|
||||
|
||||
ההמבורגר המהונדס הראשון הגיע לצלחת. |
|
||||
|
||||
זה כלום לעומת מה שעושים בטירת צבי. בטירת צבי עושים המבורגר עשוי 50 אחוז מים: פעם קניתי המבורגר של טירת צבי, לאחר החימום ההמבורגר התכווץ ב- 50 אחוז. |
|
||||
|
||||
לפחות הם לא גובים עליו 250,000 דולר. |
|
||||
|
||||
כמדומני שגם מאוכלי הבשר הסינטטי1 לא גבו סכום כזה, וגם לא סכום נמוך יותר. 1 שנקרא לו בשר סינטה? הממ,חבל שזה כבר תפוס. |
|
||||
|
||||
זו רק עלות חומרי הגלם. צריכים לשלם גם על ההכנה. וגם על האווירה. |
|
||||
|
||||
ובזמנו האיחוד האירופאי הציע לשר הבריטי הממונה לשנות את שמה של הנקניקיה הבריטית ל- high fat emulsified offal tube .
|
|
||||
|
||||
אאז"נ הנוסחא להמבורגר מנצח היא 50% בשר 50% שומן, וכך הבשר מיטגן בתוך ההמבורגר. מאז שקניתי המבורגר לא תעשייתי במעדנייה וטיגנתי אותו על מחבת ומעט שמן וקיבלתי הרבה יותר שמן מבשר בסוף התהליך אני נמנע מהמאכל הנוטף, כמו שזה נראה כבר עדיף שאוורמה |
|
||||
|
||||
נראה לי שבהמבורגר יש פחות מ 50 אחוז בשר, מלבד שומן יש גם רקמות בעלות ערך תזונתי נמוך כגון עור מעיים וכדומה. (יש גם תבלינים שהם חשובים לטעם אבל לא בעלי משקל רב.) לגבי שומן, זה עיקר הטעם בהמבורגר. מי שלא אוהב שומן גם לא ישתגע על המבורגר מכל סוג. שווארמה טעים לי יותר אבל יותר יקר ומסובך להכנה (מבחינתי לפחות), לכן אני מעדיף המבורגר עם כל המגרעות שלו. ראיתי לפני מספר ימים גריל ביתי לשוורמה. המחיר 1200 שקל. הגריל קצת יקר אבל ניסבל אם הייתי יכול לקנות בשר ולשים אותו על הגריל מייד (בלי להכין את הבשר בעבודה ממושכת לפני הצליה). שאלתי את מוכר הגריל איפה אפשר להשיג בשר מוכן לצליה ? אמר לא יודע, כאן קצת התייאשתי. עדיין יתכן שאבדוק בשוק אם יש בשר מוכן לצליה ללא עבודה. |
|
||||
|
||||
נראה לי שאתה מגזים. גיגול של 'המבורגר מתכון' מביא אותך למספר מתכונים, חלקם מתהדרים בהיותם של מסעדות ידועות, ועל פיהם אחוז השומן המקסימלי שפגשתי הוא 30%, השאר נראה פחות. ואגב, כשאתה עובד לפי מתכון ולא קונה מוצר מעובד שמישהו אחר מכין, אתה כמובן יכול לשלוט יותר טוב בכמות השומן. אני די בטוח שאם תקנה חצי קילו אנטריקוט ותעשה ממנו המבורגר בבית, תקבל קציצה ראויה למדי, שיש בה מן הסתם כ-20 אחוזי שומן גג. |
|
||||
|
||||
אתם לא מעודכנים בחדשות לפיהן שומן רווי כבר אינו אויב הציבור? (סיכום והסברים להמונים ב: http://www.webmd.com/heart-disease/news/20140320/die...) דגדגן: סטייק טוב מטוגן בחמאה עם כוס יין אדום בצד, ואתם מסודרים. |
|
||||
|
||||
אפשר כבר להסיר את המסכה מהפנים. |
|
||||
|
||||
אז מה אתה רוצה ממני, אני כבר מזמן יודע1 שהוא אינו אויב הציבור. 1 טוב, לא ידיעה מהסוג המדעי המוכח. ברמה האישית שינויי התזונה שהועילו לי באופן מאד משמעותי ומדיד (לפחות בתקופה בה הצלחתי לעמוד בהם) לא כללו כלל הגבלה על שומנים מן החי. זה אמנם כלל הורדת מוצרי חלב - מה שעל הדרך מוריד גבינות וחמאה - אבל לא הגביל כלל צריכת בשר וביצים, עד לכמות של ביצה ביום. |
|
||||
|
||||
וזה מעלה מיד את האסוציאציה לסיפור המד"ב הקצר והנפלא של ארתור סי. קלארק - "מזון האלים". בחיפוש מהיר מצאתי קליפ - קצת ביזארי - ביוטיוב, שמקריא אותו The Food of the Gods. רק אזהרת ספוילר חמורה - אל תיכנסו לערך הויקיפדיה שלו או של אסופת הסיפורים שבה הוא פורסם ('הרוח הנושבת מן השמש'). השורה וחצי של התיאור שם הורסת את הסיפור. |
|
||||
|
||||
עכשיו שראיתי את הקליפ הנ''ל עד סופו אני חוזר בי מהלינק לעיל, אנא נסו למצוא את הסיפור במקום אחר. התוכן הויזואלי של הקליפ - שלא שייך בעצם לסיפור - הוא פוגעני וצר לי שהפניתי אליו. אם היה ביכולתי הייתי מוחק את הלינק מהתגובה. לשיקול המערכת. מבחינתי אפשר למחוק את השורה השנייה כולה בתגובה שלי. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |