|
לפני הרבה (המון!) שנים, הייתי שותה טייסטר'ס צ'ויס1 עם שתי כפיות קפה, שתיים ומעלה סוכר וכמות סמלית של חלב. כשהתחלתי לשתות קפה בחוץ, הייתי אמנם מזמין לפעמים אספרסו כפול, אבל הכמות הייתה קטנה בעיני2 אז לא ראיתי את זה כמשקה אלא כמין ממתק, ולכן כשהייתי רוצה קפה הייתי מזמין הפוך, כמו כולם, ולא נהנה במיוחד. לקח לי זמן להבין שזה בסדר להיות יותר ספציפי, ואז התחלתי לבקש קפוצ'ינו על אספרסו כפול, בלי קצף ועם מעט מאוד חלב. אח"כ אמרתי להם שאני רוצה בלי חלב בכלל, והם אמרו לי שאני רוצה אמריקנו. במשך זמן ארוך הסתפקתי בזה, אבל יש משהו באמריקנו (או אולי אין משהו באמריקנו) שהופך אותו לקפה די עלוב וחיוור, כמעט בלי פואנטה - אז עברתי לאספרסו כפול ארוך.
ביום יום אני שותה קפה שחור.
1 הייתה תקופה שהיה טייסטרס צ'ויס חזק באריזה חומה, וכבר אין. מה קרה? 2 הייתי שותה בבתי קפה עם ספר3, ולכן העדפתי משהו שיחזיק יותר מפסקה וחצי. 3 אם הייתי יושב בקפנטו הייתי מזמין קפוצ'ינו סרייסטינו כפול. היה ברמן אחד ברמה"ש שהיה עושה את זה טוב אבל הוא כנראה התחלף ועכשיו אפילו שם זה מעפן.
|
|