|
||||
|
||||
הענין הוא שזה לא בבת אחת. מי שטרח ללמוד, לקרוא ולשאול בעניינים האלה, יודע כבר עשר שנים שכולסטרול לא עולה בגלל ביצים ושאר מאכלים עתירי שומן. לממסד השמרני הרשמי - וטוב שכך כנראה - לוקח זמן to catch up, אבל טוב שזה קורה. אז מדובר בתהליך, ולא במהפכה פתאומית. |
|
||||
|
||||
אתה צודק חלקית. הנושא דורש תגובה ארוכה ומושקעת ואין לי יותר מדי חשק להכנס אליו כאן, לכן אסתפק בציטוט האמירה הזאת: “Almost every single nutrient imaginable has peer reviewed publications associating it with almost any outcome” 1 אגב, מי ששעוקב אחרי התחום יודע שיש סיכוי סביר שגם השומן הרווי שבינתיים עודנו ברשימת המוקצים יקבל ריהביליטציה בעתיד הלא רחוק (אם כי נראה שבכ"ז מוטב להעדיף שומנים לא רוויים).John P.A. Ioannidis, a professor of medicine and statistics at Stanford ________________ 1 שמזכירה למדי חוכמה שאני המצאתי (עכש"ז) בשעתי, שאמרה: לכל רעיון, הזוי ככל שיהיה, בענייני תזונה, יש מומחה בעל שם עולמי שמסכים עימו. |
|
||||
|
||||
וכמובן: https://www.youtube.com/watch?v=dFJopF6WJNw |
|
||||
|
||||
אתה בטח מבין בעצמך שהטיעון הסקפטי הקיצוני של 'אי אפשר להאמין לשום מחקר כי כולם תקפים או לא תקפים באותה מידה' הוא לא תירוץ מאד מוצלח כאן. וכן, גם על השומנים כבר סיפרו לנו מזמן. בלי להגזים כמובן. |
|
||||
|
||||
ודאי, אני רחוק מאד מלטעון טענה כזאת. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |