|
||||
|
||||
יש הבדל בין רתיחה חזקה לרתיחה איטית, ובין סיר זה או אחר. כשמכניסים את הפסטה לאש, לוקח למים זמן לרתוח שוב, בהתאם לכמות הפסטה. לא יודע איך זה אצלך, אני לא מצליח תמיד לבשל את אותה כמות ובאותו סיר. אני חושב שאפילו מה שאתה כותב על טמפרטורת המים לא מדויק. הייתי מאד מתפלא לראות את משוואות הולכת החום ששומרות על טמפרטורה קבועה בתווך טורבולנטי, עם עשרות חלקיקי פסטה בעלי צורות משונות שצפות בתוך הנוזל, בתוך כלי מתכת שטמפרטורת דפנותיו לא קבועה גם היא. אצלי בסיר אפילו משטר בועות הרתיחה שונה ליד הדפנות ובאמצע הסיר. |
|
||||
|
||||
שקית הפסטה מורה של שימוש בכמות עצומה של מים, כדי להקל של שמירת הטמפרטורה המקסימלית והשגת זמן בישול אחיד. |
|
||||
|
||||
כששני ילדים רעבים מנדנדים לך, אתה לא קורא כיתובים על שקיות ולא מודד כמויות. אתה מרתיח מים, כמה שיוצא, שופך מהשקית לפי העין, מוסיף מים/פסטה לפי העין השנייה, ומקווה שזה יהיה מוכן מהר. ומעבר לזה, הסיבה העיקרית שאני אוהב לבשל ולא לאפות, היא שבבישול לא צריכים להיות מדוקים מראש באשר לכמויות וזמנים, והאינטראקציה עם האוכל היא חלק מהכיף. ודבר אחרון - כדאי גם לחסוך מים ואנרגיה, במקום להרתיח את הכמויות העצומות הנ"ל (שגם מאריכות מאד את זמן הבישול - ואת זה רצינו לקצר מלכתחילה, לא?) |
|
||||
|
||||
גם להכין רוטב מוכן משקית וגם לדרוש בישול גורמה מדויק של הפסטה? |
|
||||
|
||||
מי מכין רוטב משקית? |
|
||||
|
||||
האלמוני. תגובה 615482 |
|
||||
|
||||
עוד לא ראיתי שקית של רוטב עגבניות. בדרך כלל זה מגיע בצנצנת (משהו כזה http://market.zap.co.il/productcard.aspx?modelid=758...). דווקא הפסטה מגיעה בשקית. |
|
||||
|
||||
אם אתה שם כמות מספיקה של מים ומחכה שהם יגיעו לרתיחה מלאה לפני תחילת הבישול אז כל שאר הדברים ממש לא מהווים פקטור בזמן הבישול של פסטה. תבדוק. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |