|
||||
|
||||
ירושלמי ללא תקנה שכמוך! בוודאי שאפשר להחמיץ עגבניות, אפילו בבית: קח עגבניות ירוקות (או אדומות בהירות) קשות מאד, צנצנת גדולה, כמה שיני שום מקולפות, גרגירי פלפל ופלפל חריף אדום (אופ'), שים את הכל בצנצנת, כסה במים עם כמה כפות מלח, חכה שבוע (שים את הצנצנת במקום חם ומואר)ואז תקבל מעדן מדהים. אגב, מישהו מכיר דרך לעשות עגבניות חמוצות בסגנון רומני (אלו עם הטעם המיוחד שמזכיר סודה)? לפי דעתי 'קורונה' היא הבירה המתאימה ביותר לאלו שלא אוהבים בירה, למרות שהייתי ונשארתי חסיד של גינס (רק בחבית!) |
|
||||
|
||||
היכן שהיא אינה מפוסטרת. קורונה מתאימה לאנשים שלא אוהבים את החיים. |
|
||||
|
||||
היייי! אני מנסה כבר הרבה זמן להבין למה הטעם שם שונה כל כך. תמיד חשבתי שזה האווירה, אבל פיסטור? אתה בטוח? |
|
||||
|
||||
At the Dublin plant, Guinness uses a flocculent head-forming ale yeast, while at the Park Royal Brewery the company uses a pure ale yeast that is nonflocculent. Bottled Guinness for Ireland is not pasteurized, whereas for other markets it is. Draft Guinness for Ireland and the American markets is flash pasteurized
|
|
||||
|
||||
רגע, אני דיברתי רק על גינס מחבית. גינס מבקבוק זו תועבה ברמה בינלאומית, מות תומת. ההבדל הזה נכון גם לחביות או רק לבקבוקים? לאן משווקת המבשלה השניה (Park Royal), ואיפה היא נמצאת? ואם כבר אני מכה מומחה, מה ההבדל בין pasteurizing ל-flash pasteurizing? |
|
||||
|
||||
והתנועה הרבה יותר חלקה, למשל, מ-GIF pasteurizing. סליחה, טעות, אני לא באמת פה. |
|
||||
|
||||
אפשר להשיג גיניס לא מפוסטר גם בחבית, לפחות באירלנד ובכתובת אחת בניו יורק אליה הבירה מגיעה באפיקים מיוחדים, אבל יכול להיות שהתקן לפיסטור בזק בארה"ב הוא שונה מזה האירופאי ושמה שנמכר בתור "לא מפוסטר" הוא בעצם מפוסטר טיפונת. בדיוק לפני שבוע יצא לי לחוות את החוויה הלא נעימה של שתיית גיניס באירופה ואחר כך כאן (בארה"ב) - גורם לך לרצות להטביע את יגונך באיזו בירה בלגית מתחכמת. אני מסכים שגיניס מבוקבק הוא נתעב ומתאים אולי להכנת תבשיל טלה בגיניס, אבל סביר מאד שהגירסה הלא מפוסטרת גרועה פחות (לפחות בבירה שאני מכין, אני מעדיף לא לפסטר בכלל ולשלם בכך שהיא מתקלקלת מהר). פארק רויאל נמצאת כמובן בלונדון, לא יודע לאן הם משווקים אבל אני חושב שקראתי שיש להם שם את מחלקת מורשת הקרב של גיניס, הם אולי ידעו לענות לך במדוייק :-) יום טוב והמשך שתייה מהנה. |
|
||||
|
||||
Paddy Reilly's Music Bar בתפריט:Second Avenue at 29th Street רק גיניס, קר או חם, או סיידר מבוקבק. אין אוכל, אבל אפשר ונהוג להזמין לשם פיצה. התשלום במזומן ללא מס. בכרטיס אשראי עם מס. הופעות של להקות איריות חובבניות להפליא. בקיצור, אמריקה... |
|
||||
|
||||
אני חושב שיש זהות כמעט מושלמת בין אנשים שלא אוהבים בירה לאלו שלא אוהבים את החיים. |
|
||||
|
||||
למען האמת, כל האנשים שאני מכיר שלא אוהבים בירה (ויש לא מעט כאלו), דווקא אוהבים מאוד את החיים. אבל בירה, כאמור, זה איכס. אני גם לא אוהב מיץ אשכוליות (כי גם זה מר), אבל עדיין אני אוהב את החיים. |
|
||||
|
||||
אהם. (מצביע) |
|
||||
|
||||
חברות, חברים - הבירה הטובה ביותר בעולם הינה, אך ורק, הבירה הסלובקית. שניים-עשר אחוז אלכוהול!! זו בירה! אח, לו רק אפשר היה להשיג זאת בארץ... כל יתר הסוגים של - יענו - """בירה""", הנמכרים כאן, היו נכחדים כבר מזמן!! :-)) כן, בירה סלובקית, יין הונגרי... *אלו* הם החיים הטובים!! שלכם, דני האדום. |
|
||||
|
||||
אל תשכח לשנות את שמך ל-''דניאל קלטי (הבורגני המושחט)'' |
|
||||
|
||||
:-)) LOL LOL LOL דני.
|
|
||||
|
||||
I get my Slovak beer in "The Nest".
A wonderfull pub, in northern Dizzingof, which has 100 types of beer, most of them from eastern europe. |
|
||||
|
||||
כמובן - אלא שהן לא שלמות. שמים עגבניות (ירוקות!) בצינצנת, שום שמיר (והרבה) ומלח, ומכסים. מערבבים מדי פעם. אחרי כמה ימים, זה מוכן. |
|
||||
|
||||
עכשיו נשאלת השאלה: מאיפה להשיג עגבניות ירוקות..? :-/ |
|
||||
|
||||
אחת לכמה חודשים יש איזה שבוע שבו יש בסופר רק עגבניות ירוקות - תשכח מסלט ותחשוב חמוצים (ואם ברומנים עסקינן, אפשר לחשוב גם על ממולאים). (: |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |