|
||||
|
||||
קציצות כבש ברוטב דובדבנים (בהשראת מנת בצל ממולא ב"הוטנטוט" החיפאית) [אזהרה: עשוי לגרום בעקיפין סבל לבעלי חיים] מרכיבים: לא רוצה להסתבך, עיקבו אחרי המתכון. 1. תערובת לקציצות1: רבע קילו כבש טחון, רבע כוס פירורי לחם, חצי ביצה טרופה, קצת מלח, פלפל, שום כתוש (אופציונלי), טיפה פטרוזיליה קצוצה (אופציונלי). מערבבים היטב. 2. מחממים שמן זית במחבת גדולה. בערך שכבה של שניים-שלושה מילימטר. עושים בידיים קציצות פחוסות. הגודל לא כל כך משנה. מטגנים משני הצדדים שיהיה שחום (בפנים זה עדיין יהיה אדום) ושמים בתוך סיר רחב בצד. 3. באותה מחבת, עם אותו שמן ועם כל הלכלוך של הקציצות, מטגנים בצל, לא חשוב כמה, חתוך איך שיוצא. אפשר לשפוך לפני זה חלק מהשמן, אם נשאר יותר מדי, ואם מתעקשים אפשר לשלות מהשמן פירורים שרופים במיוחד. אבל הרעיון הוא שהלכלוך (פירורי בשר מטוגנים) יישאר ברוטב ויעשיר אותו, וייתן לבצל צבע אותנטי. חוץ מזה, זה חוסך בניקוי אחר כך. מטגנים רק קצת, לא עד השחמה. 4. הדובדבנים: אני משתמש בצנצנת דובדבנים חמוצים בסירופ של "וילי פוד", 800 גרם, מגולען, אדום-חמוץ-מתוק-עז. הסירופ הוא דליל, בעצם מיץ. צריך בערך שני-שליש צנצנת כזו (דובדבנים + נוזל) לכמות של הקציצות שנתתי. מוסיפים למחבת עם הבצל. אפשר להוסיף בערך חצי כוס יין יבש, לבן או אדום. 5. מתבלים: מעט מלח, והרבה כמון, קינמון, ציפורן, פלפל שחור, הל, אגוז מוסקט ופלפל אנגלי (בסדר חשיבות יורד). אף אחד מהם כשלעצמו לא חיוני, כמה שיותר מהם נוכחים, יותר טוב. אפשר, כשהנוזלים במחבת חמים, לקרצף את התחתית עם מרית מתכת: זה פטנט, כמו ב- 3, לנצל את הלכלוך של הטיגון למטרות טובות (ולחסוך בניקוי שלו אחר כך). 6. שופכים את הרוטב מהמחבת על הקציצות שבסיר, ומכסים במכסה. מביאים לרתיחה, ומבשלים עשר דקות. אם לא כל הקציצות שקועות ברוטב, הופכים בזהירות פעם-פעמיים במשך הבישול. בכל מקרה, צריך שכל הקציצות לפחות יגעו ברוטב. אם אין מספיק ממנו, מוסיפים עוד נוזלים (מיץ מצנצנת הדובדבנים, או יין). 7. הרוטב צריך קצת להצטמצם ולהסמיך במשך הבישול. אם רואים לקראת סוף הבישול שזה לא קורה, אפשר לחזק את האש ולהסיר את המכסה. אם, לעומת זאת, הרוטב מצטמצם *מדי*, פשוט מוסיפים עוד נוזלים. 8. תוך כדי הבישול מטגנים, על מחבת אחרת, חופן או שניים של שקדים קלופים וחצויים. כשהם קלופים, מוסיפים את רובם לסיר - הם כבר יתערבבו, אם לא במהלך הבישול אז במעבר לכלי ההגשה. זה לא כל כך משנה, בכל מקרה. אבל שומרים קצת שקדים קלויים בנפרד, ומפזרים מלמעלה לקישוט לפני ההגשה. 9. מגישים עם אורז לבן. גם קישוט בנענע, או תוספת שלה לסיר בסוף הבישול, עוד לא הרגה אף אחד. 1 זה סתם לדוגמה. אם יש לכם מתכון אחר לקציצות, שאתם מרגישים איתו נוח, לכו עליו. מתכונים של קציצות בקר יהיו טובים באותה מידה, רק להחליף את הבקר בכבש. מה שכן, כדי לשמור על טעם מובחן לקציצות בהקשר של הרוטב, לא הייתי שם בתערובת תבלינים נוספים על מה שרשמתי כאן. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |