בתשובה לאינקוגניטו, 25/10/09 10:03
מיתוס הצמחונות 528683
יותר כזה:
מיתוס הצמחונות 528685
קודם כל נהייתי רעב, אבל חוץ מזה הבעיה עם המחקרים האלה כמו שהם מוצגים בעיתונות שהם לא מבדילים בין חומוס לחומוס הם כותבים ''חומוס מעלה את הסרטונין'' ואנשים חושבים שחומוס אחלה זה חומוס, ואוכלים את זה כתחליף לבשר. אבל חומוס אחלה הוא לא תחליף לבשר הוא מלא בקמח ושמן ולא סתם שמן , שמן תעשייתי. בקיצור רוב האנשים בריאותם תיזוק אם הם יחליפו בשר ב''חומוס''.
מיתוס הצמחונות 528687
אז ככה: קודם כל, הראנו שמי שצמחוני יכול למצוא מקורות לסרטונין. בוא נזרוק את הטענה הזאת.

אם אתה מוטרד גם מכך שחומוס מתועש פחות בריא מחומוס לא מתועש, בגלל התוספים- זה מקובל עלי. אז מה. גם בשר מתועש הוא לא תחליף לבשר. צמחוני, כמו כל אדם שקצת מתעניין בתזונתו יודע את ההבדל.
רוב האנשים, בריאותם תינזק אם יאכלו מקדונלד'ס או ממה-עוף במקום בשר.
מיתוס הצמחונות 528692
אני תמיד טענתי שחומוס הוא אחד מאבות המזון..

אגב, בריאיון עם כותבת הספר שהוזכר תגובה 528631 מקדישים זמן לדרכי ההסתגלות של הצמחוני המומר לאכילת בשר. בסוף הראיון המראיין מספר על ידידה שלו שהתחילה לאכול בשר, ולא עשתה את זה עם טונה כמו הכותבת, אלא הלכה לוונדיס וקנתה שם המבורגר.
מיתוס הצמחונות 528693
מעולם לא טענתי שצמחוני לא יכול לאכול מאוזן (כאשר יכול פירושו שקיים מעשה שאם הוא יעשה אותו אזי הוא יאכל מאוזן) מה שכן טענתי (ועכשיו אולי אני אסביר את עצמי טוב יותר) הוא שאם ניקח אדם אזי סביר להניח שאם הוא יהפוך לצמחוני בריאותו תיפגע (לדוגמה הוא יכנס לדיכאון) אם ניקח את הדוגמה של החומוס אז קודם כל אדם ממוצע באמת חושב ש"חומוס אחלה" זה "חומוס" דבר שני זה מה שיש בסופר, לדוגמה בסופר שאני הולך אליו אלו(פחות או יותר ) החומוסים שקיימים לעומת זאת קל מאד לקנות עוף טרי.

חוץ מזה כתבת "צמחוני, כמו כל אדם שקצת מתעניין בתזונתו יודע את ההבדל" למה אתה חושב שצמחוני קצת מתעניין בתזונתו עד כדי רמה שהוא ידע את ההבדל בין חומוס תעשייתי לביתי?
מיתוס הצמחונות 528695
טוב, אתה בכלל לא ידעת מה זה חומוס עד לפני שעה, אז זה לא מפתיע אותי, אבל רוב האנשים שאני מכיר יודעים שיש הבדל בין ''חומוס אחלה'' וחומוס ביתי.
מיתוס הצמחונות 528701
רוב האנשים יודעים שאמור להיות הבדל. לרוב האנשים לא מספיק אכפת.
מיתוס הצמחונות 528702
לצמחונים "לא אכפת"?
מיתוס הצמחונות 528714
לתזונחנחים אכפת. נראה לי שאתה טוען שרוב הצמחונים הם תזונחנחים.
מיתוס הצמחונות 528722
אני טוען שהמצב הטבעי בחברה שלנו זה ''אוכל בשר'' ולכן השינוי כרוך בפעולה מודעת. מכאן ועד התעניינות במרכיבי המזון הדרך קצרה.
מיתוס הצמחונות 528752
טיעון סביר. אבל האם זה המצב הרצוי? האם המצב הרצוי הוא מצב שבו אונ צריכים להשקיע כ"כ הרבה זמן בהכנת אוכל?
ברכת היהודים לצאר 528753
המצב הרצוי הוא שכולנו נהייה בריאים, עשירים ומאושרים. מה בדיוק הנקודה שלך?
ברכת היהודים לצאר 528757
בשביל להיות עשירים ומאושרים צריכים את הזמן שהצמחוני הטיפוסי משקיע בהכנת אוכל.

כדי שכולנו נהיה יותר עשירים ומאושרים אך גם בריאים, האוכל התעשייתי צריך להיות יותר בריא.
ברכת היהודים לצאר 528759
אני חושש שאיבדתי את חוט הדיון הזה.
ברכת היהודים לצאר 528775
כצמחונית, אני לא משוכנעת שצמחונים משקיעים יותר זמן בהכנת אוכל.
מיתוס הצמחונות 528709
לא ברור לי אל מי להפנות את השאלה: נניח שאני רוצה לאכול חומוס, לא להינזק ממנו (במידת האפשר), וגם לא להכין אותו בבית. האם יש איזה חומוס קנוי שאפשר לצרוך אותו פחות-או-יותר בביטחון?
מיתוס הצמחונות 528710
באמת אני לא הסמכות בעניין, אבל הנה השני גרגרים שלי:
יש חומוס (גרגרים) בשימורים. אם אין שם חומר משמר נוראי ( חומצה אסקורבית זה כנראה בסדר), זה נראה לי אופציה לא רעה.
אני לא חושב שהחומוס התעשיתי הוא "מסוכן" פר סה, רק צריך להיות מודע לאחוז השמן והחומר המשמר ( דוגמה למקרב בו מזון המכיל נוגד חימצון הוא לאו דווקא מומלץ), ולא להפריז.
מיתוס הצמחונות 528719
תודה.
מיתוס הצמחונות 528768
בכל חומוסיה אתה יכול לקנות סלט חומוס הביתה; אני מניח שברובן המכריע האיכות התזונתית תהיה סבירה ומעלה (והאיכות הקולינרית טובה בהרבה מאשר זה מהסופר). רק זכור שזה מתקלקל די מהר - משהו כמו יומיים.
מיתוס הצמחונות 528796
תודה.
מיתוס הצמחונות 528691
אמת. מצד שני - להכין חומוס בבית לוקח 10 דקות ואפילו פחות. פעם הבאה אני אשים טיימר ואבדוק כמה זמן לוקח לי.
מיתוס הצמחונות 528696
רגע, לא צריך להשרות אותם קודם? זה בטח יותר מ10 דקות.
מיתוס הצמחונות 528698
משום מה יש לי הרגשה שמתקרב כאן עוד פתיל חומוס. המגיבים אהלן וסהלן מתבקשים להתייצב בקבלה.
מיתוס הצמחונות 528712
פה הטריק. אני מכינה קילו שלם, משרה לילה, מבשלת בסיר לחץ, ומקפיאה בשקיות בכמות של 1 כוס בשקית. כשצריך חומוסים, אני מפשירה אותם בתוך כלי עם מים רותחים, וככה גם מתקבל חומוס חם, שהוא יותר טעים.
אני עושה את זה גם עם קטניות אחרות, ואז קל להכניס קטניות לתבשילים בכלום זמן.

בקילו חומוס יש 10-11 מנות (ל-‏2-3 אנשים, או ליותר, אם הם לא אוכלים רק את זה).
מיתוס הצמחונות 528717
זה באמת טריק נפלא אם המטרה היא להוכיח שאפשר למתוח את המונח "10 דקות" לכל פרשנות אישית שרק רוצים, ללא שום גבול.
מיתוס הצמחונות 528721
נשמע דווקא סביר, אם הכוונה "10 דקות התעסקות".
מיתוס הצמחונות 528724
כן, זה סביר בהחלט. הכוונה היא, כידוע, "10 דקות התעסקות במשהו מסתורי עם החומוס, שבאות אחרי XXX דקות של התעסקות בטלפונים ובלחכות בבית ולא ללכת לעבודה, עד שקבלן השיפוצים יסכים להגיע ולתקן את התקרה של המטבח אחרי בישול קילו חומוס בסיר לחץ".
מיתוס הצמחונות 528734
מה אני אגיד לך, תעבוד נכון עם הסיר לחץ, ולא תמתין לקבלן השיפוצים...
מיתוס הצמחונות 528738
אגב, נתקלתי בלא מעט אנשים שמסרבים להשתמש בסיר לחץ. מעניין מה אומר על זה ה-DSM.
מיתוס הסיר הלחץ 528750
כשהייתי קטן אמא שלי הייתה מבשלת לפעמים בסיר לחץ. היא הייתה מודיעה שאסור להכנס למטבח והייתה יוצאת ממנו בעצמה. בבוא השעה לפתוח את הסיר היא הייתה נכנסת למטבח על קצות האצבעות, מתכופפת לצד הכיריים כך שהסיר היה מוסתר על ידי השיש, ובעזרת מזלג פותחת את שסתום הלחץ, לא לפני שהרכינה את ראשה ועצמה את העיניים.
מיתוס הסיר הלחץ 528777
זה משום שאמא שלך התעקשה לפתוח את שסתום הלחץ. לא פותחים אותו, אלא אם ממש ממש ממהרים וצריך.
נותנים ללחץ להתנדף לבד.
מיתוס הסיר הלחץ 528797
מכיר את הסיפור של דנקנר על הסיפולוקס?
מיתוס הסיר הלחץ 528809
אני כן, אבל אמא שלי לא הכירה :-)
מיתוס הסיר הלחץ 532368
נדמה לי שגם אני זוכר מראות דומים של חרדה וזהירות יתר. בכ''ז, פעם אחת אני זוכר את ארוחת הצהריים שלנו על התקרה. אני לא זוכר אם למיצג זה היתה אחראית העוזרת (שמתה כמה שנים לאחר מכן עקב הגעת רסיס זכוכית שהגיע למוחה, או לפחות זה מה שסופר לי), או אמי (תבל''א). בכל אופן לא היו אז נפגעים, למעט ירכי עוף שנפגעו קשה בתקרית.

למרות זאת, אני מבשל ללא חשש בסיר לחץ עד היום.
מיתוס הצמחונות 528763
צר לי, אין לי מספיק הומור להבין מה מצחיק בזה, מה גם שהיו לנו שכנים זקנים שטענו שקרה להם משהו כזה שנגמר בצורה פחות חמורה, אבל בכל זאת עם כוויה בזרוע. אלו היו אנשים שבהחלט לא הייתי מכניסה אותם למדור בדיחות ה-DSM. וקילו של חומוס, שעועית או פול, זה לא דבר שהייתי סוגרת אותו כל כך בקלות בתוך סיר עם מנגנון לחץ, גם אם הוא עבר את המבדקים של המארינז.

מיתוס הצמחונות 528767
אני שמעתי על ילד שנפצע קשה משום שנפלה עליו הטלוויזיה.
מיתוס הצמחונות 528769
בניגוד למקובל באייל, אני לא אגיב לפרובוקציה אלא אשתדל להיצמד לעניין שהוא רציני בעיני, פשוט כי מבשלים בו את האוכל: סירים. סירים יש כל מיני, ואלה שהם לא סירי לחץ, הם יכולים ליפול גם כן, אבל בחישוב כולל הם פחות מסוכנים מסירי לחץ. יש, אגב, גם אנשים שיש להם לא רק ילדים אלא גם הורים מבוגרים בבית, ואז זה ממש לא מצחיק, אם כי אולי אתה היית מוצא גם לזה איזו עקיצה.
מיתוס הצמחונות 528772
יש הרבה סיכונים בבית. כידוע, 90% מהתאונות וכולי. אבל אני לא בטוח שצריך להטפל דווקא לסירי לחץ.
הצלחתי למצוא קצת נתונים מבריטניה:
מספר הנפגעים (בכלל) בשנים 2000 עד 2002 :
2000 532
2001 428
2002 431
לא הצלחתי להבין אם מדובר במקרי מוות או שזה רק פציעות, גם לא ברור כמה זה יוצא כפונקציה של שכיחות הסירים באוכלוסיה, אבל חיפוש דומה על תנורי מיקרוגל נותן:
2000 2,005
2001 2,124
2002 2,747

אתה מוזמן לחטט כאן:
מיתוס הצמחונות 528784
זה לא שאני מתעקשת להמשיך להיטפל לנושא או לטעון שסירי לחץ הם הסיכון הכי גדול בעולם, אבל הצירוף של סיר לחץ עם קטניות - דווקא קטניות - במשקל רציני, נראה לי ראוי להיטפלות ולו מבחינה הגיונית, אם לא סטטיסטית (ואני חושבת שגם סטטיסטית). אגב, עוד לא עיינתי בלינק, אבל מגוון הפגיעות ש- RoSPA עוסקת בהם הוא כל כך רחב שאינו אומר דבר לעניין שאותו העליתי (ובאמת, סגנון פרסום הטטיסטיקות שלהם "זוכה" לביקורת קשה). עד כמה שזכור לי, בעיית ריבוי תאונות המיקרוגל קשורה באיזושהי בעיה בחימום ביצים - עניין שיטופל, כנראה, בשנים הקרובות. לעומת זאת, בסירי הלחץ הגיעו כבר להתקדמויות בטיחותיות ניכרות, ועדיין הם מהווים שיטת בישול לא בטוחה, ויותר מזה - לא הכרחית, בייחוד משום שנועדה בעיקר להעניק יתרון בנושא המהירות ופחות באיכות הבישול.

אם כבר סטטיסטיקה, הייתי מציעה - ואינני יודעת איך עושים את זה - להתרכז לא בשאלת שכיחות הסירים ומכשירי המיקרוגל באוכלוסיה אלא בשכיחות סירי הלחץ מבין הבעלויות הפרטיות על כל סוגי הסירים/כלי קיבול לתבשילים, ושכיחות הפציעות וחומרתן בכלים אלה, בהתאם.
מיתוס הצמחונות 528786
למה קטניות זה מסוכן במיוחד?
מיתוס הצמחונות 528813
הקטניות, יותר ממאכלים אחרים, מתנפחות ומבעבעות חזק ביחד עם המים בטמפרטורות גבוהות, דבר הגורם לפעמים לפריצת הגומיות, השסתומים ושאר אמצעי הבטחון - זה פועל כמו סילון קיטור. השעועית גורמת גם להיווצרות מין קצף על פני המים, קצף שגורם לבעבוע חזק יותר ולסיכוי גדול יותר להתפרצות כזאת. רוב הזמן זה לא גורם לאסונות, אבל הסירים מהדגמים הישנים (שעדיין משתמשים בהם בחלק ממשקי בית, בין אם המבוגרים שקנו אותם ובין אם הזוגות הצעירים שמקבלים אותם מההורים, כיון ש''היום כבר לא מייצרים כאלה'') גורמים, אם לא לאסונות - ללכלוך הכיריים ולפעמים גם הקירות והתקרה. זה קרה לי כמה פעמים.
מיתוס הצמחונות 528776
מה זה DSM?
מיתוס הצמחונות 528787
ספר הפרעות הנפש של אגודת הפסיכיאטרים האמריקאים:
Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorder

(יש עוד ר"ת DSM, בכל מיני תחומים - אבל בהנחה שזה מה שאפו התכוון..)
מיתוס הצמחונות 528740
מה אני אגיד לך, אין לי סיר לחץ. שמעת פעם על בריות משונות כאלה שנולדו בלי שסיר לחץ דבוק להם לגוף? - אז יש! הפתעה! סיר לחץ הוא הוצאה די רצינית בשבילי, ומיותרת לגמרי לגבי מי שחי לבד ומארח מדי פעם בדירתו הצנועה עוד מישהי אחת עד שלושה מקסימום. גם כשאני קונה לאהובתי מתנה מיוחדת, אני מכיר אותה טוב ויכול לחשוב על חמש-שש מתנות מיוחדות אחרות שהיא תאהב, הרבה לפני סיר לבישול.
מיתוס הצמחונות 528743
דווקא לך לא היה מזיק קצת סרטונין. תרגע, לא חייבים לעשות חומוס ב10 דקות. אפשר גם בשעתיים שלוש ( לא כולל ההשריה!).
מיתוס הצמחונות 528749
מה, לא חייבים? אז לא יכולת להגיד לי את זה קודם? כבר כמעט קניתי שני סטייקים עתירי שומן עם הרבה צ'יפס. מנסיוני, הצירוף הזה הוא התרופה היחידה שמוציאה אותי מהדכאון.
מיתוס הצמחונות 528755
אני מבין את האכזבה שלך על שאתה נכנס לאייל ולא מוצא פיתרון לדכאון שלך, אבל גם מתכון טוב לחומוס זה משהו.
מיתוס הצמחונות 528778
אפשר לבשל חומוסים גם בלי סיר לחץ. אבל זה לוקח שעתיים.
מיתוס הצמחונות 528735
ההכנה, תכל'ס, 10 דקות. 10 דקות זה גם מה שלוקח בפועל, אם יש לך את החומוסים מוכנים כבר. ואם יש לך את החומוסים מוכנים כבר, והכנת כמות, והכמות מספיקה ל-‏10-11 פעמים שאתה מכין חומוס, אז כן.
בהחלט.

אגב, באותה מידה יכולתי לשלוח אותך להפשיר חומוסים של סנפרוסט, זה היה נותן את אותה תוצאה. אבל זה היה יותר יקר.
או לפתוח קופסת שימורים, אבל זה היה גם יותר יקר וגם עוד פחית מיותרת באתר איפסון הפסולת הקרוב למקום מגוריך.
מיתוס החומוס ב10 דקות 528720
את מקפיאה לפני או אחרי הריסוק ?
( רציתי לכתוב "לפני או אחרי הטחינה" אבל זה חששתי מבילבול).
מיתוס החומוס ב10 דקות 528737
לפני. לפני.
חומוסים שלמים. ואז אפשר להשתמש בהם לעוד דברים חוץ מחומוס.
(סלט אבוקדו וחומוסים, אורז וחומוס, וכיו''ב).
מיתוס הצמחונות 528747
כמה שטח אחסון זה תופס?
מיתוס הצמחונות 528754
קצת, נורא קצת. בתכל'ס, אם יש לך את הכבשים שחוטים כבר מקודם, אז כל הבדואים יחד עם החאפלה שלהם נכנסים בפריזר של אמקור 10 מלפני 60 שנה. הרי הם בסך הכל המון צלעות, כמה כבשים והרבה בדואים רזים - אפשר לשים אותם אחד על השני בשלוש-ארבע שכבות והכל מסתדר מהר, קומפקטי, בזול ובלי פרות שמפליצות על האוזון.
מיתוס הצמחונות 528758
אין לי כבשים שחוטים ממקודם. אם אני רוצה את ליטרת הבשר שלי, אני משקיע עשר דקות וקונה בסופר.
מיתוס הצמחונות 528779
כמה שטח שתופסות 10 שקיות עם נפח של כוס כל אחת...
תראו, אני צמחונית. אין לי סטייקים במקפיא, אין לי עוף קפוא במקפיא, ואין לי שניצלים של עוף טוב.
את שטח האחסון במקפיא שלי תופסות כמה פיתות, 2 שקיות אפונה ירוקה קפואה‏1, שקית אחת של שעועית ירוקה קפואה‏1, וכל השאר זה כל מיני שקיות חומוס קפוא, לוביה קפואה, שעועית אדומה קפואה ועדשים שחורות קפואות. ויש לי עוד המון מקום.

1 סופר. לא תוצרת בית.
מיתוס הצמחונות 528783
אז איפה את מחזיקה את הטופו והקינואה?
מיתוס הצמחונות 528799
קינואה זה כמו אורז. מחזיקים אותה בצנצנות זכוכית כדי שחרקי הארון יוכלו להשאר בפנים ולא יתפשטו הלאה ויאלצו אותך לזרוק תכולת מזווה בשווי מאות שקלים.
טופו זה כמו גבינה. אתה מאכסן את זה במקרר וצורך את זה בתוך זמן מסויים, לא לפני שאתה בודק שהוא לא התקלקל בינתיים.

ואני לא חובבת גדולה לא של זה ולא של זה.
מיתוס הצמחונות 528819
טוב, אני מאד מצטער לשמוע.
אני לא אבקש ממך את התפריט היומי שלך כי זה קצת מוגזם וגם הענין לא אדם ספציפי אבל אם אנשים לא אוהבים טופו וקינואה (שהם בערך הדרך היחידה להשיג חלבונים) בדרך כלל מה שיקרה הוא שהם פשוט לא יאכלו אותם (או יאכלו אותם לעיתים רחוקות).
מיתוס הצמחונות 528839
אנשים היו צמחונים גם לפני הגעת הטופו מהמזרח והקינואה מהמערב. אם אתה אוכל קטניות ופחמימות אתה מקבל חלבון מלא.

אני לא אתנגד לטופו ולקינואה אם יונחו לפני מוכנים על הצלחת. אני פשוט מכינה אותם פחות.
מיתוס הצמחונות 528841
אני רוצה להגיב ברצינות אך קודם כל נראה לי שיש לך טעות קלה בניסוח, המשפט אם אתה אוכל פחמימות אתה מקבל חלבון לא כל כך הגיוני.
איך אתה בכל זאת ''מקבל חלבון'', כשאתה ''אוכל פחמימות'' 528857
אלו כולם דברים שאתה יודע, ובעיני, ממילא, כל העסק הזה עם ה"בריאות", התזונה, וכל השאר - משנה כקליפת השום, אבל לך (?) ולטובת המתעניינים, ורק מפני שנועה עוד לא הגיעה:

א. בלשון הדיבור, משמשת המילה "פחמימות", לא בהכרח לציון אותה תרכובת אורגנית שהיא גם אחד מאבות המזון החיוניים, אלא לציון ה*מזונות* המהווים מקור לאותה תרכובת אורגנית - הפחמימות. לכן, לפעמים, מצביע האדם (הצמחוני, או הלא צמחוני) על לחם מחיטה מלאה עם שקדים וקצח (זה מין משהו שחור כזה), נניח, ואומר: "זה פחמימות" - אבל הוא לא מתכוון באמת לומר ש"זה" - פחמימות.

ב. מזונו של האדם מכיל, כידוע, תרכובת אורגנית חיונית אחרת - חלבונים. החלבון המלא הוא זה המכיל את חומצות האמינו החיוניות. חלבונים אלה מגיעים אל גוף האדם מן החי.

"החי" - בד"כ בשר בקר, עוף, דגים - מזונות שצמחונים/טבעונים/קבוצות ביניים שלהם - נמנעים מהם או מחלקם, וזאת מבלי להיכנס כרגע להבדלים שבין התזונה הצמחונית, הטבעונית וזו הקשורה באידיאולוגיות של כל מיני קבוצות ביניים.

ג. השיח היומיומי של חלק מן הצמחונים והטבעונים עוסק די הרבה בצורך לקבל אספקה שוטפת של הללו - החלבונים - וכן הוא עוסק גם בעובדה שהחלבונים שמקורם איננו בחי אינם נחשבים חלבונים מושלמים, לכן צריכים הצמחונים/טבעונים לצרוך צירופי מזון מסויימים שחומצות האמינו שבהם ישלימו זו את זו ויהוו, ביחד, חלבון ראוי ומושלם.

ד. לכן, מה שנועה אומרת, הוא, בערך, כך:

אינקוגניטו היקר, גם בעולם ללא טופו וקינואה -

*אם* תאכל, בני, קטניות,
המהוות, כזכור לנו, מקור לחלבונים,
וכן *אם* תאכל, בני, גם פחמימות,
אזי, בני,
ישלימו חומצות האמינו שבכאן ובכאן אלו את אלו,
וייווצר מהן חלבון מלא ומושלם,
ויועיל לתזונתך, ויחזק את גופך ואת נשמתך (אשרי המאמין),
ואז, ורק אז, בני --

לך שמים, לך ארץ,
ולך תהא תבל-רבה וכל יושבי-בה,
ויתרה מזו -
אדם תהיה, בני!

(האמת היא שישנו מזון אחד בדיוק עלי אדמות: שוקולד בלגי ממולא בנוגט. כל השאר זה שטויות - אבל אל תגלה להם, לכולם, הם לא יאמינו לך).
איך אתה בכל זאת ''מקבל חלבון'', כשאתה ''אוכל פחמימות'' 528859
(השוקולד הבלגי תפס את מקומו של השוויצרי כי הוא בריא יותר?)
איך אתה בכל זאת ''מקבל חלבון'', כשאתה ''אוכל פחמימות'' 529009
(לא, כי השוייצרים אנשים נורא משעממים, אז מגיע להם. הפרות שלהם אפילו לא יודעות בע"פ את פאנץ' ה"קוקוריקו מו-מו-מו" הקלאסי, ובמקום זה הן מדקלמות באחידות בוקית שוייצרית מושלמת: "תיק-תק תיק-תק תיק-תק, הרולקס שוב את השכ[י]נה דפק!".
חוץ מזה אני שונאת חלב)
איך אתה בכל זאת ''מקבל חלבון'', כשאתה ''אוכל פחמימות'' 529078
הצחקת אותי, אבל לקח לי כמה דקות להבין למה התכונת, ולא בטוח שזה מצחיק פה את האיילים גבוהי המצח.
לא אני הוא האיש, לא אני, אל שובו משכבר מצפה את 529081
טוף, הפעם האלמוניות באמת מהווה בעיה וקשה לי לשפוט... בטוח שהבנת? בכל אופן, התגובה היא חיקוי אישי מאוד ונועדה להיות מזוהה ע"י אדם אחד בדיוק (לא צפריר ולא מישהו מהמשתתפים הקבועים לאחרונה), והאמת היא שהצטערתי קצת אחרי ששלחתי אותה.
איך אתה בכל זאת ''מקבל חלבון'', כשאתה ''אוכל פחמימות'' 528880
תחילה בקשר לפתיח: יש פתגם בצרפתית " מעל כל אדם בריא יש ציפור זהב שרק חולים יכולים לראות". וחוץ מזה אי אפשר לדבר ברצינות על צמחונות בלי להבין את הבעיות הבריאותיות שהיא גורמת.
ועכשיו לסעיפים
א.זהו שאצלי לחם זה לא "פחמימות" אלא "פחמימה" אפילו כשאוכלים שתי סוגים אני ורוב אלא שאני מכיר אומרים "מנות פחמימה"
(וקצח זה סתם מגעיל).

טוב, הבטחתי תשובה רצינית ועדיין לא קיימתי אז הנה:
ד. בעצם אפשר לחלק את המדע לשניים: יש את המדענים שעושים מחקרים ויש תיאוריות דומיננטיות. כשאמרתי לשחף שבאמצעות הידע המערבי ניתן ליצור דיאטה שעדיפה על כל דיאטה אחרת אז באמת התכוונתי לכך, הבעיה היא שלארגון הבריאות יש תיאוריה שהיא איננה נכונה והתיאוריה הזאת משתקפת בפירמידת המזון.

לפי התיאוריה הזאת צריך לאכול הרבה פחמימות ומעט חלבונים ואז אין בעיתיות להשיג את החלבון דרך אכילת קטניות ואטריות, אבל התיאוריה הזאת לא נכונה בעצם מה שקורה (על פי התיאוריה שלדעתי היא נכונה) שכשאוכלים הרבה פחמימות (מה שנקרא עומס גליקמי) באופן רציף נוצרת התמכרות לפחמימות.

ככל שאוכלים יותר כך יש יותר התמכרות עד שברמה הקיצונית מקבלים סוכרת מסוג 2 עכשיו קודם כל ניתן לשמור צמחונות גם על פי התיאוריה החדשה (אבל אז צריך לאכול טופו וקינואה). אפשר אולי אפילו לשמור דיאטת דלת פחמימות (אולי לא אטקינס אבל עדיין..) אבל במצב הנורמלי הצמחונים יאכלו יותר מדי פחמחמות (או פחות מדי חלבונים). האמת היא שלי נראה שבמצב הקל של ההתמתכרות לפחמימות היא לא כזאת נוראית, אפשר להתגבר עליה, רק צריך להבין את האתגר.

הבעיה הגדולה היא דווקה לא הצמחונים הפרטיים (שאיתם אין לי בכלל בעיה) ואפילו לא הארגונים דוגמת אנונימוס (למרות שהם קצת מעצבנים) הבעיה היא ארגון הבריאות שקודם כל מחזיק בתיאוריה מיושנת ומסוכנת וכדי להוסיף חטא על פשע ממליץ על צמחונות בלי שהוא אפילו יבין איזה נזק הוא גורם.

ןבקשר לסיפא יש לי רק שתי מילים, "שוקולד חרובים" אין לי ספק שלמראה הזוועה את תתממכי בצד השפוי...זאת אומרת המרושע...בקיצור זה שאוכל סטייקים.
איך אתה בכל זאת ''מקבל חלבון'', כשאתה ''אוכל פחמימות'' 528887
אתה לא דואג קצת יותר מדי, וממש לחינם? כמה השפעה יש כבר לארגון הבריאות בדברים האלה? אתה באמת מאמין שאנשים ברחבי העולם ישנו את התזונה שלהם לתזונה לא נכונה רק בגלל המלצה של הארגון המסכן?
איך אתה בכל זאת ''מקבל חלבון'', כשאתה ''אוכל פחמימות'' 528892
אירגון הבריאות העולמי הוא ממש לא אירגון ''מסכן'' הוא אחד המשפיעים העיקריים על הקונספציות של הרפואה. אירגון הבריאות העולמי כבר עשה המון נזק עם (לדוגמה) פירמידת המזון והמלחמה שלו בהשמנה (הוא התחיל לפני ה''מגפה'' ובעצם הוא האחראי העיקרי לה). אם ניקח לדוגמה את פירמידת המזון אזי זה דבר מאד מפורסם, כל רופא מכיר אותו וכל דיאטנית של קופת חולים ממליצה עליו (אלא אם כן היא עשתה מחקר בעצמה מה שלא קורא הרבה). יתרה מכך הרבה פעמים כשאנשים משנים תפריט הם מתייעצים עם איש מקצוע (רופא או דיאטנית) ואם אנשי המקצוע מטעים אותם אזי הם לעולם לא ידעו את האמת.
איך אתה בכל זאת ''מקבל חלבון'', כשאתה ''אוכל פחמימות'' 528891
א. אם במקום פחמימות נגיד "דגנים", תנוח עליך דעתך?
ד. התמכרות לפחמימות? תמוה לי מעט.
בד"ך אני לא אוכלת לחם‏1, אם יש לי משהו אחר לאכול, כך שכמות הפחמימות שאני אוכלת לא גדולה במיוחד. היוצא מן הכלל היחיד הוא השבועיים שעשיתי בצרפת לאחרונה, אבל זה בגלל נורמות האכילה הסוטות של הצרפתים‏23.

1 כלומר, אני לא מלווה ארוחה שיש בה מנה עיקרית בלחם.
2 בצרפת אוכלים הכל לחוד. שורש העניין בחיבה העזה שלהם לארוחה בת 3 מנות. אבל בעוד שבארץ אם יש מנה ראשונה היא מנה ראשונה באמת - כלומר מרק או דג או כיו"ב - בצרפת מפצלים.
הבה נאמר שיש לאכול אורז, סלט, אבוקדו, ולחם עם גבינה.
בארץ יאכלו את הכל ביחד, כארוחה שיש בה תוספות.
בצרפת יאכלו את הסלט למנה ראשונה. את האורז כמנה שניה, ואת הלחם עם הגבינה לקינוח.
מי שאינו מודע לזה, והוא אורח, והוא לא יודע שאחרי הסלט יבוא אורז, ואחרי האורז יוציאו גבינות, מוצא את עצמו אוכל לחם-בלי-כלום תוך כדי, ואז לחם וגבינה אח"כ.
3 שלא לדבר על זה שהצמחונות לא קיימת אצלם בכלל כאופציה.
איך אתה בכל זאת ''מקבל חלבון'', כשאתה ''אוכל פחמימות'' 528900
א. את יכולה להגיד מה שאת רוצה, סתם ניסתי להבין.
ד. הגבתי לחשמנית שטענה שהצמחונים אוכלים קטניות עם פחמימה/ות
עכשיו סתם דוגמה ב100 גרם שעועית ירוקה יש 7 גרם פחמימות ורק1.5 גרם חלבון (לעומת בשר שאין בו פחמימות בכלל) כך שגם בקטניות יש המון פחמימות. האמת אני לא זוכר בעל פה כמה חלבון צריך וכמה פחמימות אבל נראה לי שקשה מאד להשיג את מנת החלבון הדרושה בלי לעבור את מנת הפחמימות רק עם קטניות ופחמימות.
חוץ מזה שוב אני לא חרד לבריאותך אבל ככשהופכים מספיק אנשים לצמחונים בסופו של דבר חלק יהפכו לפחות בריאים.

3 מצד שני הם גם מתנגדים למקדונלדס כך שלא הכל רע.
איך אתה בכל זאת ''מקבל חלבון'', כשאתה ''אוכל פחמימות'' 528938
3 המקדונלדס הגיע גם לצרפת.
שיר קצר ומעולה של אנדי וורהול 528939
''הדבר הכי יפה בטוקיו הוא מקדונלד'ס.
הדבר הכי יפה בשטוקהולם הוא מקדונלד'ס.
בבייג'ינג ומוסקבה אין שום דבר יפה, עדיין.''

המדהים הוא שבשלוש שורות הוא הצליח לבטא יותר מאשר מכלול יצירתו, ובאופן הרבה יותר מוצלח.
שיר קצר ומעולה של אנדי וורהול 528946
רייקייאוויק כבר לא יפה?

איך אתה בכל זאת ''מקבל חלבון'', כשאתה ''אוכל פחמימות'' 528897
>> כל העסק הזה עם ה"בריאות", התזונה, וכל השאר - משנה כקליפת השום.

למה? את מוכנה לראות כאן בין התגובות איילים מתים בהמוניהם?
איך אתה בכל זאת ''מקבל חלבון'', כשאתה ''אוכל פחמימות'' 528903
בהחלט. היה לנו דיון שלם על זה: דיון 3020

(טוב, אז אני מגזים קצת)
איך אתה בכל זאת ''מקבל חלבון'', כשאתה ''אוכל פחמימות'' 528906
איך אתה משווה בין החשמנית לשרה פיילין? החשמנית הרבה יותר יפה.

(אם הייתי ר"מ איטליה היו סוקלים אותי עכשיו).
איך אתה בכל זאת ''מקבל חלבון'', כשאתה ''אוכל פחמימות'' 528944
''(אם הייתי ר''מ איטליה היו סוקלים אותי עכשיו).''

פרט, נמק והסבר.
איך אתה בכל זאת ''מקבל חלבון'', כשאתה ''אוכל פחמימות'' 528949
איך אתה בכל זאת ''מקבל חלבון'', כשאתה ''אוכל פחמימות'' 528950
מביא אותי להיזכר במלחמות ישנות בין דובי לאיילת בועזסון, מה שמביא אותי לחשוב אם יש לך באמת משהו נגד האינטליגנציה של נשים, או של איילות, או של החשמנית (משהו נגד האינטליגנציה של שרה פאלין אפילו לי לא קשה למצוא.)
איך אתה בכל זאת ''מקבל חלבון'', כשאתה ''אוכל פחמימות'' 528951
ולך יש משהו נגד זה? שמעתי על כמה תרופות שיכולות לעזור, אבל אני לא בטוח איך לשכנע אותן לקחת את אותן תרופות.
איך אתה בכל זאת ''מקבל חלבון'', כשאתה ''אוכל פחמימות'' 528952
כן. יש לי.
איך אתה בכל זאת ''מקבל חלבון'', כשאתה ''אוכל פחמימות'' 528955
טוב. אני לא אלחם מלחמה של המון תגובות עם עקיצות והאשמות כמו שדובי ואיילת עשו, כי אין לי כוח לזה. אני רוצה רק להגיד שבשאלה שלי לא היתה כונה אלימה, ובתשובה של צפריר שמעליך היתה אלימות מילולית ברורה ואפילו במילים הקצרות שלך היה משהו קצת אלים שאולי קרה בהשפעת צפריר. מעניין איך הדברים האלה קורים, ניפרד כידידים
איך אתה בכל זאת ''מקבל חלבון'', כשאתה ''אוכל פחמימות'' 528956
חוש הומור זה דבר טעים. שווה לנסות מדי פעם.
איך אתה בכל זאת ''מקבל חלבון'', כשאתה ''אוכל פחמימות'' 528960
האין את חושבת שהאשמה שלי בכך ש"יש לך באמת משהו נגד האינטליגנציה של נשים, או של איילות, או של החשמנית (!)" היא דרך קצת מוזרה לרכוש אותי כידיד? אפילו אם מדובר בידיד כזה שאת רוצה להיפרד ממנו מספר דקות אח"כ?
סתם סקרנות.
איך אתה בכל זאת ''מקבל חלבון'', כשאתה ''אוכל פחמימות'' 528965
ראשון ראשון ואחרון אחרון.
1.לא חשבתי שמה שאני אומרת זאת האשמה אלא שאלה, בגלל הלינק שלך לסיפור על ברלוסקוני וההערה השוביניסטית שלו לחברת הפרלמנט. בוא נגיד שזסאת לא רק שלא היתה האשמה אלא להפך, זה היה מתוך הפתעה, כי אתה נראה לי שונה מאוד מברלוסקוני. {לטובה!}
2. דיברתי על נשים ואיילות כי כמו שאמרתי לך, האסוציאציה שלי היתה לויכוחים של דובי ואיילת. אם אתה זוכר הויכוחים ההם באמת היו על ההתעניינות האינטלקטואלית של נשים בכלל ואיילות בפרט. ספרתי גם את החשמנית כי היא היתה בתגובה שלך.
4. "ניפרד כידידים" זה ביטוי שמשתמשים בו באייל גם למישהו שלא נפרדים ממנו לנצח. אני נכנסת לא פעם לאתר הזה ושואלת שאלות, ולא מן הנמנע שבעתיד יהיה לי דיבור גם איתך כמו עם כל אחד אחר.
איך אתה בכל זאת ''מקבל חלבון'', כשאתה ''אוכל פחמימות'' 528975
מקסימום, אם יהיה לך דיבור איתי תמיד תוכלי להחליף ניק.
! 528978
איך אתה בכל זאת ''מקבל חלבון'', כשאתה ''אוכל פחמימות'' 528979
זאת את בתגובה 333400 בתגובה לתגובה 333398?
איך אתה בכל זאת ''מקבל חלבון'', כשאתה ''אוכל פחמימות'' 529076
מעניין אם החשמנית היתה מעיזה לכתוב ספר ששמו "להיות מנוולת", אולי תמורת מקדמה בסך $1.25 מליון.
איך אתה בכל זאת ''מקבל חלבון'', כשאתה ''אוכל פחמימות'' 528943
מה הקטע הזה, שהחלטת שלא אכפת לך מהבריאות? לכל אחד חשוב להיות בריא, גם אם זה מתבטא בצורות מאוד שונות. חוץ מזה לא אמרת פעם במקרה שאת בעצמך צמחונית?
איך אתה בכל זאת ''מקבל חלבון'', כשאתה ''אוכל פחמימות'' 529008
כן, אמרתי, אז אמרתי, shoot me. אני צמחונית מטעמי גועל נפש, נמנעת ממאכלים שהלכו, שחו או עפו ללא גלגלים, מנוע טורבו או GPS. צמחונותי מיוסדת על אדני משהו שאגדיר אותו כרגע, מטעמי נוחות וקיצור, כ"אי-ספיקה ביולוגית כללית", או בעברית - תחושת דחייה בלתי רצונית ובלתי נשלטת. הנני צמחונית ללא כל אידיאולוגיה - לא אקולוגית, לא בריאותית, לא הומאנית (טוב, כן הומאנית, קצת, אבל מתוך חמלה אינסטינקטיבית פשוטה, ללא "זכויות החיות" - עניין שלא מצאתי לו סימוך לוגי, פילוסופי או אחר, ברמת סבירות שתניח את דעתי).

אה, ואמרתי לעולם וליהונתן בדיוק מהן שלוש התרכובות האורגניות ההכרחיות למאכל ולמניעת מחלות: צ'יפס, פיצות ושוקולד בלגי מריר ממולא נוגט (אין לי סבלנות לחפש את התגובה העתיקה שעסקה בשתי ההמלצות הראשונות). לגבי מחירו של העניין האחרון, זכרו: הכסף לא חשוב, על השראת השכינה לא מתפשרים! - זה מה שיעניק לכם בריאות, מציאת שורש נשמתכם, התפשטות הגשמיות וקפיצת הדרך (או לפחות כמה קפיצות אל הרופא, אבל לפי הגיל האיילי הממוצע נראה לי שזה יקרה בעוד די הרבה זמן).
איך אתה בכל זאת ''מקבל חלבון'', כשאתה ''אוכל פחמימות'' 529012
טוב, לא יודע כמה רצינית היתה ההודעה אבל אם כן אזי את מהווה הפרכה לטענה שצמחונים הם תזונחנחים (לא שכזה הסכמתי לטענה מלכתחילה אבל מילא).
איך אתה בכל זאת ''מקבל חלבון'', כשאתה ''אוכל פחמימות'' 529021
יש צמחונים מטעמי בריאות, יש צמחונים מטעמי רחמים, ויש צמחונים מטעמי חשמנית.
איך אתה בכל זאת ''מקבל חלבון'', כשאתה ''אוכל פחמימות'' 529040
זאת טעות בסיסית להסיק מחריגים באתר האייל על החברה בישראל. בתור מדגם מצומצם: אסתי היא מתרגמת עברית-אנגלית צמחונית ונדמה לי שהיא גם בודהיסטית, כרמית מזרחי היא מתנועת הוויקה העולמית, דורון יערי הוא י. פופק ז"ל הי"ד, והחשמנית היא דתיה אתאיסטית סמולנית ולסבית שמחורמנת על השכ"ג. שום דבר מזה הוא לא הפרכה ממשית לדברים שנחשבים לנורמלים בארץ ואין טעם להסיק מזה שום דבר.
איך אתה בכל זאת ''מקבל חלבון'', כשאתה ''אוכל פחמימות'' 529041
טוב, ברור שמדובר בהפרכה במובן היותר מטפורי ולא מדעי ובכלל ההודעה היתה חצי משועשעת. חוץ מזה בהערת אגב דתי אתיאיסט זה דבר פחות חריג ממה שחלק חושבים.
מיתוס הצמחונות 528791
את סתם מתאמצת, אפשר להזמין חומוס בוטיק עד הבית http://www.mouse.co.il/CM.articles_item,674,209,4132...
מיתוס הצמחונות 528800
יקר.
מיתוס הצמחונות 528810
ומה עושים האנשים שחיים מחוץ לגבולות מדינת גוש דן?

אני באופן אישי מחבבת את החומוס האורגני של פיקניק השדה, למרות שמשום מה יש הבדלים בטעם בהתאם לסוגי הכשרות.
מיתוס הצמחונות 528842
כמובן. יותר מהודר - פחות טעים.
מיתוס הצמחונות 528705
*ב*פעם הבאה...

חזרה לעמוד הראשי

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים