|
||||
|
||||
האמריקאים דווקא גן המציאו את ההמבורגר... |
|
||||
|
||||
ליתר דיוק, האמריקאים המציאו את הקציצה הדקה שנוחה לטיגון מהיר, שהיא הייתה ואריציה על ''קציצת בשר בנוסח המבורגר'' שהייתה עבה הרבה יותר ומלאה בכל סוג אפשרי של רכיבי מזון כמו שרק קציצת ''בשר'' יכולה להיות. אותו המבורגר מקורו, אכן, בגרמניה (ואולי אפילו בהמבורג שבגרמניה). אם אני לא טועה, ההמבורגרים השמנים והעסיסיים שמגישים במסעדות מתחילים להתקרב (בצורתם) דווקא לאותה קציצת בשר בנוסח המבורג (ולא להמבורגר המקורי האמריקאי הדק). |
|
||||
|
||||
ההמבורגר - קציצת הבקר המתוגנת שמוגשת בתוך לחמניה עגולה היא המצאה אמריקאית. היא אמנם מושפעת מהרבה דברים, והשפיעה על הרבה דברים, כמו כמעט כל מאכל שמוקר לנו, אבל ההמצאה עצמה היא אמריקאית ודי חדשה. |
|
||||
|
||||
לא מדויק. הרעיון של להגיש המבורגר כמזון מהיר, בתוך לחמניה, אכן אמריקני (יש כמה טוענים לכתר), אבל - כפי שמעיד השם - המקור הוא ב'סטייק בנוסח המבורג' שהגיע לארה''ב מעיר הנמל הגרמנית. |
|
||||
|
||||
הדמיון בין הסטייק שאכלו בהמבורג למה שאנחנו מכירים כהמבורגר הוא בערך כמו הדמיון בין השניצל הוינאי למה שאנחנו מכירים כשניצל. מספיק להסתכל על התמונות: סטייק בנוסח המבורג - Hamburg steak [Wikipedia] המבורגר - Hamburger [Wikipedia] או, מה שהיפנים עשו מזה - המבגו |
|
||||
|
||||
טוב, בעיני גם השניצל הווינאי והשניצל ה'ישראלי' מאוד דומים - זה אותו מאכל רק עם סוג אחר של בשר (כמו ששווארמה עוף ושווארמה כבש שניהם שווארמה). מה שכן, במקרה של ההמבורגר זה אפילו קרוב יותר, או כמו שנכתב בוויקיפדיה עצמה: After being wedged between two pieces of bread, the steak evolved into the hamburger. במלים אחרות: המבורגר הוא 'סטייק בנוסח המבורג' שהוכנס בין שתי פרוסות לחם.להתייחס אליהם כשני דברים שונים זה כמו לטעון ש'כריך עם חביתה' זה מנה אחרת מ'חביתה'.
|
|
||||
|
||||
שניצל וינאי הוא גם בדרך כלל לא כשר (ז"א יש חלב בבלילה והתיגון הוא בחמאה) יחד עם הבשר השונה זה יוצר משהו שהוא, לטעמי, די מובחן בטעמו מהישראלי. קודם כל, כן, שים לב למילה "evolved" - חוץ מזה - הוסיפו עוד מרכיב די חשוב תכף תגיד לי שאין הבדל בין טוסט עם גבינה צהובה לגבינה צהובה. |
|
||||
|
||||
זה דיון קצת עקר, כי שנינו בעצם מסכימים ש-א' (ההבדל בין שניצל וינאי לישראלי) דומה באופיו ל-ב' (ההבדל בין סטייק בנוסח המבורג להמבורגר אמריקני). השאלה היא רק הגדרת ההבדל, אני רואה אותו כווריאציה על אותו מאכל ואתה - כמאכל שונה בתכלית. דווקא לגבי הטוסט זה מקרה אחר, כי בנוסף להוספת לחם יש פה גם חימום (בטוסטר) שזה שינוי משמעותי במתכון. אם רוצים להשוות, אז אפשר למשל לומר שמבחינתך שניצל בפיתה, שניצל בבגט ושניצל בצלחת הם שלושה מאכלים שונים - האמנם? |
|
||||
|
||||
המבחן, לדעתי, הוא מבחן המסעדה: האם כשאתה מזמין במסעדה שניצל וינאי ומקבל שניצל ישראלי אתה מרגיש שקיבלת את מה שרצית או לא? |
|
||||
|
||||
"סטייק בנוסח המבורג" הוא שכבה עבה של בשר טחון. ההמבורגר של רשתות המזון המהיר הוא קציצה שונה: הוא דק בהרבה, ולכן אפשר לטגן אותו מהר יותר. לחמניות מאפשרות למכור אותו לאכילה ביד, בלי צורך לספק צלחות. |
|
||||
|
||||
כן, מה שצפריר (וויקיפדיה) אמרו. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |