|
||||
|
||||
אני לא יודע אם זה רציני (גם האתר וגם התגובה שלך) אבל אני אענה על זה ברצינות: קנייה של בעלי-חיים כדי לשחרר או לשקם אותם היא צעד מאוד לא רצוי מהרבה בחינות. הכסף מהעיסקה ישמש כדי "לייצר" בעלי-חיים נוספים במקום אלה שנפדו, וייצור אשלייה של ביקוש שהרי למוכר לא אכפת מה הקונה עושה בסחורה שרכש. ארגונים למען בע"ח מאוד מתנגדים לתופעה של אנשים שרואים בעלי-חיים בכלובים באיזה חלון ראווה וליבם נכמר, אז הם מוציאים את הארנק וקונים כמה מהם. גם אם האנשים הטובים היו מסוגלים למצוא בית הולם לבעלי-החיים שקנו וכך לשפר את מצבם באופן משמעותי, הרי שעצם הקנייה מאפשרת לבעלי החנות להחליף את בעלי-החיים האלה באחרים שיסבלו באותם כלובים, וגרוע מזה, היא משדרת לבעל החנות (או לבעל האתר) מסר לפיו הכנסותיו יעלו ביחס ישר למידת הסבל שהוא יגרום לבעלי-החיים שברשותו. במקום להכניס כסף למערכת נצלנית וכך לעודד אותה להמשיך בדרכה, הדבר הראוי (לדעתי) לעשות הוא בראש ובראשונה להחרים מערכות כאלה לחלוטין. אני לא אקנה אפילו עיתון בחנות שמוכרת גם בעלי-חיים. זה נכון כמובן לא רק לגבי חנויות לממכר בע"ח אלא גם לגבי כל שאר התעשיות שמתפרנסות מהפיכת בעלי-חיים למוצרים. |
|
||||
|
||||
אסף, מה דעתך על אומאמי? (חוש הטעם שלנו יכול לזהות ארבע טעמים שונים - מתוק, מלוח, מר וחמוץ - יש לזה הסבר אבולוציני אפשרי של זיהוי אוכל, אלקטרוליטים, רעלים וריקבון בהתאם. יש אולי חוש נוסף, ששמו בא מיפנית, וזה חוש טעם בשרי הרגיש למולקולות של גלוטאמין, חומצה בסיסית במבנה של פרוטאינים. ישנם ממצאים המצביעים על מקור גנטי לחוש הטעם הזה). |
|
||||
|
||||
דעתי היא שאולי התבלבלת ביני לבין מישהו שמבין בזה. אני גם לא בדיוק מבין מה מטרת השאלה. מהמעט שאני יודע על גלוטאמין, מדובר בכלל בחומצה שהגוף מייצר בעצמו בכמות מספקת, אבל אם בכל זאת רוצים לצרוך הרבה גלוטאמין (למשל כדי לנפח את השרירים), אז פרט לבשר ולמוצרי חלב אפשר למצוא אותו בדגנים, בקטניות, באצות (היפאני שגילה את האומאמי לפני מאה שנה הפיק MSG מאצות), בפטריות, בעגבניות, בירקות... למעשה קשה למצוא משהו לאכול שלא יהיה בו גלוטאמין. נראה לי שהתשובה הזאת לא בכיוון, אז אולי תסביר מה הייתה מטרת השאלה? |
|
||||
|
||||
שאלתי על חוש הטעם הבשרי בקשר לדיון בצמחונות. |
|
||||
|
||||
אני בטוח שאסף לא יכחיש שההיסטוריה האנושית רצופה אכילת בשר מהחי או מהנבלה. זה לא אומר הרבה לגבי מה רצוי לעשות היום. |
|
||||
|
||||
לא מכחיש. את הטיעון "גם האדם הקדמון אכל בשר" אפשר בשקט להוסיף לרשימה שבתגובה 280614. |
|
||||
|
||||
בזה אני לא חולק עליך. האדם הקדמון גם התקלח פעם בשנתיים בעוד האדם המודרני יודע שמספיק לשפוך על עצמו קצת או-דה-קולון. |
|
||||
|
||||
אבל זה הרי לא "חוש טעם בשרי" אלא יכולת להבחין בטעם של גלוטמאט, וגלוטמאט מצוי בהרבה דברים חוץ מבשר. מה השאלה או הטענה שלך? |
|
||||
|
||||
יש טוענים שזה כן חוש טעם בשרי. בעצם אתה יכול לומר שגם אין חוש טעם מתוק כי הרבה דברים הם מתוקים. לא היתה לי שום טענה, רק רציתי לדעת מהי דעתך על אומאמי (עם הטענה שיש לו בסיס גנטי) בהקשר לצימחונות, ונדמה לי שקיבלתי תשובה. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |