|
||||
|
||||
אז ככה: קודם כל, הראנו שמי שצמחוני יכול למצוא מקורות לסרטונין. בוא נזרוק את הטענה הזאת. אם אתה מוטרד גם מכך שחומוס מתועש פחות בריא מחומוס לא מתועש, בגלל התוספים- זה מקובל עלי. אז מה. גם בשר מתועש הוא לא תחליף לבשר. צמחוני, כמו כל אדם שקצת מתעניין בתזונתו יודע את ההבדל. רוב האנשים, בריאותם תינזק אם יאכלו מקדונלד'ס או ממה-עוף במקום בשר. |
|
||||
|
||||
אני תמיד טענתי שחומוס הוא אחד מאבות המזון.. אגב, בריאיון עם כותבת הספר שהוזכר תגובה 528631 מקדישים זמן לדרכי ההסתגלות של הצמחוני המומר לאכילת בשר. בסוף הראיון המראיין מספר על ידידה שלו שהתחילה לאכול בשר, ולא עשתה את זה עם טונה כמו הכותבת, אלא הלכה לוונדיס וקנתה שם המבורגר. |
|
||||
|
||||
מעולם לא טענתי שצמחוני לא יכול לאכול מאוזן (כאשר יכול פירושו שקיים מעשה שאם הוא יעשה אותו אזי הוא יאכל מאוזן) מה שכן טענתי (ועכשיו אולי אני אסביר את עצמי טוב יותר) הוא שאם ניקח אדם אזי סביר להניח שאם הוא יהפוך לצמחוני בריאותו תיפגע (לדוגמה הוא יכנס לדיכאון) אם ניקח את הדוגמה של החומוס אז קודם כל אדם ממוצע באמת חושב ש"חומוס אחלה" זה "חומוס" דבר שני זה מה שיש בסופר, לדוגמה בסופר שאני הולך אליו אלו(פחות או יותר ) החומוסים שקיימים לעומת זאת קל מאד לקנות עוף טרי. חוץ מזה כתבת "צמחוני, כמו כל אדם שקצת מתעניין בתזונתו יודע את ההבדל" למה אתה חושב שצמחוני קצת מתעניין בתזונתו עד כדי רמה שהוא ידע את ההבדל בין חומוס תעשייתי לביתי? |
|
||||
|
||||
טוב, אתה בכלל לא ידעת מה זה חומוס עד לפני שעה, אז זה לא מפתיע אותי, אבל רוב האנשים שאני מכיר יודעים שיש הבדל בין ''חומוס אחלה'' וחומוס ביתי. |
|
||||
|
||||
רוב האנשים יודעים שאמור להיות הבדל. לרוב האנשים לא מספיק אכפת. |
|
||||
|
||||
לתזונחנחים אכפת. נראה לי שאתה טוען שרוב הצמחונים הם תזונחנחים. |
|
||||
|
||||
אני טוען שהמצב הטבעי בחברה שלנו זה ''אוכל בשר'' ולכן השינוי כרוך בפעולה מודעת. מכאן ועד התעניינות במרכיבי המזון הדרך קצרה. |
|
||||
|
||||
טיעון סביר. אבל האם זה המצב הרצוי? האם המצב הרצוי הוא מצב שבו אונ צריכים להשקיע כ"כ הרבה זמן בהכנת אוכל? |
|
||||
|
||||
המצב הרצוי הוא שכולנו נהייה בריאים, עשירים ומאושרים. מה בדיוק הנקודה שלך? |
|
||||
|
||||
בשביל להיות עשירים ומאושרים צריכים את הזמן שהצמחוני הטיפוסי משקיע בהכנת אוכל. כדי שכולנו נהיה יותר עשירים ומאושרים אך גם בריאים, האוכל התעשייתי צריך להיות יותר בריא. |
|
||||
|
||||
אני חושש שאיבדתי את חוט הדיון הזה. |
|
||||
|
||||
כצמחונית, אני לא משוכנעת שצמחונים משקיעים יותר זמן בהכנת אוכל. |
|
||||
|
||||
לא ברור לי אל מי להפנות את השאלה: נניח שאני רוצה לאכול חומוס, לא להינזק ממנו (במידת האפשר), וגם לא להכין אותו בבית. האם יש איזה חומוס קנוי שאפשר לצרוך אותו פחות-או-יותר בביטחון? |
|
||||
|
||||
באמת אני לא הסמכות בעניין, אבל הנה השני גרגרים שלי: יש חומוס (גרגרים) בשימורים. אם אין שם חומר משמר נוראי ( חומצה אסקורבית זה כנראה בסדר), זה נראה לי אופציה לא רעה. אני לא חושב שהחומוס התעשיתי הוא "מסוכן" פר סה, רק צריך להיות מודע לאחוז השמן והחומר המשמר ( דוגמה למקרב בו מזון המכיל נוגד חימצון הוא לאו דווקא מומלץ), ולא להפריז. |
|
||||
|
||||
בכל חומוסיה אתה יכול לקנות סלט חומוס הביתה; אני מניח שברובן המכריע האיכות התזונתית תהיה סבירה ומעלה (והאיכות הקולינרית טובה בהרבה מאשר זה מהסופר). רק זכור שזה מתקלקל די מהר - משהו כמו יומיים. |
|
||||
|
||||
תודה. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |