|
||||
|
||||
קצת קשה לינוק כשפורסים ממך חתיכות. |
|
||||
|
||||
אילחוש, זה שם המשחק. הרדמה מקומית עד-דלא-ידע העגל אם נטלו ממנו נתח פילה או סינטה מהגב. |
|
||||
|
||||
ניחוש למאכל נוסף המועדף על הברמנית: |
|
||||
|
||||
HA, HA, HA, HAGGIS :-) קראתי איפשהו שהדבר הזה מהווה זוועה אמיתית לחיך זר, למרות חיבת המקומיים אליו. אבל מה לנו כי נלין על מנהגי הגויים? סביח כלהיט ישראלי אורבני, כלומר תפו"ד מבושל בפיתה (בין היתר), לא נשמע מפתה יותר.
|
|
||||
|
||||
סביח "לא נשמע מפתה יותר"? הגזמת לגמרי, השוואה לא משכנעת. איכס! (ואנגלים וסקוטים גם אוכלים תפוחי אדמה בכל צורה אפשרית, אבל נראה לי שהרבה אנשים שאוכלים תפוחי אדמה, לא רק ישראלים, היו מרגישים גועל נפש מההאגיס) |
|
||||
|
||||
כנראה שבאמת הגזמתי גוזם בהשוואת ההאגיס הפיכס לסתמיות הסביח... מתנצלת מעומק הקישקע. |
|
||||
|
||||
התפו"ד בסביח הוא הברקה מקומית פה ושם (הסביח של עובדיה, קינג ג'ורג', תל אביב1). שלא כחציל וכביצה, הוא לא רכיב שאי אפשר בלעדיו, ושנמצא בכל מנת סביח בכל מקום. 1 בטח יש עוד. אבל מתוך 10-15 סביחיות שונות שאכלתי בהן, הוא היחיד שהיה לו תפו"ד. |
|
||||
|
||||
טוב, כבר התנצלתי בפני כבודו הסביח. נדמה לי שבמעוז העמבה בר"ג, תפו"ד הוא חלק אינטגרלי מהמנה. לא מוכנה להישבע (וגם לא לאכול את זה. אם כי השילוב בין חציל מטוגן/קלוי + ביצה קשה + מעטפת בצק, מוכר גם ממטבחים אחרים. למשל האיטלקי). |
|
||||
|
||||
במעוז העמבה המשפחתי שלנו, מעולם לא ראיתי תפו''א בסביח עד שבגרתי וקניתי סביח (מצוין) בפרישמן-דיזנגוף. |
|
||||
|
||||
צודקת. שניים מתוך 10-15. לא ספרתי את פרישמן-דיזנגוף. |
|
||||
|
||||
בעצם עיקר הרושם שלי על נוכחות תפו"ד בסביח נבע מהצצה בדוכן בפרישמן בשכנות לפלאפל. כי ממול יש שווארמה עגל משובחה (לא להזמין משיפוד ההודו!). |
|
||||
|
||||
איפה ממול? אני בקרייב על שווארמה מאז שסגרו את "התרבוש". |
|
||||
|
||||
בפרישמן פינת דיזי על הצד הצפוני (של פרישמן) ממול לסביח ולפלאפל. עוד שווארמות מצוינות (לפחות לטעמי) מהסוג הטורקי: 1.בקרליבך פינת החשמונאים, בסמוך לתחנת הדלק. 2.נחלת פינת יודהלוי. וגם 3.'כתר המזרח' הוותיקה באבן גבירול קרוב לפינת ז'בוטינסקי. למרות שהאחרונה עובדת על מתכון של הודו, אבל יש להם מרכיבים סודיים שנותנים טעם מיוחד. נדמה לי שמכניסים שם גם צנוברים לבשר. |
|
||||
|
||||
רשמתי לפני. 1 אכן מצוינת, אבל אני לא מגיעה הרבה לאזור הזה (אפשר לחשוב, עוד 3 דקות הליכה בכיוון מזרח...). |
|
||||
|
||||
מכירות את ההרגשה הזאת של הימנעות מפעולה ישירה נוכח עצלות. מוטיב קבוע ומעצבן בחיים. גם מתוק. כי כאילו מה, אם נסתפק בביצה מקושקשת עם סלט לא נמלא את צרכי התזונה? [ובהקשר הקולינרי לאם ולרך הנולד: אם אנחנו נמצאות כבר על דיזנגוף שטראסה, למה לא נטופף מעדנות צפונה עד פינת שד' בן-גוריון, נשתה מיצי פירות וירקות לאחר בליסת פרי-ים בקונוסים מתוצרת http://www.rol.co.il/sites/goocha/newsclippings.html |
|
||||
|
||||
מיצי פירות וירקות יש לנו בשפע בשינקין (ובבית, כל היום מכינים שייקים וקרטיבים ביתיים) - דווקא גוצ'ה זה רעיון טוב. בלי קשר, שימ/י לב שרוב המקומות לאחרונה הקטינו מנות והעלו מחירים. לא רק הפרילאנסרים בשטח העיתונות מפרפרים בניסיון להתפרנס. |
|
||||
|
||||
אני גרה במעוז העמבה. לא ראיתי שם אף פעם תפו''א. גם אין תפו''א כחלק מהסביח בדוכן ההראשון שקם, זה שבנגבה פינת הרוא''ה. אגב, מעניין, אבל ביחס לזה שהוא ממציא הקונספט, הסביח שלו הוא לא משהו, ועובד, עובדיה ודיזנגוף-פרישמן טובים ממנו בהרבה. אבל בסמבוסקים הוא מעולה. |
|
||||
|
||||
למה אתה הולך לקרוא בכל מיני מקומות, כשהאייל כאן והנושא אינו דילה"ק? לחך הזר שלי, האגיז היה מעדן. אגב, בביקורי השני בסקוטלנד, ב-2002, בפעמיים שהוגש לי האגיז הוא היה רק המילוי (חלקי פנים של כבש טחונים עם שיבולת שועל). פעם אחת בצורת דייסה; פעם שנייה כשתי פרוסות מטוגנות של מעין נקניק רחב, בארוחת בוקר(!) ב-B&B. שש שנים קודם אכלתי את הדבר האמיתי (אותו דבר, בתוך קיבה של עז). הזכיר לי קובה, גם בצורה וגם בטעם. תפוד בתוך פיתה (עם תרד וגושפנקה של אייל שני): http://food.walla.co.il/?w=/919/1220269 ניסיתי, לא הברקת המאה אבל חביב כניסיון חד-פעמי. |
|
||||
|
||||
מצטערת, אבל התיאור הפלסטי שלך רק מוסיף לתחושה הקשה. ומה זה דילה"ק? |
|
||||
|
||||
דילמת הקרונית [ויקיפדיה] |
|
||||
|
||||
עכשיו סיבכת אותי יותר עם המושג 'דאונטולוגיה'. לא יפה ככה, לקראת סופשבוע. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |