|
||||
|
||||
ליצמן נגד תלמה-יוניליוור. |
|
||||
|
||||
אגב. אכילת קורנפלקס בכמויות מזיקה יותר מהרעלות קיבה (שהן נזק קצר מועד). מזון פחמימות עתיר סוכר לאורך זמן מקצר את החיים. סיבת המוות הראשונה בעולם "המפותח" אם מסכמים את כל סיבוכיה, היא אכילת פחמימות לא מבוקרת. סיפורי קורנפלקס לארוחת הבוקר שפורמו בגלל זיהום סלמונלה בתלמה-יוניליוור - מעידים שישראל הצטרפה למועדון "המפותח" שהורג אנשים במתיקות. מזון עתיר פחמימות ו/או סוכרים גורם לתיסמונת חילוף החומרים (הסינדרום המטבולי). מחלה זו, התיסמונת המטבולית, היא הסיבה העיקרית לשורה של מחלות קשות שחלקן קטלניות: * השמנה יתרה (אוביסיטי) * קדם-סוכרת, סוכרת 2, * לחץ דם, * מחלות כלי הדם (המחלות הקארדיו-וואסקולריות) שמתבטאות לבסוף בהתקפי לב ושבצים (או מתבטאות במחלות כלי דם זוחלות שנובעות מחוסר דם מקומי), * מחלות כליות רבות, * יתכנו עוד מחלות שאני לא מודע להן. אל דאגה. לא תימצאו בנקל את ההקשר המפחיד בין צריכת פחמימות/סוכר לבין המחלות שהזכרתי. כמו שחברות הטבק דאגו להעלים מהציבור את ניזקי העישון במשך עשרות שנים. כך חברות המזון וחברות התרופות ידאגו להצניע את הקשר בין שני הדברים. הנושא של חילוף חומרים תקין הוא נושא _מסובך מאוד_ שמאפשר למרוח את הציבור עוד עשרות שנים. גם חברות התרופות יעדיפו להנפיק לציבור תרופות לטיפול בסימפטומים של מחלות כרוניות ולא לדאוג למניעת מחלות אילו (שהן מקור פרנסתן). בתגובה נוספת (מקווה שאפרסם אותה בקרוב) אמסור לינקים. הלינקים מיועדים רק למי שמוכן להתעמק בנושא, לא לאמץ פתרונות חלקיים שקלים להבנה ועוד יותר קלים לביצוע. פתרונות יעילים _קשים לביצוע_ (מכיוון שהם מחייבים לארגן מחדש את כל שיטות התזונה בארצות מפותחות שבהן אספקת מזון מבוסס על מזון "טעים" מהיר הכנה; זה כולל אכילת פירות (שמצריכים לרוב מזון נילווה כדי למנוע את ניזקי סוכר הפירות). עיסוק בספורט אינו פתרון לבעיה העיקרית, מספיקה פעילות גופנית מתונה, המזון הוא הבעיה. |
|
||||
|
||||
אתה מתכוון לזה שאותו ליצמן תקף את קוקה קולה מסיבות דומות? |
|
||||
|
||||
מאמר מקיף בגארדיאן על הנושא, היסטורית ההשתקה והפוליטיקה של המדע (לתשומת ליבם של מי שעושה רומנטיזציה של התקדמות הידע המדעי). "The sugar conspiracy". |
|
||||
|
||||
יש שם קטע שלא ברור לי: Since the proportion of energy we get from protein tends to stay stable, whatever our diet, a low-fat diet effectively means a high-carbohydrate diet.
|
|
||||
|
||||
מה לא ברור? אם מסתבר שאנשים צורכים כמות קלוריות די קבועה מחלבונים - למשל כי רוב האנשים לא נוטים לאכול קילו בשר ביום גם כשהם רעבים - אז עבור אותה כמות קלוריות יומית, הנמכת אחוזי השומן תביא להגדלת כמות הקלוריות שמקורן בפחמימות. |
|
||||
|
||||
חסרה שם עוד הנחה: שכמות הקלוריות הכוללת גם היא די קבועה. |
|
||||
|
||||
אכן, חשבתי שכתבתי זאת. זו הנחה די סבירה. |
|
||||
|
||||
לא, כי אנשים שואפים (עד לאחרונה זה היה נחשב best practice לדעתי, ובוודאי גם היום רבים שואפים לכך, אולי בניגוד לאופנה המדעית) להקטין את צריכת הקלוריות הכוללת שלהם כאמצעי לרזות או להיות בריאים יותר, ועושים דיאטה דלת שומן בדיוק לשם כך. |
|
||||
|
||||
הא.ב. של מי שעושה דיאטה זה להסתכל על כמות הקלוריות של מוצר, לא? |
|
||||
|
||||
יש הרבה דרכים. יש מאכלים שנספרים יותר ויש כאלה שפחות, בלי קשר לכמות הקלוריות שלהם. כי זה קלוריות ''רעות'' שרק הופכות לשומן, ואלה קלוריות ''טובות'' המזינות את הגוף. ויש כאלה שפחות מסתכלים על הקלוריות ויותר על הפעילות הפיזית וכו'... |
|
||||
|
||||
מה שהאביר אמר. יותר ספציפית, המדד הגליקמי יותר אופנתי מספירת קלוריות. |
|
||||
|
||||
והמדד הגליקמי דווקא מדגיש את הסוכרים לעומת השומנים והחלבונים (באופן כללי), לא? |
|
||||
|
||||
כן. אם אתה חולק על משהו שכתבתי אז נא פרט, כי איבדתי את דרכי בפתיל. |
|
||||
|
||||
האם לפני הפרשה זוהו מותגי תלמה עם יוניליוור? |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |