בתשובה לשוטה הכפר הגלובלי, 01/06/08 9:22
מי זה "אוכלים"? 479746
מה הבעיה?
עגבניה חיה תאכל בסלט, ותקבל ויטמין C, ועגבניה מבושלת תאכל בתבשיל ירקות. ברוטב. במרק, ותקבל את הליקופינים.
מי זה "אוכלים"? 479760
'
אפשר גם וגם. חורצים צלב דק בתחתית קליפת העגבניה הטריה, משרים אותה לכחצי דקה במים רותחים - לטובת הליקופינים המשתחררים - ואז חותכים לסלט הרגיל. במידה ורוצים לתבשיל (נגיד שקשוקה) - מסירים בקלות את הקליפה הגורמת למרירות-מה ולתחושת החמצה.
מי זה "אוכלים"? 479852
ומה קורה לויטמין סי בזמן השהיה במים הרותחים?

ומה לגבי נשים שלא מזיז להן מסרטן הערמונית?
מי זה "אוכלים"? 480024
כאמור, ויטמין C יש בשפע בכל מיני מזונות ובכלל הוא זכה להרבה יותר מדי עיתונות טובה (הה, פאולינג, פאולינג).

למי איכפת?
מי זה "אוכלים"? 480026
לזה קוראים C הרייטינג.
מי זה "אוכלים"? 480085
אם הליקופינים טובים למניעת סרטן הערמונית, ולי אין ערמונית, לא אכפת לי מהליקופינים. לעומת זה אכפת לי מהויטמין סי שהולך לאיבוד בבישול.
מי זה "אוכלים"? 480092
בסדר, אז תאכלי עגבניות לא מבושלות. רק תשטפי אותן היטב לפני השימוש.

רגע, רגע, בהתחשב ב http://www.sciencedaily.com/releases/2005/05/0505121... לא אתפלא אם יימצא גם קשר לסרטן מסוג יותר רלוונטי עבורך.
מי זה "אוכלים"? 480467
ליקופן גם מפחית משמעותית את נזקי השמש לעור.
מי זה "אוכלים"? 480488
טוב לדעת.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים