|
||||
|
||||
תמיד יהיה לנו חלב שיבולת שועל. |
|
||||
|
||||
וחלב אריות. |
|
||||
|
||||
לתנובה יש עכשיו חלב סויה. למרבה הצער הוא (לפי אריזתו) עשוי מפולי סויה שלא עברו שינויים גנטיים. מצד שני, לפחות לא מדובר על חלב שמופק מפולי סויה אורגניים. |
|
||||
|
||||
למה למרבה הצער? זה יותר בזבזני במשאבים? |
|
||||
|
||||
כן. או ליתר דיוק: ההחרמה של שיטות חקלאיות עם תפוקה גבוהה יותר משמעה שימוש בשטחים גדולים יותר לחקלאות כדי לגדל את אותה כמות יבול. |
|
||||
|
||||
עמדתי פעם בתור בקפיטריה של בנין רוס בגבעת רם (שאולי כבר לא קיימת, מאז שהעבירו את הבנין הזה למתמטיקאים אף אחד לא יודע מה קורה שם) ושתי סטודנטיות התעניינו אצל איגור, המוכר המיתולוגי, למה אין לו חלב סויה. הסברתי להן בנימוס שמצאו במחקרים שהסויה אינה יונק ואין לה חלב. |
|
||||
|
||||
זה נשמע כמו סעיף 345 בספר "איך להישאר בתול - גרסת הסטודנטים". |
|
||||
|
||||
כיוון שבשלב הזה הייתי מבוגר מהן בשנים רבות ומצויד כבר בשני ילדים הנקודה הספציפית הזו פחות הטרידה אותי. |
|
||||
|
||||
לאחרונה פגשתי את חברנו האייל (פרופסור) אורי ג. גורביץ' במשרדו שבבניין רוס. לא זכורה לי קפיטריה בבניין בביקור הקצר שלי שם, אבל אורי יידע בוודאות. |
|
||||
|
||||
אכן, לא זכור לי שנתקלתי בקפיטריה בחמש השנים שאני ברוס1. 1 לי. |
|
||||
|
||||
אני יכול להעיד שבין השנים 1996 ו-1999 היתה קפיטריה בקומת הקרקע של בניין רוס. |
|
||||
|
||||
היתה שם קפיטריה פעילה עד המעבר של מדעי המחשב לבנין רוטברג החדש ב-2015 או משהו מעין זה. עם זאת, הקפיטריה בבנין החדש היתה יכולה לבלוע שבע קפיטריות כמו זו שברוס ולהשאר רזה. |
|
||||
|
||||
2014. עכשיו אני נזכר שכשהלכתי לרוס כדי לבחור חדר (לפני השיפוץ) אכן היה בלובי הבנין משהו שנראה כמו חורבות של דוכן אוכל כלשהו. |
|
||||
|
||||
הארץ: "לא קוקוס ולא שקדים: אז איזה תחליף חלב כדאי לשתות?" |
|
||||
|
||||
שטעמם כמו רביכה גסה להכנת פאנקייק. |
|
||||
|
||||
דווקא בזמנו (בתקופה שבה נמנעתי ממוצרי חלב) זה היה החלב היחיד שלא התפרק במזיגה לקפה. אם כבר טעם לוואי, לחלב סויה יש כזה והוא כלל לא נעים. עוד ''חלב'' שהצליח אצלנו רבות הוא תחליב טחינה גולמית - בשבתו כנוזל המסמיך של דייסת שיבולת שועל (עם בננה מעוכה, קוקוס, קקאו, דבש, קינמון...). שמחה גדולה. |
|
||||
|
||||
איבדת אותי עם הבננה. למה להרוס חגיגה מוצלחת שכזו? |
|
||||
|
||||
אפשר גם בלי :-) אפשר גם במקום קקאו, רסק תפוחים. |
|
||||
|
||||
טחינה גולמית ומיץ מתפוז. (כבר היה לנו פעם פתיל על זה, שהגיע לציווי ''לא תבשל שיבולת שועל בחלב אמה''). |
|
||||
|
||||
הממ :-) טווב, לפחות זרעי צ'יה נשארו מחוץ לדיון. אני דווקא מתעניינת יותר בקרישות מאשר בתחליבים לאחרונה. זה על רקע פריחתה המחודשת של סצינת המלבי בטעמים בתל אביב (כלומר, הקימו דוכן אחד וסביבו יש ספסלים ורמזור, מה שמספיק כדי לקרוא לזה סצינה). בהשפעת השיחה על מלבי התחילה סדרת ניסויים בהקרשות עם בני הצעיר, שהסתיימה בג'לי תה-מנטה וג'לי תה-פירות יער (על בסיס דפי ג'לטין). שניהם היו ממש לא רעים. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |