|
||||
|
||||
2) על פי האתר הזה בחלבון ביצה יש 91% חלבון, באורז יש 8% חלבון ובשעועית יש 24% חלבון. |
|
||||
|
||||
בד"כ אוכלים שעועית בכמות גדולה הרבה יותר מאשר ביצה אחת. כלומר, שעועית שגודלה כביצה, ביצה טובה הימנה :-) |
|
||||
|
||||
לא הבנתי את ההיגיון, אפשר הרי גם לאכול מספר חלבוני ביצה. בכל מקרה כמה שעועית עם אורז אוכלים בד"כ? |
|
||||
|
||||
אצלנו? 97. ובסופי שבוע חורפיים 148. |
|
||||
|
||||
לא הבנתי, 97 מה? |
|
||||
|
||||
שעועית עם אורז (לא סופרת בנפרד, עזוב אותי). |
|
||||
|
||||
את מתכוונת גרמים? תני לי לשאול דוגרי: זאת בדיחה? כי אני לא מכיר מספיק צמחונים כדי להחליט. |
|
||||
|
||||
כן... תשובה רצינית לתגובתך: בביצים יש כולסטרול ולכן נוטים להגביל את צריכתן היומית (ייתכן שכבר יצא מחקר חדש שמפריך את זה, ועוד אחד לאחריו שמפריך את ההפרכה). |
|
||||
|
||||
מהאגדות הקולינריות הנפוצות ביותר. את הכולסטרול הזורם בעורקינו הגוף שלנו מייצר, לא צורך. |
|
||||
|
||||
ידעתי. היתה לי הרגשה כזו. |
|
||||
|
||||
למיטב ידיעתי (ודודה ויקי מסכימה), זה לא נכון. הכולסטרול בגוף (ובכלל זה בעורקים) מגיע גם מיצור עצמי וגם מהמזון. מה שכן, לא ברור האם הורדה בצריכה הכולסטרול מורידה את רמת הכולסטרול בדם, בגלל שהגוף מפצה על כך (מה שלא בהכרח נכון לגבי הורדת כמות השומן באוכל). "It is debatable that a diet, changed to reduce dietary fat and cholesterol, can lower blood cholesterol levels,4 (and thus reduce the likelihood of development of, among others, coronary artery disease leading to coronary heart disease), because any reduction to dietary cholesterol intake could be counteracted by the organs compensating to try and keep blood cholesterol levels constant."
http://en.wikipedia.org/wiki/Cholesterol#Dietary_sou... |
|
||||
|
||||
אתה רוצה לבוא אלי לארוחה? |
|
||||
|
||||
וביחד כמה יש בהם? כמדומני היתרון הוא בשילוב. עפ"י האתר שציינת, ב-1 ביצה קשה יש לך 6.3 גרם. ביצה היא דבר קטן, ואתה לא אמור לאכול ממנה המון. 4 ביצים ליום הן הרבה, ואם תאכל 4, תגיע לכמות החלבון שיש ב-100 גרם שעועית. 100 גרם שעועית זה גם לא מעט, אבל בהחלט כמות שניתן לאכול ביום. אגב, ב-100 גרם עדשים יש 28 גרם1. 1 אינפורמציה מכאן: http://www.free.org.il/nut/nut_values/protein.html. באתר הנטורופתי הישראלי מניחים שאין מזונות אחרי ח'. |
|
||||
|
||||
===> "וביחד כמה יש בהם?" זה תלוי מה היחס בין האורז לשעועית. את זאת שיודעת את תורת השילובים. |
|
||||
|
||||
זה 100 גרם שעועית יבשה. נראה לי קצת קשה לאכול ביום (מקיים הבטחה מתגובה אחרת, לשקול את מנת ארוחת הערב שלי - בערך מאתיים גרם אורז ושמונים גרם סויה; זו מנה בהחלט גדולה, אם כי אני מניח שאפשר לאכול קצת יותר קטניות, בעיקר אם זה קטנית שבאמת אוהבים1). אבל בעצם זה בכלל לא חישוב רלוונטי. הטענה היא שסתם לאכול חלבונים זה לא אתגר, והביצה לעומת הקטניות+דגן הן מקור לחלבון מלא, כלומר שמכיל את כל חומצות האמינו. אם התפלגות חומצות האמינו דומה בשניהם, אז החישוב נכון. אם לא, זה מסתבך: צריך לבדוק כמה יש בכל אחד מהם מחומצות האמינו שהכי נחוצות לגוף והכי קשה לקבל ממקורות אחרים, ושני הקריטריונים האלה עושים רושם די מסובך. 1 הגעתי למסקנה שלמרות שסויה בצורת אדממה היא אכילה, היא כבר רבע הדרך לטופו, שאינו אכיל. גם כאדממה זו הקטנית הכי פחות טעימה. |
|
||||
|
||||
כשאני מבשלת קטניות, אני משרה ומבשלת קילו שלם. לפעמים יותר - נניח קילו מאתיים. אחרי זה אני מקפיאה בכמויות של ספל אחד, (לפעמים יותר), בתוך שקיות. בד"ך, מסיר שבישל קילו, יוצאות לי 10-11 שקיות. מכאן - בערך 100 גרם שעועית יבשה בכל שקית. זו גם הכמות שאני משתמשת בה, כשאני באה להוסיף קטניות מוכנות לתבשיל. נראה לי לא בעיה לאכול את זה ביום. |
|
||||
|
||||
את אוכלת את זה בארוחה אחת, או ביותר? |
|
||||
|
||||
תלוי מה מוסיפים לזה. אם אתה מוסיף לזה ברוקולי, קולורבי וסלק, הכמויות יהיו הרבה יותר גדולות, ולא תגמור את זה בארוחה אחת. אם אתה מגלגל את זה בתוך בוריטו, תגמור את זה בארוחה אחת. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |