|
||||
|
||||
למגיבים המוחים על ירידותי על בורגר ראנץ' (למה?) או מחמאותי לדיקסי (אודה שלא אכלתי שם מזמן), שאלה לי: איפה אכלתם א ת ם המבורגר מוצלח במיוחד לאחרונה? למה הוא היה מוצלח? איזה תוספות באו איתו? כמה הוא עלה? בקיצור, share, people, share - אני רוצה לבלוס קציצות נוספות ומוצלחות בעתיד. נ.ב. - למר ארטנשטיין וחבר מרעיו: דיון מעניין מאוד, אבל למה כאן? זה כמו שבביקורת על ספר תתחילו להשתלח בכותב שהוא לא רגיש להרס יערות האמזונס שמביא פרסום ספרים לעולם. אולי הוא רגיש ואולי לא, אבל הוא רצה לדבר על _התוכן_, ואילו אתם מדברים על _המעטפת_. אנא, התגובה המפורטת שפורסמה כאן שווה כתבה בפני עצמה ותגובות רבות, וזה לא לכבודה - ולא לטעמי - שהיא מופיעה בביקורת מסעדות. |
|
||||
|
||||
אני אוכל שם תדיר. ההמבורגר גדול ועסיסי (נתן לבחור מבין שלושה גדלים), הלחמניה והתוספות נעימות (מגיע נטו עם עגבניה, מ. חמוץ, בצל וחסה, נדמה לי, ובאופציות יש אמנטל, פטריות פורטבלו, ביצה, בייקון, בצל מטוגן ועוד דברים טובים). חשוב לבקש רוטב BBQ, כי הם הפסיקו לשים אותו על השולחן מראש. גם הצ'יפס שלהם לא רע בכלל. ואני חוזר שוב, לטובת הציבור העבריין וללא כל קשר לקציצת המחלוקת: ד י ק ס י = כנפי_עוף + HomeFries אחרי 23:30. מנחות ותשורות אפשר להעביר הישר לחשבון הבנק שלי. תודה. |
|
||||
|
||||
למה אחרי 23:30 ? :) |
|
||||
|
||||
למעשה, בין עשר וחצי לאחת-עשרה וחצי הם סוגרים את המטבח ומתכוננים ללילה, לכן אסור לבוא בזמנים הנ''ל. |
|
||||
|
||||
שמעתי שאם תבוא אפילו ב- 2 בלילה ותרצה המבורגר, יפתחו בשבילך את המטבח (אמנם יעשו פרצוף ויורידו בשבילך כסאות משולחן אחד אבל יפתחו). |
|
||||
|
||||
אני הגעתי באיזה יום בארבע לפנות בוקר והיה מפוצץ. עמדתי בתור! הפופולריות של המקום הזה מפחידה. |
|
||||
|
||||
סביר להניח שעמדת בתור לבר בחוץ. את המסעדה עצמה פותחים רק לארוחות מלאות. |
|
||||
|
||||
*בין* 22:30 ל-23:30. *בין*. זאת אומרת - ב-23:30 המטבח *נפתח* שוב, ואפשר להזמין כל מה רוצים. |
|
||||
|
||||
יש גם אגאדיר בהרצליה פיתוח ליד קפה ארומה. המבורגר איכותי ללא ספק ולוקח במספר התוספות האפשריות אך לא מגיע לרמה של הדיקסי. |
|
||||
|
||||
עוד מישהו חושב ככה. |
|
||||
|
||||
לא לטעמך? חבל מאוד. אני דווקא חושבת שהלובי הצמחוני עשה כאן עבודה יפה. הלא זו בדיוק המטרה - לעורר את המחשבה על סבל בעלי החיים במקום שלא היתה קיימת מלכתחילה. לגרום לך לחשוב על הסיפור שמאחורי הקציצה, הווה אומר, לעשות פוליטיזציה של ההמבורגר. אם המודעות לסבל צריכה להשפיע כשיקול לאכילת בשר או לא - זה עוד ויכוח, חדש לגמרי. אבל העבודה נעשתה. |
|
||||
|
||||
רק הוכיח שוב שהוא סובל ממחסור חמור ב B-12. לשמחתנו מרבית אוכלוסיית העולם מתייחסת אליהם באופן הראוי (שיעשו מה שהם רוצים וילכו לבלבל את המוח למישהו אחר), אם לא כאל חבורת משוגעים של ממש. מן הראוי שמערכת האייל תנהג על פי המדיניות המוצהרת ותעיף הודעות על התעללות בחיות מתגובות לביקורת מסעדות. |
|
||||
|
||||
הממ. למה להעיף? ואיפה המדיניות הזו מוצהרת? ואם מישהו יכתוב מאמר על חייו בהתנחלות, ומישהו ב' יגיב לו במניפסט נגד עצם קיום ההתנחלויות, האם יש למחוק את התגובה? ואם רבה רפורמית תכתוב פה (מה שכבר קרה), ומישהו יגיב לה במניפסט נגד הגרסה הרפורמית ליהדות, האם יש למחוק את התגובה? |
|
||||
|
||||
אין ספק, ויכוח חדש. לגמרי. דיון 99 |
|
||||
|
||||
אכן ויכוח ישן, מעייף, וגם כזה שלא ייגמר לעולם. אבל זכותם להגניב את ה - disclaimer שלהם לכל מאמר שקשור לנושא. |
|
||||
|
||||
זכותם לעשות מה שבא להם, אבל זה מעצבן, ולטעמי גם קאונטר-פרודוקטיבי. |
|
||||
|
||||
רצית ביקורת מסעדות? אז הנה: מיטבר - כפי שנרמז בשם, אין שם הרבה מה לאכול. במנות הראשונות יש אנטיפסטי מצוין (אם מתעלמים מהרוסטביף; אולי אפשר לבקש בלי - לא ניסיתי.) הבא עם לחם טרי אפוי במקום וממרח פלפלים חריף כמו שצריך. גם הסלט מיטבר שלהם מאוד טעים, אבל קצת חסר משהו שילך עם זה. לא בריא לאכול רק צ'יפס. לסיכום - כנראה שלא שווה את המאמץ. מרמורק - למקום הזה יש הרבה מה להציע. קודם כל, חובה להזמין מרגריטה קפואה. אחרי זה גם פוקצ'ה טריה ושלל מנות ראשונות: שום אפוי, קרם חצילים, עלי גפן, פרוסות מוצרלה ועגבניות, עוד שני סוגי חצילים, גבינת סנט-מור, פלפל קלוי, ... וכשלא כל כך חם, אפשר להזמין גם מרק (בטטה, למשל). לסיכום - מקום טוב לארוחת צהריים קלה. גם לא יקר. אגאדיר - פטריות פורטבלו מצוינות על הגריל, ומילקשייק וניל עם רום (לקחת). דיקסי - ארוחת בוקר בדיקסי זה דבר נפלא. אפשר להזמין חביתה משלוש ביצים עם גבינת שמנת או בצל. זה בא עם לחם טרי, וכמובן, homefries. כבר הזכירו את ה-homefries, וכמעט שאין מה להוסיף. רק בשביל זה כדאי לבוא. ובכל זאת, יש להם גם סלט ענק טעים ומשביע, פנקייקס, מיזלי, ומומלץ במיוחד כריך גבינת העיזים החם. בארבע פעמים האחרונות בערך שהייתי בדיקסי הזמנתי אותו. לסיכום - homefries. |
|
||||
|
||||
האם היית סועד (סועדת?) את לבך במנות צמחוניות במסעדה המגישה גם בשר אדם? |
|
||||
|
||||
בחיי... זה כבר לא יאמן. רצף שאלות למטיפי הצימחונות המיתיפיפים: (בלשון זכר לשם נוחות ההקלדה שלי - סורי) 1. האם אתה לובש בגדי עור? נעליים? רצועת שעון? 2. האם אתה יודע שרצחו בעלי חיים רבים כדי שתוכל לאכול את הירקות והפירות? (ריסוס, רעלים וכו..) 3. יש לך כלב/חתול? מאכיל אותם אוכל צימחוני? - לא? ואללה! אתה רצחת (סייעת לרצח) פרה כדי שחיית המחמד האישית שלך תוכל לאכול בונזו! הסבר ופרט. 4. אתה גר בתל-אביב (או כל עיר גדולה אחרת)? פעם היו כאן שטחי בר, יערות ושדות. תבי גידול רבים נהרסו ויושביהם (החיות) מתו. כיצד אתה גר כאן? תשובות מלומדות ורצינייות יזכו בתלושי "קומבינה לשלושה" בבורגר-ראנצ'... |
|
||||
|
||||
שאלות מצוינות, אני מחכה לתשובות. |
|
||||
|
||||
לא נראה לי שנקבל. שאלתי פעם חבר טיבעוני (שזה לצמחוני כמו היחס בין חרדי לדתי...) את השאלות הנ"ל, וחוץ מנושא הלבוש (הוא לא לובש/נועל/משתמש בשום דבר מהחי) לא היתה לו תשובה. |
|
||||
|
||||
תמשיכו לחכות לתשובות, אתה והחכמולוג השני, ובינתיים בזמן שאתם מחכים קראו משל חביב לכבוד שבת: א: תגיד, אולי אתה מוכן לתרום כסף לאגודה למלחמה בסרטן? משתמשים בכסף הזה כדי להציל ילדים שחולים במחלות קשות. ב: אתה בעצמך כבר תרמת? א: ברור שתרמתי, הרבה לפני שדיברתי איתך. ב: כמה תרמת? א: מאה שקל. ב: מה?! רק מאה שקל?! למה לא מאה חמישים? אתה רוצה לומר שאין לך בשום מקום עוד חמישים שקל עלובים כדי להציל אלפי ילדים מסכנים ממחלות קשות? תתבייש לך! איך אתה חי עם עצמך? א: שמע, יש בזה משהו. אז אתה תורם מאה חמישים שקל? ב: הצחקת אותי. שאני אתרום כסף? אני משתין בקשת על ילדים חולים וגאה בזה. אגורה אחת אתם לא תראו ממני. צאו לי כבר מהארנק, אתה ושאר הצדקנים! שבת שלום. |
|
||||
|
||||
הדוגמה אינה טובה. לא טענתי כנגד bevit "מדוע אינך נחלץ לעזרת ילדים עשוקים" או "מדוע אינך מוחה כנגד רצח שבלולים". סעודה במסעדת הבשרים תורמת באופן ישיר להצלחת המסעדה ולטבח בעלי חיים נוספים שיעלו על מזבחנו לרצון. זהו מעשה, לא "שב ואל תעשה". אני מסכים שהשאלה הרביעית של עמיתי לדיון היתה סתם ניג'סית ושאלתו הרביעית עשויה להיענות בתשובה "אני אוכל מזון אורגני" או "לא אכפת לי מתולעים". שאלתו הראשונה ושאלתו השלישית הן אכן שאלות חשובות. רבים מהצמחונים אכן נמנעים ממוצרי עור. מעניין לדעת מה יחסם להאכלת כלב במוצרי בשר. |
|
||||
|
||||
אדם, המבורגר שיכול לקבל לפחות את הציון 7.5 בסולם שפתחת במאמרך (אם הבנתיו כהלכה) אפשר למצוא ב"מיינד דה גאפ" שברחוב הארבעה בתל אביב (ליד הסינמטק). המקום רחב ידיים, יש בעיצוב סממנים של פאב אנגלי. Mind the Gap זו הקריאה במערכת הכריזה ב"טיוב" הלונדוני (הרכבת התחתית) שמזהירה את הנוסעים מהרווח בין הרכבת לרציף. יש שם גם מבחר בירות מן הגדולים שאפשר למצוא בארץ במקום אחד, ואת שתיית הבירה אפשר ללוות בפצוח בוטנים בקליפתם שכל אורח ניגש ולוקח חינם בלי הגבלה. אבל לא כדאי להפריז באכילת הבוטנים כי ההמבורגרים המוגשים גדולים למדי (לפחות 250 גרם). הם מוגשים בתוספת סלט חסה, עגבניות ובצל ובתוספת מנת צ'יפס גדולה שמתחזה לטריה (בגלל הגודל והצורה הלא סטנדרטית של הפלחים) אך הוא מוצר קפוא שטוגן. זה לא צ'יפס גרוע אך אינו יותר מ-7.5 בסולם. בין פלחי הצ'יפס מגישים גם רצועות אחדות של דלעת מטוגנת. כל זה מוגש בלוויית צנצנות רטבים ובהם חרדל, רוטב חמוץ-מתוק, רוטב חריף וכו'. הבשר של ההמבורגר בהחלט טעים, וביום טוב עם צלייה מקצועית שיוצרת חריכה נכונה ההמבורגר יכול להגיע לשמונה. מנסיוני אם רוצים שהוא יהיה "מדיום" צריך לבקש שיעשוהו לפחות מדיום פלוס או אפילו "מדיום וול". המקום לא פומפוזי כיאות למנטליות פאבית. המלצרים לא יוצאים מגדרם בשביל הלקוח אך הם יעילים. את המסר שלהם הם מעבירים באמצעות שלט שמודיע: Tipping is not a place in China |
|
||||
|
||||
מקום מצויין! אוסיף על מה שכתבת ואמליץ על סטייק היען המצויין שאכלתי שם לפני שלושה שבועות. נהדר. והנה הזדמנות לחובב סטייקים כמוני (שבולס פטרוזיליות מהטעמים שבהמשך המשפט) לנסות לשפר את בריאות הרגלי האכילה שלו ולהימנע מהמעבר לפטרוזיליות: האם נכונה השמועה כי בשר היען בריא להפליא? שמועה אחרת טוענת טענה דומה לגבי בשר הקנגרו. אם היא נכונה, האם מי מן הקוראים יודע היכן ניתן להשיג בשר כזה באזור המרכז? האם מישהו מכיר אתר טוב שיעזור לי לאזן את תאוותי לאוכל טעים עם חובתי לשמור על חיי? |
|
||||
|
||||
לא יודעת לגבי בריא, אבל אין ספק שהוא צמיגי. |
|
||||
|
||||
מי צמיג? קנגרו? כי היען לא... הוא טעים מאוד. |
|
||||
|
||||
האמת, אולי הבעיה היתה במסעדה, אבל אני אכלתי במסעדת ורד הגליל יען שהיה בקושי לעיס. |
|
||||
|
||||
אני אכלתי יען בקולומבוס בהרצליה מספר פעמים - וזה הפך לבשר החביב עלי מכל אלו שניסיתי עד היום. ואפילו נקיפות מצפון אין על אכילת יען - חיה מעצבנת שמגיע לה למות. (: |
|
||||
|
||||
בהזדמנות זו, אולי יוכל מישהו לענות - ראיתי פעם במעדנייה לב יען ארוז בשקית פלסטיק 1. אז אני מבינה שיש להוציא אותו מן האריזה, אבל אחר כך, מה עושים עם כזה דבר? 1 עליה היה כתוב "לב יען". |
|
||||
|
||||
אני לא בשלנית דגולה, אבל אם עושים חלקים פנימיים על הגריל (כבדים או מעורב) אז אפשר להוסיף את לב היען (בחתיכות). שימו לב שבשר היען מכיל פחות שומן מבשר רגיל, ולכן אם מוסיפים אותו לצלי יש לוודא שיהיו מספיק נוזלים. |
|
||||
|
||||
עכשיו אני מבינה: איך הורגים יען? מספרים לו שאחרי מותו יככב במעורב ירושלמי. התקף לב מובטח. |
|
||||
|
||||
לא יודע בקשר אליך, אבל כשאני באתי ל- Mind the Gap, ציפיתי אעפס לראות פאב בריטי והאף העזתי לקוות שמא יהיה אפשר לקבל שם Fish n' Chips כדת וכדין. מה רבה הייתה אכזבתי. מישהו מכיר מקום בארץ שעושה Fish n' Chips כהלכתו? אגב, לנוסעים ללונדון חובבי ה F&C אני יכול להמליץ על Seashell לא הרחק מריג'נטס פארק. הייתכן שרק אני חולה בסטייה הזו? |
|
||||
|
||||
הירקון פינת מנדלי. פאב אירי סביר בהחלט. |
|
||||
|
||||
תודה, עשית מצווה ועל כן תזכה לשרות עם צדיקים בגן עדן ולאכול לויתן ושור הבר. היה נפלא, והם לא שכחו להביא קנקן חומץ. |
|
||||
|
||||
אני מסכים עם ג. לגבי ההמבורגר של Mind the Gap כמו גם עם שאר הערותיו לגבי המקום. ההמבורגר הטוב האחרון שאכלתי היה של Manta Ray. לא 10, גם לא 9, אבל 8+ ובימינו זה גם הישג. כמו כן אני רוצה למחות על ההסתערות הבוטה על מקדונלדס. נכון, הבשר שם הוא לא בדיוק מן המיטב, אבל אני אוהב את הצ'יפס שלהם ולמעשה זה הצ'יפס המסחרי הקרוב ביותר למה שאני מכין בבית - דק, פריך ועשוי בדיוק בדרגה הנכונה. אם הוא רק היה טרי ולא קפוא, יתכן שהיה זוכה לציון 10. (שזה כמובן הציון של הצ'יפס, שאני מכין) בנוסף, המילקשייק של מקדונלדס נהדר. (והיחיד מבין שלושת הרשתות) |
|
||||
|
||||
אוף, תודה לאל שאנחנו מדברים על אוכל ולא על רצח. בכל מקרה, מנסיוני האישי, אני ממליץ בחום להשרות את חתיכות תפוחי-האדמה במים זמן מה לפני הטיגון - ככה העמילן משתחרר והם לא מתפוררים בטיגון. אח"כ רצוי לטגן פעם אחת, לספוג עודפי שמן ולטגן פעם שניה - ככה הפריכות היא פשוט מדהימה. בין שני הטיגונים אפשר לתבל בכל מיני דברים נחמדים כמו שום ופפריקה. אגב, אני מצטרף בחום להמלצות לגבי Mind The Gap, אחד ההמבורגרים החביבים שאכלתי בתל-אביב. |
|
||||
|
||||
תודה על ההמלצות, הראשונה בשימוש זה זמן רב, השניה תבדק. דרך אגב, מישהו פה הזכיר את מנדלבוים ובירנבוים. אכלתי אצלם המבורגר לפני כשנתיים. להיט, מינימום 9. |
|
||||
|
||||
מסעדת אוונגרד. בקריית עתידים. מעין דיינר אמריקאי. המבורגרים נהדרים, גם בצורתם הבסיסית וגם עם התוספות המיוחדות (רוקפור, כבד, ביצה, וכו'). אבל אם כבר מגיעים לשם, המבורגרים זה קצת בזבוז. תנסו את הסטייק קאג'ון. מאז לואיזיאנה לא אכלתי סטייק קאג'ון כל כך טוב. ואגב, יש להם גם מבחר מדהים של בירות. הוגארדן מחבית. לף קריק (בירת דובדובנים). מה שכן - המנות שלהם ענקיות. תזהרו בייחוד מהטבעות בצל. היינו שם ארבעה חברה, ולא הצלחנו להתגבר על הערמה. עוד מסעדת בשרים נהדרת (אבל יקרה מאד) היא בירנבאום ומנדלבאום ברחוב רוטשילד בתל-אביב. כל הבשרים שלהם מצוינים. והם גם מגישים מלפפונים חמוצים טעימים בצורה משונה. |
|
||||
|
||||
למרבה הצער אני שומר כשרות ולכן למרות שביקרתי בלואיזיאנה לא זכיתי לאכול סטייק קאג'ון, האם מישהו מכיר מקום כשר באיזור המרכז שמוכר סטיקים מהסוג הזה? בקשר למלפפונים חמוצים, שכנתי הרומניה המשוגעת פרידה, עושה יופי של מלפפונים רק שהיא שמה יותר מידי שמיר. |
|
||||
|
||||
מה בין כשרות לקאג'ון? מכיוון שקאג'ון הוא סוג של הכנה - שיטת הבישול/צליה, שימוש בתבלינים וכו' - הרי ברור שאפשר לאכול סטייק קאג'ון כשר למהדרין. ישנה קהיליה יהודית בלואיזיאנה שאוכלת אוכל דרומי, אולי הם נמנעים מג'מבלייה אבל לא מסטייק או צ'ופ קאג'וני טוב. |
|
||||
|
||||
ברור לי שסטייק קאג'ון יכול להיות כשר למהדרין שבמהדרין, אחרת לא הייתי שואל היכן ניתן למצוא כזה. לצערי הרב חוץ מהשופט האדיב שקבע לי קנס של 100 דולרים על התערטלות בפרהסיה ושכרון, לא יצא לי לפגוש אף יהודי שומר כשרות בטיול הקצר שלי בלואיזיאנה. ואותו לא היה לי נעים לשאול היכן אוכל למצוא מסעדה כשרה בשל הנסיבות המביכות משהו שבהן נפגשנו וכך פספסתי את הזדמנות חיי לאכול סטייק קאג'ון אורגינל. |
|
||||
|
||||
לו היית מבקר בניו אורלינס, היית מקבל בתמורה להתפשטות שלך גם כמה מחרוזות פלסטיק צבעוניות. לא שווה 100 דולר, אבל אפשר להשוויץ בפני החבר'ה. |
|
||||
|
||||
כן, אספתי שלוש כאלו לפני שנעצרתי. |
|
||||
|
||||
עכשיו גם אני מבולבלת. הרי לשים את "ניו אורלינס" ו"כשרות" באותו משפט יוצר אוקסימורון. נדמה לי שבכל ששת הימים בהם הייתי שם, לא אכלתי אפילו ארוחה אחת שתענה על חוקי הכשרות היהודיים. (אני יודעת שבהמבורגר עסקינן, אבל מעודי לא אכלתי soft-shell crab יותר טוב מאשר בניו-אורלינס.) |
|
||||
|
||||
בלואיזיאנה קיימת קהיליה יהודית די עתיקה. בכל אופן, בנסיעתך הבאה אני מקווה שלא תצטרכי לסחוב קונסרבים מהבית ותוכלי להנות ממטבח קאג'ון כשר למהדרין, תחת השגחה רבנית. |
|
||||
|
||||
באמת היה מטריד להיסחב עם המנות חמות ושקיות במבה כל הטיול. |
|
||||
|
||||
בסמוך למנה סביח שעליו כתב רב"י, שנמצא בסמיכות למקום מגורי (רחוב הרוא"ה פינת דרך נגבה, מנה סביח לא מקום מגורי) ישנה המבורגריה בשם המבורגר של פעם. לי באופן אישי לא יצא לאכול בה, אני אומנם חש חיבה אוטומאטית לדברים של פעם אבל כיוון שמהשלט לא ברור אם ההמבורגר הוא *של* פעם או *כמו* פעם (הבדל מאוד משמעותי מבחינת המעיים הרגישים שלי) נמנעתי מלאכול שם עד כה. שכני הנערץ ירמיהו גונקל נוהג לסעוד שם מפעם לפעם עם אחיינו הצעיר תום גוּנקל-לבוֹטָן (אבא פמיניסט אדוק סיפור ארוך) והוא טוען שההמבורגר שלהם ממש טוב, מצד שני הוא איבד את חוש הטעם במלחמת יום הכיפורים אז מה הוא מבין. בכל אופן אם יוצא לכם לעבור ואני בבית אז תקפצו לקפה. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |