|
||||
|
||||
ישנה תכנית להפחתת מלח במסגרת התכנית הלאומית לחיים פעילים ובריאים. ההמלצה בישראל לצריכת נתרן למבוגרים היא כ- 1,500 מ"ג/יממה וגבול הצריכה המרבית הוא כ- 2,000-2,400 מ"ג/יממה, כמות שהיא שוות ערך לכ- 5-6 גרם/יום מלח (כפית לערך). בילדים יש להתאים את כמות המלח הנצרכת לכמות האנרגיה בהתבסס על ההמלצות למבוגרים, מאחר ונמצא קשר חיובי בין צריכת נתרן לצריכת אנרגיה. לפי "התדריך להזנת התינוק הבריא והפעוט" של משרד הבריאות, תינוקות עד גיל שישה חודשים מקבלים את כל הדרישות שלהם לנתרן מחלב אֶם או מתרכובות מזון לתינוקות. בין גיל שישה חודשים לשנה מומלץ לצרוך עד 1000 מ"ג/יממה. בין 1-3 שנים לצרוך עד 1.5 גרם/יום, בין 4-8 שנים עד 1.9 גרם/יום, בין 9-13 שנים עד 2.2 גרם/יום. הוועדה המדעית המייעצת הבריטית בנושא תזונה המליצה שהשינוי יתרחש בהדרגה, כיון שדרוש זמן על מנת לשנות את תפיסת הטעם באוכלוסייה הכללית. להלן ייעדי ההפחתה בחטיפים חטיפים- אסם, שטראוס, יונילבר, מאיר בייגל, מותגים פרטיים (מגה, שופרסל) חטיף בוטנים: לפחות 5% ,ערך רצוי 390 מ"ג נתרן ל- 100 גרם מוצר עד דצמבר 2015. תפוצ'יפס: לפחות 5% ,ערך רצוי 520 מ"ג נתרן ל- 100 גרם מוצר עד דצמבר 2015. חטיף חיטה מטוגן: לפחות 5% עד דצמבר 2014. בייגלה: לפחות 5% הפחתה עד דצמבר 2015. שקדי מרק: לפחות 5% הפחתה עד דצמבר 2014. קרקר (תואם קרם קרקר): לפחות 5% עד דצמבר 2015. פירוט נוסף יש http://www.wikirefua.org.il/index.php/%D7%AA%D7%9B%D... |
|
||||
|
||||
לחם ברמן, אנג'ל, דגנית, דוידוביץ' לחם אחיד: ערך רצוי - 400 מ"ג ל- 100 גר' בהדרגה עד 2017 מוצרי חלב שטראוס, תנובה, טרה, כפיר, גד גבינה רכה (בכל אחוזי השומן): לפחות 2.5% עד אפריל 2014. גבינת קוטג' (בכל אחוזי השומן): לפחות 2.5% עד אפריל 2014. סלטים צבר-אסם, אחלה-שטראוס, שמיר ומעדני מיקי. חומוס חלק: לפחות 2.5% עד אפריל 2014. טחינה: לפחות 2.5% עד אפריל 2014. חצילים במיונז: לפחות 2.5% עד אפריל 2014. תבשילים ומרקים אסם, יונילבר (קנור), מותגים פרטיים של מגה ושופרסל מרק נמס ומרק בישול: ערך רצוי - 340 מ"ג נתרן ל 100 מ"ל מרק מוכן עד ינואר 2015. תבשיל אישי ותבשיל משפחתי: נקבע עם חברת אסם. מרק תיבול עוף: לא טבעי - 12850 מ"ג נתרן ב- 100 גרם אבקה עד ינואר 2015. רכיבים טבעיים - 10200 מ"ג נתרן ב- 100 גרם אבקה עד ינואר 2015. מרק תיבול בטעם עוף: לא טבעי - 12,700 מ"ג נתרן ב- 100 גרם אבקה עד ינואר 2015. רכיבים טבעיים -10,600 מ"ג נתרן ב- 100 גרם אבקה עד ינואר 2015. חטיפים אסם, שטראוס, יונילבר, מאיר בייגל, מותגים פרטיים (מגה, שופרסל) חטיף בוטנים: לפחות 5% ,ערך רצוי 390 מ"ג נתרן ל- 100 גרם מוצר עד דצמבר 2015. תפוצ'יפס: לפחות 5% ,ערך רצוי 520 מ"ג נתרן ל- 100 גרם מוצר עד דצמבר 2015. חטיף חיטה מטוגן: לפחות 5% עד דצמבר 2014. בייגלה: לפחות 5% הפחתה עד דצמבר 2015. שקדי מרק: לפחות 5% הפחתה עד דצמבר 2014. קרקר (תואם קרם קרקר): לפחות 5% עד דצמבר 2015. מאפה מלוח מעדנות, שלושת האופים, זוגלובק, בונז'ור, מאפה הבלקן, גידרון פיצה ללא תוספות: לפחות 6%, ערך רצוי 450 מ"ג נתרן/ 100 גרם פיצה עד דצמבר 2016. פיצת זיתים: לפחות 6%, ערך רצוי 550 מ"ג נתרן/ 100 גרם פיצה עד דצמבר 2016. בורקס גבינה ותפוחי אדמה: לפחות 6%, ערך רצוי 400 מ"ג נתרן/ 100 גרם בורקס לפני אפייה. 480 מ"ג נתרן / 100 גרם בורקס אחרי אפייה עד דצמבר 2016. יעדי הפחתה לג'חנון, מלאווח ובצק עלים: עדיין לא נקבעו. מאפה מתוק אסם, לחמי-ויסוצקי, שטראוס, בונז'ור, מאפה הבלקן, אחווה עוגות בחושות: לפחות 6%, ערך רצוי בשנת 2020 230 מ"ג / 100 גרם עד דצמבר 2016. עוגות שמרים: לפחות 6%, ערך רצוי בשנת 2020 120 מ"ג / 100 גרם עד דצמבר 2016. בראוניס: לפחות 6%, ערך רצוי בשנת 2020 130 מ"ג / 100 גרם עד דצמבר 2016. עוגיות פתי בר: לפחות 6%, ערך רצוי בשנת 2020 200 מ"ג / 100 גרם עד דצמבר 2016. עוגיות סנדוויץ': לפחות 6% , ערך רצוי בשנת 2020 130 מ"ג / 100 גרם עד דצמבר 2016. עוגיות חמאה: לפחות 6% , ערך רצוי בשנת 2020 150 מ"ג / 100 גרם עד דצמבר 2016. רטבים: קטשופ ומיונז אסם, יונילבר, מיטב, אוליביה, מותגים פרטיים (שופרסל, מגה) קטשופ: לפחות 5%, עד דצמבר 2014. קטשופ חריף: לפחות 5% הפחתה עד דצמבר 2014. רוטב לפסטה: נקבע עם חברת אסם. מיונז: לפחות 5% עד דצמבר 2014 (שאיפה להגיע לערך של 460 מ"ג נתרן ל-100 גרם מיונז). מיונז לייט: לפחות 5% הפחתה עד דצמבר 2014. רוטב סויה קלאסי: לפחות 10% עד דצמבר 2015 (שאיפה להגיע לערך של 5,600 מ"ג נתרן ל- 100 מ"ל מוצר). רוטב סויה סיני: לפחות 10% עד דצמבר 2015. רוטב טריאקי: לפחות 10% עד דצמבר 2015 (שאיפה להגיע לערך של 1,700 מ"ג נתרן ל- 100 מ"ל מוצר). רוטב צ'ילי מתוק: לפחות 5% עד דצמבר 2015. רוטב אלף האיים: לפחות 5% עד דצמבר 2015. בשר מעובד מאמא עוף, יחיעם, טיבון ויל, טירת צבי, זוגלובק, טבעול, עוף טוב שניצל תירס: לפחות 2% הפחתה עד סוף 2014. ערך רצוי 300 מ"ג נתרן ל- 100 גרם מוצר. נקניקיות סויה: לפחות 5% הפחתה עד סוף 2014. שניצל מעובד: עדיין לא נקבעו. קציצות עוף והודו: עדיין לא נקבעו. נקניקיות עוף: לפחות 10% עד דצמבר 2015. ערך רצוי 700 מ"ג ל- 100 גרם מוצר. פסטראמות: לפחות 10% עד דצמבר 2015. ערך רצוי 700 מ"ג ל 100 גרם מוצר שימורים בית השיטה, ויליגר ,יכין, סטארקיסט, קבוצת יבנה, מותגים פרטיים(שופרסל, מגה) התקיימו שתי פגישות בקטגוריה ונבחרו תתי קטגוריות ומוצרים בהם תתבצע ההפחתה: חמוצים : מלפפון בחומץ, מלפפון במלח, זיתים ירוקים. ירקות: אפונה ותירס עגבניות מרוסקות , עגבניות קוביות, טונה במים, טונה בשמן. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |