|
||||
|
||||
אז אורז. או תפוחי אדמה. ו"משמין" לא אומר בהכרח "לא בריא". וברור שהכל תלוי בכמויות. גם המבורגר או פיצה פעם בשבועיים לא יזיקו לך יותר מדי. והשאלה היא לא רק "מה בריא" אלא "מה בריא יותר". פסטה שאתה מבשל בבית תהיה בריאה יותר מזו של סבארו, אני מניחה. (ובינתיים ניגשתי למקפיא לבדוק - חבילה של חמישה המבורגרים, לא בסופרמרקט זול במיוחד, פחות מ14 שקלים. אני לא אוכלת המבורגרים מחוץ לבית, אבל אם מישהו יודע כמה זה עולה בחוץ, יהיה נחמד מצידו לפרסם כאן) |
|
||||
|
||||
ארוחת המבורגר יכולה להגיע בקלות ל-35 ש"ח ברשתות. לדעתי ההמבורגר עצמו מתקרב ל-20 כשמזמינים אותו לבד. לא לשכוח את פרוסת העגבניה הסמלית שאני בטוח שמחירה מתקרב ל-0.003 ש"ח (הבעיה בפרוסות הסמליות היא שבשבילן צריך לחתוך עגבניה שלמה ואז החצי השני נרקב במקרר). הבעיה עם "הכל תלוי בכמויות" היא בכך שבכל יום צריך לאכול משהו. אז אם אני לא אוכל פסטה כל יום אלא פעם בשבוע, מה אני אוכל בשאר הימים? |
|
||||
|
||||
לא ברור לי מה קורה במקרר שלך, אבל לי יש נטיה מוזרה להשתמש בחלקי ירקות. חצי מלפפון ושתי פרוסות בצל לסלט. בשביל הרוטב לפסטה (כשאני מבשלת רק לעצמי) אני משתמשת בחצי עגבניה ולא יותר. אתה יודע מה מגניב? שאם מכניסים את חצי המלפפון, חצי העגבניה ומה שנשאר מהבצל לשקית, *הם לא נרקבים*! גם לא אחרי יומיים! בחיי! מה, עכשיו אני אמורה לבנות לך תפריט? אוקי. אורז פעמיים בשבוע, תפוחי אדמה (פעם אחת בשבוע אתה אפילו יכול לפנק את עצמך בצ'יפס, אם הדיאטה לא ממש מעיקה) עוד פעמיים, פסטה ביומיים הנוספים ובשבת אתה יכול להרשות לעצמך ג'אנק פוד, אוקי? וחוצמזה שיש חביתה, או ביצה קשה, וסנדוויצ'ים או טוסטים, והמון סוגים של גבינות וירקות, ואפילו שוקולד למריחה וחומוס. וחוצמזה? דגים, עוף, נקניקיות, שניצלים וכאלה. זה לא נורא יקר, ואף אחד לא חייב לאכול מנת בשר פעם ביום. המחירים אפילו נמוכים עוד יותר אם אתה מבשל למשפחה ולא רק לעצמך. |
|
||||
|
||||
חביתה? *עוף*? בימינו? השתגעת? (תודה). |
|
||||
|
||||
מי שמפחד משפעת העופות הוא צ'יקן. |
|
||||
|
||||
למען האמת, נקניקיות זה ממש לא בריא1, ומי שמקפיד על בריאותו כדאי שיתנזר מהן. 1 וגם לא ממש בשר, אם מחשיבים את הלקים שמהם זה עשוי. |
|
||||
|
||||
נכון, נקניקיות זה לא בריא, (וגם המבורגרים בדרך כלל לא משהו) אבל נדמה לי שאפילו לאכול נקניקיה שבישלת לבד בבית יוצא יותר בריא מנקניקיה שקנית בחוץ (וכנראה שגם יותר זול), שזו בעצם הייתה השאלה. |
|
||||
|
||||
נקניקיה שבישלת לבד בבית = נקניקיה מבשר שנטחן בבית, ומולאה בקשקעס או כיוצא בזה? |
|
||||
|
||||
למען האמת, התכוונתי לנקניקיות התעשייתיות אלו שזורקים לסיר ומוכנות תוך כמה דקות.1 ובכל מקרה, גם אני לא חושבת שנקניקיה זה פאר היצירה הקולינרית האפשרית. את מוזמנת להחליף את "נקניקיה" ב"שניצל", בסדר? הנקודה שלי היא שכמעט כל מזון (חסר ערך קולינרי ככל שיהיה) בריא יותר (או מזיק פחות) כשמבשלים אותו בבית. זה הכל. 1 ככה מבשלים נקניקיות, לא? לא יודעת. לא הכנסתי אחת לפה שלי כבר הרבה, הרבה מאד זמן. |
|
||||
|
||||
בעקבוצת החלטה של הארגון האירופאי לתקן אחיד של נקנקיות, הממשלה הבריטית נדרשה להפסיק לייצר נקניקיות. השר הממונה, אחד ג'. האקר, הביע תרעומת והעביר את התנגדותו לממונה העליון של האירגון. בתגובה הממונה שלח מסר חד משמעי שקובע שהנקניקיה הבריטית איננה עומדת בתקנים החדשים, אבל אם השר מתעקש שבריטניה תמשיך לשווק את המוצר, היא לא יכולה להישתמש במותג ''נקניקיה.'' האלטרנטיבה המוצעת היא ''שפופרת אמולסית שומנית מפסולת בשר.'' |
|
||||
|
||||
ממי/ה הציטוט? |
|
||||
|
||||
Yes Minister |
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
תמיד תהיתי באמת ממה הן עשויות. |
|
||||
|
||||
יש ויש (אה, וזוגלובק זה לא נקניקיות). |
|
||||
|
||||
בתור עובדת במקדונלס מחיר ארוחה ממוצעת הוא כשלושים וחמישה שקלים כפי הנאמר. מחיר עלות של ארוחה הוא מעט פחות משני שקל. דהיינו, הרווח על כל ארוחה למקדונלס הוא כ1500%. לאחר שמורידים את עלות העובדים, מקום, מוצרים וכו' וכו'. 1500% רווח. על כל ארוחה. אני מרחמת על האנשים שאוכלים שם. אני מעט מחזיקה את עצמי, אבל קשה לי שלא לאחל להם סרטן. הם הרי משלמים עליו ועוד 1500%. |
|
||||
|
||||
המחיר לא נשמע לי הגיוני כלל, האם יש לך סימוכין לנושא ? |
|
||||
|
||||
גם אם הם היו מוכרים חול, אני לא מאמין שהעלות שלהם לכל ארוחה, בשקלול כל ההוצאות מסביב, היה כזה. ברוב הסניפים, ברוב הימים, אני לא חושב שאתה מכסה אפילו את המשכורות של העובדים בשני שקלים מכל סועד. |
|
||||
|
||||
לכן אמרתי רווח של 1500%. להלן 30 פר ארוחה. יודע מה, 1400%. חמישה שקלים של עלויות מסביב, שני ש"ח ארוחה ו28 שקלים רווח. סתם, נראה לי מעט אירוני ולעג לרש לגבוה כסף מאדם על מנת לממן את עצמו. |
|
||||
|
||||
לעג לרש, לדרוש מאדם לממן את עצמו? לא יכול להיות שהבנתי אותך נכון. אנא, הסבירי עצמך. קודם שני שקלים, עכשיו חמישה שקלים - פי שניים וחצי. סתם לזרוק מספרים? בשביל מה? גם חמישה שקלים לארוחה (בואי נצמצם את הדיון לארוחת רויאל אחת לכל לקוח, ב-33 ש"ח) הם לא מספר הגיוני. אם תרצי, נעשה ביחד את החישוב. כמו שאמרתי בהודעה אחרת, ממש לא מעניין אותי מה אחוז הרווח שלהם כשאני בא לאכול שם, ולא צריך לעניין אותי. מעניין אותי אם אני יכול למצוא את אותו בפחות. זה הכל. אם את כל כך בטוחה שהעסק כל כך זול, שכנעי משקיעים ופתחי עסק מתחרה שימכור את ארוחה דומה בפחות. |
|
||||
|
||||
השאלה העיקרית היא, למה לאכול שם. אולטרא זבל. |
|
||||
|
||||
זו לא שאלה מעניינת (הצ'יפס שלהם טעים). |
|
||||
|
||||
אויש נו. חלק מעלויות המוצר הסופי הנן עלויות העובדים ושרשרת המזון האנושית. כנראה הוחלט שבארוחות העובד שלנו, אנו לא נשלם על עלות העובדים, שהרי אנו העובדים. חמישה שקלים זה לא מחיר הגיוני? לחמניית המבורגר בקנייה קמעונאית - חצי שקל במקום זול. הם קונים לחמניות באופן סדיר ובכמות סיטונאית (מאפיות דיבוביץ (?) היא הספקית וכנראה מאוד משתלם לה למכור לכל אלפי סניפי מקדונלס, גם במחירי סופעונה) אז אני בספק אם לחמנייה עולה להם למעלה מעשר אג'. בורגר? 6 ב12 נאמר? להם זה בטח חצי שקל גג. ירק//רטבים - גרושים. נייר אריזה, זמן טיגון, גריל, קטשופ, מפית ואריזה לצ'יפס - 1 ש"ח. נו שיהיה. צ'יפס? תפוצ'יפס בכמויות. 20 ש"ח לק"ג קמעוני. נאמר 80. שקל לאחד. כמה עד כה? 2.5 ש"ח? שתייה פלאס כוס - 40 אג'? פחות משלושה שקלים בהערכה מאוד גסה ונדיבה. עליך להבין, אם מוכרים לנו ארוחה בשקל שבעים, היא לא עולה יותר. ושורה תחתונה, בקבוק שתייה של ליטר וחצי עולה פחות מחצי ליטר. תגיע להיקף העסקים של מקדונלס וגם לך ארוחה תעלה אז פחות מגלידה. |
|
||||
|
||||
פירטת רק את עלויות החומרים. השמטת: עובדים מכשירים תחזוקת מכשירים חשמל, גז, מים כשרות מיסים פיקוח של משרד הבריאות מנהלה (מכיל מספר לא מבוטל של תת-סעיפים) תובלה עלות המקום או שכר הדירה ארנונה פרסום אני לא בטוח לגבי האחד הבא: תשלום לזכיין הוצאות משפטיות ביטוח לסוגיו אחרי שתוסיפי את כל אלו, לא תגיעי לשלושים ואחת שקלים רווח על כל ארוחה שנמכרה. גם לא עשרים ושמונה. |
|
||||
|
||||
זה המחיר שהעובדים משלמים על ארוחה. ובמקום שבו חוסכים על כל מפית וקטשופ, תהיה סמוך ובטוח שאין ארוחות חינם. אלב בכל אופן, שאלתי את האחראית עלי בנוגע לסוגייה. |
|
||||
|
||||
למקרה שלא ידעת, מקומות רבים מסבסדים ארוחות לעובדים, לא מתוך דאגה כנה, אלא מאינטרס טהור (מוטיבציה, יעילות של עובד שבע, העדר הבושה כשעובד מנצל את הפסקת הצהריים כדי לאכול בדוכן ממול וכד'). |
|
||||
|
||||
ייתכן שהעובדים משלמים רק את מחיר העלות השולית של הארוחה שלהם. |
|
||||
|
||||
ואני מאחל לך שלא תביני מה את מאחלת. |
|
||||
|
||||
צודק, הערה שלא במקום. כל זה לא משנה את העובדה ששמן קנולה לא הופך אוכל לאכיל ואנשים השותים דליים של קולה ולועסים צ'יפס סופר-סייז לא התברכו באינטלגנציה רבה. ואת ההשלכות על כך, כל החברה משלמת. וכל זה מעבר לעובדה שהם נותנים יד לניצול והעושק שלי (Сrowd cheers). מלבד בשבתות, בהן אני מקבלת 150%. אז בואו בהמוניכם, אחרת ישלחו אותי הביתה. |
|
||||
|
||||
רק אידיוטים אוכלים אוכל לא-בריא? מה, בין הזוכים בפרסי נובל אין מעשנים? כשהייתי בן-עשרה עבדתי במקדונלדס. לא עושקים אותך שם. את יודעת בדיוק כמה ישלמו לך עבור כמה מאמץ, ואת יכולה לעזוב בכל רגע. כשהמקרקר מתקלקל, המעסיקים לא מפילים עליך את החשבון בטענות שווא. למעשה, נדמה לי שהם לא מפילים אותו עליך גם אם את באמת אשמה. לקרוא לזה "עושק" זה מגוחך. מפתיע אותי שלא קראת להם "נאצים". את המעסיקים שלך את מאשימה בעושק וללקוחות את מאחלת סרטן, אבל ממשיכה לעבוד שם מבחירתך ולקבל מהם משכורת. לדעתי את בכיינית מגעילה וחסרת-פרופורציות. אני רוצה גם צ'יפס, ותארזי לי את הכל לקחת. |
|
||||
|
||||
יאללה. אתה קורא לי חסרת פרופרציות בזמן שאתה לוקח הודעה שנכתבה בחצי חיוך ובציניות-משהו ברצינות חולנית? אתה חייב לכייל את תפישת המציאות שלך, היא לא מוצלחת במיוחד. ואל תדאג, אסדר לך צ'יפס קר. משהו בנזונה. סמוך עלי. |
|
||||
|
||||
לי הוא בכלל קרא היום כלבה. אני מציעה חרם! |
|
||||
|
||||
אני מצטרף להצעה. |
|
||||
|
||||
אצל הבחור הנ''ל אי אפשר לדעת, אולי גם מצידו זה היה חצי-חיוך וציניות. |
|
||||
|
||||
אני יכול לספר שהיה חצי רציני, בתגובה לחצי הרציני של ה''עושקים אותי'' שלה. |
|
||||
|
||||
אין שום סתירה בין ''לדעת כמה בדיוק ישלמו לך עבור כמה מאמץ'' לבין עשיקה. המעסיקים שלה במקדונלדס אכן עושקים אותה ואת הלקוחות - והם אכן מנהלים עסק רווחי ביותר במחיר הזה, והם עשקו גם אותך. כפי שהמעסיקים שלי כשעבדתי בלונה פארק בנעורי, שכר מינימום על האגורה, משמרות כפולות בלי שעות נוספות ולא שילמו לנו נסיעות - עשקו אותי, וכן. יכולתי לעזוב. זה עדיין עושק. זה שהעדפתי להמשיך לעבוד שם כי קשה למצוא עבודות אחרות לחופש הגדול (אגב, הופניתי לשם מלשכת התעסוקה לנוער) ובכולן המצב זהה, לא סותר שזה אכן היה עושק. ולא סותר את זה שהנהלת הלונה-פארק יכלה לשלם לנו נסיעות מבלי להתרושש. |
|
||||
|
||||
אם אני רוצה המבורגר, ואני יכול להשיג אותו רק ב-20 ש"ח, אני קונה אותו ב-20 ש"ח. אם אותו ההמבורגר היה נמכר במקום אחר ביותר זול, הייתי קונה שם. כך או כך, מה אכפת לי כמה מרוויח המוכר, בשקלים או באחוזים? |
|
||||
|
||||
מתי לאחרונה ביצעת סקר שוק המבורגרים? ואם אתה יוצא לראות סרט בקניון ולפני הסרט רוצה לאכול המבורגר, תלך למסעדה שבקצה השני של העיר ומוכרת המבורגרים בחצי המחיר לשם כך? |
|
||||
|
||||
לא ברור לי מאין אתה בא ולאן אתה חותר. |
|
||||
|
||||
אני בא מהרחם, ואני חותר לכך שהמשפט ''אם אותו ההמבורגר היה נמכר במקום אחר ביותר זול, הייתי קונה שם'' אולי לא נכון. |
|
||||
|
||||
הוא נכון, הוא פשוט לא מדויק. יש שיקולים נוספים, כמו נגישות או הריהוט במסעדה. אבל הם לא רלוונטיים לדיון הנוכחי (שזה לא צריך לעניין אותי מה אחוז הרווח שעושה המוכר, רק מה המחיר הנמוך ביותר שאני יכול להשיג עבור מוצר דומה). |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |