|
ברצינות - הגרף של התוצר לנפש של הונג קונג? הטיעונים הללו הם מביכים בשטחיותם. לו זה היה מעניין אותך, הייתי קורא את המאמר ומגלה שמה שקרה בהונג קונג אחרי חוק ה - national security law זה (חלק מ)מה שמזהירים הכלכלנים מפניו בארץ: בריחת החברות והמשקיעים הבי"ל. למזלה של הונג קונג הללו הוחלפו בחברות ומשקיעים פנים סיניים, מה שלא רלבנטי אלינו. סינגפור - כמובן שלא רלבנטי בשום צורה כיוון שהמדינה באותו משטר לא-דמוקרטי כבר עשרות שנים.
למרבה הצער, ניכר שאינך מתעניין כלל בהערכה אוביקטיבית של הסכנה הכלכלית. לו היית מתעניין, היית קורא בעיון את עצומת הכלכלנים2 ומקבל את דעתם כיוון שהיא מנומקת היטב והיא קונצנזוס גדול מאד של מומחים בתחום בעלי דעות פוליטיות מגוונות, כולל כאלו שעבדו צמוד עם ביבי. ברי כי אתה (וחבריך לדעה) קבעתם את דעתכם א-פריורית ובמקום להתייחס לחו"ד מומחים קונצנסיאלית שכזו באופן רציונלי, אתם עסוקים בהכפשות, קונספירציות ודיג של אנקדוטות סותרות לכאורה. לו היה זה נושא "נטרלי", למשל השקעות בבורסה, ודאי שלא היית נוהג כך (מקווה בשבילך).
בדומה, ניכר מהתוכנית של ביבי/לוין/רוטמן1 כי טובת המדינה אינה מעניינת אותם כלל. לו היה איכפת להם מטובת המדינה, היו אינספור אפשרויות פעולה מוצלחות בהרבה להגשים את יעדיהם: יכלו להקים ועדת מומחים (בי"ל אם לא סומכים על האקדמאים השמאלנים שלנו). יכלו להפעיל את מרכז המחקר של הכנסת ולאסוף מידע על המצב בדמוקרטיות מתוקנות אחרות. יכלו להצביע על פגמים, ולדרוש ממשרד המשפטים הצעות לתיקון. יכלו להקים ועדת חקירה על ה"מאפיה" של אהרון ברק או הפרקליטות שכל הזמן מספרים לנו עליה. יכלו לקבל חוו"ד של פרופסרים ושופטים מ"הצד הנכון" כמו טירקל ויואב דותן. יכלו להציע מנגנון בחירה המבטיח את איזון הדעות הפוליטיות של השופטים (הרי כל הזמן מוכרים לנו שהם לא נבחרים ולא מייצגים את העם).
אבל לא - למה לפעול ברציונליות ושיקול דעת? למה לנסות לתקן את הפגמים שאשכרה מנפנפים בהם? זה כל כך ניינטיז. הדבר היחידי שמעניין את ביבי/לוין/רוטמן זה טובתם הפוליטית האישית במובן המצומצם ביותר: היכולת לחלק ג'ובים בממשלה, להעביר כסף לאן שרוצים, להעביר כמה שיותר חוקים פופוליסטיים, להשתיק ביקורת עיתונאית ומשפטית וכדומה. לכן ההצעה הדורסנית שלא תואמה עם איש, לכן הביטול הטוטאלי של כל ביקורת שיפוטית שהיא, לכן ההתעלמות הבוטה מאזהרות משפטנים מהצד הנכון כמו דותן ודרשוביץ'. לכן הליך הבזק. לאור תגובתיך הקודמות (למשל בנושא הליך הבזק), נראה כי אתה דוקא מרוצה ממהלך עניינים דורסני וכאוטי זה. חבל, אני מקווה שתשנה את דעתך.
1 אגב שמחה רוטמן, מסתבר שהניח הצעת חוק להעביר את הסמכות להגביל את זכות השביתה מבית הדין לעבודה אל הכנסת. מבשלים לנו פה דמוקרטיה למופת.
2 לנוחיותך:
|
|