|
||||
|
||||
> המלצות תזונתיות שמתהפכות אחרי 30 שנה של שומנופוביה יש מהפכה אבל היא מוצנעת כי מבחינה כלכלית קשה ביותר לממש אותן. הרשויות האמונות על רישוי ופירסום (כגון רשות המזון והתרופות האמריקאית) מצניעות את הידע וטוענות שלא הכל ברור, ידוע שהן פועלות לא לפי הידע הרפואי אלא משרתות אינטרסים כלכליים של יצרני מזון ותרופות. השנה פורסם שתוחלת החיים בארצות הברית _בירידה_ (ההערכה היא שקיצור תוחלת החיים בארצות הברית הם הסיבוכים הרבים שנובעים מכשל חילוף החומרים בשל אכילת יתר של פחמימות מהירות-פריקות (במיוחד דגנים). דגנים מלאים בתור "פתרון" זו חרטא שמוכרים לציבור, דגנים מלאים אינם מאיטים פריקות מהירה של הפחמימות שמקורן דגנים. שיפון ןשיבולת שועל כמעט לא מאיטות את מהירות הפריקות (והמרת העמילן לסוכר בדם). לא צריך מחקרים מעמיקים לצורך בדיקות דם פרטניות - מספיק לבדוק מספר אנשים באמצעות מדי סוכר מלקיחות דם כשעתיים לאחר אכילת דגנים, כמות הסוכר בדם קופצת לרמה גבוהה ונשארת גבןהה זמן ממושך. הפתרון המיידי המתבקש הוא מעבר לתזונה שבה רוב הפחמימות מושגות מקיטניות שכן כאן הפריקות וההמרה שלהן לסוכר נפרשות על פני מספר שעות. בעיקרון גם אכילת ירקות לא מבושלים יכולה להוות פתרון (הפריקות של פחמימות בירקות מבושלים מהירה: מה שניקרא "טעים" זו מילה שבפועל מבטאת "פריקות מהירה" של הפחמימות והמרתו לגלוקוזה. אבל אנשים רבים לא אוהבים מזון עם יותר מדי ירקות לא מבושלים, אולי מכיוון שהתמכרו לסיטואציה של פריקות פחמימות מהירה. לקטניות יש שלוש מגבלות. ראשית - הן יקרות לגידול יותר מדגנים. שנית - רוב הקיטניות מכילות חומרים שמעוררים תגובות לא (אי נעימות במערכת העיכול, נידרש זמן ממושך להרגיל את מערכת העיכול לצרוך קטניות בלי לסבול מחוסר נוחות). שלישית - רוב הקטניות דורש בישול או קליה מה שמקשה על הכנתם לאכילה. המשמעות של שלוש המיגבלות היא שמעבר לצריכת פחמימות מורכבות כתחליף לדגנים עשויה להימשך זמן רב (נניח עשרות שנים במקרה הטוב) כי יש התנגדות לקידום מהלך כזה. נכון להיות אילו הן הקטניות הזולות בארץ ומאכלים צמחייים אחרים ו שיכולים להחליף כמעט את הדגנים: שעועית, חומוס, פול, אפונה, בוטנים (בוטנים זה סוג של קטניות עתירות בשומן) , טחינה (=סומסום עתיר שומן). המחיר אמנם גבוה יותר, אבל אצל חלק מהמזונות הללו הערך הקלורי גבוה יותר גם כן כך לכן המחיר לא יקר בפועל. מי שרוצה לשמור על גופו יעבור לתזונה שב הדגנים מוחלפים בקטניות או מזונות אחרים. הצעות לאכול אגוזים (אמיתיים) וזרעים אקזוטיים זו הצעה לא רצינית בגלל שמחירם גבוה מאוד. כרגע. אני אישית מעדיף סלט חומוס, טחינה גולמית, ובוטנים (בוטנים ללא קליה) - כי זה לא דורש זמן ממושך להכנת המזון. כמות הבוטנים לצריכה יומית כרגע מוגבלת כי יש לי אי נעימות בעיכול באכילת בוטנים רבים. לבסוף - מומלץ לא לקרוא אתרי "בריאות" שכן רובם מפיצים דיסאינפורמציה כדי למכור מזון יקר תוך הבטחות שהיוקר משתלם. הקטניות שציינתי הן במחיר סביר. כל ההשמצות על סכרין או ציקלמט מקורן באתרי בריאות כאילו, הם מנסים לדחוף ממתיקים אחרים "אקזוטיים" ומזיקים כגון סטיביה. ברגע שניכנסים לאתר "בריאות" הם מבצעים ספאם בלתי ניסבל כדי שתקנה מהם משהו. לגבי ממתיקים מלאכותיים: 4-6 גלולת סוכרזית + חצי גרם סוכרלוז ליום מספיקים לרוב האנשים. (חצי גרם סוכרלוז ממתיק ליטר של נוזלים). סוכרלוז עדיף לקנות מסין כי בארץ המחיר גבוה מאוד. הסוכרזית הוא ממתיק זול ויעיל לקפה מכיוון שבקפה המתיקות אינה העיקר. סוכרלןז ממתיק טחינה עם או בלי קקאו (טחינה + קקאו + ממתיק = חלבה). אפשר לשתות מים + אבקת קקאו + סוכלוז, למי שלא אוהב לשתות מים מינרלים בלבד. שתיה מרובה של נוזלים נטולי סוכר היא אמצעי להורדת רמת הסוכר בדם, כי הסוכר בדם עובר דילול. זו הזדמנות לצרוך קקאו שמזין את הגוף מבחינות רבות. קקאו באריזה גדולה במחיר 30 שקל בערך לקילו אפשר לקנות פה ושם. |
|
||||
|
||||
אני לא רוצה להתייחס לרוב דבריך. רק נקודה אחת תמוהה במיוחד בעיני: > לגבי ממתיקים מלאכותיים: 4-6 גלולת סוכרזית + חצי גרם סוכרלוז ליום מספיקים לרוב האנשים. (חצי גרם סוכרלוז ממתיק ליטר של נוזלים). סוכרלוז עדיף לקנות מסין כי בארץ המחיר גבוה מאוד. הסוכרזית הוא ממתיק זול ויעיל לקפה מכיוון שבקפה המתיקות אינה העיקר. סוכרלןז ממתיק טחינה עם או בלי קקאו (טחינה + קקאו + ממתיק = חלבה) אין לי התנגדות עקרונית לשימוש בממתיקים מלאכותיים. אבל מאיפה הצורך בהם? סוכרלוז כולל כמות לא מבוטלת של קלוריות, ולכן צריך לא לבלבל בינו לבין ממתיקים אפסיים. אם בא לך לאכול מתוק, שיהיה בכיף. תהנה. לעניות דעתי מי שהצליח להתרגל לטעם של קפה, יצליח להתרגל גם לטעם הלוואי המועט של סכרין. אבל אני לא אנין טעם. הטריק האמיתי הוא לשכנע את הציבור הרחב שהטעם הזה הוא הוא המשובח. |
|
||||
|
||||
תגובה שלי לא ניקלטה (אולי, בטעות, כלל לא נישלחה). אגיב בקיצור. אין שום צורך תזונתי בהמתקה. המשיכה לדברי מתיקה היא כנראה שריד אבולוציוני לתקופה הקדם חקלאית (לפני 10000 שנה) כאשר היה קשה להשיג בליקוט מאכלים עתירי פחמימות (מתיקות אמורה להעיד על ריבוי פחמימות במזון). סוכרלוז (וכל ממתיק מלאכותי בעצם) מקטין את צריכת הקלוריות כי כמות קטנה מאד של הממתיק שמספיקה לצורך המתקה היא בעלת ערך קלורי קטו בגלל הכמות הקטנה של הממתיק המלאכותי. לגבי סוכרלוז – ככל שבדקתי לא מוכרים בישראל סוכרלוז נקי אלא מוכרים סוכרים רגילים בתוספת זעומה של סוכרלוז. לא כדאי לקנות בישראל סוכרזול, עדיף לקנות בסין סוכרלוז אמיתי, למשל כאן הכמות של חצי קילו מספיקה לפי הערכה גסה שלי לאדם יחיד ל- 3 שנים (צריך לשמור את האבקה בשקית אטומה). |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |