בתשובה לשוטה הכפר הגלובלי, 01/04/25 10:45
ההתנגדות נמשכת 777929
פרשת טבח הפרמדיקים היא סוג של קש ששבר את גב הגמל.
נראה שהפרשה הזו גורמת לישראל כזה נזק שגם חומת השתיקה הסולידרית של תקשורת המיינסטרים בישראל נפרצה. ראיתי כתבות על הפרשה בynet ובערוץ 13.
נדמה לי שיהא זה מיותר להכביר מילים על הנזק שגורמות התגובות הצה"ליות לתדמית הישראלית. אני מנסה להזהר מביקורת פראית על הדוברות שכן המעשה עיקר ולא הדברור שלו. אבל העובדה שצה"ל (ולאו דוקא הדוברות שלו) סבור שהעולם ימתין בנשימה עצורה לתגובתו אחרי שזו מתעכבת/מתבררת כשקרית/מסתפקת בלטעון שהפלשתינים משקרים בלי להביא גרסה נגדית/אפילו אזרחי ישראל לא מאמינים לה, חושפת גם את העובדה שמדובר בדוברות חובבנית ולא מקצועית.
יש עוד שתי הערות חשובות:
א. בכל הפרשיות הללו (פשעי מלחמה של צה"ל) תמיד עולה התמיהה הבאה: צה"ל הוא צבא פטפטני מאין כמותו ולא כל חיילי צה"ל (בפרט מילואימניקים) הם מצביעי סמוטריץ. אם כצעקתה מדוע לא דולפים עדויות של חיילים שהיו שם בזמן אמת?
ב. בפרשת הפרמדיקים יש תמיהה מיוחדת. צה"ל טוען שבין ההרוגים יש ששה או תשעה לוחמי חמאס מוכרים. אם זה נכון וחמאס עשה לו הרגל להשתמש ברכבי הסהר האדום זה משנה במידה רבה את התמונה. למרבה הפליאה שום הוכחות מסודרות לכך לא הוצגו עד לרגע זה. גרוע מכך, אם יתברר שגם זו טענה לא מדוייקת והלוחמים נהרגו במקום אחר או שהם בעצם "לוחמים" של משרד הבריאות העזתי, כזבים כאלו רק ילבו את האש ויעצימו את הנזק.
ההתנגדות נמשכת 777930
א. לפי מאן דאמר המכונה א׳ , צה״ל מורכב מפלנגות.
טבח הפרמדיקים 777974
ועבר עוד יום בו צה"ל לא הביא שום הוכחה לשמועות שהפיץ כאילו לפחות 6 מבין ההרוגים היו אנשי חמאס. בינתיים הולכות ומצטברות עדויות שהם לא היו.
ועדיין לא הוסבר מדוע צריך לקבור אמבולנסים וגויות קשורות ידיים.
דו"צ: "אירוע הירי לעבר שיירת האמבולנסים בתל-סולטאן מ-‏23 במרץ נמצא בתהליכי בירור מעמיקים. כלל הטענות, לרבות התיעוד אשר פורסם, ייבחנו ביסודיות ולעומק לשם הבנת ההתנהלות באירוע"
דו"צ מבולבל ולא מבין את הארוע. אפאחד לא ממתין לתהליכי הבירור המעמיקים של צה"ל. אם בימים הקרובים צה"ל לא יסביר מה קרה שם, תוכלו לדבר ללאמפה. אין צורך בשום תחקירים, בטח לא של צה"ל. או שאתם יודעים מה קרה שם או שלא. ואולי אתם יודעים ומסתירים? האמת בבקשה, כאן ועכשיו, כי מחר כבר תהיה אמת אחרת. ואיתה יהיה מאד קשה לחיות.
טבח הפרמדיקים 777976
ככה זה כשרוח המפקד‏1 מחלחלת גם לצה"ל בכל הדרגים והרמות.
כשמלפגת השלטון וראשיה משקרים מדי יום ביומו, תרבות השקר הזו הופכת לנורמה גם בצה"ל.

והרי ראינו מה קרה לדובר צה"ל הקודם כשהעיז לומר משפט וחצי של אמת. הבעיטה החוצה לא אחרה לבוא.
על מה צווחו כולם‏2 ביממה האחרונה - על הקלטה אישית‏3 שבה ראש מחלקה בשב"כ מתבטא בטפשות על מתי ואיך בדיוק עוצרים חשודים בטרור.
ובינתיים כל העולם מזדעזע מזה שצה"ל מחסל צוותי רפואה חפים מפשע, אבל על זה אף אחד לא פוצה פה.

1 המפקד העליון - ראש הממשלה.
2 כולל דב.
3 גורם בטחוני אחד מכין מלכודת לקולגה שלו מארגון ביטחוני אחר.
טבח הפרמדיקים 777979
הצעה לסקר - מה יהיה העונש של המפקד ששיקר לדובר צה״ל‏1?
א. קנס של שקל וחצי.
ב. עיקוב יציאה בסוף השבוע.
ג. נזיפה חמורה.
ד. הערה פיקודית.
ה. (האופציה ההומוריסטית) שבוע מחבוש.

1 והרג ערבים, אבל על זה לא נענשים בצה״ל.
טבח הפרמדיקים 777987
קידום? במשטרה מחפשים צדיקים שכאלו.
ההתנגדות נמשכת 777980
לא, לא. רק הדלפות שבאות מצד מסויים גורמות נזק למדינה, המעשים הם רק תירוץ. לא תחיבת עצם חד לאחוריו של שבוי מעניינת את הקהל, לא הגיבוי שח"כים ושרים נותנים למתעללים מייד, לפני שנעשתה איזושהי בדיקה חשוב, רק ההדלפה ואולי ההגזמה (נוהג נפוץ ומעצבן של פרקליטי תביעה מכל הסוגים) היא החלק שמעניין ציבור גדול.

נו, טוב, אז מצאו כמה גויות אזוקות וירויות. ביג דיל. אלטלנה! התנתקות! ברק! לפיד! וחוץ מזה:

א. עוד לא ברור מי הרג אותם.
ב. הם היו מחבלים.
ג. אין בלתי מעורבים בעזה‏1.
ד. הם נאזקו לאחר מותם, בצחוק, מאחק שחייל אחד שכח מתי נגמר חודש אדר. הנהלים חודדו והלקחים יופקו (החל מהשנה הבאה כל חייל יקבל מסרון בסיום חודש אדר). האוזקים נשפטו על בזבוז ציוד צבאי ונקנסו בגובה 23 אג' כל אחד.
______________
1- איך קריאה לרצח עם עוברת כאן פעם אחר פעם בלי התערבות רשויות החוק? הבנתי שזאת היתה גם רוח הדברים של מפקד המבצע ליצירת "ציר מורג", ברוח הצבא המוסרי ביותר בעולם.
ההתנגדות נמשכת 777981
וגם, כמובן, תגובה 777940 .

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים