|
||||
|
||||
אני הצבעתי בעבור מצה/פיתה מרוחה בשוקולד. אני לא יכול לחשוב על מישהו שיאכל דבר כזה מלבד ישראלי. |
|
||||
|
||||
אני חושב שכל תרבות היפותטית שאוכלת מצות או פיתות ושמכירה שוקולד, תגיע בשלב מסוים לאכול אותם ביחד. חוץ מהתרבות הישראלית, הגיעו לזה עם מצות התרבות היהודית-אמריקאית (חיפוש זריז בגוגל), ואני מנחש שגם היהודית-צרפתית (אין אישור מגוגל, אבל אני תולה את זה רק בדלות האינטרנט היהודי-צרפתי). היפותזה: כל דבר שהוא לא ממש מלוח או ממש חמוץ או ממש ירקות או ממש בשר, משודך בשלב מסוים לשוקולד. (אל תורידו את הבשר מהרשימה שלי בגלל מולה (רוטב) [ויקיפדיה], ההיפותזה היא על שוקולד כמרכיב מובהק בשילוב.) |
|
||||
|
||||
עכש"י, במולה לא משתמשים ממש בשוקולד ["פרה"] שמורחים על מצה, מה עוד שמולה זה שם כללי לרטבים שבאים במגוון צבעים וטעמים. |
|
||||
|
||||
ב''שנת הבשרים שלי'', מוזכרים גם ממתקי-בשר. |
|
||||
|
||||
בסעודת חג ההודיה לפני כמה עשורים אכלתי קינוח מתוק שהיה עשוי מבשר ולפי דברי המארח שהכין אותו (מישהו שהיה קולינר מכובד ביותר, אם כי לא מקצוען) ההכנה נמשכה חצי שנה. אני לא זוכר איך הוא נקרא1, אבל הוא היה טעים למדי2. ____________ 1 גם הקינוח וגם המארח 2 הקינוח. את המארח לא טעמתי. |
|
||||
|
||||
דוגמה נגדית: חביתה. אני הייתי אומר שכל דבר מקמח, שאיננו מלוח, הוא שידוך פוטנציאלי לשוקולד. |
|
||||
|
||||
אם יש ביצת שוקולד, זה באמת מאד משונה שלא תהיה חביתת שוקולד. |
|
||||
|
||||
תעלול נאה, אבל ברור שצורנית שוקולד יכול להיות בכל צורה שהיא. למשל, אחת הצורות הזכורות לטוב מילדותי היא ארנב שוקולד1. לא הייתי מעלה על דעתי להעלות אותו כדוגמה נגדית לשוקולד עם בשר של ירדן. 1 ענק, לקח לי יותר משבוע לחסל אותו2. 2 לא מילולית. |
|
||||
|
||||
תגובה 597364 |
|
||||
|
||||
נראה לי שאתה רומז שהסיכוי שלי לכתוב באייל משהו שעוד לא כתבתי הולך ומצטמצם, ומוטב שאפרוש בשיא? |
|
||||
|
||||
אתה צריך להשאר ולכתוב תגובות שירפלקו תגובות ישנות יותר וכך יוכלו להזכיר לכולם לנצח את ימי הזוהר והתהילה ההם. ואם אין אתה לך מי לך?! |
|
||||
|
||||
אתגרתי את עצמי עם חביתה כשכתבתי את התגובה. יש קלפוטי שוקולד, וקלפוטי הוא בעצם חביתה מפונפנת. |
|
||||
|
||||
אחרי חיפוש ברשת 1, I beg to duffer: אמנם יש בזה ביצים, אבל עקב הקמח והחלב הבלילה היא יותר סוג של פנקייק מאשר של חביתה. הרי כל אופה מתחיל יודע שהבסיס למליון עוגות זה ביצים וקמח. ואף אחד מאיתנו לא מתפלא לשילוב של שוקולד ועוגה, נכון? 1 מה זה לעזאזל קלפוטי? זה נשמע כמו התחלה של בדיחה: קלפוטי ואכלוטי הלכו ביער. פתאום נתקלו בשני ארנבים רעבים... |
|
||||
|
||||
חשבתי שזה יותר ביצתי מפנקייק - יותר כמו פריטטה מתוקה, אבל אולי אני טועה. (כמובן שאם מחפשים chocolate omellette מוצאים הרבה תוצאות. אבל זה רק לכאורה הרבה, כי ל-choclate cucumber ו-chocolate tomato מוצאים סדר גודל יותר. איזה תועבות יש באינטרנט הזה, אני אומר לכם. אני קצת תמה, אני לא רואה מניעה גסטרונומית לחביתה עם שוקולד. אפילו ביצה עין עם שוקולד נראה לי כמו משהו שאחרי הסתגלות קצרה יכול לעבוד. ביצה קשה עם שוקולד, לעומת זאת, היא כבר מעבר ליכולתי לדמיין.) אגב, כשניסיתי להרחיב את החיפוש ברשת על אודות הקלפוטי אל מחוץ לגבולות העברית, נתקלתי במגבלה מביכה: אין לי מושג איך כותבים את זה באנגלית/צרפתית. אין לי מושג איך אומרים את זה. הקומבינטוריקה של האפשרויות שתואמות את הכתיב העברי גדולה מדי לחיפוש ממצה. אתם מוזמנים להשכיל אותי. |
|
||||
|
||||
נסה Clafoutis [Wikipedia] |
|
||||
|
||||
גבינה צהובה? |
|
||||
|
||||
מלוח מובהק, לא? |
|
||||
|
||||
גבינה צהובה דלת נתרן? האמת היא שיש גם שילובים של מלוח עם שוקולד - אפשר למצוא שילובים של בייגלה ושל צ'יפס עם שוקולד. כמעט בכל סופרמרקט ישראלי תוכל למצוא שוקולד של מותג-יוקרה שוויצרי שמשוויץ בכך שיש בו קורטוב מלח-ים. |
|
||||
|
||||
ניסיתי את השוקולד הזה. כמו כן, באחת המסעדות הנחשבות בתל-אביב אכלתי קינוח של שוקולד עם קרמל מלוח. השף של המסעדה הזו גם אמר בטלוויזיה (לא בקשר למנה במסעדה שלו) שאופנתי עכשיו בקולינריה העולמית לשלב מלוח בקינוחים. אישית, לא הצלחתי להשתכנע. אבל שוקולד עם צ'ילי, כבר לא כל כך נדיר אצל שוקולטיירים ואצל אותו מותג יוקרה שוויצרי, זה טוב. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |