|
||||
|
||||
אוקיי. בואו נבהיר כמה דברים: המטרה המקורית שלי הייתה להפחית הוצאות. סנדוויצ'ים הם פשוט דרך נוחה לאכול בלי להוציא עשרות שקלים כל יום על ארוחות בוקר וצהריים באוניברסיטה או ליד המשרד. בוא בזמן, אמרתי שאם כבר אני לא אוכל את האוכל ספוג השמן של הקפיטריה, אפשר גם להקפיד על דברים פחות או יותר בריאים, בלי להרים יותר מדי את ההוצאות. עכשיו, בהנתן מצב העניינים הזה (חסכון בעדיפות ראשונה, אוכל בריא עדיפות שניה, לפחות בחודשים הקרובים), האם, למשל, מעבר מלחם לבן ללחם מחיטה מלאה הוא רעיון טוב? זה לא שיש לי חיבה גדולה ללחם לבן בכל מקרה... האם עדיף להחליף את הקורנפלקס של הבוקר בדייסת סולת (אללי, לא ידעתי שבאמת אוכלים דברים כאלה)? האם הפסטות שאני מכין לעצמי מדי פעם הם דבר רע או טוב? והאורז שגם מככב בבישול הביתי שלי לעיתים קרובות? מעבר לזה מתחיל להיות מסובך מדי בשבילי. אני בכל מקרה לא יודע לבשל... תודה על הנכונות לסייע, בכל מקרה. |
|
||||
|
||||
במקרה ובאופן בלתי צפוי יש לי קצת זמן הבוקר,כדי לנסות לפרק את מוקשי התזונה של דובי. אין לראות במה שאני כותבת המלצות מקצועיות, אלא הצעות ידידותיות בלבד: 1. לחם: כדאי לותר על לבן ולהעדיף ללחמים מזינים יותר. וכמובן להכניס בהם מה שיותר ממרחים בעלי ערך תזונתי גבוה: טחינה, גבינות, ירקות, ביצים הם ברשימת המועדפים האישית שלי. 2. קורנפלקס או סולת שניהם ראויים, אבל הכי ראויה זו דייסת קוואקר, למי שמסוגל להתמודד אם הטעם. בקורנפלקס עדיף לבחור באלה שלא מצופים סוכר ולא מכילים צבעי מאכל. להעדיף קורנפלקס עם תכולה גבוהה של סיבים תזונתיים, ואפשר להוסיף לצלחת גם פירות. 3. בעיני אין שום פסול בפסטה, תלוי מה סוג הרוטב שמתלווה אליה. כנ"ל לגבי אורז. השאלה האם פסטה או אורז הם דבר "רע" היא שאלה ילדותית ולא ממוקדת. גם לשוקולד יש ערך תזונתי (הוא מכיל אנטיאוקסידנטים), השאלה מהי הכמות שאוכלים ממנו. לכל מזון יש יתרונות וחסרונות שצריך לשקול באופן אישי, כפי שכתבתי לרועי. אם אתה שואל את עצמך מהם המאכלים שאתה יכול לארגן בקלות כדי למנוע הוצאה מיותרת, זו לא שאלה ערכית שניתן לקטלג ל"טוב" ול"רע". אם מזון בריאות (ובעיני מזון "בריא" הוא בחלקו עניין סובייקיטיבי. כמו שכתב פה מישהו, יש שסבורים שמוצרי חלב הם מוקצים. עבורי, הם מרכיב מרכזי בתפריט, ואני בוחרת אותם לפי הפרמטרים שחשובים לי) הוא בעדיפות שנייה אצלך, כדאי שתשכיל קצת בענייני תזונה (ספרים, מגזינים אינטרנט, יש שפע של מידע) ותבין מה חשוב לך ומהם הקוים האדומים שלך: שומן, סוכר, חומרים משמרים, צבעי מאכל וכו'. כמו שאמרתי, שינוי תזונתי הוא לא דבר של מה בכך. |
|
||||
|
||||
(לא יודעת למה אני מטרידה אותך ואותי עם זה, אבל באמת כדאי:) אם אתה לא יודע לבשל, רוצה לאכול בריא ודל קלוריות וגם להתחמם בחורף הקר, הפתרון הביתי המושלם בשבילך הוא מרק כתום,שכל מאותגר גזיה יכול להכין, טעים-טעים, מכיל פחמימות נחוצות אבל דל קלוריות יחסית לסנדביץ, בריא וכיפי. קח דלעת, בטטה או שתיים, כמה גזרים, תפוח אדמה, שורש וכל מה שאתה אוהב, תוסיף ארבע כוסות מים, תיבלון (אבקת מרק עוף זה לא ממש בריא, אבל טעים עם זה. לשיקולך), להרתיח ו..זהו. טעים, בריא, קל להכנה, לא משמין. מומלץ. |
|
||||
|
||||
הבעיה עם המרקי בטטה האלה, שהם נורא יפים אבל בסוף תמיד יש להם טעם של גרבר :-( אם כבר מתגברים על פוביית הבישול, הייתי מציעה מרק ירקות אמיתי או מרק עוף. היתרון במרקים הוא שכמעט אי אפשר לבשל אותם יותר מדי או לשרוף אותם. רק שני סודות יש שם - בישול על אש קטנה מאוד (אחרי שמרתיחים) ושימוש בהמון עשבי תיבול ותבלינים. |
|
||||
|
||||
לא מרתיחים מרק עוף (מביאים רק לסף רתיחה ומבשלים אח''כ על אש קטנה, אחרת הוא מעכיר נורא), ומרק בטטה מפיק הרבה מאד תועלת מתוספת של שפע ג'ינג'ר טרי, קינמון וקצת אגוז מוסקט. אז הוא גם בכלל לא גרברי. |
|
||||
|
||||
לגרסתי - מרתיחים קודם את העוף, ממש דקה-שתיים, ומסלקים בכף את הקצף שנוצר (בלשון העם, ג'יפה). אחר כך מוסיפים את הירקות ומעבירים לאש נמוכה מאוד. אגב, מומלץ להמליח רק כחצי שעה לפני סוף הבישול. |
|
||||
|
||||
למה לסלק את הקצף? (זה שאמא שלך עושה את זה זה לא תירוץ) |
|
||||
|
||||
כדי שהמרק יהיה צלול. |
|
||||
|
||||
גם רות סירקיס עושה את זה, ואפילו גיל חובב עושה את זה. ככה לפחות הם כותבים. |
|
||||
|
||||
כמוני כמוך. למה לקנות כל יום בקפיטריה אם אפשר להביא סנדוויץ' מהבית? חוסך כסף, יותר טעים ויותר בריא. ובכלל, הקפיטריה במקום העבודה שלי מגישה כל יום לצהריים בשר, ואני לא חובבת גדולה של בשר. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |