בתשובה לאינקוגניטו, 25/10/09 10:55
מיתוס הצמחונות 528695
טוב, אתה בכלל לא ידעת מה זה חומוס עד לפני שעה, אז זה לא מפתיע אותי, אבל רוב האנשים שאני מכיר יודעים שיש הבדל בין ''חומוס אחלה'' וחומוס ביתי.
מיתוס הצמחונות 528701
רוב האנשים יודעים שאמור להיות הבדל. לרוב האנשים לא מספיק אכפת.
מיתוס הצמחונות 528702
לצמחונים "לא אכפת"?
מיתוס הצמחונות 528714
לתזונחנחים אכפת. נראה לי שאתה טוען שרוב הצמחונים הם תזונחנחים.
מיתוס הצמחונות 528722
אני טוען שהמצב הטבעי בחברה שלנו זה ''אוכל בשר'' ולכן השינוי כרוך בפעולה מודעת. מכאן ועד התעניינות במרכיבי המזון הדרך קצרה.
מיתוס הצמחונות 528752
טיעון סביר. אבל האם זה המצב הרצוי? האם המצב הרצוי הוא מצב שבו אונ צריכים להשקיע כ"כ הרבה זמן בהכנת אוכל?
ברכת היהודים לצאר 528753
המצב הרצוי הוא שכולנו נהייה בריאים, עשירים ומאושרים. מה בדיוק הנקודה שלך?
ברכת היהודים לצאר 528757
בשביל להיות עשירים ומאושרים צריכים את הזמן שהצמחוני הטיפוסי משקיע בהכנת אוכל.

כדי שכולנו נהיה יותר עשירים ומאושרים אך גם בריאים, האוכל התעשייתי צריך להיות יותר בריא.
ברכת היהודים לצאר 528759
אני חושש שאיבדתי את חוט הדיון הזה.
ברכת היהודים לצאר 528775
כצמחונית, אני לא משוכנעת שצמחונים משקיעים יותר זמן בהכנת אוכל.
מיתוס הצמחונות 528709
לא ברור לי אל מי להפנות את השאלה: נניח שאני רוצה לאכול חומוס, לא להינזק ממנו (במידת האפשר), וגם לא להכין אותו בבית. האם יש איזה חומוס קנוי שאפשר לצרוך אותו פחות-או-יותר בביטחון?
מיתוס הצמחונות 528710
באמת אני לא הסמכות בעניין, אבל הנה השני גרגרים שלי:
יש חומוס (גרגרים) בשימורים. אם אין שם חומר משמר נוראי ( חומצה אסקורבית זה כנראה בסדר), זה נראה לי אופציה לא רעה.
אני לא חושב שהחומוס התעשיתי הוא "מסוכן" פר סה, רק צריך להיות מודע לאחוז השמן והחומר המשמר ( דוגמה למקרב בו מזון המכיל נוגד חימצון הוא לאו דווקא מומלץ), ולא להפריז.
מיתוס הצמחונות 528719
תודה.
מיתוס הצמחונות 528768
בכל חומוסיה אתה יכול לקנות סלט חומוס הביתה; אני מניח שברובן המכריע האיכות התזונתית תהיה סבירה ומעלה (והאיכות הקולינרית טובה בהרבה מאשר זה מהסופר). רק זכור שזה מתקלקל די מהר - משהו כמו יומיים.
מיתוס הצמחונות 528796
תודה.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים