בתשובה לאפופידס, 11/03/25 17:31
Deepseek 777410
אני חושב שההסתכלות היא מהזווית הלא נכונה.
ההיצע מתאים את עצמו לביקוש.
לא נראה לי שיש מחסור בחיטה, תירס או אורז בעולם.
אנשים רעבים פשוט לא יכולים לשלם את המחיר (הזול בעיניים מערביות) שלהם.
לכאורה ארגוני סיוע היו יכולים לרכוש מספיק מוצרי מזון בסיסיים כדי שלא יהיה רעב אחד בעולם. בפועל יש המון חיכוך והרבה מהמוצרים לא מצליחים להגיע אליהם, ונשדדים או נרקבים בדרך.
Deepseek 777411
"לא נראה לי שיש מחסור בחיטה, תירס או אורז בעולם" - ליפסטיק מסכים איתך. לטענתו 30-40% מהיבול מתבזבז בגלל הקשיים שהזכרת.
Deepseek 777414
ואתה משתף פעולה עם הרוגלה הסינית הזו?
Deepseek 777413
בהסתכנות ששוב אקלע למצב מסכים - לא מסכים, אומר שאני מקבל את הטענה, שבאופן תאורטי, יש מספיק מזון על כדוה"א כדי להזין את כל תושביו.
הבעייה היא בפרקטיקה. ברור שחלוקת המזון לא שווה וברור שהחברה האנושית מלאת פגמים הגורמים לאובדן חלק גדול מן המשאבים (כפי שאכן כתבת).
בפרקטיקה, נראה כי תושבי כדוה"א חשים מחנק ביותר ממובן אחד, גם במקומות שאינם סובלים ממחסור במים ומזון. אני חושב למשל על ההתחממות הגלובלית, זיהום האויר והפקקים בדרכים (ועל רוגל אלפר שנתקף ב-road rage, כאשר המוני מכוניות של ישראלים בדרך לקניון חדש, חסמו את הדרך שלו ושל בנו לקניון אחר).
נראה לי, כי עוד לפני שהגענו לרעב מבני במימדים רחבים, הגענו למצב בו צפוף מדי על כדוה"א. דוקא בשל פגמיהם הרבים של בני האדם, נראה שהם זקוקים למרחב מסויים שיאפשר להם לא רק לגדל מזון, אלא גם להמלט זה מזה לפעמים.
Deepseek 777420
נראה שהמערכת תאזן את עצמה.
כבר כמה עשורים שבמדינות העשירות שיעור הילודה ירד מתחת לשיעור התחלופה, וזה הולך ומחריף.
הגידול באוכלוסיית העולם הולך ונבלם.
אני חושב שההאטה בגידול תפוקת המזון פשוט מציגה את ההאטה בגידול של הביקוש למזון, כאשר האוכלוסיה גם גדלה יותר לאט וגם הולכת ומתבגרת, שלא לומר מזדקנת.
הצרכנים הגדולים של קלוריות הם ילדים וצעירים, ונראה לי שכמותם בעולם כבר לא גדלה. כלומר שהגידול בהם בעולם השלישי כבר לא מחפה על הקיטון בהם במדינות העשירות ובסין.
Deepseek 777422
אגב העולם השלישי, נראה שגם בהודו אנחנו מתחת לסף ההחלפה של 2.1 ילדים לאשה. גם העולם הערבי בדרך לשם.
עם לבדד יתרבה 777427
Deepseek 777442
מתחת לשיעור התחלופה ==> התרסקות של כלכלות והסחר העולמי. זה לא מוביל לאיזון שיוביל לפחות רעב. זה מוביל לקטסטרופות, נזק לכלכלה העולמית וליותר רעב.

אני בספק שיש משהו בטענה שיש קשר בין גודל האוכלוסיה העולמית וצפיפות לבין רעב. נראה לי שבדיוק להיפך (הרי העולם בעבר היה צפוף פחות ורעב יותר). רעב נובע מהעדר תשתיות מודרניות + גאופולוטיקה באיזורים/תרבויות מסוימות. זה לא נובע מזה שיש יותר מידי אנשים.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים