בתשובה לצפריר כהן, 22/09/13 22:58
אהרון ברק במיטבו 622488
ברור לכל מי שמכיר את הפוליטיקה הישראלית, שלשון החוק היא תוצאה של יד מכוונת, במטרה, בין היתר, לא להסתכסך עם הדתיים. מה עשה ברק ? בהתחלה הוא נותן פרשנות לא סבירה‏1 של החוק, אבל מסייג וכותב בדחילו ורחימו "בערעור שלפנינו איננו נקראים להכיר בסטטוס משפטי חדש", פורץ פירצה ומרחיב, שעיקרון טובת הילד קודם ללשון החוק, המונעת אימוץ ע"י זוגות חד-מיניים. ובהדרן כותב "אם המחוקק סבור כי עיקרון טובת המאומץ או אינטרס המאומץ לא צריך לחול לעניין משפחה חד-מינית,עליו לומר את דברו ויהא עלינו לבחון אם אמירה זו היא חוקתית." כלומר אם רוצה המחוקק שיקוימו דבריו כלשונם, יכתוב מחדש וכבודו יחליט האם זה מתאים להשקפת עולמו. ומנסיון אנו יודעים, שפסקי דין והחלטות של יועצים שיתבססו על התקדים, לא ידרשו לעומק הסוגיה, אלא פשוט יתבססו על פסק דין זה כדי לעקר את דבר המחוקק, כפי שאכן קרה.

1 והפרשנות הסבירה היחידה מוסברת יפה ע"י פסק הדין של השופטת יהודית שטופמן:
"לא ניתן, כלל ועיקר, באיצטלה של אימוץ ע"י יחיד ליתן, למעשה, גושפנקא למערכת דו הורית. שהרי, למעשה, אומרות המבקשות בלשון חד משמעית וברורה כי בשל הקשר שביניהן, יצרו מערכת משפחתית לכל דבר וענין, בה שתי המבקשות הינן אמהות לילדים, והילדים גדלים כאחים... מתברר, כי מבקשות, למעשה, המבקשות לעקוף את רישת סעיף 3 לחוק האימוץ שעניינו אימוץ על ידי 'איש ואשתו', וכן לעקוף את הוראות סעיף 3(1) לחוק האימוץ, שעניינו אימוץ על ידי בן זוגו של הורה ביולוגי ובטענת 'מאמץ יחיד' עותרות לאימוץ אשר יתן גושפנקא חוקית למשפחה שבה שני הורים."
אהרון ברק במיטבו 622490
ר' שוב את תגובה 622458. החוק לא סותר את האפשרות הזו במפורש. רוצה המחוקק להבהיר שהחוק צריך לסתור את האפשרות הזו, יתכבד ויבהיר את הפינה הזו. כמוכן מה ש"ברור לכל מי שמכיר את הפוליטיקה הישראלית" לא כתוב בחוק.

אני מניח שאתה גם נגד שכירות שאינה בדמי מפתח. זה הרי נגד רוח החוק.
אהרון ברק במיטבו 622528
הערה לא לגמרי קשורה - שכירות היא עניין של המשפט הפרטי, והיא נעשית בין שני אנשים פרטיים. אימוץ נעשה במישור של הפרט מול המדינה.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים