בתשובה לwitch, 22/11/00 21:26
יופי שאפשר להתכחש לאפלייה 12417
עולם ההי טק הוא גברי ברובו המכריע?

א. יותר נשים מסיימות תארים במקצועות הריאליים? אולי. יותר נשים מסיימות תארים במקצועות שמאפשרים מאוחר יותר עבודה בתעשיית ההי טק? בפירוש לא.
הפקולטות להנדסה הן בשליטה גברית, בחוגים למתמטיקה ופיזיקה יש יחס של בערך 80% גברים 20% נשים. רק במדעי המחשב היחס מתקרב לחצי חצי וגם כאן רק בשנים באחרונות. המצב הזה לא נוצר בגלל אפליה בקבלה או בלימודים אלא בגלל שמספר הנרשמות קטן ממספר הנרשמים. המצב במדעים מדויקים היום הוא שכל מי שעומד בדרישות הסף לקבלה ומגיש מועמדות מתקבל (למעט מדעי המחשב ששם יש שוויון כמעט), ודרישות הסף למתמטיקה ופיזיקה הן די נמוכות.
בכימיה ובמדע כללי יש יותר נשים מגברים אבל מהמקצועות הללו, מי שרוצה לעבוד בהיי טק צריך לעבור קורס הסבה והרמה המקצועית שלו תהיה לרוב נמוכה יותר מזו של מי שלמד את המקצועות היותר מתאימים.

ב. בחברות הסטארט אפ יש הרבה יותר גברים מנשים אבל בחברות הגדולות, אלו שמספקות בטחון ויציבות על חשבון השכר והאופציות, יש יחס דומה מאוד לזה שבאקדמיה דבר שאולי מצביע על אופי הרפתקני יותר או פחות אבל לא על אפליה.

ג. הטיעון שההי טק הישראלי נוצר ביחידות עילית של אמן, יחידות טכניות של חיל האוויר וממרם הוא טיפשי בגלל שביחידות הללו משרתות חיילות לא פחות מחיילים. לגבי קורס ממרם, נידמה לי שחייל צריך להיות בכושר מוגבל כדי שיוכל להתקבל אליו בעוד שהוא פתוח לכל חיילת שנמצאת מתאימה על פי המבחנים הפסיכוטכניים.

ד. בהתחשב בעובדה שרק בשנים האחרונות התפלגות המינים בתחומים הטכניים והמדעיים באקדמיה התחילה לנוע לכיוון שוויון ועדיין לא הגיע אליו, אחוז הנשים הנכנסות לחברות הי טק ולתפקידי ניהול (ראש צוות, מנהל פרוייקט ומנהל מוצר) בחברות היי טק הוא בהחלט סביר ונמצא במגמת גידול. אין לי נתונים סטטיסטיים לתמוך בטענה הזו אני מתבסס על הרושם שהתקבל אצלי בתור עובד שלפעמים עוסק בגיוס.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים