מהו סוג הלחם העיקרי העולה על שולחנך? | 2847 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
מהו סוג הלחם העיקרי העולה על שולחנך? | 2847 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
הצג את כל התגובות | הסתר את כל התגובות |
|
||||
|
||||
התשובה ''אני לא אוהב לחם'' מוכרחה להיות התשובה ההומוריסטית. הרי לא יכול להיות שמישהו באמת לא יאהב לחם טרי, חם, עם הריח המשכר הזה... סליחה, דיברתי יותר מדי, אני חייב לרוץ למאפיה הסמוכה... |
|
||||
|
||||
חסר ''מטעמי בריאות אינני אוכל לחם'' (לא לי, אני בחרתי ''לחם מיוחד''). |
|
||||
|
||||
רוב האנשים שלא אוכלים לחם יכולים לאכול לחם ללא גלוטן (אם כי אני לא שמעתי על דבר כזה. מי שאני מכיר אוכל פרכיות). |
|
||||
|
||||
וחולה צליאק שנטול גלוטן לא זמין או לא טעים לו? נראה לי ש"נמנע מטעמי בריאות" היא התשובה הנכונה לו. חוץ מזה, "נמנע מטעמי בריאות" לא חייב להיות מישהו שיגיע למיון בעקבות פרוסה. גם מי שבדיאטת הרזיה (מטעמי בריאות, כדי לעמות בתנאי המכרז) ולחם קל לא מספיק קל לו או לא טעים לו, וגם, וזה החלק המעניין לדעתי, רבים שנשמעים לתזונאים אלטרנטיביים ש(בהשפעה סינית?) שוללים לחם, ואולי בכלל חיטה. אני מכיר לפחות אחד כזה. |
|
||||
|
||||
צדקת ממני |
|
||||
|
||||
אני לא מת על לחם, גם כשהוא חם. (אם כי בגט...) |
|
||||
|
||||
בסופרמרקטים רבים מוכרים היום כל מיני לחמים מיוחדים, דגנים\עגבניות\זיתים וכד', ואין ספק שהמילה בוטיק מאבדת ממשמעותה אם היא כוללת את הסופר... |
|
||||
|
||||
הכוונה ללחם ארז, למשל. |
|
||||
|
||||
אגב, זה רק אני, או שיש עוד שחושבים שהלחם של ארז הידרדר קשות? כבר עשור בערך שאני קונה אצלם לחם מדי פעם; אני חושב שההידרדרות קרתה כבר לפני כמה שנים, אבל רק בשנה האחרונה, אולי פחות, עברתי מהמחשבה "המ, הסוג הזה כנראה פחות טוב, ננסה משהו אחר בפעם הבאה" להכללה שיש שם בעיה. למשל, שאור, שארז היה בטח החלוץ שלו בישראל, כבר מזמן אין שם - אם הם עדיין משתמשים בו, זה לא מורגש בטעם, ובאופן כללי הוא - הטעם - משעמם. אני עדיין נכנס הרבה לחנות, ונהנה לקנות שם כל דבר, חוץ מלחם. כצרכן לחם כבד, אצלי הכל הולך - אחיד לבן, אחיד שחור, פיתות, אפייה ביתית. אם בוטיק, אני לא יודע לכמה קוראים ההמלצה הזו תהיה שימושית, אבל מאפיית "אדמה" בכרמיאל - משום מה מוכרים לחם שלהם במכולת ליד ביתי בחיפה. טעם משכר, אני חושב שזה הטעם שהיה פעם ללחם ארז. |
|
||||
|
||||
אני לא קונה שם כמעט. מה שכן, תהיתי באמת אם יש איילים שמתעסקים בשאור. נראה שאפילו מתוך האופים בבית אין כאלה (לא פלא - זו חתיכת עבודה). |
|
||||
|
||||
בארוחת שבועות בה נוכחתי אתמול, תפקידי היה להביא לחם. מתוך חנות ''לחם ארז'' שנפתחה זה עתה לידי, בחרתי לחם אנטיפסטי ולחם זיתים. ההצלחה היתה כה גדולה, שהסתפקתי בשם הטוב שעשו לי כיכרות אלו, וכמעט לא הייתי צריך לדבר אתמול. כמובן, אין זה אומר שבשנים קודמות לא היו לחמים מוצלחים יותר. |
|
||||
|
||||
לחם ארז אכן כבר לא משהו. אולי הרשת התרחבה מדי, והלחמים מיוצרים בכמויות כאלה שבהן כבר לא יכול לצאת לחם בטעם ביתי? [וחוצמזה, פתאום החלו להופיע סניפי לחם ארז שלא פתוחים בשבת ולא מוכרים לחם בפסח! כבר לא נשאר שום דבר קדוש במדינה הזאת?!] אבל אולי ההצלחה עד נאוזיאום של ארז היא הקצה הממוזל של סקאלת הטרנדים, כשבקצה השני כל אותן מסעדות ומזללות שנפתחות ונסגרות בת"א בקצב הסמבה (הי, אוכל ברזילאי כבר היה?)- דבר שד' רוזנבלום יורד עליו בתיאבון עז וגורס עד דוק, בלי להשאיר עצם לפליטה- http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/862391.html טוב, תגובה מכובדת היתה נגמרת כאן כנראה, אבל מחמת הסכנה שמישהו לא יקיש על הלינק, אני אדחוף לכם עכשיו כפית או שתיים מזה לתוך הגרון "בלילות ביעתוהו סיוטים. בכולם כיכבו הטורטיות: לילה אחד חלם שהוא נמצא בטרטוריה המצויה באיזו טריטוריה שכאילו יצאה מסרט של טרנטינו; במשנהו חלם שהוא רואה בעיניים טרוטות את השחקן ג'ון טורטורו מטרטר לעברו על אופנוע תוך כדי אכילת סטייק טרטר; פעם חלם שגדוד טטרים ממטיר חצי טטריס לעבר הטורטייה שלו, בשעה שכל רצונו לצלות דג טרוטה בחוף טנטורה. לבסוף מצא עצמו רץ ברחוב - כמו באותו מחזה אבסורד על הקונפורמיזם ההמוני - וצעקה חנוקה בוקעת מגרונו: קרנפים! קרנפים! כולכם קרנפים!" |
|
||||
|
||||
בתקופת הבועה, במשכנות עבודתי (הרצליה פיתוח), מומלץ היה ללכת למסעדה בדיוק שלושה חודשים קודם לסגירתה - שכן אז השירות מצויין, ניכר עדיין מאמץ בהכנת המנות והמחיר - מחיר היכרות עם המסעדה שזה עתה נפתחה. |
|
||||
|
||||
האם עליי להסיק שבאותה תקופה גם המסעדות היו חברות הזנק? |
|
||||
|
||||
שאלו פעם רב חשוב: רבינו, מתי יש לחזור בתשובה? ענה הרב: יום לפני שהמשיח מגיע. |
|
||||
|
||||
בתקנות התעבורה יש משהו כזה שנקרא ''זמן תאורה'', ובו חייבים הנוהגים ברכב להדליק את אורות הדרך. זמן זה הינו החל מרבע שעה לפני השקיעה ועד רבע שעה אחרי הזריחה. |
|
||||
|
||||
נדמה לי שמה שהגדרת זה ''זמן לילה. זמן תאורה זה זמן לילה וכל זמן אחר בו התאורה אינה מספיקה כדי לראות או להראות היטב (למשל, בתוך מנהרה). |
|
||||
|
||||
בהחלט יתכן. |
|
||||
|
||||
להבדיל מזמן הגעת המשיח, ויום סגירת המסעדה של אפופידס, זמני השקיעה והזריחה מתועדים היטב. |
|
||||
|
||||
רבי אליעזר אומר: ... שוב יום אחד לפני מיתתך. |
|
||||
|
||||
ודאי שלא. על מנת להאמין באמונה שלמה בביאת המשיח, היה עליו לחזור בתשובה, ואת זה הוא, כזכור, דחה עד יום לפני מותו. |
|
||||
|
||||
אני דיברתי על רבי אליעזר. |
|
||||
|
||||
אני מתאר לעצמי שגם ביום הזה הוא לא האמין שהמשיח יגיע בימי חייו |
|
||||
|
||||
איפה המכולת? |
|
||||
|
||||
''מינימרקט מוריס'', כיכר ספר, חיפה. |
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
זה לחם קל או לחם מיוחד? |
|
||||
|
||||
זה לחם שיפון. קל זה רק מה שכתוב על האריזה. |
|
||||
|
||||
I really envy you and i wish i could buy this type of bread in my grocery. Since i have no choice i settle for rye bread which is the closest thing
|
|
||||
|
||||
זהו, שזה לא הדבר הקרוב ביותר, זה אותו הדבר. כדי להפוך את לחם השיפון שמצאת במכולת ללחם שיפון קל ("רק 40 קלוריות לפרוסה" כמו שמבטיחה האריזה) כל מה שעליך לעשות הוא לפרוס אותו לפרוסות דקות יותר. |
|
||||
|
||||
כמובן, קיים גבול טכנולוגי לעובי הפרוסה. עידן הננוטכנולוגיה יאפשר לנו בעתיד פרוסות דקות ביותר,שיגיעו לרמה של שברירי קלוריה לפרוסה. אני מושקע בחברת הזנק בנושא (שיפונטק). |
|
||||
|
||||
קניתי! אני מעונין להשקיע את שטר המאה דולר שלי, פרוס ל10,000 שכבות |
|
||||
|
||||
לאופים לבד, מתכונים יתקבלו בשמחה. |
|
||||
|
||||
מתכון מנצח שקיבלתי לאחרונה: 1 כוס קמח לבן 1 כוס קמח מלא 2 כוסות קמח שיפון 1.5 כוסות מים 3 כפות סוכר חום 3 כפות שמן זית 1.5 כפיות מלח 1.5 כפיות שמרים אני מכניסה הכל לאופה לחם חשמלי, אז ההוראות מסתיימות כאן :-) |
|
||||
|
||||
שמרים יבשים או שימרית? המתכון שלי (פשוט אבל יעיל): 2 כוסות קמח לבן כוס המכילה קמח תירס (לא קורנפלור) קמח מלא וקמח לבן ביחס של שליש-שליש שליש. 1 כוס מים 2 כפות שמן (רצוי זית אבל לא חובה) 2 כפות שימרית או 0.66 כף שמרים יבשים 3 כפות סוכר חצי כפית מלח ולמכונה. |
|
||||
|
||||
בעצם, זו שנתנה לי את המתכון מוסרת: אפשר גם שמרית. |
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
יש המלצות לאופה לחם טוב? אני מת לקנות כבר כמה חודשים, אבל הבנתי שאפשר ליפול על מכונות זוועתיות... |
|
||||
|
||||
לא לי. אני נפלתי חזק עם האופה שלי (המכונה עצמה בסדר גמור, היבואנים מייצגים את היצרן בצורה איומה. סיפור ארוך. אל תקנו כרומקס). |
|
||||
|
||||
למיטב ידיעתי (המוגבלת) אופה הלחם הנחשב ביותר הוא ארז קומורובסקי. |
|
||||
|
||||
אגב, כפית של אבקת חלב/מלבין קפה מבטיחה שהלחם יישאר רך משך כמה ימים. |
|
||||
|
||||
היו כמה שנים במהלך ילדותי שבהן תמיד הייתה בבית חבילת מצות: נהגתי כל שבת בבוקר ללגום מספל שוקו חם (מחלב בלבד! איכסה שוקו על בסיס מים) כשלצידו "כריך" של שני חצאי מצה עם שוקולד (של עלית! איכסה של שחר. אבל זה כבר לדיון אחר...). הנקודה המשעשעת אגב היא שעל הקופסאות היה כתוב די בגדול "לא כשר לפסח" (המפעל, שמן הסתם עובד כל השנה, מעסיק בודק כשרות רק לפני פסח). |
|
||||
|
||||
על קופסאות המצות שאכלתי בניכר (צפון קרולינה) היה כתוב: "Not for Passover use". |
|
||||
|
||||
נכר, נכר. |
|
||||
|
||||
מה עושות מצות בצפון קרוליינה? |
|
||||
|
||||
"עיתונאי המזוהה עם התנועה האסלאמית אישר, בחיוך רחב, כי הוא קונה מצות לביתו. "הילדים אוהבים את זה. המצה היא מעין קרקר כזה. אבל זה גם סוג של פולקלור בשבילנו. אולי כשלא מכריחים לאכול מצה, אפשר לקבל את זה יותר בקלות", הוא אמר." |
|
||||
|
||||
אה כן, זה ברור - ידיד פלסטיני שלי היה קונה לאמו מצות בכל פסח. זה היה המעדן החביב עליה. |
|
||||
|
||||
מה שבא להן. |
|
||||
|
||||
מה, זה דמוקרטיה שם? |
|
||||
|
||||
פעם ראשונה שאני רואה מישהו שחושש שיחשבו שהשוקו על בסיס מים. ברור שזה על בסיס חלב. לא ראוי לקרוא לשני ''שוקו''. אני מציע ''מי קקאו'' (לשימוש אך ורק בדיברה האחת-עשרה, ''לא תשתה מי קקאו''). |
|
||||
|
||||
תשמע, מדובר בימים בהם מכשיר מיקרוגל לא היה חזון נפרץ בארצנו: לחמם חלב דרש לשים פינג'ן על האש וכאלה, אז היה מי שניסה לחתוך פינות. |
|
||||
|
||||
אני, אישית, לא סובלת חלב חם, ושותה שוקו כמו קפה (אוקי. עם קצת יותר חלב). |
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
אני חובב סנדויצ'ים מהירים, ובזריזות של מי שלא-אוהב-לאכול-אלא-מוכרח אני מכין לי לחמניה-עם-חומוס-עגבניה-חמוצים-נקניק בצ'יק |
|
||||
|
||||
כמה דקות אתה מבשל את הבצ'יק? |
|
||||
|
||||
אם המהירות היא באמת הפקטור החשוב, אז אם תוותר על אחד (או יותר) מהמרכיבים (יש לך 5: לחמניה, חומוס, עגבניה, חמוצים ונקניק) תוכל לחסוך הרבה זמן. |
|
||||
|
||||
הוא חייב את הכל מסיבות בריאותיות- לחמניה-פחמימות מורכבות חומוס-פיטואנדורפינים עגבניה-ויטמין סי החמוצים - ירק ירוק נקניק- חמרים מעכבי חימצון |
|
||||
|
||||
מה זה פיטואנדורפינים (באמת שאני יודע, זה רק שדוד גוגל שואל)? אז שיוותר על הכריך ואז הוא יוכל לחסוך זמן (את העגבניה והחמוצים צריך לחתוך, אם מורחים את החומוס אז יש סכין לשתוף, וככה אפשר לחסוך גם את חיתוך הלחמניה). |
|
||||
|
||||
התבלבלתי בין סרטונין לאנדורפינים. הfeel good בלבל אותי. |
|
||||
|
||||
אה... החמוצים זה ירק ירוק? :-) ואם מדובר בזיתים שחורים? |
|
||||
|
||||
נכון מאוד- שילוב המאכלים ה"לא בריאים" לחם לבן, חמוצים ונקניק עם המאכלים ה"בריאים" חומוס שתורם פחמימות ומצברוח: http://humus101.com/?p=57, ועגבניה שמשחררת מעכבי חימצון כשהיא נאכלת עם האוכל המחמצן (הנקניק) תורם למנה מאוזנת, עתירת קלוריות ואפילו בריאה |
|
||||
|
||||
"אוכל מחמצן" זה גם הלימון ששמים בסלט העגבניות, לא צריך (ומומלץ להימנע מ)בית חרושת לנקניק בשביל זה. אפילו שוחרי הבשר יודו שמדובר בבשר נחות ואללה יודע מה יש בפנים (גילוי נאות: אני מתה על סלאמי). לחם לבן - עתיר קלוריות, אבל בריא זה לא. |
|
||||
|
||||
בריא זה לא? סבתא שלי ע"ה היתה אומרת שמי שאוכל כריך לחם לבן עם נקניק 100 שנים, חי הרבה. |
|
||||
|
||||
ברור שהוא חי הרבה, מאה שנים. |
|
||||
|
||||
ברור שהוא חי הרבה, כריך לחם לבן עם נקניק זה טעים1. 1 נניח. |
|
||||
|
||||
מאז שעברתי לגור בכפר דרוזי הפיתות מהוות את מקור המזון העיקרי בבית אני מאמינה שזה עניין משתנה - כשגרתי קרוב למאפייה "מיוחדת" הוצאתי את רוב המשכורת על לחם 13 דגנים... |
|
||||
|
||||
לא רק לחולי צליאק. לחם שיפון או דגנים מלאים אחרים בהחלט תורם לבריאות. |
|
||||
|
||||
מעניין אם גם אז היה את כל סוגי הלחם, סביר להניח שכן הרי אם היה כבר מצות למה שלא יהיה לחם דגנים? ובכל זאת יש כל כך הרבה סוגים שלמשל הולכים למאפיה אין מושג איזו שפה מדברים שם.. |
|
||||
|
||||
אבא שלי היה קונה ביום ו' חלות (רגילות) לכל השבוע במאפייה. הן עוברות פריזר יופי. |
|
||||
|
||||
כי זה עוזר לי לשמור על המשקל וגם בגלל שהן נוחות לתפעול. |
|
||||
|
||||
*לך* יש בעיית משקל? |
|
||||
|
||||
כן, בטח. אין לו מספיק. זו גם בעיה, בעיקר בעיתות סערה. |
|
||||
|
||||
אכן כך. הברירה היתה בין הפסקת הספורט לבין אכילת פיתות, או אולי אפילו עבודה בכור גרעיני, בתקווה שהגנטיקה שלי תשתנה. |
|
||||
|
||||
עכשיו כבר אינני מבינה: אני עברתי מפיתות ללחם כי אמרו לי שפיתות הרבה יותר משמינות. אז אתה טוען ההיפך? |
|
||||
|
||||
ממש לא: עברתי לפיתות כדי לעלות במשקל - וזה הצליח. |
|
||||
|
||||
אה, בר מזל שכמוך! ואני, לחם או לא, משמינה והולכת! |
|
||||
|
||||
לקח לי הרבה שנים להבין מה הבעייה עם מימוש ההחלטה על אכילת מה שצריך ולא סתם את מה וכמה שבא. לפני כן זה נראה לי פשוט בעייה של אופי חלש. אגב, גיליתי, שגם כשאני רעב ויש אוכל לידי, אני יכול לדמיין שאכלתי ממנו לשובע ואז הרעב כבר לא מציק לי. אני חושב שהייתי יכול להצליח יפה כאנורקט (: |
|
||||
|
||||
אז לא הבנתי - הייתה גם תקופה שהתאמצת לרזות? |
|
||||
|
||||
לא, אבל פעם בכמה זמן קורה שאני רעב ומסיבות שונות נמנע מלאכול (למשל כאשר אני אמור לקחת חלק בארוחה מאוחר יותר, או שהרעב הוא לאחר שכבר ציחצחתי שיניים,...). בד''כ, אין לי בעייה לא לאכול שעות ואף ימים (מקרה חריג ביותר עליו לא אפרט). אלא שפעם בכמה חודשים, תוקף אותי לפתע רעב קשה ומכניע, מן הסוג אותו אולי חווים רוב האנשים המנסים לשלוט על מזונם, ומבהיר לי עם אילו משוכות צריכים הם להתמודד. |
|
||||
|
||||
חוששתני שרוב האנשים ש''מנסים לשלוט על מזונם'' מתוך רצון לרזות אינם חווים בדיוק רעב קשה ומכניע, אלא צורך לאכול מסיבות אחרות לחלוטין... אבל בכל מקרה, ברכותיי על כך שאתה פטור מעניין זה. |
|
||||
|
||||
אנשים שמנים ובעלי תאוות אוכל שמנסים לשלוט על מזונם דווקא חשים בהחלט רעב קשה ומכניע, אלא שיש כאלה שיקראו לרעב הזה בכל מיני שמות פסיכולוגיים מקצועיים במקום להשתמש במילה הפשוטה, רעב. זה קורה גם בתקופות תקינות ומאושרות בלי קשיים מיוחדים, סטרסים למיניהם וכאלה. בכל אופן, שלא תהיה שום טעות - הרעב מורגש באופן לגמרי פיזי, הוא נרגע (לפחות לזמן מה ולפעמים להרבה זמן) כשמרביצים זלילה טובה, והשינוי הוא כל כך ברור וחזק שקשה לי להאמין שזה פסיכוסומטי. |
|
||||
|
||||
מסתבר שיש כמה אפשרויות בקטע הזה. אני מסוגלת לאכול היום בלי שליטה גם כשאני מרגישה מפוצצת מאוכל.:) |
|
||||
|
||||
כן, גם זה קורה, ועד כמה שידוע לי, מצב כזה כן יכול להיות קשור בפסיכיאטריה. ישנם מקרים שזה מוגדר כאדיקציה (התמכרות) לאוכל או למזונות מסויימים (מתוקים, שמנים וכו') , ומגיעים להגדרה לפי פראמטרים דומים (או זהים) לשאלונים של בדיקת התמכרות לסמים. הדבר אמור להיות קשור במבנה או בפעילות של הנוירוטרנסמיטרים במוח, והטענה היא שתרופות פסיכיאטריות מסויימות יכולות לעזור. אני לא יודע עד כמה הטענה הזאת היא נכונה, עוד לא יצא לי לפגוש מישהו שקיבל טיפול כזה. |
|
||||
|
||||
לחם או לא, ככל שתרבי ללכת תמעטי להשמין. |
|
||||
|
||||
כן, אבל כנראה רק אם מדובר בהליכה מהירה מאוד - כי ללכת באופן כללי אני הולכת ממש הרבה, והתחושה היא שכל קילו הליכה מוסיף לי קילו קלוריות... |
|
||||
|
||||
למען הדיוק, מה שעזר לי לעלות במשקל, בנוסף למעבר לפיתות, היה גם יעוץ של דייטיקנית שטענה שספורט יומי אינטנסיבי לאחר 7 שעות צום, אינו טוב לבניית מסה של שרירים. |
|
||||
|
||||
מתוך מפגע תעסוקתי של מתשבצי הגיון: אחיזות למאכל (6). |
|
||||
|
||||
את זה אפילו אני פתרתי בשנייה. |
|
||||
|
||||
תגובה 444984 |
|
||||
|
||||
זה בגלל ההקשר, לא בגלל החידה. |
|
||||
|
||||
מצאת את מי לשאול - למרות שאני חד לעיתים לפרנסתי (למשל היום), לו הייתי נאלץ להתפרנס מפתירת תשבצים וחידות, הייתי רעב ללחם. |
|
||||
|
||||
האם סוף תגובתך רומז שבכל זאת פתרת? |
|
||||
|
||||
לא רומז ולא פתרתי. |
|
||||
|
||||
? |
|
||||
|
||||
במיטב המסורת, הפתרון היה כתוב בהיפוך. |
|
||||
|
||||
אין לי שולחן, לפיכך אין לחם שעולה על שולחני. (אבל האינסטינקט הראשון שלי היה לענות ''לחם חסד'') |
|
||||
|
||||
כאן בניו יורק הלחם הוא על הפנים גם מאפיות המתהדרות בצליל/שם איטלקי אופות את אותה הוריאציה של האמריקאי אבל עוטפות אותו נייר אריזה שובה עין אז אין ברירה חייב לאפות לבד. חייב לחם בכל מקרה, אחרת לא שווה. ודווקא קמחים מעולים יש לרכישה באיכות מעולה ובמבחר טוב. קמח קשה מחיטת חורף שמרים טריים מלח סוכר ומים בטמפרטורת הברז! על כל 3 יחידות נפח קמח 1 יחידת מים באותו נפח + שליש כוסות רגילות של יום יום כפית מחוקה מלח 2 כפיות רגילות סוכר השמרים להניח בצד עדיין לא הגיע זמנם לערבב את כל החומרים, קודם היבשים להוסיף את יחידת המים לערבב במזלג להשלמת האיחוד משתמשים בשליש של השליש מים לקמח קלות משטח וידיים וללוש בכוח, ככל שתעצבנו את את הבצק כך יצא לכם לחם רגוע, 10 15 דקות לקרוע ולמתוח חזק, הבצק דביק למדי קימוח קל ועדים של הידיים והמשטח מידי פעם אפשר להשתמש במרית "שפכטל" כדי לנתק את הבצק וללוש. לכסות, להניח מכוסה שלא יקבל קרום למשך 30 45 דקות. לפרוש את הבצק משטח מקומח קלות לפורר 5 גרמים של שמרים פחות או יותר אחיד לקפל רבע מכל צד לפזר 5 גר שמרים למתוח שנית לפזר 5 גר אחרונים לקפל ל 2 הלישה צריכה להיות עכשיו עם שורש כף היד ולקפל לחצי לסובב חצי סיבוב למתוח עם השורש וחוזר חלילה, כמה שיותר יותר טוב 10 דקות זה מצויין. לחלק את הבצק לגלגל לבגט בסכין חדה מאוד חריצים 15 מעלות מקביל לאורכית 4 5 חריצים במרחקים שוים פחות או יותר להתפיח על גבי מגש האפייה למשך כשעה עד שעה וחצי חום גבוהה מרכז התנור (180 מעלות) עד שמשחים בגט צרפתי אמיתי. וגם לחם חמוץ ללא שמרים מקמח שיפון קצת יותר זמן אבל שווה כל שניה של עבודה ומחזיק עד 5 ימים ללא עיפוש או התייבשות הבגט לעיל הינו לצריכה בן יומו אחרת. מ. נ.י. |
|
||||
|
||||
בוא נעזור לך קצת: Le Pain Quotidien שיש לה כמה סניפים בעיר מספקת לחם שלא היה מבייש מאפיות צרפתיות רבות. הלחם במאפייה של Balthazar גם הוא מתקבל על הדעת. ואם אתה בכוון קצת יותר איטלקי, יש את המאפייה ב Sullivan ויש את Amy's בצ'לסי מרקט ואם אתה כבר אופה בבית, למה לא עם שאור? |
|
||||
|
||||
תודה על המידע כולם נמצאים במרחק רב ממקום מגורי לצאת במיוחד לכיכר לחם לא תמיד מתאים לי אם אני בסביבה אז בהחלט פרקטי שאור מחייב מחזוריות וטיפול רוב הזמן אני מטעמי עבודה בכל רחבי היבשת כשיש הפוגות ארוכות אפשרי ומבוצע שמרים נותנים תוצאות מידיות תהליך קצר של מספר שעות ויש תוצרת. מ. |
|
||||
|
||||
שאל ת'אייל מאולתר: מישהו יודע מה ההבדל הטכני (כלומר, באופן ההכנה) בין לחם אחיד "שחור" ללבן, ומה בינם לבין חלה "אחידה" (מהסופר)? |
|
||||
|
||||
בחלה יש ביצים ולעתים גם קצת יותר סוכר. |
|
||||
|
||||
רמת ההלבנה של הקמח (והביצים בחלה). |
|
||||
|
||||
s.o.s. לאופות ולאופים שביננו,האם בצק שנעשה ללא שמרים,אלא עם אבקת אפיה, סודה לשתיה ויוגורט, צריך להניח לפרק זמן לפני הכנסתו לתנור? או שאפשר לאפותו מיד? |
|
||||
|
||||
לידיעתי, לא צריך להניח לתפוח. אבקת אפייה עושה את זה, בתנור (זו הרי מלכתחילה הסיבה שיש מתכונים ללא שמרים... לחסוך בזמן). |
|
||||
|
||||
מה שברקת אמרה. |
|
||||
|
||||
זה מה של.ב.פ לימדה אותי. |
|
||||
|
||||
עפר אני לרגליכן, הלחם הוא הצלחה מרשימה. |
חזרה לעמוד הראשי |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |