שמונה עשר אנשי ציבור ורוח הגישו מכתבים בהם הם מבקשים מבית המשפט שלא להטיל קלון על חה"כ צחי הנגבי שהורשע ביולי השנה במתן עדות שקר. המכתבים ניתנו לבית משפט השלום בירושלים, במסגרת הנוהל הרגיל של מתן עדויות אופי בשלב הטיעונים לעונש.
בין הממליצים נמצאים יושבי ראש הכנסת בהווה ובעבר, קציני צבא ומשטרה, רב, שופטים, סופרים ואחרים. נשיא המדינה לשעבר, יצחק נבון כותב: "יש בידו של הנגבי לסייע במניעת פיצול בעם ולכן תקוותי היא שלא יקבע שבעבירה שבה הורשע יש כדי למנוע את המשך פעילותו הציבורית החשובה". גבריאלה שלו, שגרירת ישראל באו"ם היוצאת כתבה: "אין בלבי ספק שצחי למד את הלקח והפנים את שגיאות העבר". יורם קניוק מתאר את הנגבי במכתבו כ"איש של כבוד. לא גס רוח. חכם. נעים הליכות. הוא פעל כנראה בשגגה בהתאם למקובל בחברה הישראלית. לדעתי יש למנוע ממנו קלון".
משפטו של הנגבי נפתח בשנת 2006 בעקבות דו"ח מבקר המדינה משנת 2004, בו נטען כי בעת כהונתו במשרד לאיכות הסביבה נעשו במשרד מינויים פוליטיים בלתי ראויים, חלקם למשרות פיקטיביות. הנגבי הואשם תחילה גם בעברות של הפרת אמונים ומתן שוחד בחירות, אך לבסוף הורשע רק במתן עדות שקר בפני ועדת הבחירות המרכזית באשר לאחריותו לפרסום בעלון פנימי של מרכז הליכוד.
לפי חוק יסוד הכנסת, אם יחליט בית המשפט להטיל על הנגבי קלון וגם יגזור עליו עונש מאסר בפועל של למעלה משלושה חודשים, הדבר ימנע ממנו מלכהן כחבר כנסת או כשר למשך שבע שנים. קלון לבדו יפסיק רק את חברותו של הנגבי בכנסת הנוכחית.
|
קישורים
מכתבי ההמלצה (בפורמט pdf)
|