיה אדירה ששווה שמסתן כפול מהירות האור בריבוע. אני לא רוצה לתאר לך איך זה נראה אחרי, אבל זה הרבה יותר גרוע מגזים.
''הכנת אוכל'' 615506
איך עוצמת האש יכולה להשפיע על זמן ההכנה? ברגע שהמים רותחים הטמפ' שלהם תהיה 100 מעלות, והיא תשאר כזאת כל זמן שעוצמת האש לא נמוכה מידי. עוצמת האש משפיעה (באופן מעשי) רק על קצב האידוי של המים (שאם שמת מספיק לא צריך להדאיג אותך). גם כמות הפסטה לא אמורה להשפיע (אתה לא מכין לגדוד, נכון), מספיק שתדאג שיהיה מספיק מים. את סוג הפסטה אתה אמור לדעת מראש. אם פעם אחת מדדת את כמות הזמן שמתאימה לטעם האישי שלך ולסוג הפסטה שבחרת, אתה יכול לבנות על המדידה שלך שתעבוד מספיק טוב.
''הכנת אוכל'' 615512
יש הבדל בין רתיחה חזקה לרתיחה איטית, ובין סיר זה או אחר.
כשמכניסים את הפסטה לאש, לוקח למים זמן לרתוח שוב, בהתאם לכמות הפסטה.
לא יודע איך זה אצלך, אני לא מצליח תמיד לבשל את אותה כמות ובאותו סיר.
אני חושב שאפילו מה שאתה כותב על טמפרטורת המים לא מדויק. הייתי מאד מתפלא לראות את משוואות הולכת החום ששומרות על טמפרטורה קבועה בתווך טורבולנטי, עם עשרות חלקיקי פסטה בעלי צורות משונות שצפות בתוך הנוזל, בתוך כלי מתכת שטמפרטורת דפנותיו לא קבועה גם היא. אצלי בסיר אפילו משטר בועות הרתיחה שונה ליד הדפנות ובאמצע הסיר.
''הכנת אוכל'' 615513
שקית הפסטה מורה של שימוש בכמות עצומה של מים, כדי להקל של שמירת הטמפרטורה המקסימלית והשגת זמן בישול אחיד.
''הכנת אוכל'' 615515
כששני ילדים רעבים מנדנדים לך, אתה לא קורא כיתובים על שקיות ולא מודד כמויות. אתה מרתיח מים, כמה שיוצא, שופך מהשקית לפי העין, מוסיף מים/פסטה לפי העין השנייה, ומקווה שזה יהיה מוכן מהר.
ומעבר לזה, הסיבה העיקרית שאני אוהב לבשל ולא לאפות, היא שבבישול לא צריכים להיות מדוקים מראש באשר לכמויות וזמנים, והאינטראקציה עם האוכל היא חלק מהכיף.
ודבר אחרון - כדאי גם לחסוך מים ואנרגיה, במקום להרתיח את הכמויות העצומות הנ"ל (שגם מאריכות מאד את זמן הבישול - ואת זה רצינו לקצר מלכתחילה, לא?)
''הכנת אוכל'' 615517
גם להכין רוטב מוכן משקית וגם לדרוש בישול גורמה מדויק של הפסטה?
''הכנת אוכל'' 615518
מי מכין רוטב משקית?
''הכנת אוכל'' 615521
האלמוני.
תגובה 615482
''הכנת אוכל'' 615524
עוד לא ראיתי שקית של רוטב עגבניות. בדרך כלל זה מגיע בצנצנת (משהו כזה http://market.zap.co.il/productcard.aspx?modelid=758...). דווקא הפסטה מגיעה בשקית.
''הכנת אוכל'' 615520
אם אתה שם כמות מספיקה של מים ומחכה שהם יגיעו לרתיחה מלאה לפני תחילת הבישול אז כל שאר הדברים ממש לא מהווים פקטור בזמן הבישול של פסטה. תבדוק.
''הכנת אוכל'' 615550
הקפד תמיד להוסיף קצת מלח למים, זה מעלה את נקודת הרתיחה לבישול מהיר (וטעים) יותר.
''הכנת אוכל'' 615554
ניסית לבדוק את נקודת הרתיחה ומהירות הבישול עם מלח ובלי מלח? (אאז"נ היה איזה דיון באייל שהמסקנה שלו היתה שזאת אמונה טפלה)
''הכנת אוכל'' 615557
לא, אבל אני מבטיח לך מאמר בעיתון מכובד מאוד אם תמצא שזה לא המקרה (אפשר לדון על עד כמה השינוי הזה משמעותי לבישול).
''הכנת אוכל'' 615558
תודה, כבר פירסמו מספיק מאמרים בנושא - 58 גרם יעלה את נקודת הרתיחה של ליטר מים בחצי מעלה (צלסיוס, קלווין... תבחר לבד מקור). כפית מלח זה 6 גרם (מקור). במילים אחרות, כמות המלח שאפשר להוסיף למים לבישול פסטה מבלי להפוך את הפסטה למלוחה מכדי להנות ממנה לא תשפיע על נקודת הרתיחה של המים או זמן הבישול של הפסטה באופן משמעותי.
''הכנת אוכל'' 615560
הפרש של חצי מעלת צלזיוס הוא כמובן זהה בדיוק להפרש של חצי מעלת קלווין. ההבדל בין הסולמות הוא רק במיקום נקודת ההתחלה, ולא ברווחים בין השלבים.
''הכנת אוכל'' 615583
רק בשביל לתמוך במספרים האלו - אפילו שימוש במי ים לא יחסוך משמעותית בגז בישול:
"בוריקב 7% -ב ןטק (םיחלמ תסימת) םי-ימ לש םוחה-לוביק"
ובעיברית:
"קיבול-החום של מי ים קטן ב-‏7% בקירוב"

( מים וגרמחוצ )
''הכנת אוכל'' 615593
כל אורז או פסטה או תבשיל הם למעשה תמיסה, באופן גס.
טמפרטורת הרתיחה של התבשיל גבוהה מטמפרטורת הרתיחה של מים, אבל אם אני לא טועה באופן גס, דרושה השקעה של פחות אנרגיה, עלמנת להביא את ההתבשיל לטמפרטורה הזאת.

אם מאן דהוא מעונין בהבאה מהירה של הפסטה שלו לרתיחה, הוא יכול לשקול שימוש במי ים. אני היתי ממליץ דווקא על הפחתת כמות המים בסיר, והעשרת התמיסה באותה הפסטה עצמה אותה אתה מנסה לבשל, שיטה המצמצמת, בתורה, גם את כמות המים מהם צריך להפתר בסוף הבישול עד קרוב-לאפס, תלוי ברוטב, ומן הסתם - מבטלת את הצורך במסננות המטופשות האלו ובשטיפתן.
''הכנת אוכל'' 615599
דומני שהיתרון של בישול במים (מעבר לכך שמטרתם להצטרף לפסטה היבשה) הוא פיזור אחיד של החימום על כל חלקי הפסטה, על מנת למנוע מצב שחלק מהפתית מבושל מדי בעוד חלק אחר עדייו קשה לנגיסה. כפי שניכר בבישול בשר, ללא מים או נוזל אחר (רוטב), משטר החימום של מוצקים הוא שונה מאד באחידותו.
''הכנת אוכל'' 615602
עכשיו אני מבין למה אני לא עושה פסטה על המנגל!
כמה מזמן בישול הפסטה מוקדש לכיסויה המלא בנוזל? מעט מאוד, מים שומרים על טמפרטורה אחידה באופן מרשים, גם תוך כדי שהם נספגים לאט במוצק, עד כדי 60%-70%? מגופו המאורך.
מעיין תמיסה - פסטה היא מההכי מתמוססים שמוצקים יכולים להיות.
''הכנת אוכל'' 615603
100% מזמן בישולה הפסטה מכוסה לחלוטין בנוזל, אז אני לא בטוח למה הכוונה בשאלתך.
''הכנת אוכל'' 615606
בהתחלה, אם לא שוברים אותה, ולא מכסים אותה בכמויות המיים האסטרונומיות שמוזכרים במקורות מפוקפקים, כמו עטיפות של פסטות, היא בחלקה מחוץ למים.
(אם היא ספגטי ושות' -מיינד מיי איטלקית)
''הכנת אוכל'' 615609
בד''כ אצלי זה לא ספגטי, ולכן.
''הכנת אוכל'' 616102
לא בהכרח.
אתה חופן את צרור הספגטי ודוחף באלכסון כנגד מפגש קרקעית הסיר והדופן ומוסיף לדחוף מספר שניות עד שהוא מתקמט ונכנס כולו למים.
''הכנת אוכל'' 616120
אתה נותן לאותו הדבר להתרחש מעצמו, בזמן שאתה מוזג לעצמך (או גומע) משהו אלכוהולי, ומזרז את התהליך בסופו בבחישת-חצי-מעגל, המותירה את הפסטים שלובים זה בזה במידה הנכונה, ומציירים מעין גל. ופונה לדפוק רוטב.
''הכנת אוכל'' 616130
הכל נכון, מלבד הסוף: מתפנה להכין את הרוטב אחרי ששמת את הפסטה על האש? על איזה רוטב בזק מיסתורי אתה מדבר כאן?
''הכנת אוכל'' 616148
הערה במקומה. לא בולונז משפחתי, ואת הירקות קצצת ברובם בעת חימום המים בסיר.
''הכנת אוכל'' 616153
מודה שאינני מכיר את הרוטב ''לא בולונז משפחתי''. אשמח גם אם תכיר לי את הירקות שמספיקים להתבשל בסיר תוך עשר הדקות של הפסטה על האש.
''הכנת אוכל'' 616174
האפשרויות הן בלתי מוגבלות. זכור לי כרגע, במיוחד, משהו שזוגתי עשתה עם שעועית ירוקה צרובה היטב, שום, עירית, סומסום (!) ואולי קצת רוטב סויה או משהו אחר שמעולם לא הצלחנו לשחזר.

תרד וחבריו, פלפלים חתוכים דק וארוך, כל דבר אחר שחתוך דק וארוך, או רק דק. הרהר באבוקדו - לא דורש בישול כלל, בתוספת משהו קראנצ'י‏1 בשביל המרקם ותיקוני טעם קלילים.

אבל, הכל נמצא בתהליך, היה והוחלט שנחוצה פסטה ושאתה הוא זה שייכין אותה, ניגשת למקרר והוצאת כמה דברים שנראו מושכים, הפסקת באמצע בשביל להעמיד סיר עם (מעט!) מים, נסה לשאול את עצמך בשלב הזה: בצל או לא בצל?

----
1 אונומטופאות מותר.
''הכנת אוכל'' 616137
דופקים שניצלים.
אם אתה דופק את הרוטב, אתה מקבל מטבח מטונף.
''הכנת אוכל'' 616145
ומקלחת?
''הכנת אוכל'' 616151
אם אתה דופק מקלחת, או שתצטרך לתקן את הפאנלים, או שיש לך העדפות מיניות תמוהות, אבל מי אני שאשפוט.
''הכנת אוכל'' 616154
נראה לי שהתכוונת לומר ו/או (ב'או' השני). אבל מי אני שאשפוט.
''הכנת אוכל'' 616175
לא ידעתי שזה מזיק לאריחים, אני אהיה יותר זהיר.
''הכנת אוכל'' 616215
לא אני לא.
אני מרתיח הרבה מים (שני שליש בקומקום החשמלי, שליש בסיר) כמעט לפי ההוראות ומשרתחו דוחס לתוכם את הפסטה כאמור.

אבל הזכרת לי - מאז שהפסקתי לעשן יש לי בעיה עם התזמון של בשר על המנגל.
''הכנת אוכל'' 615495
אם אתה מתגורר מתחת לדוכן פלאפל אתה כנראה ג'וק.
''הכנת אוכל'' 615464
לא חשבתי על זה ככה. קשה. עד שיגיע הפתרון הטכנולוגי - אין בית תמחוי טוב בסביבה?
תוכל לתרום למוסד ולצאת פילנטרופ על הדרך, או לחילופין להתלבש בבלואים ולחסוך גם בכביסה.
''הכנת אוכל'' 615466
זונדה?
''הכנת אוכל'' 615470
אבל לפחות בארוחות המוכנות בארץ אין בשר סוסים.
''הכנת אוכל'' 615480
אבל כל כך קל לחתוך 3-4 סוגי ירקות (פלוס חלבון רלוונטי), להכניס לתנור לחצי שעה, או להקפיץ לרגע במחבת, ולצקת על מנת פחמימות.
אתה צריך שיהיו לך ירקות זמינים (הזמנה פעם בשבוע), חומרי גלם ותבלין רלוונטיים (שבועות רבים במקרר). פחמימות מבשלים בטרחה של רגע.
המחשבה שכל יום צריך לבשל מחדש, ועוד לאדם אחד, אכן די מעצבנת. בשל כמות כפולה ושמור (בנפרד) למחר. סיר מרק גדול יישמר לך 3-4 ימים במקרר. אפשר גם להקפיא: אני מקפיאה לפעם הבאה אפילו חצי מבלילת העוגה (בתוך תבנית אינגליש קייק מוכנה להכנסה לתנור), או חצי מהקטניות המושרות (רק להוציא חופן ולזרוק לסיר).

אגב, בארץ מוכרים עכשיו בקירור מנות פסטה אישיות די גדולות, שאפשר להרתיח או לחמם רגע ויש לך ארוחת רביולי (חלבית) מוכנה. צרף סלט ירוק ובהצלחה.
''הכנת אוכל'' 615485
אני מכין אורז.
לשים בסיר עם שמן. אחרי דקה להוסיף מים (יחס של 1:2).
להביא לרתיחה.
להוריד את האש לאש קטנה.
אחרי 10 דקות מוכן. (אם לא, מחכים עד שאין עוד מים).

אפשר להוסיף ירקות / בשר כמה שאתה רוצה (אני מוסיף גזר, בצל ושום, וחזה עוף חתוך לקוביות, כתלות במה שיש)

כ 20 דקות זמן הכנה כולל. כ 10 דקות לא זמן עבודה.
סיר שלם יכול להספיק ליום - יומיים.
''הכנת אוכל'' 615489
לגבי האורז אתה צודק. לגבי השאר:
לקלף 2 גזרים, לשטוף, לחתוך אותם, לקלף ולקצוץ 2 בצלים, כנ"ל 2 שיני שום, להוציא עוף (אם מהמקפיא אז צריך להפשיר - עוד 5-10 דקות), לנקות אותו, לחתוך לקוביות, ורצוי את כל זה לפני שעשינו את האורז כי אחרת לא היינו מספיקים לפני שהוא מוכן - לפחות 20 דקות עבודה נטו שבנטו, לא כולל האורז עצמו כמובן. ואז גם צריך לשטוף כלים (המהדרים/רות גם שוטפים כלי חיתוך במעבר מעוף לירקות - עוד כמה דקות).
''הכנת אוכל'' 615486
ותשובה עמוקה יותר - קרובת משפחה יקרה שאלה אותי לא מזמן: איך יש לך סבלנות לעמוד כל יום ולחתוך סלט ירקות? (אני ממלאת כל יום קערת סלט וגומרת את כולה). היא לא חותכת ולא אוכלת ירקות כמעט, מקסימום מוציאה לפעמים עגבנייה ומלפפון מהמקרר, "שיהיה מוכן". אחרי כמה שעות נזכרת בהם, לא בא לה עליהם, מכניסה חזרה.
מאידך, הבישולים שלה כוללים אינספור תבשילים מסורתיים מושקעים, שצריך להכין אחד-אחד, במיומנות גדולה ובכמה שלבים. ממולאים, קובה וצפונה. דברים שבחיים לא חלמתי להכין.

התשובה, בקצרה, היא: כל אחד מוצא כמה-שהוא-רוצה זמן ומשאבים למה שנמצא בסדר העדיפויות שלו. אז במקום לקרוא המון מתכוני אורז ולהיאנח בייאוש, אולי אתה פשוט צריך לוותר ולהסתפק בשייקים בן-רגע ובפיתה עם משהו, ולהשקיע את זמנך בדברים שחשובים לך יותר.

חזרה לעמוד הראשי פרסום תגובה לסקר

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים