בתשובה לעומר גולדמן, 29/05/08 0:47
מי זה "אוכלים"? 479438
חו"ל זה מקום גדול, מחסום השפה תקף להרבה נושאים שחורגים מהיומיום, ובמבה זה זול ומגעיל.

----
עגבניות עולות שלוש וחצי דולר לפאונד, ומלפפונים בגודל אצבע - ארבע דולר לאריזה של שש. מזל שערך הדולר יורד.
מי זה "אוכלים"? 479451
מצחיק, דווקא באמל"ט המלפפונים עצומים בגודלם (וחסרי טעם באותה מידה). וגם יש בהם גרעינים!
מי זה "אוכלים"? 479454
בוקר טוב. מה זה אמל"ט?
אמריקה הלטינית 479455
מי זה "אוכלים"? 479495
נכון.
בדרום אמריקה הקצאנו חצי מלפפון לסלט (וזה היה די והותר). עד שחשבנו על הרעיון הגאוני להכניס פלפל ירוק במקום.
מי זה "אוכלים"? 479506
אם כבר מעלים את הנושא, אז עיקר הטראומה שלי הייתה באותו היום בו התרגשתי למצוא סלט ירוק ב"תפריט" (אחרי חודש וחצי בלי עלים, מיינד יו!) רק בשביל לגלות שהכוונה הייתה לירקות מבושלים. מה הקטע של ירקות מבושלים? ולמה אין חסה בשום מקום? זה היה מאד מטריד.
הדבר הראשון שביקשתי כשחזרתי הביתה היה מלפפון חמוץ ופיתה עם גבינה לבנה וזיתים.
די לכיבוש 479507
מה הקטע של ירקות מבושלים?...
...הדבר הראשון שביקשתי היה מלפפון *חמוץ*
ודי לקיבוץ 479509
מלפפון חמוץ הוא לא מבושל. הוא מוחמץ (והוא טעים)
מי זה "אוכלים"? 479518
נסי לנסוע לפראג ולהזמין סלט ירקות. איכס! (כמה מלפפונים עצובים שוחים בתוך ים חומץ. היתה בפנים גם שערה של הטבח, אבל זה נראה לי גיוון מקומי ותו לא).
מי זה "אוכלים"? 479591
אין לך שום רגש אמנותי. השערה של הטבח נועדה לקישוט.
מי זה "אוכלים"? 479519
ברומניה הם קוראים "סלט" למה שאנחנו קוראים "ירקות חתוכים".
אפשר להזמין "סלט" עגבניות, "סלט" מלפפונים, ו"סלט מלפפונים ועגבניות".

שזה מביא אותי לסיפור אחר:
באירלנד פגשנו אוטובוס שלם של תיירים ישראלים, אחד מהם פנה אל בן זוגי בעברית (הוא ידע שאנחנו ישראלים משום ש"רק ישראלי ילך בסנדלים בגשם", לטענתו). התחלנו לדבר.
הוא סיפר שהם התאכסנו כמה לילות באותו מלון. וכדרכם של ישראלים, אכלו את הדברים הכי קרובים לירקות טריים שהם יכלו למצוא.
ערב אחד הם שמעו את רב-המלצרים אומר לטבח, "האנשים שאוכלים את הקישוטים באו".
מי זה "אוכלים"? 479547
משעשע.

בדיעבד, נראה לי שעדיף לאכול את המזון המקומי בכל מקום, ולא להתעקש על אלמנטים ''שלנו'' שלא נמצאים שם. רוב התפריטים המסורתיים בארצות השונות הם מזינים וטובים בפני עצמם, ובנוסף מותאמים לאקלים המקומי ולמה שטרי בכל עונה. ההתעקשות (גם שלי) לחפש ולהזמין סלט ירקות מאנשים שהמומחיות שלהם היא סוגים שונים של גולש, נקראת בצורתה הקיצונית ''תסמונת השקשוקה בהודו''.
מי זה "אוכלים"? 479554
זהו, שבעקרון גם אני תומכת בגישה הזו, רק ש(א)געגועים לחסה וגבינה זה משהו שקשה להתמודד איתו ו(ב)יש מדינות עליהן קשה לומר שהתפריטים המקומיים ''מזינים וטובים'' שלא לדבר על (ג) - לפעמים הקיבה שלנו פשוט לא רגילה למזון המוכר, ואז את מוצאת את עצמך בודקת מקרוב את השירותים המסורתיים במשך שבועיים וחצי מתישים.
מי זה "אוכלים"? 479745
גם אני בגישה הזו.
הצרה מתחילה כשאת צמחונית, ובארץ בה את מטיילת מתעקשים להכניס בשר לכל דבר, והדברים היחידים הלא-בשריים שמגישים במסעדות הם ממליגה (איכס) וטוסט מטוגן. ואת לא יכולה לבשל בעצמך.
אחרי כמה ימים כאלה את מתחילה להיות מתוסכלת. מאוד.

תגובה 407133
מי זה "אוכלים"? 479550
מילא רומניה, גם באיטליה - לפחות בצפונה - insalata mista (סלט מעורב) תזכה אותך בעגבנייה חצויה לשניים מעוטרת במעט שמן זית.
לא מזמן היה טור קצר-מועד במוסף הארץ, על חוויותיה של סטודנטית ישראלית באיטליה. אם להאמין לה, האיטלקים פשוט לא חושבים על ירקות כמשהו שאפשר לאכול בלי לבשל. כשהם ראו אותה אוכלת פלפל אדום חי, הם חששו שהיא הולכת למות כל רגע.
מי זה "אוכלים"? 479553
זה לא רק האיטלקים, גם בחורה הולנדית ששוהה בארץ מתנהגת כאילו שסלט חי הוא סכנת נפשות. היא גם הסבירה באריכות הסבר שלא הבנתי, למה חייבים לבשל את העגבניה ולא לאכול אותה חיה.
מי זה "אוכלים"? 479709
כמות הליקופינים, להם מייחסים פעילות אנטי-סרטנית (ובמיוחד למניעת סרטן הערמונית), גדולה יותר בעגבניות שבושלו. מצד שני, ויטמין C נהרס בבישול, אבל קל להשיג אותו ממקורות אחרים כמו מחטי ברושים.
__________
שכ"ג, מקוה שההסבר לא ארוך מדי.
מי זה "אוכלים"? 479710
אה, מחטי הברושים האלה, תמיד משחקות אותה קלות להשגה...
מי זה "אוכלים"? 479746
מה הבעיה?
עגבניה חיה תאכל בסלט, ותקבל ויטמין C, ועגבניה מבושלת תאכל בתבשיל ירקות. ברוטב. במרק, ותקבל את הליקופינים.
מי זה "אוכלים"? 479760
'
אפשר גם וגם. חורצים צלב דק בתחתית קליפת העגבניה הטריה, משרים אותה לכחצי דקה במים רותחים - לטובת הליקופינים המשתחררים - ואז חותכים לסלט הרגיל. במידה ורוצים לתבשיל (נגיד שקשוקה) - מסירים בקלות את הקליפה הגורמת למרירות-מה ולתחושת החמצה.
מי זה "אוכלים"? 479852
ומה קורה לויטמין סי בזמן השהיה במים הרותחים?

ומה לגבי נשים שלא מזיז להן מסרטן הערמונית?
מי זה "אוכלים"? 480024
כאמור, ויטמין C יש בשפע בכל מיני מזונות ובכלל הוא זכה להרבה יותר מדי עיתונות טובה (הה, פאולינג, פאולינג).

למי איכפת?
מי זה "אוכלים"? 480026
לזה קוראים C הרייטינג.
מי זה "אוכלים"? 480085
אם הליקופינים טובים למניעת סרטן הערמונית, ולי אין ערמונית, לא אכפת לי מהליקופינים. לעומת זה אכפת לי מהויטמין סי שהולך לאיבוד בבישול.
מי זה "אוכלים"? 480092
בסדר, אז תאכלי עגבניות לא מבושלות. רק תשטפי אותן היטב לפני השימוש.

רגע, רגע, בהתחשב ב http://www.sciencedaily.com/releases/2005/05/0505121... לא אתפלא אם יימצא גם קשר לסרטן מסוג יותר רלוונטי עבורך.
מי זה "אוכלים"? 480467
ליקופן גם מפחית משמעותית את נזקי השמש לעור.
מי זה "אוכלים"? 480488
טוב לדעת.
$3.5 לפאונד?! איפה אתה חי? 480288
אצלי עגבניות עולות בין 69 סנט ל-‏1.29 דולר במקרה היקר ביותר. מלפפונים (פרסיים הם נקראים כאן, השד יודע למה) עולים 99 סנט לפאונד...

אה, וגבינה לבנה? אפשר לעשות לבד. מתחרה בשקט בשל שטראוס או תנובה.
גבינה לבנה תוצרת בית?! 480307
איך עושים גבינה לבנה? אפשר מתכון בבקשה (מפורט כפי האפשר, למאותגרים בישולית שתקועים בארץ האפשרויות המאוד מגבילות ארה"ב בלי גבינה לבנה)?
$3.5 לפאונד?! איפה אתה חי? 481235
ואצלי בין 1.99 ל-‏3.49 דולר לפאונד, סתם בשביל הסטטיסטיקה.
$3.5 לפאונד?! איפה אתה חי? 660941
ואצלי בין 3.5 דולר לפאונד - עגבניות תמר מחוצ'קנות בתקופה של שפע ל-‏4.5 דולר לפאונד של עגבניות "רגילות" שאין בהן עשירית מהטעם העסיסי של עגבניה ישראלית.
פלפלים וגמבות - 8 דולר לפאונד. כשיש אותם בחנות...

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים