|
||||
|
||||
הבעיה עם המרקי בטטה האלה, שהם נורא יפים אבל בסוף תמיד יש להם טעם של גרבר :-( אם כבר מתגברים על פוביית הבישול, הייתי מציעה מרק ירקות אמיתי או מרק עוף. היתרון במרקים הוא שכמעט אי אפשר לבשל אותם יותר מדי או לשרוף אותם. רק שני סודות יש שם - בישול על אש קטנה מאוד (אחרי שמרתיחים) ושימוש בהמון עשבי תיבול ותבלינים. |
|
||||
|
||||
לא מרתיחים מרק עוף (מביאים רק לסף רתיחה ומבשלים אח''כ על אש קטנה, אחרת הוא מעכיר נורא), ומרק בטטה מפיק הרבה מאד תועלת מתוספת של שפע ג'ינג'ר טרי, קינמון וקצת אגוז מוסקט. אז הוא גם בכלל לא גרברי. |
|
||||
|
||||
לגרסתי - מרתיחים קודם את העוף, ממש דקה-שתיים, ומסלקים בכף את הקצף שנוצר (בלשון העם, ג'יפה). אחר כך מוסיפים את הירקות ומעבירים לאש נמוכה מאוד. אגב, מומלץ להמליח רק כחצי שעה לפני סוף הבישול. |
|
||||
|
||||
למה לסלק את הקצף? (זה שאמא שלך עושה את זה זה לא תירוץ) |
|
||||
|
||||
כדי שהמרק יהיה צלול. |
|
||||
|
||||
גם רות סירקיס עושה את זה, ואפילו גיל חובב עושה את זה. ככה לפחות הם כותבים. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |