|
||||
|
||||
רשמתי שאני מבשלת מקצועית משום שאיך אפשר לא להאמין למאיר, בני בן החמש, שבתום כל ארוחת ערב (הארוחה המבושלת שלנו) מסתכל לי ישר בעיניים ואומר בכוונה רבה: אמא, האוכל יצא טעים! |
|
||||
|
||||
אמא שלי נורא נעלבת כשאומרים לה שהאוכל ''יצא טעים'' כי היא בטוחה שמזה נובע שבד''כ האוכל לא יוצא טעים. וגם אני הצבעתי למקצועיות. המורות שלי הן אוסף דודות ואמא אחת שכולם מוכשרות כמו שדות וספר המתכונים שלהם לא כולל כמויות. זה הכי טעים ב''ככה''. |
|
||||
|
||||
נו, תארתי לעצמי שככה יצביעו כל אלה שנורא אוהבים לבשל. בגלל זה לא ידעתי מה להצביע. |
|
||||
|
||||
מקצועיות בשבילך פירושה לימוד רשמי במוסד כלשהו? |
|
||||
|
||||
זה בעיקר אומר שאת/ה עושה משהו, ואז משלמים לך, ומזה את/ה חי/ה. |
|
||||
|
||||
אני לא פולניה... |
|
||||
|
||||
גם היא לא. אבל פולניות זה לא מולד. זה נלמד. |
|
||||
|
||||
נכון, ועל אף מוצאי התוניסאי, הבוסית שלי טוענת שיש כמה אספקטים פולניים שרכשתי עם הזמן. אבל יש תחומים בהם אני דיסלקטית, וההבנה המתוחכמת של ההפוך על הפוך ביחסי אנוש נמנית על אחד מהם.. |
|
||||
|
||||
אין בעולם ילד בן חמש שיגיד לאימו שהאוכל יצא טעים אלא אם מכריחים אותו. תעבדי על האמינות שלך. |
|
||||
|
||||
יש לי חדשות בשבילך. אצלנו יש גם ילדות בנות שנתיים שטעים להן והן מודיעות את זה קבל עם. כנראה שזה תלוי באמא. |
|
||||
|
||||
בחייך, אחרי שהיא למדה ממקס ומוריץ מה סופם של ילדים לא מנומסים, היא תגיד *הכל*. :-) |
|
||||
|
||||
בטח שיש. לפחות ארבעה שאני מכירה. |
|
||||
|
||||
גם אני הייתי בטוח שאמא שלי מבשלת נהדר עד שהתגיסתי לצבא וגיליתי את המטבח של הקריה. |
|
||||
|
||||
גם לי זה קרה, ואני אפילו לא דמות פיקטיבית. |
|
||||
|
||||
טוב, אם אפופידס כתב כל כך יפה, גם אני ארחיב. בדיוק חזרתי מטיול בפאריז, שם הייתי עם שני חברים שיותר מבינים ממני באוכל. כל יום אכלנו ארוחות צהריים וערב בכל מיני מסעדות, או שקנינו כל מיני דברים צרפתיים בשווקים ואכלנו אותם על איי התנועה הרבים המפוזרים בחן רב ברחובות, או שישבנו בבתי קפה, והם אכלו מיני מתיקה בזמן שאני הסתכלתי על המכוניות העוברות ושבות. אני, לפי החלוקה המפורסמת, מאלה שאוכלים כדי לחיות - ולכן בשבוע הזה הזמנתי את המנות שהחברים שלי הזמינו (יקר! להערכתי האוכל עלה לי 300 יורו. גם השתייה שקונים במסעדות ובתי קפה ממש יקרה). אז ביום הראשון קנינו בשוק בגט טרי עם ממרח עגבניות, גבינה רקובה, משחירה ועבשה (אחד מהם בחר - להערכתי התפתלו בה תולעים) ואכלנו על מדשאה ליד הנהר.אחרי הצהריים אכלנו שיפוד של פירות ים על האש, ובצד היו כמה שבלולים טעימים. בערב אכלנו מולים. זה היום היחידי שאני זוכר מה אכלתי בו. מכל השאר הימים ביחד אני זוכר רק שאכלתי פונדו בשר. להלן המתכון: קונים סטייק לא מבושל, מדמם, חותכים אותו לקוביות, טובלים את הקוביות בשמן רותח לדקה ואוכלים. האמת שהבשר היה כל כך טעים שאכלתי חלק לא מבושל. הארוחה הייתה מלווה בתבשיל תפוחי אדמה, וכמה רטבים שאף פעם לא טעמתי, וחרדל, לדעתי אנגלי. זאת באמת הייתה הארוחה הכי טובה שאכלתי שם. אחרי שישה ימים כאלה נשברתי, והתחננתי שנלך לאכול במקדונלדס. פעם אחת, במקדונלדס. בדרך כלל אני נגעל מזה, לא אכלתי שם כבר שנים, כשעבדתי בתיכון במשך חודש בבורגר ראנץ' אכלתי בהפסקות חסה עם רוטב, כשאני כבר הולך למקדונלדס אני נהנה בעיקר מהצ'יפס, אני מאמין שהם לא מפרידים את הגבינה הצהובה זרחנית מהפלסטיק. לשתות אני יותר אוהב. אם קונים בחנויות, יש יין טוב וזול, או כל מיני דברים עוד יותר מעניינים. למרבה הצער, לא היה שם אבסינט, גם לא בדיוטי פרי, אז קניתי ויסקי. |
|
||||
|
||||
אני, לעומת זאת, לחדר האוכל הצבאי תמיד נכנסתי רעב, ויצאתי בלי תאבון. |
|
||||
|
||||
גם אני הייתי אחד היחידים בפלוגה שנהנה מן האוכל. אף פעם לא הבנתי איך זה שאישה מחוננת מבית תימני לא מצליחה אפילו לחמם שניצל סויה במיקרו באופן סביר. אין מה לדבר על הכנת או אף חימום ג'חנון שעשתה אחותה המוכשרת. ולא שהיא לא ניסתה להכין כל מיני דברים פשוטים ומתוחכמים, בהרבה התלהבות וחדוות עשיה ותמיד תוך ידיעה ברורה שהיא הצליחה גם הפעם. אחד השיאים היה שכמה מחבריו הערבים של אבי אמרו לו פעם כמה שהם רוצים לבוא אליו לבקר אבל זאת בתנאי שאימי לא תעשה קפה. נדמה לי שהוא ניצל זאת כדי להפטר לפחות מחלק מאורחיו. לצערו לא על כל האורחים זה פעל. ההשערה שלי היתה שזה בגלל התארים שלה. ככל שהם התרבו, כך פחתה איכות האוכל. עובדה, אחותה הגדולה, שסיימה בהצלחה כיתה ג' והפכה אז לאשת קריירה בתחום הנקיון, מבשלת עד היום בחסד עליון. --------מ.ש.ל.--------- |
|
||||
|
||||
שאתה ער ועוסק בחשיפה אישית,אולי תגלה מאיפה החצי השני? ניחוש: לפי ההומור של אביך-פולין.(ייקה בעדיפות שניה). הסבר:שתי פולניות בטיול באפריקה רואות ילדים סודניים.ילדים,אם לא תאכלו לא תקבלו קינוח. |
|
||||
|
||||
אבי (כמו גם אימי) יליד הארץ. מוצא משפחתו מעורב אירופי והוא אכן בעיקרו פולני ואולי גם קצת אוסטרי/רומני/רוסי ועוד משהו שאני לא זוכר. יש הבדלים בהומור גלויות מזרח ומרכז אירופה השונות? לילה טוב |
|
||||
|
||||
נו, לפחות לאמא שלך היו תארים להאשים, אצל אמא שלי זה הכל באשמתי. |
|
||||
|
||||
בתום /כל/ ארוחת ערב? ניסוי אכזרי: תקדיחי פעם בכוונה את התבשיל, ותחכי לראות מה הוא יגיד... |
|
||||
|
||||
את גם לא חייבת להקדיח. בשלי לו מ''מטעמי'' המטבח הפולני- כוסמת. (טעם וטקסטורה- דומה למדי לקש, אבל פחות עסיסי). |
|
||||
|
||||
מילא היית מנאצת את הג'לי הרוטט של הגפילטע, אבל כוסמת?! כוסמת זה טעים. |
|
||||
|
||||
זה טעים רק אם יש חצי לשון שלא יכול לטעום, כמו אצל עמיתנו אפופידס, ולועסים בצד של החצי הזה. |
|
||||
|
||||
מי שיש לו רק חצי לשון יכול לאכול לשון ברוטב חרדל |
|
||||
|
||||
אתה חומד לשו..לצון, נכון? |
|
||||
|
||||
מי שטוען שכוסמת טעמה כקש לא אכל כוסמת עשויה כהלכתה (או לא אכל קש) מימיו. |
|
||||
|
||||
גם טניה ידידתי ניסתה פעם לשכנע אותי שכוסמת זה טוב, ורק צריך לדעת איך לבשל, וכל זה. וטניה, זאת יש לדעת, היא גם כנרת, וגם ציירת, וגם בשלנית מהוללת, ובקיצור- בשאר רוח וברגש רב היא בישלה סיר כוסמת "עשויה כהלכתה"... ["כוסמת!" (או משהו דומה לכך) זה מה שסיננתי כשטעמתי את הקש העשוי כהלכה שלה. זה היה סופה של ידידות מופלאה...] |
|
||||
|
||||
איש איש וטעמו אימו (כמו שאמר אדיפוס). |
|
||||
|
||||
לפני שאני מעלה עלי את חמתו של מר לבשן, ''מה אומר ומה אדבר''. |
|
||||
|
||||
את המשפט האלמותי הזה אפשר למצוא בספר זוארץזו בליווי קריקטורה מתאימה בסגנון 69 |
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
בימי ילדותי הרחוקים היתה ברחוב בן יהודה מסעדה וינאית בשם ''צוקרמן'', ובה מטעמים מופלאים. אחד המטעמים היה ''קניש'' - מין משהו שנראה כמו לחמניה גדולה, אבל היה ממולא בכוסמת עם בצל מטוגן, תאווה לחיך. באותם זמנים חשבתי שכולם אוהבים כוסמת ממש כמוני. הבעלים התבגרו והמבשלת המופלאה שהתייחסו אליה בכבוד מלכים, שהיתה כנראה אמא שלהם או של אחד מהם, הזדקנה סופית אחרי שכבר היתה זקנה המון זמן. המסעדה נסגרה וכך קרה שהמקום היחיד שבו בישלו מכוסמת מאכל טעים וטוב, כבר לא קיים יותר. כך התבגרתי, חלפה התמימות, ולמדתי למה יצא לכוסמת שם נורא במחוזותינו. חבל. |
|
||||
|
||||
כנרת, ציירת ובשלנית מהוללת? אז מתי נשאר לה זמן לדאוג לפרנסה? (בטח אמא שלה מודאגת לא פחות ממני) |
|
||||
|
||||
ובהזדמנות חגיגית זו אחרי חמש עשרה שנה: כוסמת וכוסמין זה אותו הגידול עצמו, רק בשינוי צורה? |
|
||||
|
||||
לא, אלה צמחים שונים. כוסמת היא קאשע, כוסמין ממיני הדגן. |
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
תגובה 84257 |
|
||||
|
||||
למה לי? אני נהנת מהמשפט כל פעם מחדש, ובעיקר מהמבט המתכוון שלו... לומר את האמת הניסוי הזה כבר נעשה, שלא בכונה, אבל הוא ילד מפרגן מאד... |
|
||||
|
||||
אבל למה? הילד נהנה. ואפילו אם הוא לא מתכוון לזה, הוא עושה קצת נחת לאמא. זה לא שהוא תיכף יביא לה נכדים הוא בסה"כ מחמיא לה על האוכל. |
|
||||
|
||||
כי זה מנוגד לתקנות הילדים סעיף 7 ובעיקר סעיף קטן (ה): "לא יגיד הילד מילה טובה לאמו אלא אם מעורב בדבר שוחד בדמות צעצוע מבוקש או ביטול עונש קודם ... העובר על סעיף זה דינו חנוניות או ירידות עליו בחצר בית הספר או שניהם גם יחד". (דובי, לומד יותר מדי למבחן ב"משטר מדינת ישראל") |
|
||||
|
||||
אה, כן? אז אתה מתבקש לסור בדחיפות לספרייה הקרובה למקום מושבך המכילה את "דברי הכנסת" ולברר מה בדיוק קרה אז בתש"ם. (תגובה 84301 , תגובה 84357) |
|
||||
|
||||
כן, בהזדמנות. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |