בתשובה לעידו, 03/02/09 7:50
ארה''ב איננה תמיד השטן 503285
ראשית כל, המצב עם פטנטים בפירוש גרוע יותר בארה"ב, אשר מנסה לגרום לחקיקה שתאפשר פטנטים על תוכנות גם בחלקים אחרים של העולם. לא קשור לנושא המאמר, אך משפיע על הדימוי של ארה"ב.

לא ברור לי
בפרט:

שימוש הוגן: גם אתה מבלבל בין מה שסתם נמצא מחוץ לגבולות זכויות היוצרים לבין שימוש הוגן. מותר לי לקרוא את הספר בשירותים או להשאיל אותו לשכן ללא קשר לחוקי זכויות היוצרים. שימוש הוגן הוא, לדוגמה, הבאת ציטוט מיצירה לצורכי ביקורת או מחקר.

איפה בדיוק האירופאים קבעו שעקיפת הגנה כשלעצמה מנוגדת לזכויות היוצרים?

האמריקאים: בשנת 1998. והלכו קצת יותר רחוק: גם מי שמספר לך איך אתה יכול לפרוץ מפר זכויות יוצרים. יצרני מדפסות השתמשו בזה (כמעט בהצלחה) כדי למנוע שימוש במחסניות דיו שלא מתוצרתן במדפסות. ההגנה לא צריכה להיות אפילו יעילה ‏1

החוק המדובר הוא כמובן http://en.wikipedia.org/wiki/DMCA .‏

מאגרי מידע: כל פריט בנפרד אולי אינו בר־הגנה עפ"י זכויות היוצרים (זה משתנה ממאגר למאגר) אך האוסף כולו מוגן ככלל, גם לפי זכויות היוצרים הקלאסיות. בפרט: גם לפני שנים אסור היה לי להעתיק ספר טלפונים‏2.

באופן כללי נראה לי שלגבי זכויות יוצרים המצב בארה"ב מתועד הרבה יותר טוב מאשר בשאר העולם. בפרט בויקיפדיה האנגלית יש המון מידע על המצב בארה"ב והרבה פחות על המצב בשאר העולם.

1 למי שלא מכיר, גרסה עברית של נוסח אנגלי מקובל: "ההודעה הזו מוצפנת ע"י הפעלה כפולה של הצפנת אתב"ש. כל נסיון לפענח אותה או לתעד את פיענוחה הוא הפרה של זכויות היוצרים שלי [בארה"ב]."

2 ומצד שני, לפי כללי השימוש ההוגן מותר לכתוב ביקורת ספרותית על ספר טלפונים, למי שזוכר.
כמה תשובות 503319
שימוש הוגן: אין לי מושג למה אתה חושב שאני מבלבל בין ההגנה לבין מה שלא מוגן מלכתחילה. אני לא. למעשה, אני הוא זה שיצר את ההבחנה הזו מלכתחילה (בתגובה לטוקבק הראשון כאן).

מאגרי מידע: לפי הדירקטיבה האירופאית ההגנה מתפרשת על מעבר ההגנה הצרה שזכויות היוצרים מספקים. זה בדיוק העניין.

לגבי עקיפת הגנה על מנעולים אלקטרוניים, החוק הזה הוא כרגע אחיד, מכיוון שהוא מופיע באמנוׁת הבינ"ל הרלבנטיות.
כמה תשובות 503351
איזו אמנה בינלאומית יש על DRM? אתה מתכוון ל-ACTA?

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים