|
||||
|
||||
אני לא רוצה להתייחס לרוב דבריך. רק נקודה אחת תמוהה במיוחד בעיני: > לגבי ממתיקים מלאכותיים: 4-6 גלולת סוכרזית + חצי גרם סוכרלוז ליום מספיקים לרוב האנשים. (חצי גרם סוכרלוז ממתיק ליטר של נוזלים). סוכרלוז עדיף לקנות מסין כי בארץ המחיר גבוה מאוד. הסוכרזית הוא ממתיק זול ויעיל לקפה מכיוון שבקפה המתיקות אינה העיקר. סוכרלןז ממתיק טחינה עם או בלי קקאו (טחינה + קקאו + ממתיק = חלבה) אין לי התנגדות עקרונית לשימוש בממתיקים מלאכותיים. אבל מאיפה הצורך בהם? סוכרלוז כולל כמות לא מבוטלת של קלוריות, ולכן צריך לא לבלבל בינו לבין ממתיקים אפסיים. אם בא לך לאכול מתוק, שיהיה בכיף. תהנה. לעניות דעתי מי שהצליח להתרגל לטעם של קפה, יצליח להתרגל גם לטעם הלוואי המועט של סכרין. אבל אני לא אנין טעם. הטריק האמיתי הוא לשכנע את הציבור הרחב שהטעם הזה הוא הוא המשובח. |
|
||||
|
||||
תגובה שלי לא ניקלטה (אולי, בטעות, כלל לא נישלחה). אגיב בקיצור. אין שום צורך תזונתי בהמתקה. המשיכה לדברי מתיקה היא כנראה שריד אבולוציוני לתקופה הקדם חקלאית (לפני 10000 שנה) כאשר היה קשה להשיג בליקוט מאכלים עתירי פחמימות (מתיקות אמורה להעיד על ריבוי פחמימות במזון). סוכרלוז (וכל ממתיק מלאכותי בעצם) מקטין את צריכת הקלוריות כי כמות קטנה מאד של הממתיק שמספיקה לצורך המתקה היא בעלת ערך קלורי קטו בגלל הכמות הקטנה של הממתיק המלאכותי. לגבי סוכרלוז – ככל שבדקתי לא מוכרים בישראל סוכרלוז נקי אלא מוכרים סוכרים רגילים בתוספת זעומה של סוכרלוז. לא כדאי לקנות בישראל סוכרזול, עדיף לקנות בסין סוכרלוז אמיתי, למשל כאן הכמות של חצי קילו מספיקה לפי הערכה גסה שלי לאדם יחיד ל- 3 שנים (צריך לשמור את האבקה בשקית אטומה). |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |