|
||||
|
||||
אחת הסיבות לכך היא שתקנות הבריאות המחמירות כל כך משאירות רק ענקיות מסדר הגודל של מונסנטו במשחק. הזכרנו את זה בדיונים אחרים על הנושא. אבל גם שם יש פיתוחים מעניינים. המאמר מתאר נתונים שנאספו ללא שליטה ישירה על תנאי הגידול. הנתונים יכולים להיות מעניינים כקרוב ראשוני, אבל הם לא תחליף לניסוי מבוקר. יכול להיות, לדוגמה, שיש שם שימוש לא תקין בחומרי ריסוס. מעבר לכך, מהו המקור לנתון של 80%? הזכרנו בדיון הזה את הכותנה בהודו. שם הכותנה המהונדסת דווקא עמידה יותר לחרקים ולכן יש צורך בפחות רעלים. לפי וויקיפדיה יש גם שיפורים של סויה (והפטנט המקורי של מונסנטו על העמידות לראונד-אפ פג השנה). |
|
||||
|
||||
יכול להיות שיש שימוש לא תקין באיזה שדה, אבל חקלאי תמיד יחפש את הדרך להוציא מינימום על קוטלי עשבים ולקבל מקסימום בגידולים. לפחות המדגם נעשה בשדות אמיתיים, ולא בשדות מבוקרים לצורך הניסוי כמו שהיה קודם. 80% וכל הנתונים האחרים הם מהמחקר. חוץ מהנתון ש-90% מהסויה בארה"ב זה לתעשיית בע"ח, אולי זה 80 בארה"ב ו-90 בדרום אמריקה, זה לא כל כך משנה. |
|
||||
|
||||
הניסוי הזה נעשה עם מבחר קטן של שדות באיזור מצומצם באייווה. יש כל מיני גורמים שיכולים להטות את תוצאותיו. מהסיבה הזו ניסוי מבוקר עדיף. |
|
||||
|
||||
כן, אלה פיתוחים מעניינים, אבל האם באמת יש בהם צורך או שזה סתם משחק. אורז זהוב זה נפלא, אם זה יהיה פתוח בחינם לכולם, אבל לא עדיף לגוון את החקלאות ולגדל גם גזר? |
|
||||
|
||||
מגדלים שם אורז. אורז גדל שם היטב. למה לא להשתמש באורז משופר? כמה זה מסובך להכניס לשם גזר? (נא לא לבלבל בין השבעים אצלנו למדינות העולם השלישי) |
|
||||
|
||||
בדקתי במוזיאון הגזר ולהפתעתי סין מגדלת כמעט חצי מכל הגזר בעולם. אין לי נימוק למה לא להשתמש באורז משופר, אולי כן להשתמש. בסין, אגב, אין מחסור חמור בויטמין A, יש מחסור תת-קליני. אבל בהודו לעומת זה יש מחסור חמור, ובאפריקה. מה הסיבה למחסור הזה? האם זה חוסר אמיתי במקורות לויטמין A בתזונה, או שזו פשוט תוצאה של עוני. אם זאת תוצאה של עוני, האם האורז המוזהב יפתור את הבעיה? |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |