|
||||
|
||||
לא ייאמן. והחברים שלי חושבים ש*אני* בררנית. לי יש אותה בעיה מסיבות דומות, אבל בסופו של דבר הגעתי לאמריקנו, שמשביע את רצוני לחלוטין1. אתה נמצא שתי דרגות הרחק משם (אפילו הפתרון שמצאת לא טוב לך). 1 ולדעתי אני אחת האחראיות להפצת הקונספט הזה בת"א. לפני כשנתיים-שלוש עוד שמחתי להסביר להרבה מלצרים מה זה אמריקנו, והיום אפילו בקפטריה של המתנ"ס השכונתי לא צריך להסביר. |
|
||||
|
||||
ומה זה באמת אמריקנו? |
|
||||
|
||||
אני מסבירה להם שצריך להכין אספרסו קצר ולהאריך אותו במים רותחים. אבל נדמה לי שהמקור הוא מז'אנר הקפה פילטר. |
|
||||
|
||||
מה ההבדל בין זה לבין אספרסו ארוך? |
|
||||
|
||||
זה הרבה יותר ארוך - ארוך עד כדי הגשה בספל של נס קפה. |
|
||||
|
||||
פעם הייתי פשוט מזמין קפה פילטר, הייתי מקבל פילטר חום מפלסטיק שמניחים מעל הכוס, ממלאים במים חמים ונותנים להם לטפטף. היה בזה כל מה שאני יכול לרצות בקפה. קפה קטן, מהיר יחסית, עם טעם של קפה וכמות קפאין שמספיקה כדי להשאיר אותי ער לפחות שעתיים. אבל אז התחילו עם האמריקאנו הזה, אתה מזמין פילטר ומקבל המון המון קפה עם טעם של מים דלוחים בפלנג'ר. מאז הטרנד הנאלח הזה אני מסתובב בבתי קפה ושופך לאטה לעציצים. אני חושב שאת אשמה. |
|
||||
|
||||
אני שכבתי שנים על הגדר, טועמת ומתאכזבת מכל מיני "קפה מגורען עלית" שהגישו לי, כי לא מצאתי משהו אחר להזמין. ומעליבה חברים שקנו לי קפה בלי לשאול אותי (והניחו שהפוך הוא ברירת מחדל בשביל כל האוכלוסייה). אז המקרה שלך הוא שבב שעף בזמן חטיבת העצים. קורה! |
|
||||
|
||||
סנובית. כבר שתית קפה בוץ שחור במלבס? |
|
||||
|
||||
מלבס? (פתח תקוה?) |
|
||||
|
||||
אולי נבקש מסטארבאקס לחזור לארץ? הסבר (תחת מטר אבנים וירטואלי): בתמורה לירידה קלה באיכות הקפה מקבלים דוכן-צד שהגישה אליו חופשית, ועליו: סוכר לבן, סוכר חום, ממתיק מלאכותי, צנצנת עם מכסה מחורר וקינמון בפנים, צנצנת כנ"ל עם אגוז מוסקט בפנים, קנקן עם חלב חם, קנקן עם חלב קר, וקנקן עם חלב סויה. מה רע? (חוץ מהקפה, שהוא לא /כזה/ רע, סנובים!) |
|
||||
|
||||
רוב הרשימה מיותרת עבורי (רק חלב קר, כאמור). ומלבד זאת, חשבתי לא מזמן שרשתות הקפה המהיר הן אחראיות לא קטנות לזיהום סביבתי עצום - כל הכוסות החד פעמיות האלה, וכל המכסים והכפיות. |
|
||||
|
||||
הממ. מי שמצהיר הצהרות כאלה- שייזהר ממדרונות חלקלקים (חיתולי-בד, anyone?) |
|
||||
|
||||
כבר מזמן אין אצלנו חיתולים, לא מבד ולא אחרים :-) (מלבד זאת, לדבר על הנזק הסביבתי שבכביסת חיתולי בד זה כמו לומר שעדיף מבחינה אקולוגית שיהיו לך בגדים חד-פעמיים, ללבוש ולזרוק, מאשר מלתחה גדולה שאת מכבסת). |
|
||||
|
||||
וואו, גם לא בלילה? ממתי? |
|
||||
|
||||
אין חיתולים ביום מאז גיל 1.5 או 1.6. בלילה - לפני חודשיים (1.8), לבקשתו (קם יבש ב-60% מהלילות). |
|
||||
|
||||
הממ. שנה וחצי. החיים על בסיס 12 לא קלים. הנה המועד המדויק: תגובה 397755 . |
|
||||
|
||||
ידעת ש75.7% מהסטטיסטיקות הן סטטיסטיקות שאנשים ממציאים על המקום? |
|
||||
|
||||
אני דווקא התכוונתי לנזק הסביבתי של החיתולים החדפעמיים, שכידוע עשויים מחומר שאינו מתפרק. (ומלתחה גדולה, מכל סוג שהוא, תהיה לי אולי כשאהיה קפיטלסיטית עם רשת בתי קפה). |
|
||||
|
||||
אני ממליץ שכל עוד את מחזיקה בדיעה שרשת סטארבאקס נתנה קפה לא כזה רע, תמנעי מפתיחת בתי קפה. אולי תפתחי גלידריה, בגלידריה אפשר למכור קפה גרוע. |
|
||||
|
||||
ואת זה אומר מי שסוחב איתו לכל מקום סוכריות דחוסות ללא סוכר בטעם מנטה. נו, טוף. |
|
||||
|
||||
כמה שאתה צודק. רק האספרסו בסטארבאקס ניתן לשתיה. |
|
||||
|
||||
אה, אז אנחנו מסכימות (אצלנו בהחלט היה שימוש, אומנם חלקי, בחיתולי בד). |
|
||||
|
||||
בwired לפני כמה חודשים טענו שייצור של כוס קרמיקה שקולה לזיהום שנוצר מכמה מאות עד אלפי כוסות נייר/קלקר. לא האמנתי למראה עיני, אבל לא התעמקתי בעניין. הייתי פעם במקום שנתנו הנחה למי שמביא כוס קרמיקה מהבית. |
|
||||
|
||||
יועמדו לדין כל הקרמיקאים המזהמים! |
|
||||
|
||||
בגלל הצביעה? בגלל השריפה? האם זה נכון גם לקרמיקה "ביתית", כלומר לא כזו שיצאה מהמפעל? |
|
||||
|
||||
וואלה, תודה. אם כי המסקנה שלו הפוכה: בשימוש ארוך, ספל קרמיקה עדיף בהחלט. (640 פעם - זה לשתות פעמיים קפה ליום במשך שנה. לא סיפור גדול). |
|
||||
|
||||
בתנאי שהספלים לא נשברים לך באופן שגרתי פעם בחודש. |
|
||||
|
||||
אז אולי מי שאוהב את הסביבה, צריך להוריד את כמויות הקפה שהוא צורך? |
|
||||
|
||||
להפך - להעלות! (בספל קרמיקה). |
|
||||
|
||||
אתה מכיר את הבדיחה על הילד הפרסי שרדף אחרי אוטובוס וחסך את דמי הנסיעה?* אז בדיוק מאותה סיבה. *כשהוא סיפר על כך לאביו נזף בו האב על כך שלא רדף אחרי מונית וחסך יותר... |
|
||||
|
||||
... בהנחה שכבר יש לך ספלי קרמיקה בבית, ושכל מה שצריך לעשות כדי להרגיש טוב מבחינה אקולוגית, זה לשתות בהם עוד ועוד. |
|
||||
|
||||
בהחלט, אבל לא קפה אלא תה עשבים. אגב, מה ביחס לכוסות זכוכית? |
|
||||
|
||||
הכי טוב, לסביבה, זה לשתות את הנוזל של הבטריות, לא? |
|
||||
|
||||
אני לא בטוחה. תלוי עד כמה גופות מזהמות את הסביבה. |
|
||||
|
||||
לפני הרבה (המון!) שנים, הייתי שותה טייסטר'ס צ'ויס1 עם שתי כפיות קפה, שתיים ומעלה סוכר וכמות סמלית של חלב. כשהתחלתי לשתות קפה בחוץ, הייתי אמנם מזמין לפעמים אספרסו כפול, אבל הכמות הייתה קטנה בעיני2 אז לא ראיתי את זה כמשקה אלא כמין ממתק, ולכן כשהייתי רוצה קפה הייתי מזמין הפוך, כמו כולם, ולא נהנה במיוחד. לקח לי זמן להבין שזה בסדר להיות יותר ספציפי, ואז התחלתי לבקש קפוצ'ינו על אספרסו כפול, בלי קצף ועם מעט מאוד חלב. אח"כ אמרתי להם שאני רוצה בלי חלב בכלל, והם אמרו לי שאני רוצה אמריקנו. במשך זמן ארוך הסתפקתי בזה, אבל יש משהו באמריקנו (או אולי אין משהו באמריקנו) שהופך אותו לקפה די עלוב וחיוור, כמעט בלי פואנטה - אז עברתי לאספרסו כפול ארוך. ביום יום אני שותה קפה שחור. 1 הייתה תקופה שהיה טייסטרס צ'ויס חזק באריזה חומה, וכבר אין. מה קרה? 2 הייתי שותה בבתי קפה עם ספר3, ולכן העדפתי משהו שיחזיק יותר מפסקה וחצי. 3 אם הייתי יושב בקפנטו הייתי מזמין קפוצ'ינו סרייסטינו כפול. היה ברמן אחד ברמה"ש שהיה עושה את זה טוב אבל הוא כנראה התחלף ועכשיו אפילו שם זה מעפן. |
|
||||
|
||||
אני רואה קפה כשיקוי. |
|
||||
|
||||
בטעימה עיוורת בטח לא היית מבדיל בין סוגים של קפה נמס גרעיני אך הפוזה חשובה לא פחות. |
|
||||
|
||||
לא ברור לי על מה אתה מבסס את טענתך, חוץ מגסות רוח וסוליפסיזם, אבל אם זה כל כך חשוב בעיניך בוא נתערב שאני כן מבדיל. |
|
||||
|
||||
יפה! |
|
||||
|
||||
לא יפה, קראתי כאן תגובות של מר גרינברג והוא לא נראה לי בנאדם של פוזות. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |