|
||||
|
||||
אסף, מה דעתך על אומאמי? (חוש הטעם שלנו יכול לזהות ארבע טעמים שונים - מתוק, מלוח, מר וחמוץ - יש לזה הסבר אבולוציני אפשרי של זיהוי אוכל, אלקטרוליטים, רעלים וריקבון בהתאם. יש אולי חוש נוסף, ששמו בא מיפנית, וזה חוש טעם בשרי הרגיש למולקולות של גלוטאמין, חומצה בסיסית במבנה של פרוטאינים. ישנם ממצאים המצביעים על מקור גנטי לחוש הטעם הזה). |
|
||||
|
||||
דעתי היא שאולי התבלבלת ביני לבין מישהו שמבין בזה. אני גם לא בדיוק מבין מה מטרת השאלה. מהמעט שאני יודע על גלוטאמין, מדובר בכלל בחומצה שהגוף מייצר בעצמו בכמות מספקת, אבל אם בכל זאת רוצים לצרוך הרבה גלוטאמין (למשל כדי לנפח את השרירים), אז פרט לבשר ולמוצרי חלב אפשר למצוא אותו בדגנים, בקטניות, באצות (היפאני שגילה את האומאמי לפני מאה שנה הפיק MSG מאצות), בפטריות, בעגבניות, בירקות... למעשה קשה למצוא משהו לאכול שלא יהיה בו גלוטאמין. נראה לי שהתשובה הזאת לא בכיוון, אז אולי תסביר מה הייתה מטרת השאלה? |
|
||||
|
||||
שאלתי על חוש הטעם הבשרי בקשר לדיון בצמחונות. |
|
||||
|
||||
אני בטוח שאסף לא יכחיש שההיסטוריה האנושית רצופה אכילת בשר מהחי או מהנבלה. זה לא אומר הרבה לגבי מה רצוי לעשות היום. |
|
||||
|
||||
לא מכחיש. את הטיעון "גם האדם הקדמון אכל בשר" אפשר בשקט להוסיף לרשימה שבתגובה 280614. |
|
||||
|
||||
בזה אני לא חולק עליך. האדם הקדמון גם התקלח פעם בשנתיים בעוד האדם המודרני יודע שמספיק לשפוך על עצמו קצת או-דה-קולון. |
|
||||
|
||||
אבל זה הרי לא "חוש טעם בשרי" אלא יכולת להבחין בטעם של גלוטמאט, וגלוטמאט מצוי בהרבה דברים חוץ מבשר. מה השאלה או הטענה שלך? |
|
||||
|
||||
יש טוענים שזה כן חוש טעם בשרי. בעצם אתה יכול לומר שגם אין חוש טעם מתוק כי הרבה דברים הם מתוקים. לא היתה לי שום טענה, רק רציתי לדעת מהי דעתך על אומאמי (עם הטענה שיש לו בסיס גנטי) בהקשר לצימחונות, ונדמה לי שקיבלתי תשובה. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |