|
||||
|
||||
אני תוהה האם אחוז מסך התשלום על ההזמנה הוא אכן המדד הנכון. לדעתי מחיר ההזמנה לא צריך להיות שיקול בטיפ למלצר. השיקול צריך להיות כמה המלצר התאמץ בשבילך / כמה אימצת אותו למי מגיע טיפ גדול יותר ? למלצר שהביא 3 נס קפה, אחרי זה עוד 2, ואז עוד עוגה, החליף את העוגה מייד כי היא לא היתה טעימה לדעת הסועד - (סה"כ 60 ש"ח) או למלצר שהגיש ארוחה עסקית עם שתיה (סה"כ 60 ש"ח). או למלצר שהגיש שייק פסיפלורה (12 ש"ח). לדעתי ל-2 המלצרים האחרונים מגיע אותו טיפ (הייתי מביא להם 5 ש"ח) ולמלצר הראשון מגיע לפחות 15 ש"ח. |
|
||||
|
||||
וכמה טיפ נותנים לשליח? אחוז מההזמנה (10%-15%)? סכום קבוע (5-10 ש"ח)? לא נותנים בכלל? |
|
||||
|
||||
תלוי אם המשלוח בתשלום או לא. |
|
||||
|
||||
נכון. זה עוד פקטור. ובכל זאת? |
|
||||
|
||||
משהו באמצע, פרופורציוני לשורש המחיר. |
|
||||
|
||||
תלוי מה הוא מביא. לשליח מהמכולת אני נותנת 5 שקלים קבוע. לשליח של טייק אוואי - כעשרה אחוז מההזמנה. ועכשיו אני מגלה שדי קשה לי להסביר מה הרציונל מאחורי האפליה הזו (שהרי השליח מהמכולת סוחב משקל הרבה יותר כבד). |
|
||||
|
||||
למה לתת אחוז מההזמנה לשליח? בניגוד למלצר, הוא לא נותן שירות רציף שהוא בדרך כלל פונקציה של מה שהזמנת, אלא שירות חד פעמי. |
|
||||
|
||||
בדיוק. כנראה שאני טועה פה במשהו. מצד שני, רוב ההזמנות שאני עושה ממילא לא עולות בהרבה על 50 שקל, כך שלרוב הוא מקבל בכל זאת 5 שקלים. |
|
||||
|
||||
אז זהו, שהשירות הרציף הוא לרוב לא פונקציה של כמה עלה מה שהזמנת... הרציונל מאחורי הנוהג לקבוע את גובה הטיפ באחוזים מההזמנה, הוא כנראה ה"כולם מרוויחים", הסועדים, המלצר, ובעל המסעדה. מלצר שיהיה חביב ויעיל(שינסה בדרך כמה שפחות מורגשת לגרום לסועדים להזמין דברים, ורצוי יקרים) -> סועדים מרוצים שיזמינו יותר -> יותר רווח למסעדה -> טיפ יותר גבוה למלצר. |
|
||||
|
||||
אף אחת מהאופציות, אבל הכי קרוב זה הסכום הקבוע. תלוי כמה הוא התאמץ: אם היה יום חם, לאיזה קומה הוא עלה, וכמה נגלות הוא עשה. |
|
||||
|
||||
אפשר לראות בטיפ משהו סוציאלי: תחת ההנחה הסבירה שהסועד לרוב מבוסס יותר מהמלצר, הוא מעביר לו סכום שבוודאי לא כבר מדי על הכיס שלו: אם הרשית לעצמך לשלם X על ארוחה, בוודאי תוכל להעניק עשירית מזה לבחור הלא-עשיר. טוב, זה מאולץ. אבל כל שיטת הטיפים בעיני היא לא כל כך ברורה. למה לא לתת טיפ לטבח דווקא, שעבורי משפיע יותר מהמלצר (ברוב המקרים) על הנאתי? למעצב הפנים? לקופאי במרכול? אל תאשימו אותי בקמצנות (אני חושב שאני תשרן סביר פלוס, ומרצון - במידה רבה בגלל מחשבות ברוח הפסקה הראשונה), אבל אני די מסכים עם עיקרי דבריו של מיסטר פינק מ"כלבי אשמורת" - עד כדי הנבזיות. |
|
||||
|
||||
מדי פעם אנו מזעיקים רופאים לביתנו על חשבון הביטוח המשלים, ומשלמים השתתפות עצמית בסך עשרים או חמישים שקלים. התלבטתי אם להוסיף תשר, ועד עתה נמנעתי כי חששתי שיעלבו. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |