בתשובה לעזר, 21/05/00 16:21
ניסויי מעבדה + שאלה ישנה 7993
שבתי וקראתי את התגובות והנה, קצת באיחור, מילה נוספת בזכות המדע.

בשנת 1989 פרסמו ברעש גדול שני מדענים - מרטין פליישמן וסטנלי פונס, כי הצליחו לייצר "היתוך קר". בלי להכנס לעומקו של התהליך (כי אינו רלוונטי) מדובר בתהליך שהיה מאפשר לייצר כמות אנרגיה עצומה בזול - ממש פתרון לכל בעיותינו - זיהום, עלות you name it. כמובן שההתרגשות היתה רבה אולם לאחר זמן קצר קרסה ברעש גדול - אף אחד לא הצליח לחזור עליו.

אופן הפעולה המדעי (בניגוד למסחרי למשל, שבו יש סודות) הוא כזה שכל תגלית או המצאה מחייבת פרסום *כדי* שניתן יהיה לבדוק אותה. די לי להסתכל על עבודות מאסטר של ידידים ולראות את נפחן ואת כמות הנספחים המפרטים את כל התנאים בהם נערכו ניסויים, את קוד המחשב ששימש לעיבוד הנתונים ועוד - הכל גלוי ונתון לביקורת. יוקרתו של אף אחד לא גדולה מדי כדי שתעמוד מול סתירות - ולפעמים מתגלות כאלו. העולם המדעי לכן פתוח לביקורת ולבחינה מחדש של כל מסקנה בלי "גורמים חיצוניים משפיעים" כמו וותק או דרגה או מספר פרסומים.
האם מישהו בעולם הדתי מוכן לומר על קודמיו כי טעו? מה, לכולם היה פלאפון ישיר לאל שגם צפצף כאשר עמדו לכתוב משהו שגוי - ראה למשל דוגמת הכינה הנוצרת מזיעה או השפן מעלה הגירה (או שזה היה שפן אחר כמו שיש המנסים לשכנע אותי - ואולי גם הגדי היה בעצם היפופוטם?)

ודרך אגב, אני עדיין מחכה לתשובה על השאלה בהמשך התגובות - מה הקשר בין מה שכתבתי על כך שהתנ"ך אמנם הוא הספר נפוץ ביותר בעולם בגרסה *עם* הברית החדשה לבין "הוכחות" או "ההם שמתחברים" או "קשר לעם ישראל"? מה שקרן (או יותר נכון Keren) ניסתה להראות בגרירה לוגית היא ש:
התנ"ך הוא הספר הנפוץ בעולם
ככל שספר נפוץ יותר הוא נכון יותר

ולכן, התנ"ך צודק %100

אני רק ניסיתי להשתמש באותה לוגיקה ולטעון "טוב, אם כך אז גם האוונגליונים נכונים"

נכון?
עוד לא אבדה תקוותנו 202650
עוד משהו על היתוך: http://www.newscientist.com/news/news.jsp?id=ns99994...

מי יודע, אולי בסוף יתברר שיש בזה משהו.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים