|
||||
|
||||
יובל בטח ישמח לקרוא את המאמר הבא מ-http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMon1211064: New England Journal of Medicine (דגדגן: Conclusions: Chocolate consumption enhances cognitive function, which is a sine qua non for winning the Nobel Prize, and it closely correlates with the number of Nobel laureates in each country. It remains to be determined whether the consumption of chocolate is the underlying mechanism for the observed association with improved cognitive function. - אבל תקראו את המחקר עצמו לפני שאתם מזדרזים להשליך ביצים רקובות).
|
|
||||
|
||||
הקישור הנכון: קראתי רק את התקציר. נראה לי שיש בעיה עם ההשערה שלהם: החומרים האמורים לא נמצאים רק בשוקולד. הם נמצאים גם בשוקו ובתה. סביר להניח שמי ששותה הרבה קפה שותה מעט שוקו ומעט תה. ידוע שמדענים שותים הרבה קפה. לכן השאלה המעניינת יותר צריכה להיות ההשפעה השלילית של הקפה על ריכוז פרסי הנובל. |
|
||||
|
||||
ישמח? להיפך! עכשיו הבנתי שהלך עלי. אנא קרא שוב את הפסקה השנייה בתגובה 571137. חוץ מזה, משהו השתבש בקישור שלך, אז הנה קישור עובד: Chocolate Consumption, Cognitive Function, and Nobel Laureates. |
|
||||
|
||||
ובתגובה לכך ירדן מודה (תגובה 571471) שלא רק שהוא נמנע משוקולד, אלא גם תה הוא כבר לא שותה. מדאיג. |
|
||||
|
||||
והנה עוד מחקר חדש על שוקולד והרזיה. |
|
||||
|
||||
יפה! אהבתי את המשפטיים: "It was, in fact, a fairly typical study for the field of diet research. Which is to say: It was terrible science " |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |