יופי שאפשר להתכחש לאפלייה 12389
נתחיל מהיסוד- מערכת החינוך מורכבת ברובה מנשים משום שגברים חושבים שזה לא מכובד להוויח מה שמורה מרוויחה כיום.
ברגע שמשכורות המורים יעלו לשכר סביר תוכל לראות שהמוני מורים זכרים ישובו ללמד בתיכונים, חטיבות ובתי הספר היסודיים.
לגבי ההצחלה בבגרויות לצערי נשים ( או יותר נכון נערות) ברובן משקיעות יותר ואכן מגלות יותר חריצות מאשר נערים. מה שכמובן מקל עליהן להתקבל לאוניברסיטאות. אולי הכוח טמון בהשכלה הגבוהה כיום אך זהו עדיין עולם שמונהג ע"י גברים ולכן האפלייה עוד יותר גדולה. משום שאם לפי הנתונים שהבאת יותר נשים מסיימות אוניברסיטאות עם תארים ואפילו במקצועות ריאליים שעד כה היו משוייכים לגברים אז איך זה שעדיין עולם ההיי טק הוא עולם גברי ברובו המכריע?? זאת אומרת שההשכלה היא כוח אבל לא בידי הנשים שעדיין מופלות כשהן הולכות לראיונות עבודה במיוחד בשוק ההיי טק ובמקצועות ריאליים.
לצערי לא הוכחת שישנה אפלייה לגברים אלא הראת כמה האפלייה לנשים חמורה וכמה אתה בוחר להתעלם ממנה. העצוב הוא שזה לא רק אתה שמתעלם...

איך זה שגברים שתחום היי טק מרוויחים יותר מנשים בתחום זה עם אותן שנות נסיון , אותה השכלה ,אותו גיל וכו'? אין סיבה! הם מרוויחים יותר רק משום שהם גברים! וזו אפלייה! לא עצם זה שנשים משקיעות יותר מגברים כי הן יודעות שכדי שהן יוכלו להתקדם בחייהן ולהגיע למשהו מסויים עליהן להשקיע פי כמה מגבר שרוצה להגיע לאותו משהו מסויים.
והסטטיסטיקות מוכיחות לגבי ההפרש במשכורות
את זה תוכל לראות כאן:
לסיכום, לא חידשת דבר ולא הראת כמה
גברים "מסכנים" ומופלים אלא רק עד כמה הם לוקחים בקלות את זה שהם כיום (עדיין) אלו "ששולטים" בעולם ומדכאים נשים. הראת איך נשים צריכות להתאמץ פי כמה מגברים בכדי להגיע לאותם הישגים , אך עדיין שואפות ליותר ומגיעות להישגים גבוהים יותר בתחום ההשכלה ובכל זאת מופלות לרעה במקומות העבודה הן מבחינת שכר והן בכך שמקבלים גברים עם יכולות והשכלה פחותות משלהן לאותם תפקידים כשלמעשה ברור שהנשים עם ההשכלה הגבוהה יותר יבצעו את התפקיד בצורה איכותית וטובה יותר -וזו היא למעשה האפלייה!!
יופי שאפשר להתכחש לקשר 12390
מכשפה יקרה (לפי הגדרתך),

מה הקשר בין התגובה שלך לנושא המאמר? מר בר זיק הגיש לנו תיזה לפיה תהליך הפמיניזציה של מערכת החינוך גורר העדפת נשים על גברים בחינוך היסודי, התיכוני, וכעת גם בחינוך האקדמי. מר בר זיק *לא* דיבר על אפלייה בקבלה לעבודה. מר בר זיק *לא* דיבר על אפלייה בבשכר ובהטבות. אני בטוח שאם יש ברצונך לבחוש בקלחת שלך ולפרסם באתר מאמר בנושא שהעלת (אני יכול להציע כותרת? "שוות פחות" למשל?) דובי יפרסם אותו בשמחה. אבל לגלוש לתחום האפלייה שקול בעיני למישהו שבתגובה למאמר שמעלינו (בו יוסי גורביץ טוען כי הציונות למדה להיות אכזרית מהנאציזם) יכתוב ש"כן, וגם גברים ציונים מכים את נשותיהם". האם יש לך משהו *רלוונטי* לומר ביחס לתזה שמעלה מר בר זיק, שבעטיו את חושבת שיש לפתח דיון (שייתכן ויגלוש לנושאים אחרים, אבל לפחות מתוך פיתוח של הנושא ולא מתוך פנייה לכיוון אחר לגמרי)?

אני מצטער, אבל לא יכולתי שלא לחוש סימפטיה למר בר זיק שמנסה נואשות, בכמה threads (יש למישהו מילה עברית לזה? "חוטים" לא מסתדר לי), לחזור על הטענה המקורית שלו (שעוותה בצורה משוועת לתיקון).

I've been there

בברכה,

ערן.
אוך 12391
אני חושש כי המינוח הנכון, במקרה שלנו, לאותם Threads בהם נלחם בר-זיק על חייו, הנו "חזיתות".
אויה.
יופי שאפשר להתכחש לקשר 12395
אוקיי ערן. הנה תגובה למאמר ובלי אף מילה על אפליה.

ממקור ראשון אני יודע שגם לפני שלושים שנה הרוויחו חרא בהוראה. זאת אומרת שמי שהלך ללמוד הוראה ידע שהוא לא הולך להרוויח מיליונים. זה היה עניין של שליחות. היו פרסומות בנוסח של "הטובים להוראה" - עד כדי כך.
למורה אז היה שמור מקום חשוב בחברה הישראלית. בערך כמו המעמד היום של המורה במגזר הערבי.
במהלך השנים, עם הפרטת הערכים הכללית שעברה החברה הישראלית, לגברים די נשבר לעמוד מול כיתה של ילדים ברדקיסטים ועוד לקבל גרושים על העבודה כפויית הטובה.
גברים לא נכנסו למערכת החינוך ונשים כן.
למה?
כי לנשים היה נוח יותר להיכנס למערכת בה הן עובדות בהתאמה כמעט מושלמת לילדים שלהן. אותם חופשים ואותם שעות עבודה. (חוזרים מוקדם הביתה). לנשים, שהיו רגילות להיות מפרנסות שניות במשפחה, היה אכפת פחות לעבוד בעבודה שוחקת ולא מתגמלת.

באותה מידה, התארים המתקדמים באקדמיה הם עניין למבוססים כלכלית. וגם כאן הנשים שהן מפרנס שני בדרך כלל - יכולות להרשות לעצמן יותר מהגברים. אני רואה את זה על עצמי. אני סטודנט לתואר שני, והייתי צריך מאוד לרצות את זה.

בר זיק כותב:
אני מעז ואומר שמערכת החינוך היום מותאמת יותר לנשים, מכוח היות הנשים הגורם השולט במערכת ומכוון אותה. בהתאם לזאת, נשים מצליחות יותר במערכת החינוך.

מהסיבות שכתבתי לעיל אפשר לראות שאין כאן ממסד נשי הרוצה לשמר ולהעצים את הכוח שלו ובכך גורם לנשים להשאר בהוראה ובאקדמיה.

אם כבר, מה שיש כאן, הוא ממסד גברי (פקידי האוצר, הפוליטיקאים, מעצבי דעת קהל וכו) שלא מתגמל כראוי את המורים ובכך גורם לכך שאחוז הנשים בו יהיה גבוה מאוד.

לכן הסטטיסטיקה של כותב המאמר נכונה. אך הפרשנות מוטעית.
Threads 12396
נדמה לי שמתחיל להתבסס שימוש ב''פתילים'' או ''שרשראות'', אם כי אני הייתי מעדיף את ''גדילים''.
Threads 12409
הצעות נוספות לסדר היום:
זנבנבים, קשרורים ו-(עם ד"ש חם למורה שלי לחקלאות בביה"ס היסודי) שרשורים.
הו, עולם מופלא!הצעות נוספות לסדר היום:
זנבנבים, קשרורים ו-(עם ד"ש חם למורה שלי לחקלאות בביה"ס היסודי) שרשורים.
הו, עולם מופלא!
Threads 12413
בפורום השפה העברית של נענע עלו מספר הצעות. נראה לי שמסתמנת תמיכה ב"פתילים". גם המשמעות קרובה יותר ל-threads מאשר גדילים או אשכולות.
יופי שאפשר להתכחש לאפלייה 12417
עולם ההי טק הוא גברי ברובו המכריע?

א. יותר נשים מסיימות תארים במקצועות הריאליים? אולי. יותר נשים מסיימות תארים במקצועות שמאפשרים מאוחר יותר עבודה בתעשיית ההי טק? בפירוש לא.
הפקולטות להנדסה הן בשליטה גברית, בחוגים למתמטיקה ופיזיקה יש יחס של בערך 80% גברים 20% נשים. רק במדעי המחשב היחס מתקרב לחצי חצי וגם כאן רק בשנים באחרונות. המצב הזה לא נוצר בגלל אפליה בקבלה או בלימודים אלא בגלל שמספר הנרשמות קטן ממספר הנרשמים. המצב במדעים מדויקים היום הוא שכל מי שעומד בדרישות הסף לקבלה ומגיש מועמדות מתקבל (למעט מדעי המחשב ששם יש שוויון כמעט), ודרישות הסף למתמטיקה ופיזיקה הן די נמוכות.
בכימיה ובמדע כללי יש יותר נשים מגברים אבל מהמקצועות הללו, מי שרוצה לעבוד בהיי טק צריך לעבור קורס הסבה והרמה המקצועית שלו תהיה לרוב נמוכה יותר מזו של מי שלמד את המקצועות היותר מתאימים.

ב. בחברות הסטארט אפ יש הרבה יותר גברים מנשים אבל בחברות הגדולות, אלו שמספקות בטחון ויציבות על חשבון השכר והאופציות, יש יחס דומה מאוד לזה שבאקדמיה דבר שאולי מצביע על אופי הרפתקני יותר או פחות אבל לא על אפליה.

ג. הטיעון שההי טק הישראלי נוצר ביחידות עילית של אמן, יחידות טכניות של חיל האוויר וממרם הוא טיפשי בגלל שביחידות הללו משרתות חיילות לא פחות מחיילים. לגבי קורס ממרם, נידמה לי שחייל צריך להיות בכושר מוגבל כדי שיוכל להתקבל אליו בעוד שהוא פתוח לכל חיילת שנמצאת מתאימה על פי המבחנים הפסיכוטכניים.

ד. בהתחשב בעובדה שרק בשנים האחרונות התפלגות המינים בתחומים הטכניים והמדעיים באקדמיה התחילה לנוע לכיוון שוויון ועדיין לא הגיע אליו, אחוז הנשים הנכנסות לחברות הי טק ולתפקידי ניהול (ראש צוות, מנהל פרוייקט ומנהל מוצר) בחברות היי טק הוא בהחלט סביר ונמצא במגמת גידול. אין לי נתונים סטטיסטיים לתמוך בטענה הזו אני מתבסס על הרושם שהתקבל אצלי בתור עובד שלפעמים עוסק בגיוס.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים