|
אפשר לראות בטיפ משהו סוציאלי: תחת ההנחה הסבירה שהסועד לרוב מבוסס יותר מהמלצר, הוא מעביר לו סכום שבוודאי לא כבר מדי על הכיס שלו: אם הרשית לעצמך לשלם X על ארוחה, בוודאי תוכל להעניק עשירית מזה לבחור הלא-עשיר.
טוב, זה מאולץ. אבל כל שיטת הטיפים בעיני היא לא כל כך ברורה. למה לא לתת טיפ לטבח דווקא, שעבורי משפיע יותר מהמלצר (ברוב המקרים) על הנאתי? למעצב הפנים? לקופאי במרכול? אל תאשימו אותי בקמצנות (אני חושב שאני תשרן סביר פלוס, ומרצון - במידה רבה בגלל מחשבות ברוח הפסקה הראשונה), אבל אני די מסכים עם עיקרי דבריו של מיסטר פינק מ"כלבי אשמורת" - עד כדי הנבזיות.
|
|