בתשובה לברקת, 22/03/11 11:59
בני האדם בנויים ביולוגית לצרוך מזון מן החי 566255
1) בחיים יש תסכולים, יותר קל להתמודד עימם עם בטן מלאה.
2) הגוף שולח לנו הרבה איתותים שקל לפרשם כרעב ואוכל מסלקם.
3)אוכל איכותי יקר יותר וזמין פחות.
4) כדי לדעת מהי הדיאטה האופטימלית עבורך צריך לשלם כסף ולדעת על עצמך דברים שאולי את לא רוצה לדעת (לדוגמה מה המשקל שלך).
בני האדם בנויים ביולוגית לצרוך מזון מן החי 566349
3) אוכל איכותי בעיניי (ברמה היומיומית, בלי מסעדות שף) הוא אוכל טרי וביתי, כמה שפחות מעובד. הוא הרבה יותר זול ממוצרים בעטיפות מרשרשות. זמן ההכנה שלו כולל לרוב קיצוץ וערבוב ולא רק הכנסה למיקרו, אבל זה לא אומר שהוא פחות זמין. אפשר למלא מקרר בקלות במצרכים לסלט גדול + תבשיל עדשים + מרק מזין וכולי וכולי, ואם מבשלים ליומיים-שלושה, זמן ההכנה הממוצע למנה הוא דקות ספורות, פחות מארוחת מיקרו דוחה.
בני האדם בנויים ביולוגית לצרוך מזון מן החי 566353
כמה שפחות מעובד? כלומר: זיתים דפוקים (ובכלל כל מחלקת החמוצים) אינם איכותיים בעינייך?
בני האדם בנויים ביולוגית לצרוך מזון מן החי 566355
נא לא להתקיל אותי בכללי הגדרה מתימטיים. ברור שזיתים הם איכותיים. בוא נגיד שכללית, זיתים במצבם הרגיל עדיפים על זיתים בפשטידה או פיצה (או כל תבשיל אחר) שמכילה אותם (אם כי גם היא נחשבת למזון משובח כשהוא טרי ומוכן בבית. לכן ההבדלה שעשיתי עכשיו היא ממש דקדוקי עניות).

ב''כמה שפחות מעובד'' התכוונתי שלא לקחו ירקות, קילפו אותם באופן כימי, פסטרו אותם או השד יודע מה, ערבבו עם סויה תעשייתית פלוס חומרים נלווים ומכרו את זה כקציצות ירק בריאות בנוסח גלילי.
בני האדם בנויים ביולוגית לצרוך מזון מן החי 566372
זה ברור? לי זה לא ברור.

זיתים במצב טבעי הם מרים (רעילים? אני מניח שכן). כדי להפוך אותם למשהו אכיל, צריך לעבד אותם.

מהו מצבם הרגיל של הזיתים?
בני האדם בנויים ביולוגית לצרוך מזון מן החי 566431
"מצבם הרגיל" (לאכילה) = זיתים כבושים. יותר ברור? או שחשבת שאני ממליצה לאכול מהעץ?
בני האדם בנויים ביולוגית לצרוך מזון מן החי 566436
זיתים כבושים עברו עיבוד רציני שהוציא מהם רכיבים את המיץ, הוסיף להם מלח, ועוד. אם זה לא מפריע לך, מה מפריע לך בתהליכים תעשייתיים?
בני האדם בנויים ביולוגית לצרוך מזון מן החי 566505
הכלל היה "כמה שפחות מעובד", אבל אני עדיין מבשלת, אופה, מטגנת ומקפיאה (בשונה מ-rawfoodies למשל, שקיצוניים בגישתם לגבי עיבוד מזון, ועושים רק את הפעולה האחרונה שהזכרתי, משום מה).

ולא, לא כל כך מפריע לי ש-‏3 גרם ממזוני יהיו זיתים שעברו עיבוד, ודאי אם הם מכילים גם את כל שאר הדברים הטובים שבזית ובשמנו. גם לא מפריע לי להכין פשטידת ירקות למשל. אמנם סלט ירקות טרי עדיף על פשטידת ירקות שבה הירקות גם נאפו. עדיין אני אוכלת גם את הסלט וגם את הפשטידה. ועדיין שניהם הרבה הרבה יותר טובים מפשטידה תעשייתית קפואה שהוכנה בבית החרושת, שם הירקות מטופלים בצורה אחרת ועוברים יותר שלבי עיבוד מאשר בבית, מוסיפים להם חומרים נוספים וכולי. נדמה לי שאני חוזרת על עצמי, אבל זה באמת כי נראה לי שבחרת שאלה אקראית ואתה חוזר עליה שוב ושוב.
בני האדם בנויים ביולוגית לצרוך מזון מן החי 566507
כי לא ענית עליה תשובה רצינית (אם כי עכשיו זה משהו שמתקרב לזה).

מה שנראה לי מוזר הוא למה יש פסילה אוטומטית של עיבוד כשהוא נעשה במפעל.
בני האדם בנויים ביולוגית לצרוך מזון מן החי 566511
כשאתה מעבד מזון בבית הוא בדרך כל לשימוש ברמה כזו או אחרת של מיידיות, וגם אם מדובר בהכנת שימורים כלשהם, החומרים המשמרים הם לרוב מיני מזונות שממילא מהווים חלק מהתפריט שלך. מזון תעשייתי מעובד לרוב כך שיהיה עמיד יותר וישמר לפרקי זמן ארוכים יותר.
בני האדם בנויים ביולוגית לצרוך מזון מן החי 566528
מי אמר פסילה אוטומטית? נתתי כלל אצבע.

אני אוכלת שלל מזונות מעובדים, למשל טופו, ירקות של סנפרוסט, סלמון מעושן ועוד. אבל לא מוצרי טבעול, לא מאמא עוף (כשאכלתי בשרים), לא נקניקים ונקניקיות ר"ל, לא פיצות קפואות, לא חומוס מקופסא, לא גבינות בטעם שום-שמיר וכולי (כשאכלתי מוצרי חלב) ולא כל מיני כאלה. אני חושבת שמבט ברשימת הרכיבים בד"כ יבהיר גם לך מדוע.

חוץ מזה, אתה לא בדיון האיילי הנכון אם אתה מחפש פה תנאים הכרחיים ומספיקים. עורך בכיר שיתף פה במתכוני ירקות, למען השם :-)
למי קראת בכיר? 566582
בני האדם בנויים ביולוגית לצרוך מזון מן החי 566358
בזמין התכוונתי לאכילה מחוץ לבית.
הרבה יותר קל למצוא מסעדת פלאפל או שווארמה ממסעדה בריאה והבריאה כנראה תהיה הרבה יותר יקרה. גם באירועים או בישיבות סביר להניח שלא יוגש אוכל בריא.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים