מסעדות ישראל ברגרסיה לילדות 3300
שגיא כהן, מבקר המסעדות של "הארץ", מסכם את 2010 בציון כמה מגמות מצערות.
ברשימתו "אוכל קטן, רעש גדול" מתלונן שגיא כהן על ארבע אופנות במסעדות ישראל. אחת היא ריבוי גימיקים שאינם קשורים ישירות לאוכל: "אוכל? עזוב אותך משטויות: מטבחים פתוחים, מנות שהסועד מסיים להכין בעצמו, מוסיקה רועשת, אכילה בידיים, ברגליים, ... הכל כדי שהסועד ירגיש מבודר". שנייה היא הקטנת המנות, כשהדבר נובע מהתייקרות הבשר והדגים אך מוגש באצטלה של דרך אופנתית יותר לאכול. "שף מודיע על פתיחת מסעדה ומציין שיהיו בה מנות ב"גדלים משתנים", ואז מוסיף ומסביר שללקוחות נמאס ממנות גדולות, שהסדר המקובל של מנה ראשונה־עיקרית־אחרונה הוא ארכאי." וזה, לדברי כהן, קשקוש.

מגמה השלישית היא שימוש יתר בבשר טחון (קבבונים, נקניקיות), שוב מטעמי חיסכון. ולבסוף, שימוש יתר בתיבול מתוק, ואף מתוק־חריף. "אם צריך לבחור את תבלין השנה, אין בכלל ספק שהזוכה המאושר יהיה הסילאן, סירופ התמרים הסמיך והמתוק. יש היום בארץ מסעדות שסילאן מככב אצלן מהמנה הראשונה (ממולאים על טחינה וסילאן) ועד המנה האחרונה (גלידת וניל עם שערות חלבה וסילאן)". חלק מהמגמות הללו מציג כהן כאי־יכולת של שפים לעמוד על שלהם מול בעלי המסעדה.
קישורים
אוכל קטן, רעש גדול - הארץ
פרסום תגובה למאמר

פרסומים אחרונים במדור "אוכל ותיירות"


הצג את כל התגובות | הסתר את כל התגובות

  השאיר לי טעם רע • קונשטוק • 7 תגובות בפתיל
  שגיא כהן לא • שם(חובה) • 22 תגובות בפתיל
  ללא כותרת • נועה ו • 38 תגובות בפתיל
  סטייק אנטריקוט • קבבונים ונקניקיות • 2 תגובות בפתיל
  מי אתה שגיא כהן? • mr.globy • 6 תגובות בפתיל
  ''כמה קטן, ככה יקר'' • שם • 2 תגובות בפתיל

חזרה לעמוד הראשי פרסום תגובה למאמר

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים