|
||||
|
||||
אז תגיד לי אם הם פותרים את התהייה שלי (הייתי מנחש שכבר תהיתי אותה באייל, אבל לא מוצא). כידוע, בזכות החובזה ניצלו יהודי ירושלים במצור. אבל אני שואל - כדי לעשות מחוביזה קציצות צריך לפחות ביצה. ואם כבר יש לך ביצה, מה משמעות החוביזה? זה בטח נותן קצת ויטמינים, אבל חלבונים וקלוריות לא כל כך. |
|
||||
|
||||
מתכונים מחמי המצור על ירושלים בתש"ח זמן המצור לפני קום המדינה ובשתי מילים: אבקת ביצים. |
|
||||
|
||||
אני מתרגם: החוביזה אכן נתנה ויטמינים, צבע ירוק, גיוון ונפח, וכל אלה חשובים בהחלט, אבל היא לא היתה גיים צ'יינג'ר. |
|
||||
|
||||
בקיצור, זה כמו ההוא שהכין מרק אבן. |
|
||||
|
||||
עיון בקישור שלך חסך לי את החזרה המיותרת על תגובה 84684. |
|
||||
|
||||
מרק גרזן?! מרק כפתורים! |
|
||||
|
||||
יפה. על פי מרק האבן [ויקיפדיה], יש גם גרסאות עם מרק מפתח, מרק פטיש, ומרק מסמר. |
|
||||
|
||||
עוד לא עלו על "מרק מים"? (יש לי הרגשה שכבר יש סיפור כזה). |
|
||||
|
||||
בשעתו המצאנו אבקת מים, אבל לא תפס. |
|
||||
|
||||
גם בסודה לשתייה אין סודה ותנסה לשתות את זה. ——— בגיל 6 ערבבתי סודה לשתייה בכוס מים וגיליתי שעבדו עלי. מאז נהפכתי לקטן אמונה. |
|
||||
|
||||
עכש''ז היו שותים את זה כתרופה לצרבת או משהו כזה. |
|
||||
|
||||
חבל שאמא שלי כבר לא איתנו. היא סיפרה שבילדותה הם היו אוכלים חוביזה שקטפו בשטח, אבל לא התעניינתי במתכון. |
|
||||
|
||||
אני עשיתי את זה גם בחיי הבוגרים, ועם עוד שלל עשבי בר אחרים, וגם קראתי מתכונים וגם אכלתי פה ושם במסעדות. בסופו של דבר אי אפשר להכניס לחובזה ערכים תזונתיים שאין בה. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |